Mutacja leiden heterozygota
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam zrobili na NFZ i nawet 2razy. Raz genetyk, raz hematolog (bez MTHFR).Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
oooo to jest jakaś szansa, że i mi dadzą ;)a długo czekałaś na wyniki na nfz?
chcę się trochę rozeznać w temacie i gdzie warto robić badania - Trójmiasto na razie prywatnie znalazłam w Gdyni za 399zł cały pakiet
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa wrote:oooo to jest jakaś szansa, że i mi dadzą ;)a długo czekałaś na wyniki na nfz?
chcę się trochę rozeznać w temacie i gdzie warto robić badania - Trójmiasto na razie prywatnie znalazłam w Gdyni za 399zł cały pakiet
na wyniki ok 2 mies. ale my byliśmy na wizycie w sierpniu, więc okres urlopowy i dlatego tyle to trwało. Byliśmy u genetyka w Łodzi. Potem w Wa-wie mężowi robili MTHFR i tam wyniki były po 2 tygodniach.
Ja bym się zorientowała jak to wygląda u Was z terminami na NFZ, jeśli należy się to państwowo to te pieniądze można przeznaczyć na inne badania.Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
reni86 wrote:Malinka, a widziałaś co bylo napisane na skierowaniu, które genetyk wystawił do laboratorium? Na pewno były kariotypy, a czy mutacje tez to wlasnue zalezy od tego skierowania
Na skierowaniu i ja i mąż mieliśmy napisane tylko - mniej więcej - objęcie leczeniem w przychodni specjalistycznej, poronienia nawykowe i właśnie nic - żadnych badań nie było tam wymienionych..a jak zapytałam się tej osoby która nas przyjmowała co to będą za badania to odpowiedziała, że sprawdzą czy z naszymi genami jest okej,,,mam nadzieje ze zrobią coś więcej niż kariotypy...
dopiero zobaczyłam, że chodzi Tobie o genetyka i skierowanie do lab...ale nie jego nie widziałam nie mieliśmy go w rękach i po wyniki mamy dzwonić za 5 miesięcy!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 09:12
-
dzięki
jak wizyta u hematologa? coś mówił, robił jakieś badania?
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Czyli na zespół antyfosfolipidowy i wszystko też na nfz? kurcze może się pospieszyłam bo wczoraj zrobiłam te badania prywatnie poza b2 glikoproteiną a dodałam ANA
-
Xaxa wrote:Czyli na zespół antyfosfolipidowy i wszystko też na nfz? kurcze może się pospieszyłam bo wczoraj zrobiłam te badania prywatnie poza b2 glikoproteiną a dodałam ANA2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Podobno te badania trzeba zrobić do 6tyg po stracie. W sumie chyba dobrze, że zrobiłam je na własną rękę bo skierowania do genetyka itp dostanę dopiero na wizycie kontrolnej a ona po pierwszej @ czyli będę pewnie 7-8 tyg po.
Dobrze, że nie musisz czekać miesiącami na wizytę i badania, myślałam, że z tym może być ciężko
-
Xaxa wrote:Podobno te badania trzeba zrobić do 6tyg po stracie. W sumie chyba dobrze, że zrobiłam je na własną rękę bo skierowania do genetyka itp dostanę dopiero na wizycie kontrolnej a ona po pierwszej @ czyli będę pewnie 7-8 tyg po.
Dobrze, że nie musisz czekać miesiącami na wizytę i badania, myślałam, że z tym może być ciężko2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -