X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie kariotyp płodu
Odpowiedz

kariotyp płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • demi_01 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, stwierdzono właśnie u mnie poronienie (jeden lekarz mówi, że zarodek jest, drugi, że go nie ma). W szpitalu nie chciano i zrobić kariotypu, więc sie wypisałam. Poronię za pomocą tabletek, ale zastanawiam się jak zrobić to badanie. I tak w szpitalu słyszałam, że to trzeba dostarczyć samemu materiał do badań.

Bardzo proszę Was o radę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 16:18

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana aby badanie kariotypu miało sens musi być odpowiednia ilość materiału, wiem że niektóre szpitale specjalnie zabezpieczają materiał i za odpłatnością przesyłają kurierem do Poznania np. Uważam że dobrze by było, abyś poszukała placówki która Tobie w tym pomoże. Bardzo mi przykro z powodu sytuacji w której się znajdujesz...
    Tutaj temat jest szerzej omówiony. http://www.poronienia.com/
    Szpital nie ma obowiązku zapewnić Ci tego badania, niestety musisz zrobić to na własną rękę i sama za badania zapłacić. Przykre ale prawdziwe :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:08

demi_01 lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • demi_01 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci dziękuję!

• Blondik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to badanie płaciłam 600zł chyba, nie jest ono refundowane, materiał do badania musi być umieszczony w soli fizjologicznej, najpierw dopytaj, gdzie i jak ma być dostarczony

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ