Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kata3333, ja zachęcam do histero przy nawracających stratach, myślę, że to jedno z ważniejszych badań, i w niektórych krajach to taki złoty standard oceny jamy macicy. U mnie np pokazała przekrwienia, albo małe zrosty, szczególnie jeden w szyjce macicy byl dla mnie dużym zaskoczeniem i dr musial się przez niego przebić, żeby wejść do macicy. Ogólnie tylna ściana nie nadawała się do zagnieżdżenia 🫣 W USG takich zmian nie było widać wcale. Objawów tez brak, oprócz przedłużających sie starań. Kojarzę też historie dziewczyn, które miały biopsję w porządku a w histero widoczne zmiany. Mi dr też wspominał, że histero często dziala jak scratching endometrium co też mnie zachęciło, że może po tym badaniu coś ruszy ⏳️

Cień, Mq1991, MadzikPc92 lubią tę wiadomość

👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
    💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
    🩺 po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
    🩺 kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
    ⏳️ 4cs | 💊 Encorton + Accofil + Duphaston
    ⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C🧑🏼 C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niecierpliwa_ a Ty jak się teraz czujesz?
    Mdłości już trochę odpuściły? I chyba niedawno miałaś mieć prenatalne - czy już wiadomo kto tam mieszka w brzuszku?😊 🩵🩷

👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
    💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
    🩺 po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
    🩺 kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
    ⏳️ 4cs | 💊 Encorton + Accofil + Duphaston
    ⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C🧑🏼 C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
  • Cień Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    @Kata3333, ja zachęcam do histero przy nawracających stratach, myślę, że to jedno z ważniejszych badań, i w niektórych krajach to taki złoty standard oceny jamy macicy. U mnie np pokazała przekrwienia, albo małe zrosty, szczególnie jeden w szyjce macicy byl dla mnie dużym zaskoczeniem i dr musial się przez niego przebić, żeby wejść do macicy. Ogólnie tylna ściana nie nadawała się do zagnieżdżenia 🫣 W USG takich zmian nie było widać wcale. Objawów tez brak, oprócz przedłużających sie starań. Kojarzę też historie dziewczyn, które miały biopsję w porządku a w histero widoczne zmiany. Mi dr też wspominał, że histero często dziala jak scratching endometrium co też mnie zachęciło, że może po tym badaniu coś ruszy ⏳️

W pełni się pod tym podpisuję 😊

Daisy1 lubi tę wiadomość

40+ | Hashimoto | 🌺 Endometrioza + adenomioza
    🧬 MTHFR C677T | PAI-1 4G/5G | KIR Bx (2DS1+, brak 2DS3)
    💉 IVF od 2019 r.
    9× IVF/ICSI • 6× ET/KET • 2× CB 🤍 • AZ 🌱
    🤍 VI 2025 – poronienie (8. tc.) 💔
    💊 V 2026 – transfer na lekach immunologicznych → β-hCG 0 ❌
    IX 2026 – histeroskopia | Barska Clinic
  • Kata3333 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. A jak wygląda kwestia późniejszej antybiotykoterapii oraz późniejszych starań? Daisy ile musiałaś poczekać żeby wrócic do gry? Cena faktycznie jest spora. Jeszcze dochodzi do tego dojazd- mam tam ponad 4h samochodem. A gdzie robiłyście badania do kwalifikacji? Te wszystkie posiewy?

👧90 🧑89
    Starania styczeń 2024
    💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
    💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025

Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025
  • MadzikPc92 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333 wrote:
    Zaczytana29 ekstra, piękna kreska. Trzymam kciuki aby wszystko dobrze się ułożyło.
    Dziewczyny czy robiłyście kiedyś usg maciny 3d? Jest to warte badanie czy raczej strata pieniędzy, które nic nie wnosi? Zastanawiam się czy zrobić. Chat zaptoponował mi dr Sobocińskiego z Warszawy, który specjalizuje się w wadach macicy. W kwietniu 2025 r miałam robioną histeroskopię polipa wraz z drożnością, po tym badaniu od razu zaszłam w ciąże. Niestety po stracie to się nie udaje. Fakt że starania rozoczęliśmy od listopada, zaczynam strasznie żałować że tak późno wróciłam do starań. Mija czas i nic. Zwykłe usg nie wykazuje nawrotu polipów lub zrostów po łyżeczkowaniu, jednak kto wie jak jest narawdę. Robiłam w kwietniu biopsje endometrium, która nie wykazała stanu zapalnego. Widzę, że wiele z Was poleca lub ma zrobić minihisteroskopię na Barskiej Clinic. Miałyście jakieś niepokojące sygnały czy zdecydowałyscie się poprostu z powodu niepowodzeń.
    Ja robiłam USG 3d macicy i mój dr wszystko widział co i jak. Słyszałam od ginekologów, że mało kto potrafi poprawnie wykonać USG 3d, na szczęście ja trafiłam na dr z Krakowa który naprawdę się w tym specjalizuje;) Polecam.

• MadzikPc92 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333 wrote:
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. A jak wygląda kwestia późniejszej antybiotykoterapii oraz późniejszych starań? Daisy ile musiałaś poczekać żeby wrócic do gry? Cena faktycznie jest spora. Jeszcze dochodzi do tego dojazd- mam tam ponad 4h samochodem. A gdzie robiłyście badania do kwalifikacji? Te wszystkie posiewy?
    Ja robiłam w diagnostyce tylko tam najlepiej zadzwonić i dopytać w których punktach pobierają takie wymazy.

• Zaczytana29 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤️
    Moja gin jest na urlopie, ale zaleciła żebym poszla do rodzinnego po luteinę. Mam w domu 3 opakowania Duphastonu, mówiła, że też może być, mam brać 3x1.
    W środę pójdę ponownie na bete i zbadam tez ten progesteron.

@Olcykowa to jest mój 33 dzień cyklu, 19 dzień po owulacji. A jak Twój wypoczynek nad Bałtykiem? Jak się czujesz? 🥰

🙋‍♀97
    Hashimoto

🙋‍♂ 92
    Starania od 2023

05.2025 operacja żylaków powrózka nasiennego III stopnia

25.11.2025 upragnione II kreski
    04.12.2025 ❤️️
    29.12.2025 💔poronienie samoistne 9+3 (zatrzymane serduszko 8+5)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczytana, piękna beta! Gratulacje ❤️

Zaczytana29 lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 353 354 355 356 357
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ