🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za podpowiedź. U mnie po prostu trafił się cykl bez owu a podobno lepiej jest, gdy wycinki immunologiczne są pobierane po owulacji. Czy podstawowa biopsja wniosła coś do Twojej diagnostyki?Megmery wrote:Bardzo możliwe, że te inne rzeczy będzie można zbadać z tego samego wycinka. Tak mi podpowiadała Nadzieja09. Ja też robiłam teraz tylko cd138, a przed wizytą u dr Jarosz dorobię ten „immunologiczny”. Nadzieja mi pisała, że trzeba zadzwonić do laboratorium, które bada, powiedzieć co jeszcze chce się zbadać, zapłacić i poczekać na wynik.
Jakby co daję znać, że ja się też stresowałam biopsją, ale ta nie była w ogóle bolesna, bardziej takie odczucie, jak w czasie miesiączki. Teraz już bym bardzo chciała znać wynik, ale jeszcze muszę trochę poczekać.
Edit: przepraszam, dopiero teraz przeczytałam Twój post i widzę, że czekasz na wyniki🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 18:44
40tc.👼 2xCB👼👼
10.2024 nowy Naprotechnolog🧑⚕️🩺
maj '25 - rezygnacja ze starań
listopad '25 - diagnostyka poronień nawykowych
🔸PCOS
🔸trombofilia wrodzona
🔸immunologia (dr Paśnik)
Kir+HLA✅
ASA 1:64 ANA 1:100
Nasienie♂️✅
CD138 5/10❌
ALLO-MLR+Cross Match🔜?
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan+Encortolon💊
Prenacaps Ovi+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
Acard+Heparyna🤰 -
Megmery wrote:
Muszę jakoś uzupełnić stopkę, ciągle się waham ile tam pisać informacji. Jakie wy macie do tego podejście?
Witam w nowym roku 💛
Jak uzupełnisz stopkę, będziemy trochę więcej wiedzieć o Twoich staraniach, stratach czy diagnostyce – np. na wątkach IVF ma to znaczenie, bo wtedy dziewczyny wiedzą, co polecać i radzić. Nie każdy jednak chce się wszystkim dzielić, więc zawsze to zależy od Ciebie, co wpiszesz. Nie ma jednej reguły.
Megmery, Laurelli lubią tę wiadomość
🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
🔹 Transfery: 5 ET/KET 2-dniowe → ✖
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
🔹 AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
🧫 CD138: 44 / 1 d.p.w
🧫 CD56: 192 / 1 d.p.w
🏥 Obecnie: Bocian W-wa | Novum (2019–2024) -
Rozumiem, to faktycznie słabo z tymi wycinkami immunologicznymi.
Marysiu, jeszcze czekam na wyniki biopsji, także zobaczymy, czy one coś wniosą.
Na razie u nas to co wyszło nieprawidłowe, to insulina (ale przed drugą ciążą była w normie), kir AA i za wysoka fragmentacja dna u mojego męża. Także jest z czego wybierać, poprawiamy co możemy. U mnie też jest taka sytuacja, że mój układ immunologiczny nigdy nie działał zbyt dobrze, więc jest duża szansa, że teraz też nie pomaga. No, ale jesteśmy dobrej myśli, bardzo dużo wyników mamy dobrych lub bardzo dobrych, więc wierzę, że się wszystko poukłada.02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
🆗regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, tarczyca, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR
🔜wyniki biopsji endometrium, kariotypy, konsultacja immunologiczna
Nadal jestem dobrej myśli ✨ -
Iskierka – bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz 💔 Wolno spadająca beta potrafi strasznie mieszać w głowie i dawać fałszywą nadzieję. Ja sama przy becie 10 miałam jeszcze objawy ciąży i zastanawiałam się a może to pomyłka? Mąż nawet zapytał czy jest szansa że straciliśmy tylko jedno z bliźniąt? Różne myśli się kłębią.
Przytulam Cię mocno 🫂
Liris – witaj 🤍 bardzo współczuję tych strat. Super, że jesteś już pod opieką lekarza i że macie konkretny trop – niedomoga lutealna to coś, z czym dziewczynom na forum udaJe się powalczyć. Trzymam kciuki, żeby monitoring i suplementacja przyniosły dobre wieści!
megmery – brzmi jak bardzo dobry, spokojny start nowego roku.Trzymam kciuki za wyniki biopsji i lipiodol.
A stópkę musisz wyczuć. Ja to trochę traktuje jak przypomnienie co „osiągnęłam” lub ile przeszłam. Bo jednak to nie było byle co.
Megmery lubi tę wiadomość
#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
💔cb 01/26
Co przyniesie 2026? -
W takim razie trzymamy kciuki 🤞Megmery wrote:Rozumiem, to faktycznie słabo z tymi wycinkami immunologicznymi.
Marysiu, jeszcze czekam na wyniki biopsji, także zobaczymy, czy one coś wniosą.
Na razie u nas to co wyszło nieprawidłowe, to insulina (ale przed drugą ciążą była w normie), kir AA i za wysoka fragmentacja dna u mojego męża. Także jest z czego wybierać, poprawiamy co możemy. U mnie też jest taka sytuacja, że mój układ immunologiczny nigdy nie działał zbyt dobrze, więc jest duża szansa, że teraz też nie pomaga. No, ale jesteśmy dobrej myśli, bardzo dużo wyników mamy dobrych lub bardzo dobrych, więc wierzę, że się wszystko poukłada.
Pisałaś wcześniej, że lekarz zaleca drożność i lipiodol no, ale jak uzasadnił? Przecież w ciążę zachodzicie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 18:49
Megmery lubi tę wiadomość
40tc.👼 2xCB👼👼
10.2024 nowy Naprotechnolog🧑⚕️🩺
maj '25 - rezygnacja ze starań
listopad '25 - diagnostyka poronień nawykowych
🔸PCOS
🔸trombofilia wrodzona
🔸immunologia (dr Paśnik)
Kir+HLA✅
ASA 1:64 ANA 1:100
Nasienie♂️✅
CD138 5/10❌
ALLO-MLR+Cross Match🔜?
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan+Encortolon💊
Prenacaps Ovi+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
Acard+Heparyna🤰 -
Marysia996 wrote:Jadę na biopsję! Pani doktor powiedziała, że pobierze cd138 bo jak ma być stan zapalny to nie ważna jest owulacja. Nie bardzo chce pobierać wycinki immunologiczne no chyba, że immunolog wyraziłby zgodę. Prawda jest taka, że Paśnik na razie kazał skupić się na cd138 a napro nalegał też na cd56. Z jednej strony się cieszę, że chociaż ten jeden najważniejszy wycinek pobieramy a z drugiej mam jakiś niedosyt. Zadręczam się, że lepiej byłoby zrobić cały test IPLE bo co jeśli badanie nic nie pokaże. No moja głowa zaczęła intensywnie pracować i sama nie wiem czy dobrze robię 🙈🙈 nie ukrywam też, że moja trauma daje o sobie znać i strasznie panikuję przed tym "zabiegiem".
@Iskierka @Iiris witamy❤️
Trzymam kciuki, niech ułoży się pomyślnie 🤞🍀💛
Marysia996 lubi tę wiadomość
💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
🏥 Obecnie: Bocian W-wa | Novum (2019–2024) -
Marysia996 wrote:W takim razie trzymamy kciuki 🤞
Pisałaś wcześniej, że lekarz zaleca drożność i lipiodol no, ale jak uzasadnił? Przecież w ciążę zachodzicie.
Nam zaleca lipiodol, ponieważ ma on działanie immunomodulujace. Ja jak miałam 19 lat przeszłam przez ogólnoustrojowe zakażenie krwi, które zaczęło się od anginy (gronkowiec). Jako dziecko sporo chorowałam (nic poważnego, przeziębienia, grypy, ale często brałam antybiotyki). Moje nieprawidłowe ana1 podobno wynika z tego, co przeszłam mając te 19 lat (konsultowałam to z reumatolożką). Dr który nas prowadzi stwierdził, że to wszystko może wskazywać na problemy immunologiczne z utrzymaniem ciąży. Tylko on jest akurat bardzo przeciwny leczeniu proponowanemu przez immunologów. Stwierdził, że lipiodol też będzie regulował tą odpowiedzi immunologiczną.
Ja po namyśle stwierdziłam, że raczej nie zaszkodzi, ale i tak wznowię starania dopiero po konsultacji u dr Jarosz.
Moje myślenie jest takie: nie chce brać silnych leków od immunologa po owulacji, tylko po pozytywnym teście. Lipiodol może pomoc zanim wdrożę leki. Zobaczymy, na razie tak to sobie wykombinowałam. Jak nie wyjdzie ten plan, to wymyślę jakiś następny
Dzięki za podpowiedzi ze stopką dziewczyny, miałam wcześniej więcej napisane, ale trochę mi nie pasowało, że mam tam tylko to, co jest „nieprawidłowe”. Teraz spróbuję w taki sposób (zawsze można zmienić).
Marysia996, kleopatr4 lubią tę wiadomość
02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
🆗regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, tarczyca, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
Megmery wrote:Witam się z wami w nowym roku! Laurelli, gratulacje z powodu ciąży, myślę, że każde dwie kreski tutaj są dla nas super motywujące! Myślę, że ten acard 150 możesz bez problemu brać, to są na tyle powszechne zalecenia, że chyba nie ma się co zastanawiać. Ja mam mam na przykład zalecenia brania cały cykl, bez przerwy.
Nadzieja, czekamy na updaty z wizyty
Iiris, bardzo współczuję dwóch ciąż biochemicznych, też to przeżyłam w zeszłym roku, wiem, że to trudne. Dobrze, że macie już jakiś trop, mam nadzieję, że on was naprowadzi na ścieżkę zdrowej ciąży.
Iskierka, mega mi przykro, że to przeżyłaś, niestety nie pomogę w sprawie wolno spadającej bety, bo mi szybko spadała. Pewnie warto ją monitorować i w razie gdyby zaczęła „skakać” (wzrastać i spadać), to sprawdzić czy nie jest umiejscowiona poza macicą. Taka nadzieja jest chyba absolutnie normalna w takim przypadku, ta wolno spadająca beta nie pozwala ci „zamknąć” tego rozdziału.
Ja ten nowy rok przywitałam z nową nadzieją, nowa energią i troszkę z taką potrzebą, żeby „zacząć od nowa”. Nowy rok powitałam z rodziną w Rzymie, było cudownie, oczywiście w ogóle nie odpoczęłam, ale wróciłam mega szczęśliwa (i z katarem xd). Nie wchodziłam zbytnio na forum przez święta i na początku roku (no, troszkę zerknęłam, że jest nowy wątek
) Trochę się czułam jak „stara ja” i wnosiłem nie myślałam o zachodzeniu w ciążę (wiem, szok!)
Nie oznacza to, że nic się nie działo, 30 grudnia robiłam biopsję endometrium i czekam na wyniki. Postanowiłam też za namową lekarza zapisać się na drożność jajowodów lipiodolem. Wstępnie planuję ten zabieg na koniec lutego. Tym samym w planach mamy powrót do starań na początku marca.
Aha, jeszcze umówiłam się na początek marca do dr Jarosz, żeby poznać jej zdanie co robić z moim kirem AA. Plan jest taki, że jeśli się uda zajść w ciążę po lipiodolu, to pewnie dorzucę do tego zalecenia dr Jarosz.
Muszę jakoś uzupełnić stopkę, ciągle się waham ile tam pisać informacji. Jakie wy macie do tego podejście?
Czy chodzi o dr Iwonę Jarosz ze Śląska? Bo słyszałam o niej świetne opinie i jestem zapisana, ale dopiero na końcówkę maja bo terminy ma bardzo odległe (można mieć nadzieję, ze to o czymś świadczy:) wcześniej jednak chciałam zadziałać z innym lekarzem, a nuz mój przypadek nie będzie jakiś bardzo skomplikowanych i uda się bez wizyty u niej.
Jakie konkretnie masz wątpliwości co do pisania informacji w stopce?
2022r. zdrowa córeczka ☺️
Od 07.25r staramy się o rodzeństwo
08.25r cb 4tc
11.25r cb 5tc -
Iiris wrote:Czy chodzi o dr Iwonę Jarosz ze Śląska? Bo słyszałam o niej świetne opinie i jestem zapisana, ale dopiero na końcówkę maja bo terminy ma bardzo odległe (można mieć nadzieję, ze to o czymś świadczy:) wcześniej jednak chciałam zadziałać z innym lekarzem, a nuz mój przypadek nie będzie jakiś bardzo skomplikowanych i uda się bez wizyty u niej.
Właśnie nie chciałam mieć tam samych negatywnych informacji, bo mnie to przygnębiało, a wiele rzeczy mamy naprawdę dobrych. Nie chcę też podawać info o moim mężu, bo jednak uważam, że to jego prywatność, nawet jeśli brak tej informacji nie daje pełnego obrazu. Mamy też na tyle dużo badań zrobionych, że wcześniej się zastawiałam ile z nich wrzucać, czy konkretne wyniki itp. No i jestem za tym, żeby to przejrzycie wyglądało, dlatego zmieniałam stopkę już parę razy.
Jestem zapisana do dr Małgorzaty Jarosz, immunolozki, ona jest z Gdańska bodajże. Ale widziałam właśnie, że to nazwisko nosi paru lekarzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 20:24
02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
Laurelli wrote:

https://zapodaj.net/plik-96m4ASiDSu
Dziewczyny wrzucam ♥️✨
Paskowy dzisiaj z rana i clear z teraz z 17:00 bo nie mogłam wytrzymać 🙈✨✨✨✨
Ależ piękny widok na dobranoc 😍
Cień, Laurelli lubią tę wiadomość
👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
12.12.2025 lecimy z nową suplementacją
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- powoli kończymy żelazo -
😘😘😘Milunia wrote:Ależ piękny widok na dobranoc 😍💃🏻 34 lata ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI-1 4G/4G homo – mała menda, która namieszała w planach 💔😤
🧔🏻♂️ 38 lat 🤍
💍 Mężuś – ogólnie zdrowy
📄 Na razie tylko kariotyp – OK ✅
🍬 First baby
💔👼
X.2025 – 9/7 tc
I.2026
12.I.2026 ⏸️
+biorę Acard 💊
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nigdy nie odbiera prawa do nadziei… ✨🤍
🌍 Życie i ciąża za granicą ✈️

-
@Laurelli super się patrzy na te pozytywne testy 🥹
Życzę nam wszystkim żebyśmy niedługo też mogły pokazać swoje 🍀
Malinka18, Laurelli, Daisy1, Marysia996, Milunia, Cień, kleopatr4, Jusia92 lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
@ Laurelli
życzę Ci nudnej ciąży, dużo odpoczywaj i jak najmniej zamartwiaj się na zapas 😘
@Milunia
Polecam na biegunki sanprobi ibs, a jeśli chodzi o homocysteine to starowałam z wynikiem 10,8, przez 3 tyg brałam neurovit (bez recepty neurobion) bo miałam też problemy z drętwieniem kończyn, po tym czasie homocysteina spadła do 7,2
@ Iiris
Doktor Janosz z rudy sl jeśli o niej mówisz, to świetna specjalistka i kobieta anioł, będziesz czuła się bardzo zaopiekowana, wizyta trwa conajmniej 40 minut, widać że tym żyje i zależy jej na pacjentkach, a co za tym idzie bardzo się angażuje
@Megmery
A czy lipidol może również pomóc na brakujące KiR’y? 🤔
Laurelli lubi tę wiadomość
👩 28l. 👦28l.
Starania od października 2024r.
07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
07.02.2025 - Poronienie chybione
7 tydzień 👼
Powrót do starań:
wrzesień - cykl nieudany ❌
(accofil, acard 75)
-tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker
❗️mutacja PAI-1 homo
❗️KIR BX 2/5 - brak najważniejszych -
Laurelli wrote:

https://zapodaj.net/plik-96m4ASiDSu
Dziewczyny wrzucam ♥️✨
Paskowy dzisiaj z rana i clear z teraz z 17:00 bo nie mogłam wytrzymać 🙈✨✨✨✨
Aaaajajajajaj!! ❤️❤️❤️ takie obrazki lubimy 🥹
Cień lubi tę wiadomość
91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
30.12 Włączone Neoparin + Acard
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
03.01 USG GS: 0,5cm YS: 0,19cm
09.01 beta 11744,7 mIU/ml || prog 22,00
10.01 USG CRL: 4mm FHR: 117bpm
20.01 USG CRL 1,4cm FHR: 153bpm
17.02 🙏🍀

-
Oh nie, dziewczyny właśnie robiłam siku i na papierze miałam ciemne zabarwienie i czekam czy to tylko plamienie czy się rozkręci do okresu…
💃🏻 34 lata ✨
🧔🏻♂️ 38 lat 🤍
💍 Mężuś – ogólnie zdrowy
🍬 First baby
💔👼
X.2025 – 9/7 tc
I.2026
12.I.2026 ⏸️
+biorę Acard 💊

-
Iiris wrote:Czy chodzi o dr Iwonę Jarosz ze Śląska? Bo słyszałam o niej świetne opinie i jestem zapisana, ale dopiero na końcówkę maja bo terminy ma bardzo odległe (można mieć nadzieję, ze to o czymś świadczy:) wcześniej jednak chciałam zadziałać z innym lekarzem, a nuz mój przypadek nie będzie jakiś bardzo skomplikowanych i uda się bez wizyty u niej.
Na Śląsku w Rudzie Śląskiej przyjmuje dr Janosz, bo zapewne o tą Panią Ci chodzi.
Laurelli kurcze, mam nadzieję że to tylko jakies naczynko przez acard? Zawsze powtarzają, ze dopóki jest brązowo to nie ma czym sie przejmować 🥺91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
30.12 Włączone Neoparin + Acard
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
03.01 USG GS: 0,5cm YS: 0,19cm
09.01 beta 11744,7 mIU/ml || prog 22,00
10.01 USG CRL: 4mm FHR: 117bpm
20.01 USG CRL 1,4cm FHR: 153bpm
17.02 🙏🍀

-
Fox taką mam nadzieję 😮💨
to pierwszy raz jak biorę acard.
Będę latać teraz co 15 min do toalety i zerkać. Mam ochotę siknąć na test i sprawdzić jaka krecha jest.💃🏻 34 lata ✨
🧔🏻♂️ 38 lat 🤍
💍 Mężuś – ogólnie zdrowy
🍬 First baby
💔👼
X.2025 – 9/7 tc
I.2026
12.I.2026 ⏸️
+biorę Acard 💊

-
Ja w pierwszej ciąży po pozytywnym teście miałam 3 dni plamienia i uspokoiło się 🫂Laurelli wrote:Oh nie, dziewczyny właśnie robiłam siku i na papierze miałam ciemne zabarwienie i czekam czy to tylko plamienie czy się rozkręci do okresu…

A robiłaś sobie kiedyś badanie proga 7dpo? Bo jak teraz nie masz możliwości sprawdzić krew, to też nie wiadomo jaki jest poziom hormonów. Ja np mam swój prawidłowy, ale mimo tego dostałam od immunologa polecenie, żeby brać dodatkowy prog po owulce. Ginekolog mi mówił, że w ciąży nie zaszkodzi a może pomóc. Tak głośno myślę, czy nie warto u Ciebie też dołożyć ten dodatkowy prog 🫂
Mocno trzymam kciuki 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 10:10
👧🏼36 🧑🏼
02.2024 starania o pierwsze 👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
⚠️ANXA5 M2/N, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, HLA-C on: C2C2
💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, B9, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, maślan sodu, probiotyki, Prenacaps Ovi, NAC
💉Accofil, Encorton, Estrofem na uparte endo, Duphaston
Jeszcze będzie pięknie ✨️ -
Nasiusialam z drugiego siusiu takiego co ledwo wyszło ze mnie i test ma zabarwienie takie jak Wam tu zdj wczoraj wrzuciłam, ten sam test. A powinno być ciemniejsze chyba nie?
Nie badałam nigdy żadnych hormonów oprócz tarczycy. Będę musiała go sprawdzić jeśli się teraz nie udało lecę do PL i sprawdzę odrazu cały pakiet antyfosolipidowy nabyty bo tego też nie zrobiłam.
w którym dniu cyklu się je bada? Tak na przyszłość bym chciała wiedzieć. I polecę to wykupię tą heparynę na miesiąc i ten progesteron powiem doktorce żeby mi wypisała. Chce mieć i dzidziusia i zawalczę o niego 💪
Już tyle przeszłam w tym życiu moim krótkim ale jakże barwnym ze to mnie nie zatrzyma!💃🏻 34 lata ✨
🧔🏻♂️ 38 lat 🤍
💍 Mężuś – ogólnie zdrowy
🍬 First baby
💔👼
X.2025 – 9/7 tc
I.2026
12.I.2026 ⏸️
+biorę Acard 💊

-
Laurelli wrote:Oh nie, dziewczyny właśnie robiłam siku i na papierze miałam ciemne zabarwienie i czekam czy to tylko plamienie czy się rozkręci do okresu…

Plamienie implantacyjne też się zdarza i nie musi oznaczać niczego złego. To najczęściej moment, kiedy zarodek zagnieżdża się w macicy.
Mq1991, Jusia92 lubią tę wiadomość
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
🏥 Obecnie: Bocian W-wa | Novum (2019–2024)