Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
Pęcherzyk przed Świętami miał 15 mm a wczoraj to nie wiem bo ginka nawet nie zmierzyła powiedziała tylko, że jest już tak duży że powinno być widać zarodek więc pewnie ponad 20 mm miał20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Dziewczyny powiedzcie mi czy badania na kariotyp i trombofilie (m. in. czynnik V Leidena) dostałyście od ginekologa? Czy najpierw trzeba dostać skierowanie do genetyka i on daje skierowanie na badania ?20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyNajpierw skierowanie od ginekologa do genetyka a później genetyk kieruje na badania ale mam nadzieję że to nie będzie Ci potrzebne. Ale jeżeli byłby naprawdę pusty pęcherzyk to najpierw powinnaś zrobić posiewy i różne badania na infekcje i koniecznie wtedy badania nasienia z posiewem.
-
A na te posiewy to ginek wypisze mi skierowanie ? n posiew nasienia też?20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
nick nieaktualnyDziewczyny bo lekarze to patalachy Wszystkie wymazy na różne bakterie i choroby typu chlamydia może pobrać ginekolog, ale czy zechce?
Poszukajcie sobie na necie jakie to powinny być wymazy i na co bo ja dokładnie nie wiem. A za badanie nasienia niestety trzeba płacić z własnej kieszeni.
Tak sobie pomyślałam że ogólne badanie nasienia nie jest potrzebne i wystarczy tylko posiew.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 14:43
-
Pismak wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy badania na kariotyp i trombofilie (m. in. czynnik V Leidena) dostałyście od ginekologa? Czy najpierw trzeba dostać skierowanie do genetyka i on daje skierowanie na badania ?
Najpierw skierowanie do genetyka a on daje dalej -
Ja za drugim razem miałam puste jajo płodowe i robiliśmy z mężem badanie nasienia z posiewem bo ginka kazała. Wymazu nie musi pobierać lekarz. Ja pojechałam do kliniki i tam pobrali mi na miejscu. Co lekarz to ma swoja teorie niestety ;/ Jak mamy szczęscie to nas poprowadzi i sie uda. Gorzej jak lekaż udaje, że coś wie po to żeby kase wyciągnąć ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 15:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej kochane powiedzcie mi czy jesli zrobie w pon badanie na hormony będzie to 7dc to będą w miare miarodajne czy odpóścić i czekać do kolejnego cyklu? Czytałam,że dobrze robić je między 3-5dc ale ze względu na brak funduszy nie mogę ich zrobić dopiero w pon.
magdab lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaaadziaaa87 wrote:Hej kochane powiedzcie mi czy jesli zrobie w pon badanie na hormony będzie to 7dc to będą w miare miarodajne czy odpóścić i czekać do kolejnego cyklu? Czytałam,że dobrze robić je między 3-5dc ale ze względu na brak funduszy nie mogę ich zrobić dopiero w pon.
-
Pismak wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy badania na kariotyp i trombofilie (m. in. czynnik V Leidena) dostałyście od ginekologa? Czy najpierw trzeba dostać skierowanie do genetyka i on daje skierowanie na badania ?
Hej Ja miałam skierowanie na "Konsultacje genetyczna" gdzie pni przeprowadziła wywiad...i pow ze po 3 poronieniach jest ozliwoc zapisania na kariotyp a tak pow zebym sobie zrobiła badanie na Tromobofilie i do tgo badnai pow ze koztuje 450zł nie jest refundowane.A co do kariotypu to pow ze nas zapisze na marzec 2015 chyba zedo tgo czasuzajde w ciaze i bedzie ok to sie wypiszemy ale pokicojestesmy zapisani...mowiłą włansie ze wieksze prawdopodobienstow jest ta trombofilia jak cos z genetyka mowize mało par ma problem z genetyka i nam poradziła bardziej ta trombofilie...mam andzieje ze pomogłam
inessa, peppapig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiestety siłą jej nie zmusisz żeby dała Ci skierowanie Nataszko ja widziałam często promocje w klinikach niepłodności no ale to zależy gdzie mieszkasz.Musisz poszperać w internecie i porównać ceny bo co laboratorium to ceny inne.
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem z Tychów a u genetyka byłam w Zabrzu...wiec nie wiem co mam robic...czekam az bedzie po 10 i wypłata i mam wtedy tam zadz i sie umowic na to pobranie krwi;/