Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kata, Milunia jak bardzo macie z tym rację... ja mam wrażenie, ze w Polsce zabierają się za problem niskiej dzietności od 🍑 strony. Oczywiście jest program dofinansowania IVF, który jest game changerem i jestem za niego bardzo wdzięczna, ale tak jak piszecie przed decyzją o IVF nie ma pomocy lekarskiej z zadnej strony. A pieniądze na diagnostykę idą niestety jak woda.

👱‍♀️ 34l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia

2025 I IVF
    -25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 punkcja, 5 x ❄️
    -08.03/08.04 I i II FET❌️
    -08.05 III FET poronienie 21dpt💔
    -17.07 IV FET❌️
    -08-12.2025 leczenie immunologiczne
    -20.12 V FET CB💔
    2026 II IVF
    -10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -22.01 punkcja, 6 x ❄️
    -12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) poronienie 20dpt💔
    -30.06 VII FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Hydroxychloroquine) CB💔
    -07.08 IPLE ⏳️
    4 x ❄️ na zimowisku
  • Cerva Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Nie wiem, może… duphaston brałam na własną rękę, nie mam dostępu do innego leku. Może kolejny lekarz wniesie coś innego niż tylko „proszę się jeszcze starać”….

Cały czas się mówi że rodzi się mało dzieci. Dlaczego nikt nam nie chce pomóc za darmo? Dlaczego ludzie z małych miejscowości nie mają dostępu do większości specjalistów i często podstawowych badań? To wszystko jest tak niesprawiedliwe….

Nie masz żadnego zaufanego lekarza, który by Cię prowadził? Ten co stymuluje nie dał Ci progesteronu? A może działa gdzieś niedaleko Ciebie ośrodek który prowadzi ten program zdrowia prokreacyjnego? Kojarzę, że niektóre dziewczyny z tego korzystały i mogły zrobić z tego różne badania.

Przytulam Dziewczyny w tym poczucie niesprawiedliwości 😔

Mq1991 lubi tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️

preg.png
‹‹ 354 355 356 357 358
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ