Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • nadzieja09 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rafiki no wlasnie… ja jak zaczynałam starania to te informacje z SM tragicznie na mnie działały. Dla mnie wtedy jedno odchylenie w badaniach tarczycy czy insuliny to był koniec świata i w mojej głowie “już nigdy nie zostanę mamą”. A niska ferrytyna byłaby dla mnie wtedy wskazaniem żeby się wstrzymać ze staraniami pół roku aż ja podniosę… trochę takie są tam przekazy. Tak samo wiele osób pisze posty na temat tego, że po antybiotyku trzeba odczekać 3 miesiące ze staraniami bo tyle trwa proces tworzenia czy generowania komórki jajowej. Jakbym tyle czekała po każdym antybiotyku to bym chyba była już ze 4 lata w staraniach i nigdy bym nie poszła z diagnostyką do przodu. Ja wiem że tak byłoby idealnie, żeby proces tworzenia komórki jajowej był niezakłócony i wgl idealne 3 miesiące na diecie bez cukru, ale czasem po prostu nie da się tego tak zaplanować, a to narzuca presję na nas, że coś robimy źle albo że to przez nas są te poronienia, bo może to zła jakość komórki jajowej. Ogólnie SM mieszają w głowie. Tak jak są na plus bo często można się wiele rzeczy dowiedzieć tak można się też w tym tak zakręcić że prowadzić to będzie do wyrzutów sumienia i poczucia winy.

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
    01.25 5+5, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb, 06.26 7+2 puste jajo

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)

08.26 -> powrót do starań 🤞
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Krakowiankq ale czuć niesamowitą energię od Ciebie 😍 mam nadzieję, ze się wybawisz na tych wakacjach za wszystkie czasy! 😀

Dzieki dziewczyny za tę Waszą opinię o iple! Tez mi bardzo szkoda byłoby tracić ten cykl. I tak coś czuję, że się jeszcze porządnie narzekam na mój transfer.😬 w ogole ciekawe co piszecie o tej adeno... moze faktycznie teraz w koncu trafiłam na ogarniętego lekarza? Oby mi w takim razie zrobili tam w Barskiej porządek 😁

@Rafiki tylko czemu te owulaki w ogole nie ciemnieją? 🫣 myślałam, ze przy 13mm powinien być juz jakis cień, a tam tylko bladosc widac 😅 mam juz pobrane wszystkie wymazy do Barskiej, ale czekam na wyniki 🫣 teoretycznie jeszcze dwa tygodnie na cytologię i MUCH 🫣

👱‍♀️ 34l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia

2025 I IVF
    -25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 punkcja, 5 x ❄️
    -08.03/08.04 I i II FET❌️
    -08.05 III FET poronienie 21dpt💔
    -17.07 IV FET❌️
    -08-12.2025 leczenie immunologiczne
    -20.12 V FET CB💔
    2026 II IVF
    -10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -22.01 punkcja, 6 x ❄️
    -12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) poronienie 20dpt💔
    -30.06 VII FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Hydroxychloroquine) CB💔
    4 x ❄️ na zimowisku
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991, u mnie owulaki są takie bladziochy aż do piku.

bcf88a29c8854.jpghttps://zapodaj.net/plik-fDKK2XLstS

Wszystkie takie same, nieważne nawet jaki dzień.. dopiero jak ma być pik to jest różnica, czekaj i sprawdzaj na spokojnie ☺️

Kciuki za to żeby wszystko szybciutko poszło 🍀🍀🍀

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus
    ❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2x❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero
    Zoladex⏳
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, zgadzam się w 100%. Większość kobiet nic nie bada, ewentualnie podstawowe hormony i zachodzą w zdrową ciążę bez problemu, nie badając nawet przyrostu bety i mam uwierzyć, że wszystkie mają książkowe wyniki? No nie… podczas antybiotykoterapii też można zajść w ciążę, tak samo z wysokim TSH, nieprawidłowym metabolizmem glukozy i bakteriami w wymazach.

Pojawiły się dodatkowo „normy funkcjonalne”, które czasem mają sens, ale nie w każdym przypadku. Niestety trzeba z dużą rozwagą podchodzić do treści w SM..

Najlepiej nie jeść laktozy, glutenu, cukru, czerwonego mięsa.. Ja byłam przed ostatnim transferem w Rzymie i wiadomo, że jadłam pizze, makaron, lody, pieczywo, a później katowalam się w głowie, że jestem niepoważna, bo przecież za 2 tygodnie mam transfer i powinnam pilnować diety - więc znam ten kołowrotek wpędzania się w poczucie winy 😔

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus
    ❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2x❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero
    Zoladex⏳
‹‹ 340 341 342 343 344
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ