Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Mucha94 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    @Laurelli, cudowne wieści ✨️ chociaż dziwne podejście tam mają z testami, u nas jest odwrotnie i jedynie krew jest prawilnym dowodem dla lekarza 🫣 mam nadzieję że wkrótce zrobią Ci usg i zobaczysz juz mały pęcherzyk 😊☘️
    @Mucha94, przykra sprawa z tym imieniem 😔 a oni wiedzieli, że macie takie imię wybrane, czy to był czysty przypadek?
    Nie wiedzieli.. są to bliźniaki, także wybiorę imie tego drugiego 😉 ale cieszę się bardzo ich szczęściem ♥️ tyle że po prostu przykro. Bo ja też miałabym taki wielki brzuszek ,😉

Nie wiedzieli też o ciąży. Ale cieszę się, że rodzice wiedzieli ♥️ ogromne wsparcie otrzymałam, czułam się u nich bardzo bezpiecznie 😉

Daisy1 lubi tę wiadomość

Ja 94
    On 93

Starania od 2017
    10.04⏸️
    10.06💔 8 tydzień
  • Mucha94 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    Dziękuję ♥️😘✨
    ale ja tak bardzo się boję 😩
    To w drugim cyklu po poronieniu, i to takim przedłużonym cyklu. I się boje.
    Poczekam na rozwój sytuacji i wtedy będę się cieszyć bo teraz to mam tylko obawy 😪😮‍💨
    Świetnie rozumiem Twoje obawy 😉

Ale.. powtarzaj sobie - każda ciąża jest inna 😁

Wstrzlilas się, że te 3 pierwsze miesiące po poronieniu są bardziej płodne ♥️

Nastaw głowę na dobre myślenie, stres nie jest teraz WAM potrzebny ♥️

Prosto się mówi, ale wierzę że ta ciąża będzie wielkim pięknym cudem, którego już niedługo będziesz trzymać na rękach 😁

Laurelli, Jusia92 lubią tę wiadomość

Ja 94
    On 93

Starania od 2017
    10.04⏸️
    10.06💔 8 tydzień
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    Ja mam krzywą 23go, wstępnie planowałam pójść do pracy zaraz po, ale nastraszyła mnie szefowa ze nie bede w stanie i żebym męża wziela bo moge sie zle czuć. No wiec jedzie ze mna rano, oby to nie bylo tak straszne jak brzmi 😅
    U mnie objawem ubocznym były nudności i wstręt do słodkiego, który został już ze mną na stałe 😅

Mq1991 lubi tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ⚠️ANXA5 M2/N, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS4, 2DS5, 3DS1, HLA-C on: C2C2
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, B9, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, maślan sodu, probiotyki, Prenacaps Ovi, NAC
    💉Accofil, Encorton, Estrofem na uparte endo, Duphaston
    Jeszcze będzie pięknie ✨️
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po konsultacji z dr J, i zaczynamy starania ze wsparciem Accofilu w trakcie owulki 🙂 do tego mam włączyć encorton 5mg. I czekamy na dwie kreski, żeby dalej modyfikować dawki. I na tym zestawie będę 3-4 m-ce, żeby zobaczyć czy coś zaskoczy. Mam nadzieję, że to pomoże 🤞🤞 No i ewentualnie biopsja endo do rozważenia, żeby upewnić się czy nie ma stanu zapalnego 🙄 Czuję się jakoś podbudowana, a przynajmniej chcę wierzyć, że teraz nam się uda 🥹

Biochemiczka, Cień, Mq1991, Marysia996, _Dysia_, Arisia, Jusia92, nadzieja09, Kassialka, Void lubią tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ⚠️ANXA5 M2/N, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS4, 2DS5, 3DS1, HLA-C on: C2C2
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, B9, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, maślan sodu, probiotyki, Prenacaps Ovi, NAC
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny bardzo za wsparcie 😘😘😘😘😘 miliony całusów dla Was. Jesteście Anioły 😇

@daisy1 przeczytałam Twoją wiadomość i poczułam tak wielką nadzieję, tak jak mówisz sama czujesz się
    podbudowana i tym wpisem to czuć ✨✨✨

Daisy1, Cień, Milunia lubią tę wiadomość

💃🏻 34 lata ✨
    🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
    🧬 PAI-1 4G/4G homo – mała menda, która namieszała w planach 💔😤

🧔🏻‍♂️ 38 lat 🤍
    💍 Mężuś – ogólnie zdrowy
    📄 Na razie tylko kariotyp – OK ✅

🍬 First baby
    💔👼
    X.2025 – 9/7 tc

I.2026
    12.I.2026 ⏸️
    +biorę Acard 💊

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nigdy nie odbiera prawa do nadziei… ✨🤍

🌍 Życie i ciąża za granicą ✈️

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Dziewczyny, czy wiecie coś w temacie obniżania homocysteiny witaminą B6? Zastanawiam się czy nie włączyć do suplementacji. Polecacie jakąś?
    Aliness ma magnez z potasem i b6 i mnie tym udało się fajnie złagodzić tezyczke i homocysteina też spadła z ale nieznacznie… w każdym razie to fajny produkt z magnezem. Za to gdy włączyłam regulator homocysteiny też z tej firmy to już w ogóle wyniki bajka

Mq1991 lubi tę wiadomość

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2
    07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
    STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)

💔cb 01/26

Co przyniesie 2026?
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Tam też ciąża do 12t to jeszcze nie ciąża, zero badań typu TSH, krzywa glukozowa. W 20ktoryms tygodniu wyszło jej, że ma zle przepływy w łożysku i waga dziecka jest za mała, to dostała tylko listownie informacje, że jak chce to może brać na to acard, ale jak nie chce to nie 🫣 zupełnie nie do pomyślenia u nas w Polsce.
    Osobiście co do krzywej to uważam że jest niepotrzebna, co więcej szkodzi. Nie powinno to być rutynowe badanie i na pewno nie będę takiego więcej wykonywać bez wskazań.
    Nie zawsze też takie częste wizyty są dobre. Jak ze wszystkim to zależy.

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2
    07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
    STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)

💔cb 01/26

Co przyniesie 2026?
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tu mają nawet takie swoje powiedzenie “ jakoś to będzie” albo “napijmy się kolejnej kawy i pomyślmy”
    Bez stresu wszystko. Tak samo z wizytami mają żeby nie stresować się bo co ma być to będzie.

Hmm myślę że złoty środek byłby tu dobry poprostu ✨

kleopatr4 lubi tę wiadomość

💃🏻 34 lata ✨

🧔🏻‍♂️ 38 lat 🤍
    💍 Mężuś – ogólnie zdrowy

🍬 First baby
    💔👼
    X.2025 – 9/7 tc

I.2026
    12.I.2026 ⏸️
    +biorę Acard 💊

preg.png
  • Cień Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    No to tu mają nawet takie swoje powiedzenie “ jakoś to będzie” albo “napijmy się kolejnej kawy i pomyślmy”
    Bez stresu wszystko. Tak samo z wizytami mają żeby nie stresować się bo co ma być to będzie.

Hmm myślę że złoty środek byłby tu dobry poprostu ✨

A cytologię chociaż robią?

🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
    🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
    💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
    🔹 Transfery: 5 ET/KET 2-dniowe → ✖
    🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
    🔹 AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
    🧫 CD138: 44 / 1 d.p.w
    🧫 CD56: 192 / 1 d.p.w
    🏥 Obecnie: Bocian W-wa | Novum (2019–2024)
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szykuję się od 2 miesięcy do biopsji. Udało się załatwić termin na czwartek i mam mieć pobierany cały pakiet IPLE. Biegałam za wymazami, stresowałam się, żeby wszystko było na czas, a tu dziś 20dc i brak owulacji. Wygląda, że trafił się cykl bezowulacyjny akurat teraz.. dzwonię do kliniki i mówię, że nie zapowiada się na owulację. Pani z recepcji stwierdziła, ze w sumie to ona nie wie czy bez owulacji lekarz wykona biopsję bo to sporo wycinków a nie wiemy jak wygląda endometrium. Dodam, że do kliniki mamy 150km. No to ja mówię jej, żebyśmy chociaż pobrali podstawę czyli te cd138 bo szkoda marnować cykl. Odpowiedź dostanę jutro rano.
    Już zestresowana, zmęczona tym cyklem i tym niespójnym przekazywaniem informacji przez klinikę stwierdziłam, że może trzeba zrezygnować. Ustaliliśmy z mężem, że zrezygnujemy z IPLE a jak się uda chociaż jeden wycinek to będziemy szczęśliwi. No, ale żeby było śmieszniej to poszłam do łazienki a tam oczywiście mnóstwo śluzu płodnego, ból pleców jak na owulację. Myślę no kur.. nie wierzę. Także nic już nie wiem. Nie wiem co mam robić. Nie wiem co zamierzam mój organizm. Jak jutro skoczy mi temperatura to nie wiem jak znowu zadzwonię do kliniki i wytłumaczę, że kurde jednak jest owulacja.. z drugiej strony zastanawiam się czy tego wycinka nie można pobrać w obojętnie jakim dniu cyklu? Bardzo chciałabym mieć to już za sobą a tu jeszcze tyle niepewności.
    Dodatkowo w moim dziale mam dziewczynę, która jest po transferze. Wiedziałam od kilku miesięcy, że walczą o dziecko no i kto ją może lepiej zrozumieć niż ja. Zawsze starałam się ją wspierać mimo że oficjalnie nie wiem o ich problemach. Niestety ona zachowuje się strasznie. Od kilku tygodni swoje złe emocje przelewa na mnie. Przez kilka dni ze względu na transfer była na wolnym. Nie przekazała mi co mam robić, a ja pracuję tam od kilku miesięcy więc nie wszystko jeszcze wiem. Dziś od rana zły humor, traktowanie mnie jak powietrze i obwinianie za to, że nic nie jest zrobione. Ja też przechodzę przez bardzo trudny czas. Ona wie o tym, że umarło mi dziecko i jakoś nigdy wsparcia mi nie okazała. Staram się, aby inni nie musieli widzieć moich problemów, ale widać to nie działa w dwie strony. Wyć mi się chcę 🥹

40tc.👼 2xCB👼👼
    10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺
    maj '25 - rezygnacja ze starań
    listopad '25 - diagnostyka poronień nawykowych

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia (dr Paśnik)
    Kir+HLA✅
    ASA 1:64 ANA 1:100
    Nasienie♂️✅
    CD138 5/10❌

ALLO-MLR+Cross Match🔜?

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan+Encortolon💊
    Prenacaps Ovi+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
    Acard+Heparyna🤰
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    A cytologię chociaż robią?

Robią cytologię i np mammografie, to wysyłają zaproszenia dość często widzę na stronie pacjenta.
    Ale np środowiskową może być położna ktoś prowadziła ciążę, i jak przychodzi do domu to wiem że i zakupy może ogarniać jeśli mąż w pracy, i w domu coś pomóc. I jest taka dość bliska, raczej jak mama wtedy lub siostra pomocna.

Cień lubi tę wiadomość

💃🏻 34 lata ✨

🧔🏻‍♂️ 38 lat 🤍
    💍 Mężuś – ogólnie zdrowy

🍬 First baby
    💔👼
    X.2025 – 9/7 tc

I.2026
    12.I.2026 ⏸️
    +biorę Acard 💊

preg.png
  • Cień Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marysia996

To strasznie trudne, że przy tylu własnych emocjach musisz jeszcze mierzyć się z napięciem w pracy. Kobieta kobiecie naprawdę nie powinna być wrogiem. Powinnyśmy się wspierać, a nie dokładać sobie ciężaru. Ty też masz za sobą ogromną stratę i zasługujesz na empatię, nie na obwinianie. Przytulam 🫂.

🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
    🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
    💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
    🔹 Transfery: 5 ET/KET 2-dniowe → ✖
    🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
    🔹 AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
    🧫 CD138: 44 / 1 d.p.w
    🧫 CD56: 192 / 1 d.p.w
    🏥 Obecnie: Bocian W-wa | Novum (2019–2024)
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    @Laurelli trzymam kciuki, żeby tym razem było dobrze! Jak to opisujesz, to przypomina mi się jak moja koleżanka miała prowadzoną ciążę w UK 🫣
    Tam też ciąża do 12t to jeszcze nie ciąża, zero badań typu TSH, krzywa glukozowa. W 20ktoryms tygodniu wyszło jej, że ma zle przepływy w łożysku i waga dziecka jest za mała, to dostała tylko listownie informacje, że jak chce to może brać na to acard, ale jak nie chce to nie 🫣 zupełnie nie do pomyślenia u nas w Polsce.

@Milunia a wysoką masz tę homocysteinę? Jak dwucyfrową, to ja bym się zajęła tym w pierwszej kolejności. Z tego co widzę, to w tym zestawie Prenacaps są dość małe wartości B2, B6 i B12 w porównaniu do tego co jest w modulatorach, więc nie wiem czy to wystraszy do zbicia homocysteiny 🤔 na pewno na zbicie działa też dobrze NAC i cholina.

Homocysteina 12. Zamówiłam ten regulator homocysteiny z Aliness i od kilku dni prenacaps ovi. Po kolejnym cyklu zrobię badania to zobaczymy. Czytałam też, że podwyższona homocysteina może wynikać z niedoboru żelaza, a u mnie ferrytyna 26,55 więc też szału nie ma- biorę sorbifer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 21:05

Mq1991 lubi tę wiadomość

👩🏼‍💼’89 👨🏻‍💻’87
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔

12.12.2025 lecimy z nową suplementacją
    - Prenacaps multi 1
    - Magnez
    - Biocardine Omega-3
    - Ubiquinol (CoQ10)
    - Witamina B12
    - Laktoferyna
    - powoli kończymy żelazo
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    @Marysia996

To strasznie trudne, że przy tylu własnych emocjach musisz jeszcze mierzyć się z napięciem w pracy. Kobieta kobiecie naprawdę nie powinna być wrogiem. Powinnyśmy się wspierać, a nie dokładać sobie ciężaru. Ty też masz za sobą ogromną stratę i zasługujesz na empatię, nie na obwinianie. Przytulam 🫂.
    Dziękuję za wsparcie 🫂🫂

Cień lubi tę wiadomość

40tc.👼 2xCB👼👼

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia (dr Paśnik)
    Kir+HLA✅
    Nasienie♂️✅
    CD138 5/10❌

ALLO-MLR+Cross Match🔜?

Acard+Heparyna🤰
  • Jusia92 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli cieszę się, że test ciemnieje! Ja wiedziałam, że będzie dobrze, jakoś tak czułam, że się udało, jak pisałaś, że chyba nic z tego nie będzie 😉 nie puszczam kciuków! 🤞🏻

U mnie test biały, chociaż zrobiłam stricte dla sportu, bo nawet nie wiem czy miałam owulację i była ta rozłąka z mężem podczas potencjalnych dni płodnych 🤷‍♀️ wiem że miałam w następnym cyklu konkretnie skontrolować cykl i zacząć diagnostykę jak się nie uda, ale dzisiaj stwierdziłam, że następny cykl odpuszczamy, bo będę mieć lekki zabieg dermatologiczny i chcemy wyjechać w ciepłe kraje, żeby odpocząć od tego wszystkiego. Zawsze dużo podróżowaliśmy, a ostatni rok to jest taka posucha, bo ciągle myślę o potencjalnej ciąży. Trochę mi szkoda ciągle wszystkiego odpuszczać. Może jak wrócimy to się uda, naładowani słońcem i wysyceni witaminą D3 🙂 a jak nie, to chodzi mi po głowie biopsja endometrium plus te badanie nasienia. Biopsja mnie prześladuje w internecie każdego dnia, więc może coś jest na rzeczy 😅
    Mimo wszystko, będę was śledzić i czekać na wysyp ⏸️ mówiłam, że czuję że 2026 to będzie dobry rok, więc innej opcji nie ma, żeby nasze nicki się nie pojawiły na pierwszej stronie. Lista będzie długa 😉

Daisy1, Cień, Arisia, Mq1991, Marysia996, Paola2604 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Homocysteina 12. Zamówiłam ten regulator homocysteiny z Aliness i od kilku dni prenacaps ovi. Po kolejnym cyklu zrobię badania to zobaczymy. Czytałam też, że podwyższona homocysteina może wynikać z niedoboru żelaza, a u mnie ferrytyna 26,55 więc też szału nie ma- biorę sorbifer.
    Ferrytyna nierzadko nie idzie od żelaza. Tzn…Sprawdziłabym zapas miedzi, ponieważ podejrzewam że przyjmowanie żelaza może nie pomóc, bo wysokie jego dawki wtórnie hamują wchłanianie miedzi. Brak miedzi jest na przykład powodowany przez jedzenie zbóż - one wiążą miedz i zamiast ja trawić to wydalasz jako odpad.
    Przyjmowanie cynku też hamuje.

Polecam spróbować nawet jako eksperyment kupic „Wątroba wołowa od bydła karmionego trawą, 180 kapsułek (750 mg na kapsułkę)”. Ja tym leczę anemię. Niby z niedoboru kw foliowego, a jednak podbiło inne braki i polepszyła się wchlajialnosc… wątróbka cielęca od rolnika też dobra. Może kontrowersyjnie zabrzmię, ale taka zamrożona i jedzona na surowo będzie najlepsza😅 zetrzeć trochę na tarce takiej mrożonej do posiłku i już to wiele daje. #oldwivestales

Starania o #2

💔cb 01/26

Co przyniesie 2026?
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marysia996 🫂 niestety nie robiłam tego badania więc nie doradzę, oby klinika coś ze swojej strony podpowiedziała co będzie najlepsze. Myślę, że są przyzwyczajeni do takich sytuacji, może mają opcję przełożenia badania na inny dzień? Czasami nie da się przewidzieć jak zachowa się organizm 😔 ściskam mocno 🫂

Marysia996 lubi tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    @Marysia996 🫂 niestety nie robiłam tego badania więc nie doradzę, oby klinika coś ze swojej strony podpowiedziała co będzie najlepsze. Myślę, że są przyzwyczajeni do takich sytuacji, może mają opcję przełożenia badania na inny dzień? Czasami nie da się przewidzieć jak zachowa się organizm 😔 ściskam mocno 🫂
    Zostaję raczej przełożenie biopsji o miesiąc no, ale jest to czekanie i znowu strach czy w przyszłym cyklu nie złapię jakiejś infekcji i znowu trzeba będzie wszystko przełożyć 😑
    Musiałam się wygadać bo już po prostu za dużo tego.. dziękuję, że jesteście 🫂

40tc.👼 2xCB👼👼

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia (dr Paśnik)
    Kir+HLA✅
    Nasienie♂️✅
    CD138 5/10❌

ALLO-MLR+Cross Match🔜?

Acard+Heparyna🤰
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Ferrytyna nierzadko nie idzie od żelaza. Tzn…Sprawdziłabym zapas miedzi, ponieważ podejrzewam że przyjmowanie żelaza może nie pomóc, bo wysokie jego dawki wtórnie hamują wchłanianie miedzi. Brak miedzi jest na przykład powodowany przez jedzenie zbóż - one wiążą miedz i zamiast ja trawić to wydalasz jako odpad.
    Przyjmowanie cynku też hamuje.

Polecam spróbować nawet jako eksperyment kupic „Wątroba wołowa od bydła karmionego trawą, 180 kapsułek (750 mg na kapsułkę)”. Ja tym leczę anemię. Niby z niedoboru kw foliowego, a jednak podbiło inne braki i polepszyła się wchlajialnosc… wątróbka cielęca od rolnika też dobra. Może kontrowersyjnie zabrzmię, ale taka zamrożona i jedzona na surowo będzie najlepsza😅 zetrzeć trochę na tarce takiej mrożonej do posiłku i już to wiele daje. #oldwivestales

OMG 🙈 Nie ruszę wątróbki, a już surowej to nawet od myślenia o tym jest mi słabo 😱
    Z tą miedzią mnie zainteresowałaś. Chyba to sprawdzę 😉

👩🏼‍💼’89 👨🏻‍💻’87
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔

12.12.2025 lecimy z nową suplementacją
    - Prenacaps multi 1
    - Magnez
    - Biocardine Omega-3
    - Ubiquinol (CoQ10)
    - Witamina B12
    - Laktoferyna
    - powoli kończymy żelazo
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    Laurelli cieszę się, że test ciemnieje! Ja wiedziałam, że będzie dobrze, jakoś tak czułam, że się udało, jak pisałaś, że chyba nic z tego nie będzie 😉 nie puszczam kciuków! 🤞🏻

U mnie test biały, chociaż zrobiłam stricte dla sportu, bo nawet nie wiem czy miałam owulację i była ta rozłąka z mężem podczas potencjalnych dni płodnych 🤷‍♀️ wiem że miałam w następnym cyklu konkretnie skontrolować cykl i zacząć diagnostykę jak się nie uda, ale dzisiaj stwierdziłam, że następny cykl odpuszczamy, bo będę mieć lekki zabieg dermatologiczny i chcemy wyjechać w ciepłe kraje, żeby odpocząć od tego wszystkiego. Zawsze dużo podróżowaliśmy, a ostatni rok to jest taka posucha, bo ciągle myślę o potencjalnej ciąży. Trochę mi szkoda ciągle wszystkiego odpuszczać. Może jak wrócimy to się uda, naładowani słońcem i wysyceni witaminą D3 🙂 a jak nie, to chodzi mi po głowie biopsja endometrium plus te badanie nasienia. Biopsja mnie prześladuje w internecie każdego dnia, więc może coś jest na rzeczy 😅
    Mimo wszystko, będę was śledzić i czekać na wysyp ⏸️ mówiłam, że czuję że 2026 to będzie dobry rok, więc innej opcji nie ma, żeby nasze nicki się nie pojawiły na pierwszej stronie. Lista będzie długa 😉

Uważam, że świetną decyzję podjęliście. My również dużo podróżowaliśmy, a od poronienia byliśmy poza Polską raz. Niedawno również rozplanowaliśmy sobie wyjazdy i do czerwca mamy zarezerwowane 4 loty ☺️ też uznałam, że co ma być to będzie, że będę najwyżej martwiła się później, bo ciąży jak nie było tak nie ma, a moje życie zmieniło się okropnie przez to ciągłe wyczekiwanie. Leczymy nasienie, ale potem też musimy wyluzować w staraniach. Dwa miesiące z rzędu potwierdziłam ładną owulację, endometrium, pęcherzyk i po prostu będziemy współżyć bez tego całego liczenia, bo mam wrażenie że nasze organizmy są przez to cały czas spięte. Tak więc życzę Wam, żeby wyjazd pozwolił odpocząć fizycznie, ale przede wszystkim psychicznie. Dajcie sobie jeszcze chwilę po wyjeździe i mam nadzieję, że zaskoczy 🤰 trzymam kciuki i udanego wyjazdu, niech będzie pięknie ❤️

Jusia92 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ