🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dudu czekamy z Tobą na serduszko 😍 co do tipów, to na heparynę działało u mnie jedynie przelewanie do insulinowek. Wtedy mialam tylko takie malutkie kropeczki zamiast siniaków. A jeśli chodzi o oryginalną strzykawkę, to pielęgniarka pokazywała mi, ze igłę trzeba wbijać pionowo, mocno ściskać fald skory I podawać bardzo wolno, ale wtedy musial mi mąż robic zastrzyki, bo sama nie byłam w stanie. Po prolutexie nigdy nie mialam siniaków, ale tych grudek podskornych nie udalo mi się unikać 🫤Dudu13 wrote:Dziękuję dziewczyny - będę po prostu oddychała przez te 2 tygodnie. Mam świadomość że byłam dość wcześnie, nurtuje mnie tylko to że dopiero się kształtuje pęcherzyk żółtkowy. Wiem, że na tym etapie kilka dni to ogromna różnica. Za 2 tygodnie już wyczekujemy 💓
Jakie są wasze tipy na brak siniaczków po heparynie i prolutexie?
Estrofem w tabletkach można brać dopochwowo?
Estrofem mozna brać też dopochwowoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 09:20
Dudu13 lubi tę wiadomość
👱♀️ 34l👦🏻37l
Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia
2025 I IVF
-25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-10.02 punkcja, 5 x ❄️
-08.03/08.04 I i II FET❌️
-08.05 III FET poronienie 21dpt💔
-17.07 IV FET❌️
-08-12.2025 leczenie immunologiczne
-20.12 V FET CB💔
2026 II IVF
-10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-22.01 punkcja, 6 x ❄️
-12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) poronienie 20dpt💔
-30.06 VII FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Hydroxychloroquine) CB💔
-07.08 IPLE ⏳️
-02.10 Histeroskopia nr 3, Barska Clinic ⏳️
4 x ❄️ na zimowisku -
Niech to będzie ten cykl! ✊️✊️Daisy1 wrote:A u mnie wczoraj pik na teście, wieczorem usg- pęcherzyk 22mm, czyli lada moment owulka. Zastrzyk z acco podany na noc na dobre sny😄
I powiem Wam, że szok, endometrium 8-9mm 😲 byłam u nowej gin ze znanego lekarza, mega komunikatywna, wypytywała, dociekała, mimo, że to była tylko wizyta usg. Poprosiłam ją o Dopplera, trochę się zdziwiła, ale sprawdziła przepływy i wszystko jest dobrze. Przyznała rację, że L-arginina to aminokwas, działa poprzez tlenek azotu na rozszerzenie naczyń krwionośnych. Spróbuję dalej go jeszcze brać. Warunki ideolo, ale czy coś z tego będzie? 👀🤌🏻
Daisy1, Cień lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l👦🏻37l
Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia
2025 I IVF
-10.02 punkcja, 5 x ❄️
-17.07 IV FET❌️
-20.12 V FET CB💔
2026 II IVF
-22.01 punkcja, 6 x ❄️
-12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) poronienie 20dpt💔
-30.06 VII FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Hydroxychloroquine) CB💔
-07.08 IPLE ⏳️
4 x ❄️ na zimowisku -
Daisy1 wrote:A u mnie wczoraj pik na teście, wieczorem usg- pęcherzyk 22mm, czyli lada moment owulka. Zastrzyk z acco podany na noc na dobre sny😄
I powiem Wam, że szok, endometrium 8-9mm 😲 byłam u nowej gin ze znanego lekarza, mega komunikatywna, wypytywała, dociekała, mimo, że to była tylko wizyta usg. Poprosiłam ją o Dopplera, trochę się zdziwiła, ale sprawdziła przepływy i wszystko jest dobrze. Przyznała rację, że L-arginina to aminokwas, działa poprzez tlenek azotu na rozszerzenie naczyń krwionośnych. Spróbuję dalej go jeszcze brać. Warunki ideolo, ale czy coś z tego będzie? 👀🤌🏻
Ale super, lecimy 🤞🔥
Czyli znowu owu byś miała 11-12 dnia
Daisy1 lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔
11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
✅OGTT + hormony, DHEAS ⬇️
MUCH, APS, b.C/S, ANA3, celiakia (geny), pasożyty, nied. tarczycy
🕺 🧪 ✅
hormony - niskie
✨🌈
17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
30.07 5+5, GS 0,98 ✅
10.08 7+1, CRL 1,08 💓
20.08 8+4 CRL 2,0 💓174BPM
24.08 9+0 CRL 2,3 💓 172BPM
31.08 10+1 CRL 3,3 💓 176BPM
8.09 ⏳15.09 prenatalne I ⏳🔎 -
Ja pamiętam, że po 10 dniach brania Metronidazolu doistnie* zaczęłam mieć jakby objawy neurologiczne. Trudno to opisać. Takie lekkie zawroty głowy, nieobecność, splątanie, problemy ze skupieniem..
Nie odważyłam się prowadzić auta.
Po odstawieniu przeszło na drugi dzień
Miałam brać 14 dni ale brałam 10. Doxycyklinę dałam radę całe 21.
W październiku czeka mnie powtórka:DWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 10:08
Dudu13 lubi tę wiadomość
👱♀️88' 👱81' starania od 10.2022
IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
FET I, FET II ❌, histeroskopia✔️
FET III, FET IV ❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
antybiotyki, 3msc Zoladex✔️
02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil-Sydor
7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807 brak zarodka 8tc❌️
06.26 FET VI 4.1.2 6.d.7dpt 70 10dpt 299 14dpt 2062 18dpt 3560 21dpt 3270⬇️
24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶
usunięta przegroda, AMH 2,2
❌️endometrioza III, adenomioza
KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
✖IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
IPKoD ⬆️⬇️ hiperreceptywność
allo-MLR 41%
♂️m.0% -
@Daisy o kurczę! Przypomniałaś mi o tym słońcu 😢 a ja w przyszłym tygodniu cały tydzień na Mazurach i nad morzem. Myślałam że skoro się nie pokąpie to chociaż poopalam, a teraz ani to ani to. Masakra z tym leczeniem 😢 człowiek traci radość z życia nawet jak próbuje zbierać jakieś resztki. Co do owulacji to chyba jesteśmy bardzo zsynchronizowane teraz, bo ja na 90% miałam wczoraj. Takiego bólu jajników u dołu brzucha nie miałam kilka lat i trzymał jeszcze dziś rano. Widziałam wczoraj na usg w szpitalu że lekarz robił zdjęcie pęcherzyka więc na pewno był jeden dominujący, ale nie wiedziałam że tak szybko pęknie. Bo nawet nie pytałam z tego wszystkiego jaki status.
@Dudu13 ja wlansie słyszałam o przelewaniu do insulinowek, ale sama tego nie próbowałam bo chciałam ogarnąć jak z domyślnymi igłami sobie radzić, ale niestety to było tak, że 10 mi się udało a później jeden spowodował siniak na pół brzucha. Starałam się schładzać igłę przed podaniem (wrzucałam do lodówki tak 1-2 dni wcześniej) i powoli wkuwalam pod kątem 90 na wysokości pępka, ale tak jak mówię wciąż raz na jakiś czas trafił się wielki siniak. Jesli chodzi o prolutex to tak samo jak @mq1991 ja nie miałam po nim siniaków tylko takie podskórne guzy, ale czytałam że tak właśnie działa ten lek 😢 U mnie metronidazol to były okropne zawroty głowy podobnie jak pisze @krakowiankq. Mam nadzieję że tym razem lepiej to przeżyje
@Laurelli chyba żelaza w ciąży nie da się niestety uniknąć. Bardzo mało osób unika. Widziałam na profilach dietetyczek teraz że nawet jedząc wątróbkę w ciąży ciężko uniknąć. Zapotrzebowanie jest ogromne.
Ja dziewczyny 100% zabezpieczona w probiotyki. Mój plan podczas antybiotyku - enterol, dicoflor i endoover. Po antybiotyku utrzymuje enterol, endoover wracam do bestbiotic i chce manewrować wlansie probiotykami Bestbiotic zmienić później na ten z health Labs, bo tam są od razu drożdżaki to nie będę musiała brać enterolu, później ewentualnie sanprobi barrier Forte/ sanprobi super formuła jeśli chodzi o ginekologiczne to na liście mam compliflora femina, narum vagine i wlansie omnibiotic (ale jego chcę zatrzymać na czas ciąży, bo wiem że można stosować go w ciąży). Podczas ostatniej antybiotykoterapii doktoryzowałam się w probiotykach i zabezpieczeniu jelit dlatego dorzucam też laktoferyne podczas antybiotyku (czytałam że rozbija biofilmy bakteryjne i wtedy lepiej działają antybiotyki), wprowadzam też pierwszy raz maslan sodu. Po antybiotyku wracam do l-glutaminy. U mnie niestety pierwszy cykl po antybiotyku jest zawsze rozwalony także na sierpień aż tak nie liczę. Bardziej wrzesień, no ale będziemy próbować i zobaczymy 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 11:49
Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
5+5, 3x cb, 7+1 puste jajo
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
08.26 -> powrót do starań (euthyrox, metformina, acard, cyclogest, encorton, accofil, heparyna) -
Wczoraj przyszła mi książka “it starts with the egg”. Mnóstwo dziewczyn na grupie o translokacji kariotypu poleca ją, więc stwierdziłam, że kupię j zobaczę co tam piszą. Pierwsze wrażenie to, że jest dużo konkretów a suplementy podane z dawkami także ciekawe. Czytał ktoś? Ja już tyle tych książek przerobiłam że jestem ciekawa czy czegoś nowego się dowiem 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 11:55
Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
08.26 -> powrót do starań (euthyrox, metformina, acard, cyclogest, encorton, accofil, heparyna) -
@nadzieja09, ja czytałam, bardzo mi się podobała. Całą suplementację dla siebie i partnera dobrałam na podstawie tej książki tak naprawdę.
nadzieja09 lubi tę wiadomość
🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️ -
Dudu, czekamy na serduszko razem z Tobą ❤️
Prolutex niestety zawsze zostawiał u mnie boląca gulkę, dlatego robiłam zastrzyk popołudniu i nisko - nie na linii spodni, żeby nie uciskało.
Heparynę za to z oryginalnej strzykawki ładuję nie w „główną” największą fałdkę, tylko wyżej na wysokości pępka - tam mi się nie robiły siniaki nigdy, podanie nie jest przyjemne ale ból szybko mija na szczęście
ten patent się u mnie bardzo sprawdza, możesz stestować 🤞
Nadzieja, zapisałam sobie oczywiście ten roślinny wynalazek bestferrin 😅
Żelazo podawane w nadmiernych ilościach jest prozapalne i może mieć negatywny wpływ na płodność, ale zgodnie z zaleceniami PTGiP niedobory żelaza należy leczyć i szukać ich przyczyn, bo niskie zapasy żelaza mogą utrudniać zajście w ciążę i jej utrzymanie. Dostałam od mojej dietetyk całe zalecenia PTGiP w tym zakresie, więc się dzielę wiedzą
Cerva, cieszę się, że się uspokoiłaś na wizycie ☺️ czekamy na nowe wieści 😘
Daisy, endo petarda 🚀🚀🚀 - chyba Twoja nowa suplementacja faktycznie zadziałała cuda 💪 kciuki za efekty 🤞🍀
A moje ENDObiome to chyba zasługa wyleczenia zapalenia endometrium do zera, pakowania w siebie probiotyków od 2 lat i w miarę zdrowej diety ☺️ a ważne, że probiotyki zmieniam co parę miesięcy.
Krakowianko, a czemu już planujesz powtórkę antybiotykoterapii? Masz jakieś wyniki, które sugerują zapalenie?
Dudu13 lubi tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome: 99,65% Lactobacillus
❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
🔹10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
12.2023 FET cb
05.2024 FET 2❄️ cb
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
🔹05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
🔹02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
Zoladex x2
04.2026 FET 2❄️ cb
06.2026 histero
Zoladex x2
09.2026 FET ⏳ -
Mq1991, a jak po USG? Coś się wyjaśniło, czy idzie zgodnie z planem?
Mq1991 lubi tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome: 99,65% Lactobacillus
12.2023 FET cb
05.2024 FET 2❄️ cb
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 2❄️ cb
06.2026 histero
Zoladex x2
09.2026 FET ⏳ -
Rafiki dzięki, ze pytasz ❤️ u mnie jest duża szansa, ze nie uda mi się zrobić IPLE w oknie implantacyjnym 🫤 jestem zapisana na 6.08, a 29.07 pęcherzyk miał dopiero 13mm, testy owulacyjne są ciałkiem blade. Po 6.08 Dr, ktora pobiera biopsję idzie na urlop i wraca dopiero 17 🫣Rafiki wrote:Mq1991, a jak po USG? Coś się wyjaśniło, czy idzie zgodnie z planem?
Ale to chyba nie jest duży problem jak IPLE nie jest w oknie? Chyba najważniejsze, żeby było po owulacji?
Udało mi się tez dostać zdjęcia i opis do przesłania do Barskiej 😉
W ogóle ten lekarz, który mi robił USG stwierdził, że mam adenomiozę 😳 co prawda jakąś bardzo delikatną, powiedział że wg niego nie wpłynęło to w żaden sposób na poronienia. Ale jest to ciekawa informacja biorąc pod uwagę fakt, że w ciągu kilku lat średnio minimum raz/dwa razy w miesiącu miałam robione usg u różnych lekarzy i nikt nigdy tego u mnie nie stwierdził. Jestem bardzo ciekawa, czy to się potwierdzi na histero w Barskiej.👱♀️ 34l👦🏻37l
2025 I IVF
-10.02 punkcja, 5 x ❄️
-17.07 IV FET❌️
-20.12 V FET CB💔
2026 II IVF
-22.01 punkcja, 6 x ❄️
-07.08 IPLE ⏳️
4 x ❄️ na zimowisku -
Rafiki, ja właśnie wiem, że niedobry żelaza i ferrytyny są na pewno gorsze pod kątem ciąży niż suplementacja, ale czasem wpadają mi takie posty na instagramie które całkowicie mieszają w głowie i zamykają zdrowy rozsądek. Ostatnio nawet właśnie widziałam, że nawet miesięczna suplementacja żelazem może pogarszać jakość komórek jajowych i obniżać AMH. Ale już przez te 2 lata trochę nauczyłam się w głowie filtrować takie treści. Dużo profili które czułam ze bardziej mnie “straszą” i wyłączają mój zdrowy rozsądek odobserwowalam, bo po prostu można zwariować manewrując między tym co wiesz i co mówi większość, a tym co ktoś napisze i poprze jednym badaniem niewiadomo skąd.
Ja jeszcze wczoraj sobie przypomniałam, że podobno żelazo ładnie też podnosi sok z pokrzywy. Nigdy nie próbowałam, ale mam na liście w razie co właśnie ten bestferrin i sok z pokrzywy. Te suple od bestlab bardzo lubię z resztą. Mają sporo badań i potwierdzeń działania i czystości i też bardzo sensowne te składy. A probiotyk od nich to na razie jeden z moich ulubionych wieloszczepowych po antybiotyku bo ma naprawdę porządną dawkę tych bakterii. Po ostatniej serii brałam go 3 miesiące i naprawdę nie czułam problemów z brzuchem, a tak jak zawsze moja skóra odreagowywała antybiotyki to wtedy naprawdę spoko było.
Rafiki lubi tę wiadomość
Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
Dziękuję dziewczyny za porady 💉😁
Nadzieja, Ty jesteś obstawiona wzorowo ✅🥇!
Z regeneracji ja miałam po leczeniu HP mastike i olej z czarnuszki w kapsułkach (odbija się) Nie wybrałam wszystkiego może jakąś część 1/3? Faktycznie Metro i Klacid u mnie działał neurologicznie i trochę właśnie w nocy zaburzał ten sen. Na pewno któryś z nich pobudzał i musiałam przesunąć wieczorną dawkę bo o 22 oczy jak 5 zł
Ja nie mam problemu ze śladami po prolutexie
Robi mi mąż. Heparynę sama z oryginalnej i że często robię to w pracy to nie przelewałam. Im dłużej podsje tym mniej boli
. A igły są tam w zestawie. Podaje na stojąco pilnując tego 90* jak na razie mam takie bordowe kropki
i jednego siniaka po podaniu w fałdkę nad kolcem biodrowym - chyba naczynko 
Po estrofemie dopochwowo są jakieś objawy ?
Muszę te 2 tyg dociągnąć do urlopu i wizyty 🙈
Z samego rana przez te ☀️🔥 odebrałam w aptece w Wawie Prolutex - udało się trochę taniej 206/op. Nie jest to chyba jeszcze najtaniej ale taniej niż w aptece Medi. Ten lek jest do 25* 🥵 i nie można go schładzać w lodówce.👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔
11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
✅OGTT + hormony, DHEAS ⬇️
MUCH, APS, b.C/S, ANA3, celiakia (geny), pasożyty, nied. tarczycy
🕺 🧪 ✅
hormony - niskie
✨🌈
17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
30.07 5+5, GS 0,98 ✅
10.08 7+1, CRL 1,08 💓
20.08 8+4 CRL 2,0 💓174BPM
24.08 9+0 CRL 2,3 💓 172BPM
31.08 10+1 CRL 3,3 💓 176BPM
8.09 ⏳15.09 prenatalne I ⏳🔎 -
Daisy1 wrote:@Niecierpliwa_ kciuki za prenatalne!🤞☘️
@nadzieja09, cieszę się, że już po! Ja czasami robiłam mały odstęp 30min, a czasami brałam razem, głównie bałam się o żołądek. A jeżeli chodzi o interakcje, to podobno nie ma. Tylko z doksy pisali na ulotce, żeby połykać w pozycji stojącej/siedzącej, nie kłaść się 30min, robić odstęp od nabiału, żelaza czy magnezu😄 i uważaj na słoneczko ☀️
@Kajakowa9, nie wiem czy miałaś łyżeczkowanie? Bo jeszcze przychodzą mi do głowy jakieś powikłania z tym związane, pamiętam gdy mi dawali świstek do podpisania z mozliwymi powikłaniami, trochę tego było 🫤 a jak nie, to tak jak dziewczyny piszą, możesz podjechać na SOR, lub znaleźć polecanego lekarza w okolicy, który spojrzy jeszcze raz. Zbadałabym na pewno ferrytynę po takim krwawieniu i może już zacznij brać żelazo. Trzymaj się!🫂
@Rafiki, wynik petarda!🔥 jak to zrobiłaś? 😄
@Cerva, super wiadomość 🥰
@Dudu13, gratulacje 🥳 niech kropek dalej zdrowo rośnie🤞☘️🤰
Nie miałam żadnego zabiegu, wszystko poszło samo, w domu. -
Ogólnie mam straszny żal do lekarzy po tym wszystkim. Bardzo nie podoba mi się podejście do kobiet.
Po pierwsze przy diagnozie zostałam odesłana z kwitkiem do domu - o leki przeciwbólowe musiałam prosić a i tak były zdecydowanie za słabe. Trafiłam na izbe, tam też nikogo nie obchodziła kwestia bólu. Przecież mają tyle środków… Mój facet z urazem dostał bardzo mocne środki przeciwbólowe… Łamie mi to serce.
Po drugie, podejście lekarzy później. Zlewka na wszelkie moje objawy. Tak samo żaden lekarz nie interesował się tym dlaczego do tego poronienia doszło, chociażby żeby uniknąć głupiego, bezsensownego cierpienia w przyszłości - przecież ludzie mają konflikty i to też należałoby wykluczyć… Albo stan mojego organizmu. Ja im wszystkim mówiłam jak się czuję.
Straciłam resztki zaufania do lekarzy. Bardzo to wszystko zachwiało moje poczucie bezpieczeństwa.
Jeszcze jedna sytuacja, która mnie już maksymalnie zaniepokoiła… Padło w moją stronę takie stwierdzenie „serce nie biło więc z ewentualnym zabiegiem nie będzie problemu bo gdyby wcześniej biło to nie byłoby tak łatwo”.
Czyli co, gdyby serce zaczęło bić przed obumarciem to w przypadku poronienia zatrzymanego miałabym problem żeby ktoś wykonał łyżeczkowanie…?
Przeraziłam się tym. -
Rafiki wrote:
Krakowianko, a czemu już planujesz powtórkę antybiotykoterapii? Masz jakieś wyniki, które sugerują zapalenie?
W wyniku IPKoD na który czekam powinno być oznaczenie cd138. Nawet jeśli będzie dodatnie i tak poczekam do histeroskopii u dr Janowca żeby zobaczył stan wyjściowy. Histero planuję na październik.
Wydaje mi się jednak, że jakieś zapalenie może wyjść w cd138 lub w histero będzie widoczny obraz zapalenia. Skoro transfer mam w planach dopiero za 5 miesięcy, warto powtórzyć antybiotykoterapię.
Dziewczyny, powiem Wam, że czuję się taka wolna!
Mam cały sierpień i wrzesień odpoczynku od in vitro. Nic nie muszę. Oczywiście czekam na te wyniki, będę mieć konsultacje u 2 nowych lekarzy, potem ponownie u immunologa. Muszę odnowić wymazy, usg piersi i tarczycy, załatwić termin w Barska Clinic. Ale to wszystko są takie 'administracyjne' sprawy. Żadnego badania bety, czekania na usg. Teraz dopiero czuję jak ze mnie schodzą wydarzenia z tego roku.
W weekend możliwe, że będę mieć owulację a zupełnie mnie to nie interesuje. Niczego nie liczę, nie sprawdzam, nie biorę żadnych leków. Jednocześnie nawet nie liczę na cud bo ewentualne 2 kreski namieszałyby w moich planach wakacyjnych:P
Rafiki, Daisy1, Mq1991, nadzieja09, Laurelli, Jusia92 lubią tę wiadomość
24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶
allo-MLR 41%
♂️m.0% -
@Mq1991, jeśli się nie mylę,Sylstaa wysyłała do Krosna na IPLE bloczek z biopsji, którą zrobiła wcześniej i ona była chyba z 16dc. Dr Sydor uznał te wyniki.
Idealnie byłoby zrobić w oknie ale jeśli w tym miesiącu nie uda się to może szkoda tracić cykl.
On nie podchodzi to tego jakoś sztywno. Pamiętam, że z nim rozmawiałam i dał zielone światło na wynik cd16 z biopsji, którą miałam mieć robioną podczas histeroskopii będąc na antykoncepcji. Ostatecznie do tego nie doszło bo zamiast histeroskopii zrobiłam kolejny transfer. Te cd16 są dla niego jakieś bardzo ważne:D
Mq1991 lubi tę wiadomość
24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶
allo-MLR 41%
♂️m.0% -
Mq1991, a to ciekawe z tą adenomiozą - widocznie kumaty lekarz się trafił 👌Z diagnozą adeno miałam podobnie - miałam USG na różnym sprzęcie u wielu różnych lekarzy i nikt się nie zająknął o tym, a dopiero moja obecna lekarka stwierdziła, że jest na pewno i dopiero podczas 3 stymulacji adenomioza ukazała się w całej okazałości..
Tak sobie liczę, że jak w środę miałaś pęcherzyk 13mm, a rośnie ok 1- 2 mm na dobę to pewnie koło niedzieli-poniedziałku może być owulacja, więc myślę, że 6.08. będzie okej na biopsję
nie musi być idealnie w oknie, ale badałabym owulakami jak wygląda sytuacja i na pewno przed pobraniem pogadałabym z lekarka żeby potwierdziła ☺️
Masz już jakiś wstępny termin w Barskiej czy dopiero kompletujesz dokumenty?
Mq1991 lubi tę wiadomość
12.2023 FET cb
05.2024 FET 2❄️ cb
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 2❄️ cb
06.2026 histero
Zoladex x2
09.2026 FET ⏳ -
Mq1991 wrote:W ogóle ten lekarz, który mi robił USG stwierdził, że mam adenomiozę 😳 co prawda jakąś bardzo delikatną, powiedział że wg niego nie wpłynęło to w żaden sposób na poronienia. Ale jest to ciekawa informacja biorąc pod uwagę fakt, że w ciągu kilku lat średnio minimum raz/dwa razy w miesiącu miałam robione usg u różnych lekarzy i nikt nigdy tego u mnie nie stwierdził. Jestem bardzo ciekawa, czy to się potwierdzi na histero w Barskiej.
Ja też jestem bardzo ciekawa co w Barskiej zobaczą u Ciebie i u mnie.
Z tą adenomiozą bywa różnie. U mnie lekarz z kliniki twierdzi, że jest minimalna, w innej klinice powiedzieli mi, że jest widoczna ale w zasadzie nie trzeba nic robić, na usg endometriozy w Barskiej dr Zaczyk prawie załamał ręce na jej obraz na usg:P wg niego była wyraźna. Potem miałam histeroskopię u siebie w klinice i usuwali mi ogniska adenomiozy, których wcześniej niby nie było.
Koleżanka z forum miała wiele usg, rezonans endometriozy i 0 śladu adenomiozy a podczas histeroskopii u dr Janowca była wyraźnie widoczna...
Ja już nie mam siły ani czasu na takie zabawy. Jadę do Nowego Sącza i niech mi zrobią porządek:D
Przy okazji poproszę o ponowne badanie drożności. 3 lata temu miałam drożny jajowód od strony działającego jajnika (drugi nie działa)ale może to się zmieniło. Jak już będę w narodzie to niech zrobią full opcję. Po co mam się potem męczyć na żywca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 17:01
Mq1991 lubi tę wiadomość
24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶
allo-MLR 41%
♂️m.0% -
Nadzieja, ale jesteś obstawiona - założę się, że Twoje jelita są najbardziej zadbanymi jelitami w Twoim województwie 😅 super, że masz tak obcykany temat 👌
A co do treści w SM to się zgadzam w 100%. Można natrafić na stek bzdur i niestety trzeba wszystko weryfikować..
Dziwie się, że sporo suplementów komplexów, które przeznaczone są dla kobiet planujących ciążę mają standardowo 20mg żelaza w składzie 🙄
nadzieja09 lubi tę wiadomość
12.2023 FET cb
05.2024 FET 2❄️ cb
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 2❄️ cb
06.2026 histero
Zoladex x2
09.2026 FET ⏳ -
krakowiankq wrote:W wyniku IPKoD na który czekam powinno być oznaczenie cd138. Nawet jeśli będzie dodatnie i tak poczekam do histeroskopii u dr Janowca żeby zobaczył stan wyjściowy. Histero planuję na październik.
Wydaje mi się jednak, że jakieś zapalenie może wyjść w cd138 lub w histero będzie widoczny obraz zapalenia. Skoro transfer mam w planach dopiero za 5 miesięcy, warto powtórzyć antybiotykoterapię.
Dziewczyny, powiem Wam, że czuję się taka wolna!
Mam cały sierpień i wrzesień odpoczynku od in vitro. Nic nie muszę. Oczywiście czekam na te wyniki, będę mieć konsultacje u 2 nowych lekarzy, potem ponownie u immunologa. Muszę odnowić wymazy, usg piersi i tarczycy, załatwić termin w Barska Clinic. Ale to wszystko są takie 'administracyjne' sprawy. Żadnego badania bety, czekania na usg. Teraz dopiero czuję jak ze mnie schodzą wydarzenia z tego roku.
W weekend możliwe, że będę mieć owulację a zupełnie mnie to nie interesuje. Niczego nie liczę, nie sprawdzam, nie biorę żadnych leków. Jednocześnie nawet nie liczę na cud bo ewentualne 2 kreski namieszałyby w moich planach wakacyjnych:P
Bosko, czuć dobrą energię w tym wpisie ❤️
Odpoczywaj bez tego kalendarza wypchanego wizytami, czekaniem na to kiedy zacznie się okres, bez chodzenia od kliniki do apteki 😅
Mi dr Janowiec powiedział, że skoro już miałam 2-3 razy leczenie CE antybiotykami to nie przepisuje antybiotyku tylko czekamy na wynik CD138, a że wyszło ujemne to tym bardziej nie zalecał antybiotyków. W związku z tym, że Endobiome wyszło dobrze to u mnie najprawdopodobniej adenomioza robi obraz stanu zapalnego w macicy.
Trzymam kciuki i będę wypatrywać nowych informacji od Ciebie ☺️✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome: 99,65% Lactobacillus
12.2023 FET cb
05.2024 FET 2❄️ cb
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 2❄️ cb
06.2026 histero