Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już się nie udzielam za bardzo ale cały czas Was poczytuję i trzymam kciuki.

@Aszin gratulacje, witaj w klubie mam tęczowych chłopczyków 🩵🩵🩵

@Krakowiankq nie przejmuj się wiekiem męża, teraz 45 to jak kiedyś 35. Ja się zdecydowałam na dziecko jak mojemu stuknęło 50, tak potoczyło się nasze życie, że spotkaliśmy się w takim, a nie innym wieku.

Co do opryszczki to potwierdzam, że kuracja Groprinosinem lub jego zamiennikiem przynosi efekty. Warto spróbować.

Cień, aszin, Daisy1, krakowiankq, Paola2604, Jusia92, Rafiki, Laurelli lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dużo cudownych wieści! Przesyłajcie te ciążowe wiruski dalej ❤️

Ja powoli doszłam do siebie, nie ukrywam że antydepresanty bardzo mi pomogły się pozbierać. Dodatkowo mieliśmy 2 tygodnie wakacji, głowa wróciła lżejsza.
    Okres pierwszy po poronieniu dostałam idealnie przed wyjazdem, bo jak już byliśmy we Włoszech to było po. A pierwsze dni były koszmarne (obfite i bólowe, jak nigdy). No i ten cykl się już nie zabezpieczaliśmy, ale w sumie nie wiem jak było owulacją, bo objawy były ale nieco mniej nasilone niż zazwyczaj bywały. Dzisiaj wypadałoby 8dpo, może po weekendzie zatestuję 🤞🤞🤞🤞

Ninia, Paola2604, Jusia92, Daisy1, _Dysia_, Rafiki, Laurelli lubią tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Na urodziny nie planuję niczego specjalnego. W nagrodę za to, że dociągnęłam kolejny rok, robię sobie po prostu małe przyjemności. ❤️

Najpierw wizyta u kosmetyczki i masaż Kobido, później pójdę kupić sobie coś symbolicznego u jubilera. Do tego krótkie spotkanie z rodziną i kolacja z mężem – standardowo sushi. Tym razem dorzucę sobie jeszcze kilka bąbelków prosecco. 😄 Wakacje mnie trochę popsuły, bo pozwalałam sobie tam na dwa kieliszki do kolacji.

Więc jeszcze urodzinowy odpust, zanim wrócę w tryb IVF. 😂

Tak spokojnie, symbolicznie i bez żadnych wariacji. ❤️

Ps.

Możliwe, że co do tej menopauzy zgrają się nam terminy.
    Będziemy razem w tej hormonalnej niedoli.😉

Brzmi super:)

Odnośnie bąbelków, uważam, że podczas dłuższej przerwy (!) możemy sobie pozwolić od czasu do czasu, w rozsądnej ilości.
    Ja unikam alkoholu bo za każdym razem, nawet po małej ilości czuję się źle. Wczoraj jednak otworzyliśmy Moet'a którego dostaliśmy w prezencie ślubnym i wypiliśmy za moją oficjalną zmianę nazwiska - mam już nowy dowód itd. To było fajne. Taka chwila żeby uczcić Nas💞

Wczoraj wysłałam maila do Barskiej ale możliwe, że zorientują się, że mam przeterminowane o miesiąc wymazy:/
    Nie wiem nawet kiedy zrobię nowe bo dalej nie mam @. Poprzednio była po 6 tyg czyli wypadałoby na koniec sierpnia. Afirmuję wcześniej skoro 2 tyg temu miałam owulację. Nawet już zrobiłam kilka testów ciążowych 😅 ale wiadomo z jakim wynikiem:p
    Zależy mi na histeroskopii w październiku. Nie wcześniej, nie później. Tak żeby zakończyć menopauzę na początku stycznia a zdążyć z antybiotykami przed urlopem. I chciałabym w znieczuleniu ogólnym bo już swoje się nacierpiałam i chcę jak najmniej bólu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 17:40

Księgowa, Cień, Daisy1 lubią tę wiadomość

👱‍♀️88' 👱81' starania od 10.2022
    IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
    IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
    FET I, FET II ❌, histeroskopia✔️
    FET III, FET IV ❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
    IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
    IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
    11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
    antybiotyki, 3msc Zoladex✔️
    02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil-Sydor
    7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807 brak zarodka 8tc❌️
    06.26 FET VI 4.1.2 6.d.7dpt 70 10dpt 299 14dpt 2062 18dpt 3560 21dpt 3270⬇️
    24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶

usunięta przegroda, AMH 2,2
    ❌️endometrioza III, adenomioza
    KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
    ✖NK, IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
    cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
    ♂️m.0%
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    @Krakowiankq nie przejmuj się wiekiem męża, teraz 45 to jak kiedyś 35. Ja się zdecydowałam na dziecko jak mojemu stuknęło 50, tak potoczyło się nasze życie, że spotkaliśmy się w takim, a nie innym wieku.

Co do opryszczki to potwierdzam, że kuracja Groprinosinem lub jego zamiennikiem przynosi efekty. Warto spróbować.

Jasne, że tak:) Lepiej z nim mieć dziecko "na starość " niż wcześniej z nieodpowiednią osobą:)

Nawet mam Groprinosin w domu. Przestałam go brać przed lutowym transferem i zapomniałam.

24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶

♂️m.0%
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Ale tu dużo cudownych wieści! Przesyłajcie te ciążowe wiruski dalej ❤️

Ja powoli doszłam do siebie, nie ukrywam że antydepresanty bardzo mi pomogły się pozbierać. Dodatkowo mieliśmy 2 tygodnie wakacji, głowa wróciła lżejsza.
    Okres pierwszy po poronieniu dostałam idealnie przed wyjazdem, bo jak już byliśmy we Włoszech to było po. A pierwsze dni były koszmarne (obfite i bólowe, jak nigdy). No i ten cykl się już nie zabezpieczaliśmy, ale w sumie nie wiem jak było owulacją, bo objawy były ale nieco mniej nasilone niż zazwyczaj bywały. Dzisiaj wypadałoby 8dpo, może po weekendzie zatestuję 🤞🤞🤞🤞

Świetnie, że u Ciebie lepiej:) Urlop zawsze dobrze robi na głowę. Widocznie masz też dobrze dobrane leki:)
    Po ilu tygodniach dostałaś okres?
    Kciuki za testowanie 🤞💚

Axana lubi tę wiadomość

24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶

♂️m.0%
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianq, super! Każdemu należy sie chwila relaksu ❤️ a juz zwlaszcza z takiej okazji 😁 gratulacje!

Cień, krakowiankq lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Cień Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Brzmi super:)

Odnośnie bąbelków, uważam, że podczas dłuższej przerwy (!) możemy sobie pozwolić od czasu do czasu, w rozsądnej ilości.
    Ja unikam alkoholu bo za każdym razem, nawet po małej ilości czuję się źle. Wczoraj jednak otworzyliśmy Moet'a którego dostaliśmy w prezencie ślubnym i wypiliśmy za moją oficjalną zmianę nazwiska - mam już nowy dowód itd. To było fajne. Taka chwila żeby uczcić Nas💞

Wczoraj wysłałam maila do Barskiej ale możliwe, że zorientują się, że mam przeterminowane o miesiąc wymazy:/
    Nie wiem nawet kiedy zrobię nowe bo dalej nie mam @. Poprzednio była po 6 tyg czyli wypadałoby na koniec sierpnia. Afirmuję wcześniej skoro 2 tyg temu miałam owulację. Nawet już zrobiłam kilka testów ciążowych 😅 ale wiadomo z jakim wynikiem:p
    Zależy mi na histeroskopii w październiku. Nie wcześniej, nie później. Tak żeby zakończyć menopauzę na początku stycznia a zdążyć z antybiotykami przed urlopem. I chciałabym w znieczuleniu ogólnym bo już swoje się nacierpiałam i chcę jak najmniej bólu.

@krakowiankq

Jeśli chodzi o alkohol, to u mnie w domu w ogóle go nie ma. Lata leczenia i choroba męża sprawiły, że u nas w domu są głównie… worki leków 😅

Dlatego całkowicie popieram życie bez alkoholu podczas starań. Ja od 2019 roku nie piłam ani kropli, nawet w Sylwestra czy przy żadnej innej okazji.

Ten urlop, który miał być moim nowym początkiem, chyba rzeczywiście trochę mnie rozluźnił. W urodziny pozwolę sobie jeszcze na mały toast, a później wracam już do zdrowego trybu życia. 😊

Fajnie, że masz takie realne i zdrowe podejście do życia. W pełni się pod tym podpisuję. ❤️

A co do histeroskopii, mam nadzieję, że uda mi się we wrześniu. Jeśli nie, to widzimy się w Barska Clinic w październiku. 😉

Edit.

Ja nie wyobrażam sobie histeroskopii w znieczuleniu miejscowym,dla mnie to sadyzm.

Napisz proszę, bo mi umknęło, ta wymarzona podróż to dokąd ma być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 19:18

krakowiankq lubi tę wiadomość

40+ | Hashimoto | 🌺 Endometrioza + adenomioza
    🧬 MTHFR C677T | PAI-1 4G/5G | KIR Bx (2DS1+, brak 2DS3)
    💉 IVF od 2019 r.
    9× IVF/ICSI • 6× ET/KET • 2× CB 🤍 • AZ 🌱
    🤍 VI 2025 – poronienie (8. tc.) 💔
    💊 V 2026 – transfer na lekach immunologicznych → β-hCG 0 ❌
    IX 2026 – histeroskopia | Barska Clinic
  • Axana Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Świetnie, że u Ciebie lepiej:) Urlop zawsze dobrze robi na głowę. Widocznie masz też dobrze dobrane leki:)
    Po ilu tygodniach dostałaś okres?
    Kciuki za testowanie 🤞💚

4,5 tygodnia po zabiegu dostałam i jakieś 2,5-3 po całkowitym ustaniu plamienia. Ale owulacji nie było, zrobiła się torbiel z niepękniętego jajeczka i teraz trż nie mam pewności czy ta owulka była 🙈 i pierwsze 3 dni to był koszmarek. Drugiego dnia wziełam nospe, poerwszy raz od lat nastoletnich

krakowiankq lubi tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
  • Zaczytana29 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich wątków.
    @Rafiki po to tutaj jesteśmy, żeby sobie ponarzekać, wspierać się i cieszyć z wspólnych dobrych wiadomości. Także jeśli tylko tego potrzebujesz to narzekaj do woli🥰
    @Cień podoba mi się Twój plan na spędzenie urodzin! 😍
    @Milunia, mocno przytulam i trzymam kciuki za kolejny cykl! 🫂
    @krakowiankq jesteś tak pozytywną osobą, cieszę się, że choć trochę się odstresowałaś! 😁

Dziewczyny, a ja czekam na okres. Miałam dostać w czwartek. W środę mialam bardzo lekkie i niewielkie brązowe plamienie (dosłownie dwie krople). Myślałam, że to początek okresu, ale od tej pory nic.... w czwartek wyjechaliśmy na krótki wyjazd, wracamy jutro.... z jednej strony nie chce sobie robic nadziei, bo to pierwszy cykl po antybiotykach itp i coś mogło się przesunąć. Z drugiej strony po cichu mam nadzieję, że tego okresu nie dostanę 🙈

Cień, Daisy1, nadzieja09, Ninia, Jusia92, krakowiankq, Axana, Paola2604, Laurelli lubią tę wiadomość

🙋‍♀97
    Hashimoto

🙋‍♂ 92
    Starania od 2023

05.2025 operacja żylaków powrózka nasiennego III stopnia

25.11.2025 upragnione II kreski
    04.12.2025 ❤️️
    29.12.2025 💔poronienie samoistne 9+3 (zatrzymane serduszko 8+5)
  • Cień Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczytana29 wrote:
    @Rafiki po to tutaj jesteśmy, żeby sobie ponarzekać, wspierać się i cieszyć z wspólnych dobrych wiadomości. Także jeśli tylko tego potrzebujesz to narzekaj do woli🥰
    @krakowiankq jesteś tak pozytywną osobą, cieszę się, że choć trochę się odstresowałaś! 😁

Dziewczyny, a ja czekam na okres. Miałam dostać w czwartek. W środę mialam bardzo lekkie i niewielkie brązowe plamienie (dosłownie dwie krople). Myślałam, że to początek okresu, ale od tej pory nic.... w czwartek wyjechaliśmy na krótki wyjazd, wracamy jutro.... z jednej strony nie chce sobie robic nadziei, bo to pierwszy cykl po antybiotykach itp i coś mogło się przesunąć. Z drugiej strony po cichu mam nadzieję, że tego okresu nie dostanę 🙈

To trzymamy kciuki,żeby nie było okresu,tylko Kinder niespodzianka 🤞❤️

Zaczytana29 lubi tę wiadomość

💉 IVF od 2019 r.
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczytana29 wrote:

No to kciuki na pokładzie. 🙂

🌿Axana za Twoje testowanie też ☺️

Zaczytana29, Axana lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️

preg.png
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cześć @Ninia, myślałam ostatnio o Tobie, cieszę się, że się odezwałaś! 🥰 jak się czujesz kochana?

@Axana, @Zaczytana29, mocne kciuki za testowanie! 🤞☘️

@Cień, histero w znieczuleniu miejscowym nie jest takie złe! 😄 chociaż jak usiadłam już na fotelu miałam przez chwilę myśl, o cholera i co teraz 😅 ale zabolało tylko przez chwilę na początku, pan doktor też uprzedzał i był delikatny. Później miałam relację na żywo na monitorze z badania i zabiegu. Mnie bardziej przerażała myśl o znieczuleniu ogólnym, i to że nie będę wiedziała co tam się w środku zadziało 😄

@Kata3333 przyszła już 🐒? U mnie zaczęło się wczoraj. Ciekawe co przyniesie ten miesiąc🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 09:47

Zaczytana29, Cień, Ninia lubią tę wiadomość

👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
    💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
    🩺 po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
    🩺 kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
    ⏳️ 4cs | 💊 Encorton + Accofil + Duphaston
    ⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C🧑🏼 C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
  • Kata3333 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daisy przyszła dzień po tym jak żaliłam się tu na forum. Od dziś mam znów brać aromek przez kolejne 5 dni i nie mam jakiś szczególnych nadziei.
    Wczoraj mnie dopadł straszny dół, płacz, bezsilność, rozmyślanie ile to wszystko jeszcze potrwa. W weekend widziałam syna mojej znajomej, która zaszła w ciąże mniej więcej tak jak ja za 1 razem. Moje 1 dziecko miałoby by już 1,5 roku...
    W tym wszystkim nie mam nawet lekarza któremu mogę zaufać, który nie traktuje mnie taśmowo.

👧90 🧑89
    Starania styczeń 2024
    💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
    💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025

Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025
  • Cień Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    O cześć @Ninia, myślałam ostatnio o Tobie, cieszę się, że się odezwałaś! 🥰 jak się czujesz kochana?

@Cień, histero w znieczuleniu miejscowym nie jest takie złe! 😄 chociaż jak usiadłam już na fotelu miałam przez chwilę myśl, o cholera i co teraz 😅 ale zabolało tylko przez chwilę na początku, pan doktor też uprzedzał i był delikatny. Później miałam relację na żywo na monitorze z badania i zabiegu. Mnie bardziej przerażała myśl o znieczuleniu ogólnym, i to że nie będę wiedziała co tam się w środku zadziało 😄

@Kata3333 przyszła już 🐒? U mnie zaczęło się wczoraj. Ciekawe co przyniesie ten miesiąc🤞🤞

@Daisy1

Trochę mnie uspokoiłaś. Ale nadal uważam, że znieczulenie miejscowe jest tylko dla twardzieli.
    Zobaczymy co tam zaproponują i jakie będą opcje.

💉 IVF od 2019 r.
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:

Hej, dzięki się pytasz. Czuję się bardzo dobrze jak na ten etap ciąży🙂 czasami tylko mam małą panikę, że to już zaraz. Jakiś czas temu wspominałam, że w maju poszłam na terapię z mężem. W sumie byliśmy tylko na 3 spotkaniach ale bardzo się tam otworzyłam i powiedziałam mu o wszystkich swoich uczuciach związanych z poprzednią ciążą, jakie to było dla mnie trudne i jak na zawsze naznaczyło moje życie. On po tych spotkaniach też bardzo się zmienił, przestał smucić, że nasze życie inaczej wygląda, nie możemy już nic fajnego zrobić, czy pójść na tańce. Chyba zrozumiał, że jego zmiana w życiu to nic z tym, co ja przeszłam. Czułam też duże wsparcie ze strony terapeutki. Te 3 spotkania pomogły mi zamknąć żałobę po córce i od tamtej pory życie jest o wiele łatwiejsze, glowa już nie wariuje.
    Z synkiem jeszcze nie nawiązałam więzi, cały czas dystansuję sytuację ale wiem, że jak tylko go zobaczę i będę wiedziała, że już jest bezpieczny to wszystko się zmieni🙂

Daisy1, krakowiankq, Paola2604, Jusia92, Laurelli lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana, Zaczytana kciuki za testowanie 🤩🤞

Cień, podsyłam Ci cennik z Barskiej:
    Histeroskopia diagnostyczna – 3000 zł
    Histeroskopia operacyjna I stopnia – 3500 zł
    Histeroskopia operacyjna II stopnia (z użyciem mini-resektoskopu) – 4000 zł
    Histeroskopowe udrożnienie jajowodów z badaniem HyFoSy – 4500 zł
    Dodatkowe opłaty (jeśli dotyczy):
    Znieczulenie anestezjologiczne – 700 zł
    Badanie histopatologiczne + CD138 – 200 zł
    Badania immunohistochemiczne (CD56, MUM1) – 150 zł
    Badanie drożności jajowodów (pianką – 1000 zł / z lipiodolem – 2500 zł)
    Sklerotyzacja torbieli endometrialnej od 3300zł do 4300zł:
    *3300 zł- skerotyzacja torbieli endometrialnej do 6 cm,
    *4300 zł- sklerotyzacja torbieli endometrialnej powyżej 8 cm,
    *1000 zł- sklerotyzacja dodatkowej torbieli podczas tego samego zabiegu
    USG endometriozy w dniu zabiegu – 750 zł

Dla mnie wszelkie zabiegi przez szyjkę macicy są bolesne lub po prostu bardzo nieprzyjemnie, więc też wolałam skorzystać ze znieczulenia.

Cień, krakowiankq, Zaczytana29, Axana lubią tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus
    ❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2x❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero
    Zoladex⏳
  • Cień Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rafiki
    @Daisy1

Dziękuję dziewczyny 😘

Rafiki lubi tę wiadomość

💉 IVF od 2019 r.
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:

Edit.

Ja nie wyobrażam sobie histeroskopii w znieczuleniu miejscowym,dla mnie to sadyzm.

Napisz proszę, bo mi umknęło, ta wymarzona podróż to dokąd ma być?

Ja sobie nie wyobrażam usuwania zmian w macicy na żywca. Podczas ostatniej histeroskopii lekarz usuwał dwie głębokie zmiany adenomiozy i podobno aż zaczęłam się ruszać na stole mimo, że byłam pod narkozą:/
    Jeśli ktoś wie, że ma niewielkie zmiany lub jest to tylko kontrolny zabieg to ok.
    Chociaż dziewczyny, które mają histeroskopię w Barska za sobą mówily, że da się przeżyć. Tylko po co ja mam się stresować skoro jest opcja bez bólu i stresu.

Rejs po Karaibach 🛳🏝🥰
    W ramach podróży poślubnej i nagrody dla mnie, że tyle przeszłam w ostatnim czasie.

Edit. Chyba dorzucę sobie jeszcze badanie drożności, skoro już będę sobie spała :P Po 3 latach mogło się coś zmienić. Chcę wiedzieć czy jest sens próbować naturalnie podczas np.suplementacji przed nową procedurą. Trochę to kosztuje ale może oszczędzi mi nieco frustracji i zwątpienia w przyszłości. Ciekawe czy dają zniżkę jak ktoś chce zbadać tylko jeden jajowód 😂 Nie interesuje mnie przecież drożność tego od strony nieczynnego jajnika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 13:22

Cień, Daisy1, Rafiki lubią tę wiadomość

24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶

♂️m.0%
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ninia, widać, że te spotkania pomogły i zaczynasz być w dobrym miejscu:) Jestem pewna, że jak synek się pojawi to zadziała ta cała magia i będziesz mogła cieszyć się macierzyństwem w pełni 🥰

Laurelli, Ninia lubią tę wiadomość

24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶

♂️m.0%
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę o czymś co mnie trzyma od kilku dni i nie przechodzi.
    Miałam konsultację u lekarza w innej klinice. Postać aktywna na Instagramie. Może przez to, że widziałam wiele rolek miałam jakieś większe oczekiwania niż wobec standardowej wizyty niepłodnościowej ale ok. Nie o tym chciałam napisać.

Był moment w którym pokazałam na kartce informacje o przebiegu moich dwóch ciąż i mówię, że pierwsza puste jajo w 8tc, a druga poronienie w 9+4 czyli połowa 10 tygodnia.
    Lekarz patrzy na mnie dziwnie i mówi "ale zarodek według ostatniego usg był 7+1 czyli o tydzień opóźniony. Miała Pani dwie ciąże zakończone w 7-8 tygodniu". I tak też wpisała na karcie wizyty.

Ostatnie usg miałam w 8+1 (9tc), zarodek z sercem. Poronienie prawie 2 tygodnie później. Co z tego, że na ostatnim usg zarodek był rozmiarów z początków 8 tygodnia? Ciąża przecież trwała prawie 3 tyg. dłużej.
    Bardzo mnie to zabolało. Tak jakby najważniejszy był crl zarodka a te najtrudniejsze 3 tygodnie w moim życiu nie miały w ogóle miejsca. I nawet nie zasługuję na to żeby na wizycie powiedzieć, że byłam w ciąży do 10 tygodnia.

Już mi lepiej jak to napisałam bo wiem, że zrozumiecie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 14:26

24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶

♂️m.0%
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ