SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Kajakowa9 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    🌿Dudu myślami z Tobą ✊

🌿Kajakowa zgadzam się z tym co Rafiki napisała. Niestety takie rzeczy mogą się utrzymywać. Możesz sprawdzić kontrolnie betę w odstępie dwóch dni czy spada. Jeśli pojawiłaby się gorączka, brzydki zapach to na SOR. Na ten moment inne badania o niczym Ci nie powiedzą, bo będą rozjechane. Musisz dać organizmowi wrócić do normy. 😟

Ja poszłam dziś na kontrolę do Luxmedu do ginekologa do którego chodzę tak normalnie, poza ciążą. Mocno mnie uspokoił. Zrobił badanie dopochwowe i dowiedzieliśmy się skąd te rozbieżne opisy z dwóch badań. Mam łożysko dwupłatowe. Główne na przedniej ścianie, wysoko położone i mały dodatkowy płat na tylnej. Nisko, ale nie przykrywa ujścia szyjki. Jest 19,5mm odsunięte więc praktycznie na granicy bezpieczeństwa do porodu SN. Z biegiem ciąży powinno się jeszcze nawet trochę odsunąć. Mam nadzieję, że za dwa tygodnie tylko dostanę potwierdzenie tej informacji ale widziałam dziś obraz USG i dokładnie mi wszystko pokazywał jak mierzy. 🥹 dziękuję za kciuki

Ale ja jestem już miesiąc po poronieniu…
    Które swoją drogą też było tragiczne, odchodziłam od zmysłów od bólu. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy krwawie ponad 30 dni łącznie…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 19:55

• Cerva Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajakowa9 wrote:
    Ale ja jestem już miesiąc po poronieniu…
    Które swoją drogą też było tragiczne, odchodziłam od zmysłów od bólu. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy krwawie ponad 30 dni łącznie…

Ale to cały czas takie mocne krwawienie jak podczas miesiączki? Mój cykl po poronieniu trwał 48 dni i w trakcie co chwilę występowały plamienia, krwawienia.

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️

preg.png
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wracam z info, niedawno weszłam do domu 🥵
    GS: 0,98
    GA: 5w5d
    Widać początki pęcherzyka żółtkowego takie ryski.
    Z OM 5+2 ale miałam wcześniej owulację o 3 dni więc by się coś zgadzało. Kolejna wizyta za 2 tygodnie - czy wytrzymam? Nie wiem 😱😅
    Jest we mnie radość pod dużą przykrywką lęku 🫪🫠
    Dostałam cyclogest na 0 zł - nie było problemu 🙆‍♀️

Cerva, Mq1991, nadzieja09, yecikowa, krakowiankq, Jusia92, Daisy1, Rafiki, Paola2604, Biochemiczka, Laurelli, Szept_Flory, aszin, Natkusia, Cień, _Dysia_ lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔
    11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
    ✅OGTT + hormony, DHEAS ⬇️
    MUCH, APS, b.C/S, ANA3, celiakia (geny), pasożyty, nied. tarczycy
    🕺 🧪 ✅
    hormony - niskie

✨🫪🌈
    17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
    30.07 5+5, GS 0,98 ✅
    10.08 7+1, CRL 1,08 💓
    20.08 8+4 CRL 2,0 💓174BPM
    24.08 9+0 CRL 2,3 💓 172BPM
    31.08 10+1 CRL 3,3 💓 176BPM
    8.09 ⏳15.09 prenatalne I ⏳🔎
  • Kajakowa9 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Ale to cały czas takie mocne krwawienie jak podczas miesiączki? Mój cykl po poronieniu trwał 48 dni i w trakcie co chwilę występowały plamienia, krwawienia.

W niektórych dniach było dużo więcej niż podczas miesiączki.
    Ze trzy dni były tak obfite, że nie wyrabiałam z podpaskami, jak zdejmowałam majtki w toaletce to wszystko było dookoła brudne bo rozpryskiwało się… poza tymi dniami jak okres.

• Cerva Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajakowa9 wrote:
    Ze trzy dni były tak obfite, że nie wyrabiałam z podpaskami, jak zdejmowałam majtki w toaletce to wszystko było dookoła brudne bo rozpryskiwało się… poza tymi dniami jak okres.

A co lekarze mówili po USG? Dużo jeszcze do oczyszczenia? Tak jak pisałam, ja bym zrobiła betę dwa razy żeby sprawdzić czy na pewno spada. Poza tym jeśli coś Cię bardzo niepokoi to na SOR. Inne badania nic nie powiedzą.

🌿Dudu no to maluch na miejscu. 🙂 nie puszczam kciuków

Dudu13 lubi tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️

preg.png
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajakowa9 wrote:
    Ja bym się serio wybrała na izbę przyjęć gin-poł. A tak jak @Cerva pytala- sprawdziłaś czy beta się wyzerowała?

👱‍♀️ 34l👦🏻37l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia

2025 I IVF
    -25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 punkcja, 5 x ❄️
    -08.03/08.04 I i II FET❌️
    -08.05 III FET poronienie 21dpt💔
    -17.07 IV FET❌️
    -08-12.2025 leczenie immunologiczne
    -20.12 V FET CB💔
    2026 II IVF
    -10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -22.01 punkcja, 6 x ❄️
    -12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) poronienie 20dpt💔
    -30.06 VII FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Hydroxychloroquine) CB💔
    -07.08 IPLE ⏳️
    -02.10 Histeroskopia nr 3, Barska Clinic ⏳️
    4 x ❄️ na zimowisku
  • Kajakowa9 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    A co lekarze mówili po USG? Dużo jeszcze do oczyszczenia? Tak jak pisałam, ja bym zrobiła betę dwa razy żeby sprawdzić czy na pewno spada. Poza tym jeśli coś Cię bardzo niepokoi to na SOR. Inne badania nic nie powiedzą.

🌿Dudu no to maluch na miejscu. 🙂 nie puszczam kciuków

Ponoć już nic nie zostało. Mam bardzo osłabiony organizm, tym bym się chciała przede wszystkim zająć. Ale chyba jestem zmuszona zrobić to na własną rękę.
    Plus bóle. Nie byłabym zdziwiona gdybym miała infekcję. Z drugiej strony ciągłe zaparcia, wzdęcia - to pojawiło się chwilę przed poronieniem, kiedy płód był już martwy.
    Nie wiem… smutne jest to, że zgłaszają się do lekarza z konkretnymi objawami jestem odsyłana z niczym.

• Kajakowa9 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Ja bym się serio wybrała na izbę przyjęć gin-poł. A tak jak @Cerva pytala- sprawdziłaś czy beta się wyzerowała?

Nie, żadnych badań nie miałam zaleconych… tylko usg miałam robione.

• nadzieja09 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajakowa9 wrote:
    Nie, żadnych badań nie miałam zaleconych… tylko usg miałam robione.
    Ja też bym się zgłosiła na izbę przyjęć. Jak jest porządna to zrobią ci betę, morfologię i podstawowe badania na miejscu. Nie wiem skąd pochodzisz, ale mi na IP w szpitalu południowym w Warszawie robili serię badań jak zgłaszałam się na izbę przyjęć i wszystko naprawdę szło sprawnie. Może wpadłaś w jakąś anemię, bo tyle dni krwawić to nie jest wcale tak trudno.

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
    5+5, 3x cb, 7+1 puste jajo

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)

08.26 -> powrót do starań (euthyrox, metformina, acard, cyclogest, encorton, accofil, heparyna)
  • Kajakowa9 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, dziewczyny dziękuję wam za rady. Będę musiała robić badania na własną rękę co jest tak bardzo niesprawiedliwe, płacę na nfz i prywatne ubezpieczenie, które wiele z nich obejmuje. Dramat.

Trzymam za was kciuki. Jednocześnie podziwiam jak to znosicie i to wielokrotnie. Ja bym nie dała rady, koszmar i mordęga. Nic nie jest tego warte ani nic nie wynagrodzi czegoś takiego.
    Los kobiety jest smutny… 😞

Pod koniec roku mam zabieg i już będę mieć dożywotni spokój i bezpieczeństwo i w sumie nie mogę się doczekać tego dnia - oby rekonwalescencja była dla mnie lekka.

Jesteście wielkie. Wszystkie ❤️‍🩹

• Zaczytana29 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @nadzieja09 cieszę się,że jestes już po zabiegu i wszystko w miarę dobrze przebiegło. Ja brałam naraz metronidazol i doksycyklinę ale mialam obydwa leki 2x1 dziennie. Widzialam, że wcześniej pisałaś cos o żelazie. Ja polecam buraka w tabletkach z firmy Herbapol. Zawsze mialam problem z ferrytyna i hemoglobiną, musiałam brać sorbifer a od kilku miesięcy go odstawiłam, biorę tylko tego buraka 2 razy dziennie i wyniki są w normie.

@Dudu13 mocno trzymam kciuki! 💕

Dudu13 lubi tę wiadomość

🙋‍♀97
    Hashimoto

🙋‍♂ 92
    Starania od 2023

05.2025 operacja żylaków powrózka nasiennego III stopnia

25.11.2025 upragnione II kreski
    04.12.2025 ❤️️
    29.12.2025 💔poronienie samoistne 9+3 (zatrzymane serduszko 8+5)
  • nadzieja09 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zaczytana ja mam wlansie doksy 2x1 i metronidazol 3x1, ale myślałam że doksy mam na 10 dni a metronidazol na 13 bo na recepcie było 40 tabletek, ale się okazało że lekarz chyba się pomylił bo nie ma takiego opakowania metronidazolu. Tylko 28 tabletek. Sprawdziłam i moja doktor mi ostatnio też 28 przepisała także wezmę te 28. Więc na szczęście skończyło się na 10 dniach a nie 14. Skończę akurat w przyszłą niedzielę czyli pod koniec cyklu. Ostatnio metronidazol bardzo źle znosiłam. Miałam zawroty głowy itd więc im krócej tym lepiej 😅
    Ja właśnie teraz odstawiam to żelazo, bo hemoglobinę mam ładną, a i tak koliduje mi z antybiotykami. Myślałam właśnie o wątróbce sproszkowanej albo właśnie coś typu jak piszesz. Już obczaiłam sobie nawet z bestlabu jest bestferrin i tam jest sproszkowana aronia, burak, owoc granatu, wiśni i pietruszki także brzmi fajnie. Zobaczę sobie też to o czym piszesz. Ja nigdy problemów z ferrytyna nie miałam. Moja najniższa w życiu zbadana hemoglobina była 12.8 po 6 dniach mega krwawień podczas poronienia samoistnego w pierwszej ciąży 😅 ferrytyna zawsze 45-55, ale ostatnio w marcu jak mierzyłam to spadła mi do 34 także dobrze by było się czymś wesprzeć trochę. Tym bardziej że teraz 2 miesiące non stop krwawienia i plamienia. Żelazo wzięłam w ostateczności ale chętnie bym go nie brała, bo też są różne opinie na temat żelaza i wpływu na płodność 😢

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)

08.26 -> powrót do starań (euthyrox, metformina, acard, cyclogest, encorton, accofil, heparyna)
  • Zaczytana29 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @nadzieja09 oby szybko ten czas antybiotykoterapii zleciał i bez żadnych skutków ubocznych! Ja nabawiłam się grzybicy w jamie ustnej, więc jeszcze to dodatkowo musiałam wyleczyć, ale dosłownie odliczałam dni kiedy skończę leki 🤣
    To pewnie, skoro jest w normie to nie ma co brać żelaza. Nawet nie wiedziałam, że są tez inne tego typu sproszkowane produkty o których piszesz, warto wiedzieć, dzięki! Ja mialam straszne zaparcia po żelazie, a jak mowilam lekarzom o tym buraku to praktycznie wszyscy się z tego śmiali, a mi pomaga, to najwazniejsze.

🙋‍♀97
    Hashimoto

🙋‍♂ 92
    Starania od 2023

05.2025 operacja żylaków powrózka nasiennego III stopnia

25.11.2025 upragnione II kreski
    04.12.2025 ❤️️
    29.12.2025 💔poronienie samoistne 9+3 (zatrzymane serduszko 8+5)
  • nadzieja09 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zaczytana29 też wydaje mi się że miałam grzybicę w jamie ustnej! Czułam ciągle jakbym cos miała na języku i nieprzełknięte “coś” w gardle. Byłam u laryngolog ale powiedziała że jakiś mały osad jest, ale nie jest to taka typowa mocna grzybica. Pomógł mi wtedy enterol i probiotyki dlatego teraz kupiłam już za wczasu i będę brała od razu do antybiotyku. Obstawiłam się porządnie probiotykami, dołączam maslan i laktoferyne. Mam nadzieję bez większych skutków ubocznych tym razem 😢 już myślałam że odbudowałam sobie jelitka po tym wszystkim i że żadne antybiotyki mnie nie czekają, a tu znowu powtórka z rozrywki. Niesprawiedliwe to wszystko eh…
    Jasne że tak.. najważniejsze że tobie pomaga. Ja tam nie jestem zwolennikiem suplementacji żelaza, ale przy takim krwawieniu jak miałam to nie da się na bieżąco uzupełniać tego żelaza bez tabletek. W każdym razie będę próbowała coś kombinować żeby go uniknąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 22:46

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

• Laurelli Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zaczynana29 odniosę się jeszcze do Twojego wpisu kilka postów wcześniej 🫶 dziękuję, pewnie pamiętasz o co chodziło ☺️🥰

@nadzieja09 cieszę się że masz już zabieg za sobą i najbliższe dni będą coraz to lepsze 🍀☀️ oby tak było ! I oby farmakologia pomogła.
    Ja dostałam teraz żelazo i biorę co drugi dzień. Ale już przed ciążą miałam słabe i brałam też to przepisywane na receptę. U mnie działa rozluźniająco na toaletę ale tak rozsądnie 👏

@Dudu trzymam kciuki za każdą wizytę 🍀🥰🫶
    jak to mówią tylko spokój nas uratuje, chociaż wiem co przeżywasz bo miałam tak samo. Nie pociesze tu za wiele tylko powiem prawdę, u mnie uspokoił sie ten stres dopiero po II prenatalnych 🥺 na każdej wizycie położna mnie pytała jak mental health 🙈 a ja noooo tak o 🤷🏻‍♀️

Dudu13, nadzieja09 lubią tę wiadomość

💃🏻35 🧔🏻‍♂️39
    🧬 PAI-1 4G/4G

🌍 Życie & ciąża za granicą
    👧🏻 First baby girl 💖

👼 10.2025 🕊️

🤰🏻 03.02.2026 💖
    ✨ NIPT low risk & prenatalne OK
    🌸 13.05.2026 II prenatalne wszystko OK 🩷💎
    preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @cerva dobrze że byłaś na wizycie która dała troszkę spokoju i wyjaśniła o co chodzi. Będę czekać na aktualizację jak po wizycie u swojego lekarza.
    Podgląd na USG bardzo uspokaja 💕

@Kajakowa9 zgadzam się z dziewczynami z zgłoszeniem się na izbę. Jeśli czujesz jak ulatnia się samopoczucie nie ma na co czekać. Tam nie powinno bagatelizować Twoich objawów i sprawdzić co i jak 🫡
    Trzymam kciuki żeby była poprawa

💃🏻35 🧔🏻‍♂️39
    🧬 PAI-1 4G/4G

🌍 Życie & ciąża za granicą
    👧🏻 First baby girl 💖

👼 10.2025 🕊️

🤰🏻 03.02.2026 💖
    ✨ NIPT low risk & prenatalne OK
    🌸 13.05.2026 II prenatalne wszystko OK 🩷💎
    preg.png
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niecierpliwa_ kciuki za prenatalne!🤞☘️

@nadzieja09, cieszę się, że już po! Ja czasami robiłam mały odstęp 30min, a czasami brałam razem, głównie bałam się o żołądek. A jeżeli chodzi o interakcje, to podobno nie ma. Tylko z doksy pisali na ulotce, żeby połykać w pozycji stojącej/siedzącej, nie kłaść się 30min, robić odstęp od nabiału, żelaza czy magnezu😄 i uważaj na słoneczko ☀️

@Kajakowa9, nie wiem czy miałaś łyżeczkowanie? Bo jeszcze przychodzą mi do głowy jakieś powikłania z tym związane, pamiętam gdy mi dawali świstek do podpisania z mozliwymi powikłaniami, trochę tego było 🫤 a jak nie, to tak jak dziewczyny piszą, możesz podjechać na SOR, lub znaleźć polecanego lekarza w okolicy, który spojrzy jeszcze raz. Zbadałabym na pewno ferrytynę po takim krwawieniu i może już zacznij brać żelazo. Trzymaj się!🫂

@Rafiki, wynik petarda!🔥 jak to zrobiłaś? 😄

@Cerva, super wiadomość 🥰

@Dudu13, gratulacje 🥳 niech kropek dalej zdrowo rośnie🤞☘️🤰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 07:17

nadzieja09 lubi tę wiadomość

👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
    💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
    🩺 po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
    🩺 kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
    ⏳️ 4cs | 💊 Encorton + Accofil + Duphaston
    ⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C🧑🏼 C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny - będę po prostu oddychała przez te 2 tygodnie. Mam świadomość że byłam dość wcześnie, nurtuje mnie tylko to że dopiero się kształtuje pęcherzyk żółtkowy. Wiem, że na tym etapie kilka dni to ogromna różnica. Za 2 tygodnie już wyczekujemy 💓.
    Na szczęście jakieś plany są więc głowa się trochę zajmie:) ja bym poszła i za tydzień ale może słuszna uwaga by nie „przegrzewać” Cieszę się że nie jest to za nisko jak w pierwszej ciąży.

Jakie są wasze tipy na brak siniaczków po heparynie i prolutexie?
    Estrofem w tabletkach można brać dopochwowo?

Nadzieja, jesteś dzielna że to już za Tobą. Teraz odpoczywaj, pij probiotyki, i zaraz będziesz po leczeniu 🤞 polecam potem dużo laktoferyny i właśnie maslanu sodu na regenerację jelit. Metronidazol u mnie powodował ten metaliczny posmak i ciekawe sny 🫠

Rafiki, Cerva - dobre wiadomości 🥰

Niecierpliwa - trzymam kciuki za dziś 🤞

nadzieja09, Rafiki lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔
    11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
    ✅OGTT + hormony, DHEAS ⬇️
    MUCH, APS, b.C/S, ANA3, celiakia (geny), pasożyty, nied. tarczycy
    🕺 🧪 ✅
    hormony - niskie

✨🫪🌈
    17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
    30.07 5+5, GS 0,98 ✅
    10.08 7+1, CRL 1,08 💓
    20.08 8+4 CRL 2,0 💓174BPM
    24.08 9+0 CRL 2,3 💓 172BPM
    31.08 10+1 CRL 3,3 💓 176BPM
    8.09 ⏳15.09 prenatalne I ⏳🔎
  • Natkusia Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Dudu to są dobre wieści ❤️ niech kropek teraz rośnie i mocno się trzyma 🤞🍀

🌸 Nadzieja09 lipca z tymi antybiotykami no ale jak trzeba to trzeba 🤷‍♀️ bierz sobie probiotyki, nawet kilka różnych. W klinice przy antybiotykoterapii zalecają mi Omnibiotic flora plus (na florę intymną)

🌸 Kajakowa ja bym na Twoim miejscu zrobiła kontrolną betę czy aby na pewno nie ma resztek. A później dobry lekarz albo sor, koniecznie..

Mi po poronieniu wyniki się mega pogorszyły.. m.in ferrytyna poleciała, lipidogram wystrzelił w kosmos, glukoza poszła w górę. Podobno to normalne i się ustabilizuje, zobaczymy 🙂
    Mam w ogóle od 2 dni takie wzdęcia, że zaraz pęknę.. w niedzielę, poniedziałek powinna przyjść miesiączka 😣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 08:52

Dudu13, nadzieja09 lubią tę wiadomość

👩🏼’87 🧔🏻‍♂️’84

10 cykl szczęśliwy 🥹
    05.26 ⏸️
    06.26 8tc 💔👼

mama:
    🧑🏼 2012
    🧑🏼 2014

👩🏼‍⚕️ midwife
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wczoraj pik na teście, wieczorem usg- pęcherzyk 22mm, czyli lada moment owulka. Zastrzyk z acco podany na noc na dobre sny😄
    I powiem Wam, że szok, endometrium 8-9mm 😲 byłam u nowej gin ze znanego lekarza, mega komunikatywna, wypytywała, dociekała, mimo, że to była tylko wizyta usg. Poprosiłam ją o Dopplera, trochę się zdziwiła, ale sprawdziła przepływy i wszystko jest dobrze. Przyznała rację, że L-arginina to aminokwas, działa poprzez tlenek azotu na rozszerzenie naczyń krwionośnych. Spróbuję dalej go jeszcze brać. Warunki ideolo, ale czy coś z tego będzie? 👀🤌🏻

Cień, Mq1991, Dudu13, Cerva, yecikowa, krakowiankq, _Dysia_, Biochemiczka, Laurelli, Paola2604, nadzieja09, Rafiki, Jusia92 lubią tę wiadomość

👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
    💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
    🩺 po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
    🩺 kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
    ⏳️ 4cs | 💊 Encorton + Accofil + Duphaston
    ⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C🧑🏼 C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ