Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Tylko ten koagulant toczniowy 2 ale jeżeli chce go powtórzyć.
Mysle,ze nic mi nie da w razie ciaży bo On ma takie myślenie,ze jak nic nie wyjdzie albo tak jak mi wyszło to znaczy,ze nic nie ma oraz że zespól istnieje tylko jak są poronienia po 12 tygodniu ciaży. Ja wiem ze sie to zmieniło i wystarczy,ze jest wiecej niż 2 poronienia oraz jeden zły wynik z całego pakietu zespołu a wiem to zbadan Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu.
No cóz widocznie tak ma być ale dziekiinessa, szpilka, Drzwiona lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Jak już będziesz po wizycie to daj znać co powiedział lekarz.
Wizyta dopiero w maju, chyba że uda się wcisnąć na wcześniejszy termin,ale dam znać dziękuję za odpowiedz -
Anoolka wrote:Inessko zawsze możesz jechać trochę dalej do dobrego immunologa który będzie Cię leczył "zdalnie" w ciązy. Czyli wypisze zalecenia dla twojego gina i ten po prostu nie będzie miał wyjścia i Ci przepisze te leki.25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
Św. Dominiku czuwaj nad nami... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anko wrote:Hej a ja straciłam wczoraj jajowod. Hcg poszło w górę a na usg było widać ze zarodek przezarl ściankę jajowodu bo dalej się rozwijal....
MOCNO WSPIERAM!![*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
[*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
[*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip -
Anko bardzo współczuję i mocno mocno wspieram20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyTrzymam dziewczyny. Trzymam. Na jakiś czas wyleczylam się z ciśnienia na tematy brzuszkowe. Zwyczajnie nie mam sił.
Mówi dziś do lekarza 'doktorze czy ja mam odpocząć od starań 3m,6m?' A on zaczął się śmiać i pyta: 'a czym się Pani z męczył Pani Aniu ze potrzebuje Pani odpoczynku? Jest Pani zdrowa kobieta choć z 1 jajowodem, ma Pani robić normalnie dzieci jak każda inna zdrowa baba. Chce Pani dać sobie spokój na jakiś czas-prosze bardzo z 2 miesiące naprawia Pani psychike, fizycznie może Pani kochać się z mężem za 2 tygodnie i starać się o dziecko od razu'
Ja jednak nie czuje się na siłach. Pragnę wakacji, może na nich lub po nich nie będziemy się zabezpieczać.19ilonka87, peppapig lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. W sobote wyszlam ze szpitala po lyżeczkowaniu. Diagnoza ciąża obumarła. Nie wiem co dalej z tym robic. Lekarze w szpitalu mowili zeby sie nie przejmowac ze tak sie zdarza. Dodam jeszcze ze to była moja pierwsza ciaza. Chcemy jak najszybciej rozpoczac starania o kolejne malenstwo ale chcialabym sie przebadac, natomiast lekarze nie widza potrzeby. Czy pomoglybyscie mi w tej kwesti?
19ilonka87 lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Czesc dziewczyny. W sobote wyszlam ze szpitala po lyżeczkowaniu. Diagnoza ciąża obumarła. Nie wiem co dalej z tym robic. Lekarze w szpitalu mowili zeby sie nie przejmowac ze tak sie zdarza. Dodam jeszcze ze to była moja pierwsza ciaza. Chcemy jak najszybciej rozpoczac starania o kolejne malenstwo ale chcialabym sie przebadac, natomiast lekarze nie widza potrzeby. Czy pomoglybyscie mi w tej kwesti?
Hej Aga89
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Też jestem po zabiegu łyżeczkowania (pierwsza ciąża), lekarze nie zalecali żadnych badań podobnie jak Tobie powiedzieli że to się zdarza. Zrobiłam badania na własną rękę:
Chlamydia trachomatis
Cytomegalowirus
Toxoplazma gondii
Różyczka
Prolaktyna
FT4
TSH
anty-TG
anty-TPO
Antykoagulant toczniowy
P/c. p. antygenom łożyska
P/c. p. jądrowe i p.cytoplazmatyczne
P/c. przeciw kardiolipinie
Nie do końca orientuję się jak to jest z badaniami na pewno można wykonać więcej i bardziej szczegółowe,to są chyba podstawowe. U mnie wyszły dodatnie P/c. p. cytoplazmatyczne i P/c. p. antygenom łożyska.