Jak wyglądało Wasze poronienie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Tynka1990 wrote:Trzeci dzień krwawienia. Jest większe niż wczoraj ale nadal bezbolesne. Jedynie co to ból spojenia łonowego. Ale tak mam zawsze przy okresie. Funkcjonuję normalnie. Jeżdżę do szkoły z dzieciakami, byłam na zakupach, kupiłam i skręciłam regał więc uważam, że jest spoko. Dzisiaj trochę więcej skrzepów szłoJa 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Dzisiaj mnie ruszyło. Jak chlusnelo to cała podłoga od kuchni do łazienki w krwi mimo, że miałam podkład poporodowy założony. Leci sporo skrzepów i krwi. Oslablam. Nie mogę dojść do toalety bo kręci mi się w głowie. Jak leżę to jest ok. Brzuch boli delikatnie. Przeciwbólowe niepotrzebne. Mam nadzieję, że uspokoi się trochę krwawienie bo przebieram się w sypialni. Nigdzie się nie ruszam bo nie mam siły.
-
Tynka1990 wrote:Dzisiaj mnie ruszyło. Jak chlusnelo to cała podłoga od kuchni do łazienki w krwi mimo, że miałam podkład poporodowy założony. Leci sporo skrzepów i krwi. Oslablam. Nie mogę dojść do toalety bo kręci mi się w głowie. Jak leżę to jest ok. Brzuch boli delikatnie. Przeciwbólowe niepotrzebne. Mam nadzieję, że uspokoi się trochę krwawienie bo przebieram się w sypialni. Nigdzie się nie ruszam bo nie mam siły.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram
Janette wrote:Tak myslalam ze ten jeden dzien moze byc cos jak krwotok,tez tak mialam,wystraszylam sie wtedy ilosci krwi ale mialam tez silne bole skurczowe jak chlustalo. Pewnie hemoglobina poleci troszke w dol. Albo sobie sprawdz niedlugo z krwi slbo juz wez zestaw wit ten co w ciazy sie bierze z zelazem. Ja bralam dwa tygodnie. Od jutra powinno byc juz lepiej tylko mozesz sie czuc wymeczona i no i psychicznie mnie zlamalo juz po. Trzymaj sie.Powoli sie zregenerujesz.
Najgorsze to osłabienie. Nie mogę nawet usiąść na łóżku. Już kilka razy brałam telefon żeby dzwonić po karetkę ale poprawiało się.
U mnie psychicznie nie jest źle. Mam w domu czwórkę dzieci i powiem szczerze, że kolejnego nie planowałam. W dodatku jak się okazało, że puste jajo płodowe to jakoś tak łatwiej było. Mówiłam sobie, że dziecka nie ma i tyleJanette lubi tę wiadomość
-
Stracilas duzo krwi,jesli bedziesz czula omdlenia to moze jednak podjedz na IP. Musza Cie przyjac i chociaz sprawdzic i moze badania zrobia na poziom hemoglobiny. Ja czulam oslabienie ale nie ze zemdleje. Dla mnie bylo to ciezkie przezycie bo pierwsza ciaza i nie mam dzieci.Zadbaj o siebie teraz.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram
Janette wrote:Stracilas duzo krwi,jesli bedziesz czula omdlenia to moze jednak podjedz na IP. Musza Cie przyjac i chociaz sprawdzic i moze badania zrobia na poziom hemoglobiny. Ja czulam oslabienie ale nie ze zemdleje. Dla mnie bylo to ciezkie przezycie bo pierwsza ciaza i nie mam dzieci.Zadbaj o siebie teraz.
-
Tynka1990 wrote:Było pogotowie u mnie. Nie doszlabym do samochodu bo nawet podnieść się z łóżka nie byłam w stanie. Mąż się wystraszył i zadzwonił po karetkę. Mam bardzo niskie ciśnienie, dostałam kroplówkę i mam leżeć.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram
Tynka1990 wrote:Ale widzę, że u Cb rośnie zdrowa dziewczynka więc bardzo się cieszę i gratuluję. Nie ma nic piękniejszego niż macierzyństwo mimo, że czasem.bedzie trudno i ciężko.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram
Wlasnie tego jeszcze nie wiem i nie chca nic powiedziec,na razie mam myslec aby bezpiecznie donosic. Ja sie boje przy porodzie naturalnym bolu i tego czy nie popekam a znow z cesarki boje sie ze za bardzo mi cisnienie spadnie bo juz mam spadki i ze dostane krwotoku. Mam chyba takie podejscie bo doznalam tylko poronien i ten bol mnie przeraza najbardziej.Tez czy moje lozysko jak na ten wiek da rade dotrzymac do 40 tyg. Jesli zaproponuja rozwiazanie przed 40 tyg to moze sie lepiej zgodzic aby wszystko bylo ok. Wiem ze bede rodzila tylko raz ale wyobrazenia mam raczej straszne. Jak sie dzis czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 10:49
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram
Janette wrote:Wlasnie tego jeszcze nie wiem i nie chca nic powiedziec,na razie mam myslec aby bezpiecznie donosic. Ja sie boje przy porodzie naturalnym bolu i tego czy nie popekam a znow z cesarki boje sie ze za bardzo mi cisnienie spadnie bo juz mam spadki i ze dostane krwotoku. Mam chyba takie podejscie bo doznalam tylko poronien i ten bol mnie przeraza najbardziej.Tez czy moje lozysko jak na ten wiek da rade dotrzymac do 40 tyg. Jesli zaproponuja rozwiazanie przed 40 tyg to moze sie lepiej zgodzic aby wszystko bylo ok. Wiem ze bede rodzila tylko raz ale wyobrazenia mam raczej straszne. Jak sie dzis czujesz?
Ja dzisiaj o wiele lepiej. Nie kręci mi się w głowie ale ciśnienie nadal niskie i jak trochę przejdę to serce wali jak szalone. Zmiana pościeli i prześcieradła zajęła mi pół godziny bo co chwilę odpoczynku. Ale krwawię bardzo mało więc powoli dojdę do siebie.Janette lubi tę wiadomość
-
Tynka1990 wrote:Ja CC nie miałam. Ból nie jest taki straszny przy sn. W moim szpitalu z reguły przy pierwszym nacinają ale robi się to na skurczu i nie czuć bólu. Przy drugim i trzecim pękłam ale nie za.mocno. Teraz w szpitalach nie ma problemu ze znieczuleniami. Wiem za to, że po CC długo dochodzi się do siebie. Lekarz na pewno będzie często kontrolował stan łożyska i lepiej żebyś zgodziła na wcześniejsze rozwiązanie jeśli coś ma być nie tak.
Ja dzisiaj o wiele lepiej. Nie kręci mi się w głowie ale ciśnienie nadal niskie i jak trochę przejdę to serce wali jak szalone. Zmiana pościeli i prześcieradła zajęła mi pół godziny bo co chwilę odpoczynku. Ale krwawię bardzo mało więc powoli dojdę do siebie.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram
Jakbyś chciała się kiedyś odezwać to pisz 7.2.3.4.7.8.0.8.7
Ja jeszcze trochę i będę zaglądać tu sporadycznie. Będzie brakowało czasu. Teraz w większości wyręcza mnie mąż i teściowa.
Dzisiaj nadal czuję się słaba i jeszcze dzieciaki dały popalić w nocy.Janette lubi tę wiadomość
-
Dobrze, że już najgorsze za Tobą. A dali Ci antybiotyk? to też jest ważne aby infekcja się nie zrobiła. Lub sobie sprawdz morfologię z CRP. Mi hemoglobina z 13 do 11 spadła po krwotoku i też właśnie zaczelam się suplementować, aby odbudować krew i żelazo. Czuję sie już dobrze. To przynajmniej te mocne skurcze Cię ominęły. U mnie były właśnie skurcze najgorsze i ból. Też się zastanawiam jak rodzić, bo blanuję kolejną ciążę. Podobno ten ból sn szybko się zapomina👩🏻 (38)
Amh - 0,58 fsh - 11
hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, przerost candida i nawracające infekcje
naturalna owulacja ✅
👨🏻 (40)
nasienie - morfologia 4%
🍇 🥑 dieta płodnościowa z niskim IG
10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
07.11. Punkcja 4 oocyty > jedna dojrzała komórka i i 1 zapłodnione 🥚
12.11 ET transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣
19.11 7dpt → beta <2,3 😪
12.24r Decyzja o KD
09.01.25r ET transfer blastosystki 4.1.1.🤞 3 śnieżynki ❄️❄️❄️ zamrożone
15.01 ⏸️ 6dpt → beta 35,3 🥹 prog 30, 8dpt → beta 103,5, 11dpt - 367,4 25dpt - 39464 😍
🩺 27.01.25 - 18dpt pęcherzyk ciążowy 8,4mm❤️
🩺 06.02.25 - 28dpt zarodeczek 2,1mm z pulsującym ❤️
🩺 13.02.25 - seduszko bije, dzidzia rośnie 5,5mm ❤️
27.02.25 - brak akcji serca 💔 CRL 8mm poronienie zatrzymane (7t/9tc) -
Tynka1990 wrote:Jakbyś chciała się kiedyś odezwać to pisz 7.2.3.4.7.8.0.8.7
Ja jeszcze trochę i będę zaglądać tu sporadycznie. Będzie brakowało czasu. Teraz w większości wyręcza mnie mąż i teściowa.
Dzisiaj nadal czuję się słaba i jeszcze dzieciaki dały popalić w nocy.Tylko ja jestem w UK to troszke trudniej ale mam whasapp tez. Regeneruj sie. Trzeba odzyskac sily.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 15:11
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram
KasiaWitaminka wrote:Dobrze, że już najgorsze za Tobą. A dali Ci antybiotyk? to też jest ważne aby infekcja się nie zrobiła. Lub sobie sprawdz morfologię z CRP. Mi hemoglobina z 13 do 11 spadła po krwotoku i też właśnie zaczelam się suplementować, aby odbudować krew i żelazo. Czuję sie już dobrze. To przynajmniej te mocne skurcze Cię ominęły. U mnie były właśnie skurcze najgorsze i ból. Też się zastanawiam jak rodzić, bo blanuję kolejną ciążę. Podobno ten ból sn szybko się zapomina
-
No a swojego nie podalam: +44,7,7,6,3,9,0,8,7,0.Mysle,ze w Polsce jest lepsza opieka jesli chodzi o prowadzenie ciazy,jedynie co jest troszke na minus to,ze najczesciej trzeba chodzic prywatnie i wtedy pewnie te wizyty troszke kosztuja.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram
U mnie rozpoczęło się plamienie w 7+4, trafiłam na SOR i dostałam duphaston 3x1 (zarodek wg USG 6+1). Przez cały tydzień lekkie plamienie, równo tydzień po tj 8+4 zauważyłam duży skrzep krwi, znowu wizyta na SORze i stwierdzone zatrzymanie rozwoju płodu. W szpitalu zaproponowali mi farmakologię i zostanie na oddziale bądź poronienie samoistne i zgłoszenie się po tygodniu. Wybrałam poronienie samoistne, ponieważ nie chciałam zostawać w szpitalu. 3 dni później po wizycie dostałam niesamowicie bolących skurczy, bólu oraz dużego krwawienia, bóle przeszły po kroplówce z lekami przeciwbólowymi. Praktycznie całe 4dni miałam 2xdziennie kroplówkę, nie byłam w stanie przyjmować tabletek doustnie ponieważ bolał mnie żołądek. Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej po tygodniu od stwierdzenia poronienia, oczyściło się wszystko samoistnie, natomiast towarzyszy mi bardzo duży ból macicy oraz przy każdym załatwianiu potrzeb fizjologicznych, dostałam też dlatego antybiotyk augmentin i l4 jeszcze na tydzień. To moja pierwsza ciąża, nie sądziłam że poronienie jest tak fizycznie obciążające.
-
Janette wrote:No a swojego nie podalam: +44,7,7,6,3,9,0,8,7,0.Mysle,ze w Polsce jest lepsza opieka jesli chodzi o prowadzenie ciazy,jedynie co jest troszke na minus to,ze najczesciej trzeba chodzic prywatnie i wtedy pewnie te wizyty troszke kosztuja.