🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ninia gratulacje dwóch kresek, jesteś w ciąży kochana i na razie to się liczy! Nie martw się na zapas, dbaj o siebie 😘
Daisy przytulam za 🐒🫂 ja mojej oczekuję jutro, 12 dpo było biało i wykres temperatury nie zostawia złudzeń 🙃 także ma nadzieje ze listopadowy wątek będzie nasz 😅 u nas doszedł jeszcze czynnik męski, w sobotę mąż ma androloga, ale nie wiem czy uda się ogarnąć temat wystarczajaco szybko. Póki co robię swoje, łykam tonę suplementów na obniżenie homocysteiny i zobaczymy co przyniesie kolejny cykl 😊
Trzymam kciuki żeby Twoja przygoda z acco była łagodna. Ja przyznam że jestem sceptyczna co do stosowania acco przy owulacji u osób które zachodzą w ciążę. Dowodów naukowych nie mam, tylko anegdotyczne, więc nie mam podstaw żeby jakiekolwiek wnioski wyciągać. Myślę, że dobry pomysł próbować kilka miesięcy z acco a potem chwilę popróbować bez. Chociaż mam nadzieję że Twój pierwszy cykl z acco będzie tym szczęśliwym 🥹
Ninia, Daisy1, Laurelli lubią tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero, homocysteina 11.0 umol/l 🙄 TSH 2.3
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, wit C, omega3, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna, immunosupresja
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA -
Paola2604 wrote:Tak, nie będę robić -nie chcę się stresować , czekam do wizyty.
Tak biorę accofil, heparynę, luteinę i acard 150
Kusi mnie, żeby przy następnej ciąży też tak zrobić, ale jeszcze nie wiem, czy się na to zdecyduje.
Bardzo kibicuję, żeby było dobrze!
Paola2604, kleopatr4 lubią tę wiadomość
02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
🆗regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, tarczyca, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR
🔜wyniki biopsji endometrium, kariotypy, konsultacja immunologiczna
Nadal jestem dobrej myśli ✨ -
Megmery wrote:Kusi mnie, żeby przy następnej ciąży też tak zrobić, ale jeszcze nie wiem, czy się na to zdecyduje.
Bardzo ci dziękuję ❤️
Megmery lubi tę wiadomość
2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
Mq1991, Nie nie nie, w porządku jest nie przepraszaj. Ja też trochę jestem zakręcona i nie doszłam do siebie i pisze takie właśnie filozoficzne rzeczy szamańskie.
Megmery wspominasz o nadaniu ciężkości sprawie i czuję to bardzo.
Ciężko mi jest na codzień się w tym odnaleźć, bo poza 3 osobami nikt nie wie…
Niby nie było okazji, bo odkąd poszłam do pracy (o czym rodzina nie wie) to unikam weekendów poza domem bo chcę być z córką. Opłakuję też trochę dziadka i jestem taka jakaś marna i bez siły.
No i trochę też mój mąż zrobił z tego tabu… nie zrozumcie mnie tylko źle, bo jemu zależy na moim komforcie i temu żeby nie zadawali mi zbędnych pytań. Zapytał na początku czy chce się tym dzielić na świeżo i było że nie.
Tylko właśnie ja bym jednak wolała o tym rozmawiać, bo tłumiąc w sobie czuję się gorzej i już kilka razy kontekst moich odpowiedzi wskazywał że coś jest nie tak, więc tak jakby… wyda się😏
Wspomniałam mu o tym, że nie chce się ukrywać, bo nie wstydzę się i to jest część mnie. Z jego strony to dobre intencje dla każdego - dla jego rodziców to nie jest dobry czas bo mają czym się stresować, a bardzo by przeżyli taką wiadomość. Dla moich to było wręcz druzgocące, płakali oboje, ale tutaj sytuacja inna…
No i mąż któregoś razu powiedział takie zdanie że ma nadzieję że moja mama nie powie przypadkiem czegoś głupiego na jakimś bociankowym typu “dobrze że teraz się udało z ciążą po tym co było w styczniu”, bo jego mama gdyby się dowiedziała że to ukryliśmy to by była afera (jest straszna zazdrośnica). Mnie się ten tekst nie spodobał i wtedy zignorowałam. To dość prawdopodobne, ale ja nie ukrywam co się zadziało, po prostu nikt nie pyta jak się czuję. Echh no jak się dziecko urodzi to potem kobieta już nie jest istotna i dziadkowie się czasem interesują tylko tym wnukiem. Ulało mi się dziewczyny
#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
💔cb 01/26
Co przyniesie 2026? -
Pomyślałam o tym samym. Za dużo mnie kosztuje nerwów to oczekiwanie na betę.Megmery wrote:Kusi mnie, żeby przy następnej ciąży też tak zrobić, ale jeszcze nie wiem, czy się na to zdecyduje.
W idealnym świecie poczekałabym aż zacznę czuć charakterystyczne objawy, doliczyłabym sobie ok 2 tygodnie i dopiero wybrała się na wizytę.
Jak zrobię? Pewnie zgrzeszę w 10dpo, bo mam jakiegoś sikańca🤣 Ale o tyle z beta byłoby łatwiej, że nie jest mi kompletnie po drodze i mój dzien to teraz wyjazd do pracy i powrót na karmienie dziecka do domu😅 i ani sekundy dłużej nie wytrzymam w trasie.#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
💔cb 01/26
Co przyniesie 2026? -
kleopatr4 wrote:Mq1991, Nie nie nie, w porządku jest nie przepraszaj. Ja też trochę jestem zakręcona i nie doszłam do siebie i pisze takie właśnie filozoficzne rzeczy szamańskie.
Megmery wspominasz o nadaniu ciężkości sprawie i czuję to bardzo.
Ciężko mi jest na codzień się w tym odnaleźć, bo poza 3 osobami nikt nie wie…
Niby nie było okazji, bo odkąd poszłam do pracy (o czym rodzina nie wie) to unikam weekendów poza domem bo chcę być z córką. Opłakuję też trochę dziadka i jestem taka jakaś marna i bez siły.
No i trochę też mój mąż zrobił z tego tabu… nie zrozumcie mnie tylko źle, bo jemu zależy na moim komforcie i temu żeby nie zadawali mi zbędnych pytań. Zapytał na początku czy chce się tym dzielić na świeżo i było że nie.
Tylko właśnie ja bym jednak wolała o tym rozmawiać, bo tłumiąc w sobie czuję się gorzej i już kilka razy kontekst moich odpowiedzi wskazywał że coś jest nie tak, więc tak jakby… wyda się😏
Wspomniałam mu o tym, że nie chce się ukrywać, bo nie wstydzę się i to jest część mnie. Z jego strony to dobre intencje dla każdego - dla jego rodziców to nie jest dobry czas bo mają czym się stresować, a bardzo by przeżyli taką wiadomość. Dla moich to było wręcz druzgocące, płakali oboje, ale tutaj sytuacja inna…
No i mąż któregoś razu powiedział takie zdanie że ma nadzieję że moja mama nie powie przypadkiem czegoś głupiego na jakimś bociankowym typu “dobrze że teraz się udało z ciążą po tym co było w styczniu”, bo jego mama gdyby się dowiedziała że to ukryliśmy to by była afera (jest straszna zazdrośnica). Mnie się ten tekst nie spodobał i wtedy zignorowałam. To dość prawdopodobne, ale ja nie ukrywam co się zadziało, po prostu nikt nie pyta jak się czuję. Echh no jak się dziecko urodzi to potem kobieta już nie jest istotna i dziadkowie się czasem interesują tylko tym wnukiem. Ulało mi się dziewczyny
Kurcze, moim zdaniem możesz spróbować porozmawiać o tym z mężem, nawet w prostu mu powiedzieć, że nie chcesz ukrywać tej ciąży, że to nie jest wstyd, jeśli ktoś się dowie. Możesz dać mu przykłady, nawet tutaj z forum, albo jakiś Twoich koleżanek, że jest to coś co się zdarza, ale rozmowa zwykle pomaga, sprawia, że to dziecko/ ciąża staje się realne i dzięki temu można się pożegnać. Czytałam nawet jasna książkę skierowaną do osób po poronieniach i tam też było powiedziane, że zwykłe pożegnanie się, opowiedzenie o ciąży, w dłuższej perspektywie pomaga. Często mężczyźni nie rozumieją, bo nigdy wcześniej nie zetknęli się z tym tematem, nikt nigdy z nimi nie rozmawiał o poronieniu. Myślę, że jeśli masz w sobie przestrzeń na to, głośne powiedzenie czego potrzebujesz i pokierowanie tym, jak chciałabyś to przeżyć, może być dla was wsparciem. Z mojej perspektywy stwierdzam, że rozmawianie o uczuciach, mówienie wprost jak się czuję po stracie, komunikowanie moich potrzeb, bardzo pogłębiło moją relację z mężem, jeszcze bardziej nas do siebie zbliżyło.
Laurelli, ms.paranoya lubią tę wiadomość
02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
🆗regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, tarczyca, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
@Biochemiczka, ja też przytulam za biel 🫂 Fajnie, że macie plan i działacie dalej. Z doświadczenia wiem, że z panami bywa różnie i czasami zaciągnięcie do lekarza to nie lada wyczyn, więc brawa dla męża za konsekwencję 🙂 i niech androlog szybciutko coś zadziała!🤞
Ogólnie Dziewczyny chcialam powiedzieć jeszcze dziś, że po takim początku roku, powolutku zbliżają się luty i Walentynki - niech wszechświat nam sprzyja i niech dzieją się kolejne cuda 😊✨️
_Dysia_, Mq1991, Cerva, Iskierka ✨, Cień, Paola2604, Laurelli, ms.paranoya lubią tę wiadomość
👧🏼36 🧑🏼
02.2024 starania o pierwsze 👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
⚠️ANXA5 M2/N, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, HLA-C on: C2C2
💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, B9, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, maślan sodu, probiotyki, Prenacaps Ovi, NAC
💉Accofil, Encorton, Estrofem na uparte endo, Duphaston
Jeszcze będzie pięknie ✨️ -
Dziewczyny, a myślicie czy jest sens badać homocysteinę? Skoro mam mutacje MTHFR w homozygocie? Jeśli tak - to powinno się ją zbadać dopiero ok 6 tygodni po poronieniu czy nie ma znaczenia?
Czy po prostu kontynuować przyjmowanie kwasu foliowego (od początku biorę metylowany) i dorzucić metylowana B12?32 🙋🏼♀️
👶🏼 2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
PAI homo
MTHFR homo -
Cerva wrote:Dziewczyny, a myślicie czy jest sens badać homocysteinę? Skoro mam mutacje MTHFR w homozygocie? Jeśli tak - to powinno się ją zbadać dopiero ok 6 tygodni po poronieniu czy nie ma znaczenia?
Czy po prostu kontynuować przyjmowanie kwasu foliowego (od początku biorę metylowany) i dorzucić metylowana B12?
Ja mam mutacje mthfr w heterozygocie i badałam. Myślę, że warto, bo to ci pokaże czy twoja suplementacja faktycznie daje radę. Niestety nie podpowiem ile trzeba odczekać od poronienia i czy w ogóle trzeba.02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
Cerva ja miałam zalecone, żeby zbadać po miesiącu bez żadnej suplementacji, niezależnie od poronienia. Ale w sumie teraz badam na suplementacji, bo próbuję ją kontrolować, więc raczej nie ma większego znaczenia
zbadasz teraz i wyjdzie bardzo wysoko, to może stad poronienie 🤷🏽♀️
Melduję pierwszy dzień mojej ciąży ! 🐒🐒🐒
Cerva, Mq1991, Void, Daisy1, Megmery, kleopatr4, ms.paranoya, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero, homocysteina 11.0 umol/l 🙄 TSH 2.3
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, wit C, omega3, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna, immunosupresja
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA -
Biochemiczka wrote:Cerva ja miałam zalecone, żeby zbadać po miesiącu bez żadnej suplementacji, niezależnie od poronienia. Ale w sumie teraz badam na suplementacji, bo próbuję ją kontrolować, więc raczej nie ma większego znaczenia
zbadasz teraz i wyjdzie bardzo wysoko, to może stad poronienie 🤷🏽♀️
Melduję pierwszy dzień mojej ciąży ! 🐒🐒🐒
No bez suplementacji to nie przejdzie, bo chcemy jak najszybciej wrócić do starań więc kwas foliowy biorę cały czas. 🤔
Mam w środę endokrynologa to może podpytam i da mi skierowanie.
Trzymam kciuki za ten cykl!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 08:36
32 🙋🏼♀️
👶🏼 2024
PAI homo
MTHFR homo -
Zbadaj koniecznie na suplementacji, będziesz wiedziała czy działa czy trzeba podkręcić dawki 😉Cerva wrote:No bez suplementacji to nie przejdzie, bo chcemy jak najszybciej wrócić do starań więc kwas foliowy biorę cały czas. 🤔
Mam w środę endokrynologa to może podpytam i da mi skierowanie.
Trzymam kciuki za ten cykl!
Cerva lubi tę wiadomość
👱♀️ 34l👦🏻36l
Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia (2023 i 2025)
AMH 7,34, Cross-match 30,2%, ANA2 ❌️, CD56❌️
2025 I IVF
-25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-10.02 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
-08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
-08.05 III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 21dpt 💔
-17.07 IV FET ❌️
-08-12.2025 leczenie immunologiczne
-20.12 V FET(Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) b-HCG 8dpt 36,5, 10dpt 67, 14dpt 17 CB 💔
2026 II IVF
-10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-22.01 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
Cerva wrote:Dziewczyny, a myślicie czy jest sens badać homocysteinę? Skoro mam mutacje MTHFR w homozygocie? Jeśli tak - to powinno się ją zbadać dopiero ok 6 tygodni po poronieniu czy nie ma znaczenia?
Czy po prostu kontynuować przyjmowanie kwasu foliowego (od początku biorę metylowany) i dorzucić metylowana B12?
Poronienie miałam 10 października a badania na początku grudnia więc czy należy odczekać to nie pomogę. Zwróć uwagę na laboratorium i wybierz takie, które nie przewozi krwi bo badanie homocysteiny jest wysokowrazliwe. Ja się niestety nadziałam.
Mq1991, Cerva lubią tę wiadomość
👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
12.12.2025 lecimy z nową suplementacją
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- powoli kończymy żelazo -
Muszę się znów gdzieś wygadać bo mnie trafia. Rok temu mój towarzysz robił badanie nasienia,wyszła mu morfologia 0% i androlog wysłał go na posiewy, defragmentacje itp. Wszystko wyszło ok oprócz tej jeb** ej morfologii. Dostał suple, które spożywa, do tego jest aktywny, nie ma nadwagi. Zrobił ponownie badanie nasienia bo jestesmy umówieni do kliniki i co? Morfologia znów 0%.
Zaczynam fiksować się i zastanawiać czy ta morfologia nie jest przyczyną moich poronień.👧35 🧑35
Starania styczeń 2024
💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025
Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025 -
@Ninia gratulacje. Strach jest i będzie. Nie mamy na wszystko wpływu. Trzymamy kciuki 🍀🤰
@Kata3333 zła morfologia może być przyczyną poronień. Może pomyśl o jakiś naprotechnologu. Być może jakiś dobry napro podejmie się poprawienia wyników u partnera.
Ninia lubi tę wiadomość
40tc.👼 2xCB👼👼
10.2024 nowy Naprotechnolog🧑⚕️🩺
maj '25 - rezygnacja ze starań
listopad '25 - diagnostyka poronień nawykowych
styczeń 2026 - biopsja🤞⏳
🔸PCOS
🔸trombofilia wrodzona
🔸immunologia (dr Paśnik)
Kir+HLA✅
ASA 1:64 ANA 1:100
Nasienie♂️✅
Biopsja endometrium ⏳
ALLO-MLR+Cross Match🔜
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan+Encortolon💊
Prenacaps Ovi+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
Acard+Heparyna🤰 -
Bardzo mi przykro z powodu Twoich poronień. Może dobrze byłoby się skonsultować z innym lekarzem? Być może sprawdzić czy Twój partner nie ma żylaków powrozka nasiennego, jakichś stanów zapalnych lub niewyleczonych ubytków w zębach?Kata3333 wrote:Muszę się znów gdzieś wygadać bo mnie trafia. Rok temu mój towarzysz robił badanie nasienia,wyszła mu morfologia 0% i androlog wysłał go na posiewy, defragmentacje itp. Wszystko wyszło ok oprócz tej jeb** ej morfologii. Dostał suple, które spożywa, do tego jest aktywny, nie ma nadwagi. Zrobił ponownie badanie nasienia bo jestesmy umówieni do kliniki i co? Morfologia znów 0%.
Zaczynam fiksować się i zastanawiać czy ta morfologia nie jest przyczyną moich poronień.
Mam wrażenie, że często czynnik męski jest zupełnie pomijany i "zrzuca się" całą odpowiedzialność na kobietę a jakby nie było plemnik to 50% zarodka.
Cerva, Marysia996, kleopatr4 lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l👦🏻36l
Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia (2023 i 2025)
AMH 7,34, Cross-match 30,2%, ANA2 ❌️, CD56❌️
2025 I IVF
-25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-10.02 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
-08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
-08.05 III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 21dpt 💔
-17.07 IV FET ❌️
-08-12.2025 leczenie immunologiczne
-20.12 V FET(Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) b-HCG 8dpt 36,5, 10dpt 67, 14dpt 17 CB 💔
2026 II IVF
-10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-22.01 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
Milunia wrote:Poronienie miałam 10 października a badania na początku grudnia więc czy należy odczekać to nie pomogę. Zwróć uwagę na laboratorium i wybierz takie, które nie przewozi krwi bo badanie homocysteiny jest wysokowrazliwe. Ja się niestety nadziałam.
Hm, mam wrażenie, ze u mnie w mieście to wszystkie punkty przewożą… jak to można sprawdzić ?32 🙋🏼♀️
👶🏼 2024
PAI homo
MTHFR homo -
Wtedy rok temu miał zlecony cały panel badań z krwi, posiew na bakterie, plus usg- wykluczono żylaki. Defragmentacja DNA także wyszła dobrze. Androlog nie miał zastrzeżeń dał tylko suple na poprawę morfologi. Ja w ciagu tego roku zachodzę w ciąże którą tracę i teraz oczywiście kminie, że może morfologia miała na to wpływ.
Ten wynik jakoś mnie dobił i do tego nałożył się wczorajszy okres.👧35 🧑35
Starania styczeń 2024
💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025
Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025 -
kleopatr4 wrote:Laurelli, domi, void i reszta brzuszkowy ch dziewczyn jak się czujecie?
Dziękuję za troskę 😘😘🥰 ogólnie jest dobrze, cycuszki bolała jak mają boleć to mnie cieszy.
Dzisiaj rano mnie zmuliło konktretnie, i zmęczenie razy xxxx. Za tydzień w wtorek mamy wizytę więc chce przyspieszyć ten tydz jak tylko się da 🤭
Tu się wyżalę bo doszły mi dolegliwości teraz od strony 🍑
bo leczę się przewlekle na szczelinę odbytu i niestety się odezwała 😭 i przy 💩 jest też 🩸tak trochę i czekam do tej wizyty i wspomnę o tym. A że biorę potajemnie acard to się martwię że jzu wogóle to będzie rozrzedzona krew i się nie zaskrzepi w ogóle ta szczelina i bedzi się go ciągnęło 😩 więc jak to mówią jak nie urok to sraczka…
kleopatr4 lubi tę wiadomość
💃🏻 34 lata ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI-1 4G/4G homo – mała menda, która namieszała w planach 💔😤
🧔🏻♂️ 38 lat 🤍
💍 Mężuś – ogólnie zdrowy
📄 Na razie tylko kariotyp – OK ✅
🍬 First baby
💔👼
X.2025 – 9/7 tc
I.2026
12.I.2026 ⏸️
+biorę Acard 💊
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nigdy nie odbiera prawa do nadziei… ✨🤍
🌍 Życie i ciąża za granicą ✈️

-
Ja 10.01 5+1. Poprzednie 2 ciążę poronione w 7 tygodniu (1 puste jajo ). Wcześniej zaczynałam od bety 88 (4+4), obecnie w 4+5 beta miała 775 a w 5+1 2354. Chyba jest nadzieja 🥹. Obawy są , objawów człowiek się doszukuje ale nic poza bólem piersi i bólami podbrzusza i w krzyżu ( które raz są a raz nie 🙂↔️) . Jak to u was wygląda ? Kochane 13.01 byłam na wizycie potwierdzającej. 5+5 beta 12329 ( 9.01 w 5+1 było 2354). Dostałam heparynę. 5+5, jest pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i malutki zarodek. Ale na USG nie mam wypisanych rozmiarów pęcherzyka ani nic. Czy któraś z was tak miała ? Kolejna wizyta za 2 tygodnie tj 27.01 czyli już jutro.
beta 19.01 51 932 (6+4)
13.01 12 293 (5+5) progesteron wtedy 37.4
wizyta pierwsza była w 5+5 i był malusieńki zarodek ledwo widoczny więc chyba jest ok
i dzisiaj znowu powtórzyłam betę dla spokoju własnej głowy no i progesteron mimo że biorę luteinę 200 mg 1x dziennie.
Daisy1 lubi tę wiadomość