Mutacja leiden heterozygota
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mania2401 wrote:Ja mam taką mutacje, wykrytą 5 lat temu...2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Bardzo dużo dziewczyn ma tą mutacje... przed ciążą przyjmuję się dużo tabletek np. kwas foliowy, wit. B6, B12, Magnez itp w postaci metylowej, bo takich zwykłych organizm nie przyswaja dlatego tworzą się wadliwe zarodki. No i heparyna drobnocząsteczkowa...
-
Crisperss wrote:Bardzo dużo dziewczyn ma tą mutacje... przed ciążą przyjmuję się dużo tabletek np. kwas foliowy, wit. B6, B12, Magnez itp w postaci metylowej, bo takich zwykłych organizm nie przyswaja dlatego tworzą się wadliwe zarodki. No i heparyna drobnocząsteczkowa...2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Dziewczyny wy chyba mylicie tą mutację z MTHFR. Tutaj chodzi o mutację czynnika V krzepnięcia krwi czyli tzw. trombofilię. A MTHFR jest związana z zaburzeniem przyswajania witamin z grupy B do której należy również kwas foliowy (B9). W tym wypadku wzrost zagrożenia zakrzepicą jest związany z poziomem homocysteiny we krwi (którą obniżają wyżej wymienione witaminy).
s1985 lubi tę wiadomość
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
Wiaterek wrote:Dziewczyny wy chyba mylicie tą mutację z MTHFR. Tutaj chodzi o mutację czynnika V krzepnięcia krwi czyli tzw. trombofilię. A MTHFR jest związana z zaburzeniem przyswajania witamin z grupy B do której należy również kwas foliowy (B9). W tym wypadku wzrost zagrożenia zakrzepicą jest związany z poziomem homocysteiny we krwi (którą obniżają wyżej wymienione witaminy).2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
nick nieaktualnyJa czekam na wyniki z poradni genetycznej z krakowa. Co do ciąży jestem po jednym poronieniu i teraz jak zajdę w ciąże bede przyjmowac heparynę przez caly jej okres i później połóg. Jestem 5 m-cy po poronieniu i staram się aby zajśc znowu. mam nadzieje, że nie zakończy się to tak jak ostatnia ciąża
-
mania2401 wrote:Ja czekam na wyniki z poradni genetycznej z krakowa. Co do ciąży jestem po jednym poronieniu i teraz jak zajdę w ciąże bede przyjmowac heparynę przez caly jej okres i później połóg. Jestem 5 m-cy po poronieniu i staram się aby zajśc znowu. mam nadzieje, że nie zakończy się to tak jak ostatnia ciąża2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Malinka, a widziałaś co bylo napisane na skierowaniu, które genetyk wystawił do laboratorium? Na pewno były kariotypy, a czy mutacje tez to wlasnue zalezy od tego skierowania
Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
M@linka badania na te mutacje
http://www.invicta.pl/1198/bad,493/panel_poronienia_samoistne_predyspozycje_do_poronien_samoistnych.html
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
M@linka wrote:Dziewczyny a jakie badania i u kogo robiłyście, że wyszły Wam różne mutacje?
Ja dziś byłam z mężem u genetyka na nfz i pobierali nam krew ale nie wytłumaczył nam nic2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18