🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurelli wrote:Dziękuję, dziękuję, dziękuję ♥️♥️♥️
Ja zeświruje 🙈
Ja sobie też to mówię, staram się i manifestuje dobre myśli ale strach pozostanie już na zawsze. I mówię sobie to początek trzeba i tak czekać na wizytę 😮💨
Przepraszam kochane za moje rozterki ! Bo ja wiem zamiast się cieszyć ja marudzę.
I nie opuszczę Was będę tu i będę trzymać kciuki ✨🍀za każdą z Was 😘
A narazie i tak czekam żeby przejść na fioletową stronę 🙈
Nie przepraszaj.
Ja pewnie, jak już się uda, będę miała dokładnie takie same rozterki.
Wiadomo, człowiek chce się cieszyć, ale głowa swoje.
Ja z moją hipochondrią pewnie będę nie do zniesienia 🙈
Poprzednio codziennie siedziałam w aplikacji ciążowej, czytałam i sprawdzałam, co dany dzień ma przynieść.
_Dysia_ lubi tę wiadomość
🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
🔹 Transfery: 5 ET/KET 2-dniowe → ✖
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
🔹 AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
🧫 CD138: 44 / 1 d.p.w
🧫 CD56: 192 / 1 d.p.w
🏥 Obecnie: Bocian W-wa | Novum (2019–2024) -
Biochemiczka wrote:Ja w sierpniu czekałam z 5 dni roboczych

Do mnie jutro ma przyjść zestaw do pobrania, więc byłoby super jakby to było do tygodnia
👩🏻’97 🧔🏻♂️’95
Niedoczynność tarczycy, hashimoto, IO, PCOS
MTHFR hetero, PAI-1 homo
Letrox 125, Glucophage XR 2000, PrenaCare Complete, Mio-inozytol 4g, Acard 150, Clexane 0,6, luteina 200mg
8.2023 👧🏼 (1cs 🍀)
Starania o rodzeństwo od 03.2024
13.06.2025 ⏸️ zivafert + besins
28.07 💔 poronienie zatrzymane 11tc/9tc
11.2025 cb
24.12.2025 ⏸️ luteina 200 mg, acard 75
27.12 beta 86,22
29.12 beta 227,2 acard 150
31.01 beta 571,7
02.01 beta 1512
06.01 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy + clexane 0,6
16.01 beta 43502, CRL 0,55 z ❤️ -
Tak, dziś o 19. Miło że pamiętasz 🥺🥺 dam znać jak już będę po!Daisy1 wrote:@Nadzieja09, kojarzę, że masz dziś wizytę w sprawie tego polipa 🫂 Trzymam kciuki. Daj znać, jak będziesz po 🤍
@Laurelli czekam na teścior 🤞i oficjalnie przepisuję Cię na fioletową stronę 😄
Megmery lubi tę wiadomość
Starania od 09.2024
12.2024 👼🏼 6+1
04.2025,05.2025,10.2025 👼🏼 👼🏼 👼🏼3x biochem
💁♀️28l, 🤵♂️32l
✅hormony, niedobory, badania podstawowe, helicobacter, tarczyca, glukoza, insulina, Homocysteina, posiewy, panel urogenitalny, ANA, trombofilie wrodzone, białko c, białko s, antytrombina, antykoagulant tocznia, przeciwciala p. Kardiolipinie, celiakia, cd56
⛔️cd138 10/10HPF, KIR Bx (jeden implantacyjny)+hla-c c2c2, dodatnie przeciwciała igM p. Beta-2-glikoproteinie, AMH=1.28?, pasożyt
02.26 wyleczenie stanu zapalnego endometrium, praca z dietetykiem nad jelitami i pasożytem
03.26 starania ➡️ euthyrox, acard 75/150, utrogestan, heparyna, accofil -
Laurelii dlaczego jeszcze ani jednego tesciora nam nie pokazałaś? Przecież wiesz jak wszystkie lubimy je oglądać 🥰🥰
Aa tak poważnie, ja wierzę że wszystko jest dobrze! 🍀🤞 rozterki są oczywiste, sama je mam i nie opuszczają mnie tragiczne myśli. Łapię się na tym, ze celowo nie "przywiązuje" się do ciąży. Jakbym wypierała to, ze przeciez w niej jestem 🤯
Cień, Daisy1, kleopatr4 lubią tę wiadomość
91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
30.12 Włączone Neoparin + Acard
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
03.01 USG GS: 0,5cm YS: 0,19cm
09.01 beta 11744,7 mIU/ml || prog 22,00
10.01 USG CRL: 4mm FHR: 117bpm
20.01 USG CRL 1,4cm FHR: 153bpm
17.02 🙏🍀

-
Void wrote:Do mnie jutro ma przyjść zestaw do pobrania, więc byłoby super jakby to było do tygodnia

Sprawdziłam
otrzymali wymaz ode mnie 14.08, wynik był 20.08
jako że 15.08 to święto, potem weekend, to właściwie w 3 dni robocze był wynik, bo tego 14.08 pewnie tylko zarejestrowali próbkę
Void lubi tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero, homocysteina 11.0 umol/l 🙄 TSH 2.3
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, wit C, omega3, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna, immunosupresja
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA -
Cześć dziewczyny, nieśmiało się z Wami witam chcąc dołączyć do tego wątku, bo czuję, że to może być moje miejsce.
Coś o mnie:
Z mężem mamy już jedną córkę (2018), która ma Zespół Downa. Zawsze chciałam mieć kilkoro dzieci, ale po pierwszej ciąży strach o dziecko z kolejną wadą tak mnie paraliżował, że odwlekaliśmy decyzję o drugim dziecku. 1,5 roku temu postanowiliśmy spróbować. Przez ponad rok się nie udawało - ja nie miałam owulacji, mąż słabe wyniki nasienia. W październiku trafiliśmy do kliniki niepłodności. Mąż do lutego miał brać suplementy i zrobić ponowne badania a w tym czasie ja miałam mieć stymulację. Po pierwszej stymulacji zobaczyłam dwie kreski. Niestety radość nie trwała długo - CB, maksymalna beta, która „wyłapałam” była koło 6, więc lekarz stwierdził, że to nie ciąża (według niego ciąża to powyżej 25). Dostałam miesiączkę i potem kolejna stymulacja. Na monitoringu okazało się, że miałam dwa pęcherzyki w lewym jajniku, które „zamieniły się” w dwie torbiele krwotoczne. Dzień przed monitoringiem dostałam plamienia (21 grudnia), które trwa cały czas. Miałam brać duphaston przez 10 dni i potem odstawić i czekać na miesiączkę. Przed odstawieniem zrobiłam test, bo dziewczyny na forum powiedziały, że w cyklu, w którym robi się torbiel krwotoczna można zajść w ciążę. I rzeczywiście testy pokazywały wyraźne dwie kreski, a był to ok. 12dpo. Na nic się nie nastawiałam, bo cały czas plamiłam, a w dzień testu miałam nawet mocniejsze krwawienie. Dodatkowo CB w poprzednim miesiącu studziła mój entuzjazm. Ale 5 stycznia zrobiłam betę i tu zaskoczenie beta 311 w 13dpo, ale progesteron tylko niecałe 6. Wizyta u lekarza - kazal dalej brać duphaston 2x1 i czekać. Na drugi dzień silny ból i krwawienie (było święto, więc pojechałam na SOR) - lekarz stwierdził poronienie biochemiczne i kazał odstawić duphaston (krwawienie trwało tylko ten jeden dzień, potem delikatne brązowe plamienie jak wcześniej). Ja chciałam poczekać jeszcze do następnego dnia by zbadać betę - zbadałam beta spadła do 262 (w środę 7 stycznia), więc odstawiłam duphaston. W czwartek zrobiłam znowu i spadła do 244. Wczoraj byłam u lekarza na kontroli - endometrium grube (ok.12 mm), a beta nadal na poziomie 217. Lekarza to trochę niepokoi, więc mam przyjść za tydzień w poniedziałek znowu na USG i betę. I tu mam pytanie do Was dziewczyny - czy u Was też beta spadała tak wolno? Z czego to może wynikać?
I drugie pytanie - czy też doszukiwałyście się jakiś możliwości, że roniona ciąża „przeżyła”? Ja od tygodnia mam wrażenie, że oszaleję. Jak tylko odbieram wyniki bety, gdzie te spadki są powolne, to zaczynam sobie wkręcać, że może były dwa zarodki (co akturat jest możliwe, bo pękły dwa pęcherzyki), jeden obumarł, a drugi „przeżyłam”. I mimo, że wiem, że gdyby tak było to beta w najgorszym wypadku miałaby słabe przyrosty a nie spadki to i tak ciągle nie mogę pogodzić się z tą stratą. Czuję się czasem jak wariatka
Czytam Wasze historie i czuję tak ogromną niesprawiedliwość, że tak bardzo się staramy, dbamy o siebie a los tak nas Wszystkie doświadcza
przytulam Wam bardzo. I ogromnie gratuluję ⏸️. Niech to będą cudowne 🌈 ciąże i dzieciątka ♥️♥️♥️
Ps. Przepraszam za takie rozpisanie się. Chyba musiałam się wygadać komuś, kto wie co czuję.28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Fox wrote:Laurelii dlaczego jeszcze ani jednego tesciora nam nie pokazałaś? Przecież wiesz jak wszystkie lubimy je oglądać 🥰🥰
Aa tak poważnie, ja wierzę że wszystko jest dobrze! 🍀🤞 rozterki są oczywiste, sama je mam i nie opuszczają mnie tragiczne myśli. Łapię się na tym, ze celowo nie "przywiązuje" się do ciąży. Jakbym wypierała to, ze przeciez w niej jestem 🤯
Wiem wiem, ale tak boję się robić zdjęcia testów, bo przy pierwszej robiłam i niestety zaległy w ukrytym folderze 😮💨
Zrobię jutro i spróbuję tu wgrać 😘
Ja się boję tego że nie mam tej heparyny odrazu wdrożonej, tylko acard biorę 75. Myślicie że lepiej będzie jak będę brała 150?
Czyta wczoraj różne publikacje to mówią że 150 lepiej działa.💃🏻 34 lata ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI-1 4G/4G homo – mała menda, która namieszała w planach 💔😤
🧔🏻♂️ 38 lat 🤍
💍 Mężuś – ogólnie zdrowy
📄 Na razie tylko kariotyp – OK ✅
🍬 First baby
💔👼
X.2025 – 9/7 tc
I.2026
12.I.2026 ⏸️
+biorę Acard 💊
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nigdy nie odbiera prawa do nadziei… ✨🤍
🌍 Życie i ciąża za granicą ✈️

-
Hej Dziewczyny,
ja również się z Wami witam, to mój pierwszy post na tym forum, choć czytam dość regularnie od mojej pierwszej ciąży biochemicznej w sierpniu 25r. Strasznie to przeżyłam, po pierwszej ciąży, która zakończyła się urodzeniem zdrowej córeczki, zupełnie nie byłam przygotowana na to, że coś może pójść nie tak. Po kolejnych dwóch cyklach, w listopadzie, ponownie cb. W obu przypadkach plamienie/krawienie rozpoczelo się bardzo wczesnie bo dzień po terminie planowanej miesiączki. Po tych dwóch ciążach poszłam do lekarza zajmującego się niepłodnością - póki co podejrzewa, że najbardziej prawdopodobna jest niedomoga lutealna (mam krótkie cykle ok 24 dniowe - 2 dni przed terminem miesiączki plamienie), endometrium grubosci do 8mm. Od grudnia zaczęłam suplementację - oprócz Prenatal Primo dodatkowo: koenzym Q10, magnez, Wit. E - od nowego cyklu planuje również olej z wiesiołka i resweratrol na pobudzenie wzrostu endometrium. Z lekarką jestem umówiona na monitoring cyklu. Aktualnie przeplatają się we mnie dwie emocje - z jednej strony lęk o to czy się uda a przede wszystkim czy uda się te ciążę utrzymać, czy trop jest słuszny, ale także podekscytowanie. Mam nadzieję że ten nowy rok przyniesie nam wszystkim coś dobrego
2022r. zdrowa córeczka ☺️
Od 07.25r staramy się o rodzeństwo
08.25r cb 4tc
11.25r cb 5tc -
Laurelli wrote:Wiem wiem, ale tak boję się robić zdjęcia testów, bo przy pierwszej robiłam i niestety zaległy w ukrytym folderze 😮💨
Zrobię jutro i spróbuję tu wgrać 😘
Ja się boję tego że nie mam tej heparyny odrazu wdrożonej, tylko acard biorę 75. Myślicie że lepiej będzie jak będę brała 150?
Czyta wczoraj różne publikacje to mówią że 150 lepiej działa.
Mi powiedzieli, że 75 przed niczym nie zabezpiecza i że mam zwiększyć do 150, mamaginekolog ma artykuł o acardzie
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/
Cień lubi tę wiadomość
👩🏻’97 🧔🏻♂️’95
Niedoczynność tarczycy, hashimoto, IO, PCOS
MTHFR hetero, PAI-1 homo
Letrox 125, Glucophage XR 2000, PrenaCare Complete, Mio-inozytol 4g, Acard 150, Clexane 0,6, luteina 200mg
8.2023 👧🏼 (1cs 🍀)
Starania o rodzeństwo od 03.2024
13.06.2025 ⏸️ zivafert + besins
28.07 💔 poronienie zatrzymane 11tc/9tc
11.2025 cb
24.12.2025 ⏸️ luteina 200 mg, acard 75
27.12 beta 86,22
29.12 beta 227,2 acard 150
31.01 beta 571,7
02.01 beta 1512
06.01 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy + clexane 0,6
16.01 beta 43502, CRL 0,55 z ❤️ -
Void wrote:Mi powiedzieli, że 75 przed niczym nie zabezpiecza i że mam zwiększyć do 150, mamaginekolog ma artykuł o acardzie
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/
Tez tak słyszałam, zeby od razu 150 na noc brać.
Cień lubi tę wiadomość
91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
30.12 Włączone Neoparin + Acard
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
03.01 USG GS: 0,5cm YS: 0,19cm
09.01 beta 11744,7 mIU/ml || prog 22,00
10.01 USG CRL: 4mm FHR: 117bpm
20.01 USG CRL 1,4cm FHR: 153bpm
17.02 🙏🍀

-
Tak zrobię już dziś!
Cień lubi tę wiadomość
💃🏻 34 lata ✨
🧔🏻♂️ 38 lat 🤍
💍 Mężuś – ogólnie zdrowy
🍬 First baby
💔👼
X.2025 – 9/7 tc
I.2026
12.I.2026 ⏸️
+biorę Acard 💊

-
Miałaś jakieś problemy wcześniej z ferrytyna lub historie z anemia? Twoja suplementacja w dużej części się pokrywa z moją od naturopaty. Dobra robota:) to taka esencja w sam raz przy przygotowaniach.Milunia wrote:OMG 🙈 Nie ruszę wątróbki, a już surowej to nawet od myślenia o tym jest mi słabo 😱
Z tą miedzią mnie zainteresowałaś. Chyba to sprawdzę 😉
A co do homocysteiny to ja wprowadziłam też jednocześnie narum fast i omnibiotic stress i odbudowywałam jelita, po 3 mcach miałam poniżej 7 a taki był cel. Startowałam z 8,6 wiec to i tak ok. Ale samopoczucie inne i cykl się skrócił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 17:41
#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
💔cb 01/26
Co przyniesie 2026? -
@Iskierka
@Iiris
Dziewczyny, witajcie na wątku „Nowy początek”! 💛
Liczę na to, że ten rok przyniesie nam wszystkim upragnione dobre wieści 🌸
Iiris lubi tę wiadomość
💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
🏥 Obecnie: Bocian W-wa | Novum (2019–2024) -
No właśnie, chcę zobaczyć zdjecie:)Fox wrote:Laurelii dlaczego jeszcze ani jednego tesciora nam nie pokazałaś? Przecież wiesz jak wszystkie lubimy je oglądać 🥰🥰
Nawijaj tutaj ile wlezie, to taka odskocznia dla mnie od przygnębienia które jeszcze jest dość żywe.
Rozumiem bardzo dobrze twoje obawy i uważam że pierwszy trymestr u każdej z nas zawsze już będzie połączeniem radości ze zmieszaniem, ze strachem.
Ja nawet przed pierwszą ciążą miałam te obawy znając różne historie. Długo się bałam, że to jakiś żart i że ja tego dziecka nie ujrzę, nie poznam. Odebrało mi to wiele radości. Też się próbowałam nie przywiązywać, a jednocześnie wszystko przygotowałam i pisałam wiersze do dziecka, ale ono było bezimienne, bezpłciowe. Nie chciałam tej płci poznawać, bo wtedy nawiązałaby się ta więź kompletnie… to dziwne ale tak było właśnie ze strachu. No ale kiedy już JĄ dotknęłam i poczułam ciepło ciałka… bajka
Powiem nie rób sobie tego, ale łatwo tak rzucić😕#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
💔cb 01/26
Co przyniesie 2026? -
Witam się z wami w nowym roku! Laurelli, gratulacje z powodu ciąży, myślę, że każde dwie kreski tutaj są dla nas super motywujące! Myślę, że ten acard 150 możesz bez problemu brać, to są na tyle powszechne zalecenia, że chyba nie ma się co zastanawiać. Ja mam mam na przykład zalecenia brania cały cykl, bez przerwy.
Nadzieja, czekamy na updaty z wizyty
Iiris, bardzo współczuję dwóch ciąż biochemicznych, też to przeżyłam w zeszłym roku, wiem, że to trudne. Dobrze, że macie już jakiś trop, mam nadzieję, że on was naprowadzi na ścieżkę zdrowej ciąży.
Iskierka, mega mi przykro, że to przeżyłaś, niestety nie pomogę w sprawie wolno spadającej bety, bo mi szybko spadała. Pewnie warto ją monitorować i w razie gdyby zaczęła „skakać” (wzrastać i spadać), to sprawdzić czy nie jest umiejscowiona poza macicą. Taka nadzieja jest chyba absolutnie normalna w takim przypadku, ta wolno spadająca beta nie pozwala ci „zamknąć” tego rozdziału.
Ja ten nowy rok przywitałam z nową nadzieją, nowa energią i troszkę z taką potrzebą, żeby „zacząć od nowa”. Nowy rok powitałam z rodziną w Rzymie, było cudownie, oczywiście w ogóle nie odpoczęłam, ale wróciłam mega szczęśliwa (i z katarem xd). Nie wchodziłam zbytnio na forum przez święta i na początku roku (no, troszkę zerknęłam, że jest nowy wątek
) Trochę się czułam jak „stara ja” i wnosiłem nie myślałam o zachodzeniu w ciążę (wiem, szok!)
Nie oznacza to, że nic się nie działo, 30 grudnia robiłam biopsję endometrium i czekam na wyniki. Postanowiłam też za namową lekarza zapisać się na drożność jajowodów lipiodolem. Wstępnie planuję ten zabieg na koniec lutego. Tym samym w planach mamy powrót do starań na początku marca.
Aha, jeszcze umówiłam się na początek marca do dr Jarosz, żeby poznać jej zdanie co robić z moim kirem AA. Plan jest taki, że jeśli się uda zajść w ciążę po lipiodolu, to pewnie dorzucę do tego zalecenia dr Jarosz.
Muszę jakoś uzupełnić stopkę, ciągle się waham ile tam pisać informacji. Jakie wy macie do tego podejście?
Mq1991, Iiris, Daisy1 lubią tę wiadomość
02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
🆗regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, tarczyca, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR
🔜wyniki biopsji endometrium, kariotypy, konsultacja immunologiczna
Nadal jestem dobrej myśli ✨ -
kleopatr4 wrote:Miałaś jakieś problemy wcześniej z ferrytyna lub historie z anemia? Twoja suplementacja w dużej części się pokrywa z moją od naturopaty. Dobra robota:) to taka esencja w sam raz przy przygotowaniach.
A co do homocysteiny to ja wprowadziłam też jednocześnie narum fast i omnibiotic stress i odbudowywałam jelita, po 3 mcach miałam poniżej 7 a taki był cel. Startowałam z 8,6 wiec to i tak ok. Ale samopoczucie inne i cykl się skrócił.
Ja ogólnie jem mało mięsa a dużo nabiału. Mięso, wędliny mogą nie istnieć, za to jak nie zjem codziennie jakiegoś jogurtu czy sera to jestem chora, a jak wiadomo nabiał utrudnia wchłanianie żelaza, ktorego i tak w diecie za dużo nie miałam. Zdarzały sie anemie, niska hemoglobina itp.
Suplementację mam od dietetyka. Na własną rękę dorzuciłam ten prenatal ovi i ten regulator homocysteiny. Czy dobrze robię ze sama ingeruje nie wiem, ale boję się że ta homocysteina może doprowadzić do kolejnych strat.
Tyle tych tableteczek że już ciągle coś trzeba łykać 🙈👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
12.12.2025 lecimy z nową suplementacją
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- powoli kończymy żelazo -
Jadę na biopsję! Pani doktor powiedziała, że pobierze cd138 bo jak ma być stan zapalny to nie ważna jest owulacja. Nie bardzo chce pobierać wycinki immunologiczne no chyba, że immunolog wyraziłby zgodę. Prawda jest taka, że Paśnik na razie kazał skupić się na cd138 a napro nalegał też na cd56. Z jednej strony się cieszę, że chociaż ten jeden najważniejszy wycinek pobieramy a z drugiej mam jakiś niedosyt. Zadręczam się, że lepiej byłoby zrobić cały test IPLE bo co jeśli badanie nic nie pokaże. No moja głowa zaczęła intensywnie pracować i sama nie wiem czy dobrze robię 🙈🙈 nie ukrywam też, że moja trauma daje o sobie znać i strasznie panikuję przed tym "zabiegiem".
@Iskierka @Iiris witamy❤️
Mq1991, Cień lubią tę wiadomość
40tc.👼 2xCB👼👼
10.2024 nowy Naprotechnolog🧑⚕️🩺
maj '25 - rezygnacja ze starań
listopad '25 - diagnostyka poronień nawykowych
🔸PCOS
🔸trombofilia wrodzona
🔸immunologia (dr Paśnik)
Kir+HLA✅
ASA 1:64 ANA 1:100
Nasienie♂️✅
CD138 5/10❌
ALLO-MLR+Cross Match🔜?
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan+Encortolon💊
Prenacaps Ovi+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
Acard+Heparyna🤰 -

https://zapodaj.net/plik-96m4ASiDSu
Dziewczyny wrzucam ♥️✨
Paskowy dzisiaj z rana i clear z teraz z 17:00 bo nie mogłam wytrzymać 🙈✨✨✨✨
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 18:37
Megmery, Marysia996, Cień, kleopatr4, _Dysia_, emciak, Biochemiczka, Mq1991, Milunia, Mati01, Daisy1, Haloes, Malinka18, Paola2604, Fox, nadzieja09, Ninia, Jusia92, ms.paranoya lubią tę wiadomość
💃🏻 34 lata ✨
🧔🏻♂️ 38 lat 🤍
💍 Mężuś – ogólnie zdrowy
🍬 First baby
💔👼
X.2025 – 9/7 tc
I.2026
12.I.2026 ⏸️
+biorę Acard 💊

-
Marysia996 wrote:Jadę na biopsję! Pani doktor powiedziała, że pobierze cd138 bo jak ma być stan zapalny to nie ważna jest owulacja. Nie bardzo chce pobierać wycinki immunologiczne no chyba, że immunolog wyraziłby zgodę. Prawda jest taka, że Paśnik na razie kazał skupić się na cd138 a napro nalegał też na cd56. Z jednej strony się cieszę, że chociaż ten jeden najważniejszy wycinek pobieramy a z drugiej mam jakiś niedosyt. Zadręczam się, że lepiej byłoby zrobić cały test IPLE bo co jeśli badanie nic nie pokaże. No moja głowa zaczęła intensywnie pracować i sama nie wiem czy dobrze robię 🙈🙈 nie ukrywam też, że moja trauma daje o sobie znać i strasznie panikuję przed tym "zabiegiem".
@Iskierka @Iiris witamy❤️
Bardzo możliwe, że te inne rzeczy będzie można zbadać z tego samego wycinka. Tak mi podpowiadała Nadzieja09. Ja też robiłam teraz tylko cd138, a przed wizytą u dr Jarosz dorobię ten „immunologiczny”. Nadzieja mi pisała, że trzeba zadzwonić do laboratorium, które bada, powiedzieć co jeszcze chce się zbadać, zapłacić i poczekać na wynik.
Jakby co daję znać, że ja się też stresowałam biopsją, ale ta nie była w ogóle bolesna, bardziej takie odczucie, jak w czasie miesiączki. Teraz już bym bardzo chciała znać wynik, ale jeszcze muszę trochę poczekać.
Marysia996, Void, nadzieja09 lubią tę wiadomość
02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
🆗regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, tarczyca, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR
🔜wyniki biopsji endometrium, kariotypy, konsultacja immunologiczna
Nadal jestem dobrej myśli ✨ -
Laurelli wrote:

https://zapodaj.net/plik-96m4ASiDSu
Dziewczyny wrzucam ♥️✨
Paskowy dzisiaj z rana i clear z teraz z 17:00 bo nie mogłam wytrzymać 🙈✨✨✨✨
No super! 🥰😍 Ale cudna kreseczka, właśnie o to chodziło. Ciocie się mega cieszą.
Laurelli lubi tę wiadomość
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
🏥 Obecnie: Bocian W-wa | Novum (2019–2024)