🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ninia wrote:Dziewczyny u mnie 3 cykl po terminacji ciąży a 2 cykl nowych starań i dzisiaj w 12 dni po zobaczyłam dwie kreski i….. obleciał mnie strach… leżę w łóżku i się trzęsę.
2 dni temu wieczorem (10 dpo )zaczęłam się bardzo źle czuć, nagle pojawił się katar i gorączka 38,5 stopnia. Byłam cała rozgrzana więc wzięłam ibuprofen 400 ale gorączka nie schodziła po 6 godzinach zeszła sama a ja czułam się w miarę ok poza nieprzespaną nocą. Rano zrobiłam test ciążowy ale był negat. Wzięłam więc jeszcze raz ibuprofen i użyłam kropli do nosa. Ibuprofen wzięłam jeszcze z 2 razy bo ogólnie czułam się słabo. W pracy mówili, że jestem cała blada. Krople do nosa przez ostatnie 2 dni też użyłam z 5 razy. Cały czas się czuję podziebiona a wczoraj dostałam bardzo mocnej biegunki, nie wiem czy to przypadek czy jakaś gwałtowana reakcja na implantację . Martwi mnie taki zestaw razem z dwiema kreseczkami biorąc pod uwagę, że ostatnio miałam wadę losową płodu przez zły podział komórki . Dodatkowo wczoraj rano ruszyliśmy na narty i obecnie jestem w Alpach więc z betą muszę poczekać do następnej niedzieli. Tak bardzo się boję, że znów będzie jakaś wada….
https://zapodaj.net/plik-0eagz0fK7L
Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki 🤞🏻
Ninia lubi tę wiadomość
👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
12.12.2025 lecimy z nową suplementacją
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- powoli kończymy żelazo -
Ja też kilka razy brałam po całej ampułko-strzykawce 😊 mam nadzieję, że i Ty nie będziesz miała żadnych skutków ubocznych 😊Daisy1 wrote:Dziękuję, no właśnie do owulki mam mieć pełną dawkę 30ml 😶🌫️
Daisy1 lubi tę wiadomość
👱♀️ 34l👦🏻36l
Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia (2023 i 2025)
AMH 7,34, Cross-match 30,2%, ANA2 ❌️, CD56❌️
2025 I IVF
-25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-10.02 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
-08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
-08.05 III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 21dpt 💔
-17.07 IV FET ❌️
-08-12.2025 leczenie immunologiczne
-20.12 V FET(Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) b-HCG 8dpt 36,5, 10dpt 67, 14dpt 17 CB 💔
2026 II IVF
-10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-22.01 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
Ninia 🥳🥰
Wspaniała wiadomość ☀️
Tak jak dziewczyny piszą nie zamartwiaj się teraz lekami które wzięłaś. Ja tak miałam w ostatniej ciąży że miałam biegunke dwa dni jakbym się rozchorowała a to było zaraz przed zrobieniem testu.
@Daisy mam nadzieję że to co masz rozpisane do brania nie będzie zabardzo dokuczać i będziesz czuła się dobrze i wynik będą OK
@Cerva jeśli tylko możesz skojrzystaj z tego urlopu i dużo dobrych myśli i przytulaskow przesyłam w tych smutnych chwilach 🫂🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 12:33
Daisy1, Ninia lubią tę wiadomość
💃🏻 34 lata ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI-1 4G/4G homo – mała menda, która namieszała w planach 💔😤
🧔🏻♂️ 38 lat 🤍
💍 Mężuś – ogólnie zdrowy
📄 Na razie tylko kariotyp – OK ✅
🍬 First baby
💔👼
X.2025 – 9/7 tc
I.2026
12.I.2026 ⏸️
+biorę Acard 💊
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nigdy nie odbiera prawa do nadziei… ✨🤍
🌍 Życie i ciąża za granicą ✈️

-
Ninia wrote:Dziewczyny u mnie 3 cykl po terminacji ciąży a 2 cykl nowych starań i dzisiaj w 12 dni po zobaczyłam dwie kreski i….. obleciał mnie strach… leżę w łóżku i się trzęsę.
2 dni temu wieczorem (10 dpo )zaczęłam się bardzo źle czuć, nagle pojawił się katar i gorączka 38,5 stopnia. Byłam cała rozgrzana więc wzięłam ibuprofen 400 ale gorączka nie schodziła po 6 godzinach zeszła sama a ja czułam się w miarę ok poza nieprzespaną nocą. Rano zrobiłam test ciążowy ale był negat. Wzięłam więc jeszcze raz ibuprofen i użyłam kropli do nosa. Ibuprofen wzięłam jeszcze z 2 razy bo ogólnie czułam się słabo. W pracy mówili, że jestem cała blada. Krople do nosa przez ostatnie 2 dni też użyłam z 5 razy. Cały czas się czuję podziebiona a wczoraj dostałam bardzo mocnej biegunki, nie wiem czy to przypadek czy jakaś gwałtowana reakcja na implantację . Martwi mnie taki zestaw razem z dwiema kreseczkami biorąc pod uwagę, że ostatnio miałam wadę losową płodu przez zły podział komórki . Dodatkowo wczoraj rano ruszyliśmy na narty i obecnie jestem w Alpach więc z betą muszę poczekać do następnej niedzieli. Tak bardzo się boję, że znów będzie jakaś wada….
https://zapodaj.net/plik-0eagz0fK7L
@ Nina Ogromne gratulacje 😍
@ Daisy tule za 🐒
Ja aktualnie biorę accofil. 1/4 codziennie. Przy próbach nic mi nie pomógł , nawet nie wiem czy nie zakłócał bo po przerwaniu prób z accofilem po kilku cyklach udało się. Ale nie mam pewności czy tylko to mogło mieć wpływ. Oczywiście ty próbuj zgodnie z zaleceniem. Po pierwsze dawce po 12h miałam uderzenia gorąca. Teraz po tygodniu brania czuję ból gardła i czasem bóle w kościach. Myślałam że będzie gorzej.
Daisy1, Ninia lubią tę wiadomość
2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
Nina, cudowna wiadomość 🥰 trzymam mocno kciuki za same dobre informacje 🤞👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
12.2025r. wracamy do starań 💪
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Uff, jestem już w domku.
Czekam aż mój Synek obudzi się z drzemki i go wyściskam. 🥹
Endometrium się ładnie złuszcza, dziś było 14mm, a beta spadła mocno, bo do 15600. Także jestem dobrej myśli. Mam w środę zobaczyć jak spada i za tydzień kontrola u ginekologa.
Dostałam tez zaświadczenie dla pracodawcy więc skorzystam z tych dwóch miesięcy macierzyńskiego.
_Dysia_, Mati01, Olcykowa, Daisy1, Laurelli, Ninia, kleopatr4, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość
32 🙋🏼♀️
👶🏼 2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
PAI homo
MTHFR homo -
Cerva wrote:Uff, jestem już w domku.
Czekam aż mój Synek obudzi się z drzemki i go wyściskam. 🥹
Endometrium się ładnie złuszcza, dziś było 14mm, a beta spadła mocno, bo do 15600. Także jestem dobrej myśli. Mam w środę zobaczyć jak spada i za tydzień kontrola u ginekologa.
Dostałam tez zaświadczenie dla pracodawcy więc skorzystam z tych dwóch miesięcy macierzyńskiego.
Tulę 🫂 jesteś bardzo dzielna i silna!
Ja tez po drugim poronieniu korzystałam ze skróconego macierzynskiego, a skoro jesteś na wychowawczym to nikomu w pracy nie zrobisz pod górkę. Odpoczywaj i uważaj na siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 15:04
Cerva lubi tę wiadomość
91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
30.12 Włączone Neoparin + Acard
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
03.01 USG GS: 0,5cm YS: 0,19cm
09.01 beta 11744,7 mIU/ml || prog 22,00
10.01 USG CRL: 4mm FHR: 117bpm
20.01 USG CRL 1,4cm FHR: 153bpm
17.02 🙏🍀

-
Ninia pierwsze tygodnie i tak kierują się zasada wszystko albo nic, wiec nie zajmuj głowy teraz martwieniem się o leki i tylko dbaj o siebie! Trzymam mocno kciuki, że otwierasz pazdziernik 2026 🤞❤️🍀
Ninia, kleopatr4 lubią tę wiadomość
91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
30.12 Włączone Neoparin + Acard
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
03.01 USG GS: 0,5cm YS: 0,19cm
09.01 beta 11744,7 mIU/ml || prog 22,00
10.01 USG CRL: 4mm FHR: 117bpm
20.01 USG CRL 1,4cm FHR: 153bpm
17.02 🙏🍀

-
@Mq1991, testują Twoją cierpliwość 🫣 Mam ogromną nadzieję, że to czekanie zostanie wynagrodzone pięknymi wiadomościami 💖 Daj znać, gdy już będą wieści 🍀
@Paola2604, spróbuję 3-4 razy, a później kolejne 3 cykle bez, i zobaczymy czy coś zaskoczy. Jak się ogólnie czujesz? 🤗 Pamiętam, że nie zdecydowałaś się na betę. Jeśli mogę zapytać, zapisujesz się powoli na Usg, czy jeszcze dajesz sobie trochę czasu?
@Biochemiczka, a jak u Ciebie? 🤞
Mq1991 lubi tę wiadomość
👧🏼36 🧑🏼
02.2024 starania o pierwsze 👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
⚠️ANXA5 M2/N, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, HLA-C on: C2C2
💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, B9, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, maślan sodu, probiotyki, Prenacaps Ovi, NAC
💉Accofil, Encorton, Estrofem na uparte endo, Duphaston
Jeszcze będzie pięknie ✨️ -
Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim razem i każdej z osobna. Naprawdę doceniam te miłe słowa. Wiadomo jak każda z dziewczyn, które straciły ciążę będę cała nerwach aż nie przekroczę czasu, kiedy poprzednio wydarzyła się zła rzecz. Ja na razie zachowuje dystans. Na pewno jeżeli ciąża dotrwa w 9 tygodniu będę robiła test NIPT Panorama, a potem czekała na prenatalne.
@Cerva w wielkim skrócie bo nie chce tutaj znów zaśmiecać moja historia ale do 8 tygodnia było ok, potem dostałam krwotoku ale po kilku godzinach wróciłam do domu. Na wypisie zobaczyłam że w 8 tygodniu moja beta wynosi zaledwie około 25 tysięcy, lekarze to zignorowali mówiąc że serce bije super i na tym etapie bety się już nie ocenia i mam być spokojna.Potem tylko mówili że zarodek jest około tydzień mniejszy. Na USG prenatalnym w 13 tygodniu bardzo wprawne oko profesora Kosińskiego zauważyło lekką dysproporcję płodu i zasugerował że to może być triploidia , następnego dnia przyszły fatalne wyniki Pappy. W 14 tygodniu miałam już wynik amnio potwierdzający wadę letalną płodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 16:33
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
7.2025⏸️ 5 cs
17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
Suple: NAC 1200 codziennie, INOZYTOL 2000, Pueria Uno, DHA 500, Ubiquinol 200, Wit C 1000, B12 500, Wit D 2000, do owulacji wiesiołek 2000. -
Oficjalnie cb u mnie, tylko właśnie są różne “szkoły”. Ja wiem, że do Waszych strat ta moja w 5tc to nic… chociaż boli bardzo. Nigdy bym nawet nie porównywała straty maleństwa którego serduszko już słyszałam, takiego które już zobaczyłam, ale chciałabym tak o dla siebie wiedzieć, czy to w ogóle było coś, czy może nic. Ściska mjie w gardle jak myślę, że dusza tego dziecka które nie pojawiło się gdzieś lata między światami, że straciłam tą duszę. A może jej tam wcale nie było? Z drugiej strony sugerowałoby to że cv to takie tam urojenia, a przecież beta była😔 ciężki temat. W każdym razie nie oczekiwałam żadnego wolnego ani żadnych pieniędzy, ja po prostu bym chciała moje dzieciątko.Mq1991 wrote:Dziwne, że nie miałaś niczego wpisanego w dokumentach ze szpitala 🤔 chyba, że chodzi Ci o ciążę biochemiczna, to wtedy to nie jest traktowane jako poronienie z tego co wiem i wtedy taki skrócony macierzyński nie obowiązuje#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
💔cb 01/26
Co przyniesie 2026? -
Daisy bardzo trafnie to podsumowałaś. Nina gratulacje ode mnie i ku pokrzepieniu - do momentu gdy nie ma łożyska to ciało żółte o ile dobrze pamiętam odżywia dziecko.Daisy1 wrote:@Ninia ale się wzruszyłam od rana po Twojej wiadomości 🥹💫 rozumiem Twój strach, to zupełnie normalne po wcześniejszych doswiadczeniach 🫂 pamiętaj, że na tak wczesnym etapie wiele kobiet nie wie jeszcze o ciąży i bierze leki, choruje a ciąże rozwijają się prawidłowo. I najważniejsze: poprzednia wada była losowa. Każda ciąża to nowy początek, nowe komórki, nowa szansa - niezależna od tej poprzedniej 💚 Trzymam bardzo mocno kciuki za kropka 🤞🤞🍀
Ninia lubi tę wiadomość
#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
💔cb 01/26
Co przyniesie 2026? -
Laurelli, domi, void i reszta brzuszkowy ch dziewczyn jak się czujecie?
Daisy1, Laurelli lubią tę wiadomość
#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
💔cb 01/26
Co przyniesie 2026? -
Kleopatr4 mój mąż który ma bardzo filozoficzne przemyślenia powiedział, że nienarodzone dziecko to dla niego ostatnie wcielenie duszy, która już nie dostaje ciała bo nie potrzebuje go do szczęścia i może przejść w stan Nirvany. Wg niego sprowadziliśmy taką duszę na chwilę na zimie ostatni raz by mogła odejść do wiecznej radości.kleopatr4 wrote:Oficjalnie cb u mnie, tylko właśnie są różne “szkoły”. Ja wiem, że do Waszych strat ta moja w 5tc to nic… chociaż boli bardzo. Nigdy bym nawet nie porównywała straty maleństwa którego serduszko już słyszałam, takiego które już zobaczyłam, ale chciałabym tak o dla siebie wiedzieć, czy to w ogóle było coś, czy może nic. Ściska mjie w gardle jak myślę, że dusza tego dziecka które nie pojawiło się gdzieś lata między światami, że straciłam tą duszę. A może jej tam wcale nie było? Z drugiej strony sugerowałoby to że cv to takie tam urojenia, a przecież beta była😔 ciężki temat. W każdym razie nie oczekiwałam żadnego wolnego ani żadnych pieniędzy, ja po prostu bym chciała moje dzieciątko.
Do mnie osobiście to nie przemawia ale jak ktoś lubi myśleć w taki sposób to na pewno bardzo pomaga.
Fox, Laurelli lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
7.2025⏸️ 5 cs
Suple: NAC 1200 codziennie, INOZYTOL 2000, Pueria Uno, DHA 500, Ubiquinol 200, Wit C 1000, B12 500, Wit D 2000, do owulacji wiesiołek 2000. -
Taka strata to nie jest nic, nawet tak nie myśl 🫂 Chodziło mi w tym wpisie tylko o to jak jest to traktowane z medycznego punktu widzenia. Jeśli Ty czujesz to inaczej to nikt nie ma prawa Ci mówić, że tak nie było. Przepraszam Cię bardzo jeśli to tak zabrzmiało, nie taka była moja intencja żeby umniejszać Twojej stracie 😞 Ja w swojej ciąży pozamacicznej też nie usłyszałam serduszka, a bardzo długo dochodziłam po niej do siebie 😞kleopatr4 wrote:Oficjalnie cb u mnie, tylko właśnie są różne “szkoły”. Ja wiem, że do Waszych strat ta moja w 5tc to nic… chociaż boli bardzo. Nigdy bym nawet nie porównywała straty maleństwa którego serduszko już słyszałam, takiego które już zobaczyłam, ale chciałabym tak o dla siebie wiedzieć, czy to w ogóle było coś, czy może nic. Ściska mjie w gardle jak myślę, że dusza tego dziecka które nie pojawiło się gdzieś lata między światami, że straciłam tą duszę. A może jej tam wcale nie było? Z drugiej strony sugerowałoby to że cv to takie tam urojenia, a przecież beta była😔 ciężki temat. W każdym razie nie oczekiwałam żadnego wolnego ani żadnych pieniędzy, ja po prostu bym chciała moje dzieciątko.
Cień lubi tę wiadomość
👱♀️ 34l👦🏻36l
Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia (2023 i 2025)
AMH 7,34, Cross-match 30,2%, ANA2 ❌️, CD56❌️
2025 I IVF
-25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-10.02 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
-08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
-08.05 III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 21dpt 💔
-17.07 IV FET ❌️
-08-12.2025 leczenie immunologiczne
-20.12 V FET(Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) b-HCG 8dpt 36,5, 10dpt 67, 14dpt 17 CB 💔
2026 II IVF
-10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-22.01 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
Ninia, bardzo mnie cieszy stwór pozytywny test ciążowy! Bardzo też rozumiem twój stres i to, że nie dajesz się ponieść radości. Niestety trudne doświadczenia zostawiają w nas ślad. Trzymam jednak kciuki i mam nadzieję, że tym razem wszystko się uda.
Kleopatra, ja jestem po dwóch ciążach biochemicznych i uznaje je jako stratę moich potencjalnych dzieci. Czuję to, że żałoba byłaby dłuższa, gdyby ciąża trwała dłużej, nie mówiąc już o późnych stratach, przy których na pewno długo dochodziłabym do siebie, ale mimo to te straty mnie dotknęły i cieszę się, że zdecydowałam się przeżyć żałobę i nadać pewną „ciężkość” tym wydarzeniom.
Po pierwszej ciąży, w którą zaszłam w pierwszym cyklu starań bardzo chciałam być od razu w kolejnej ciąży, bardzo chciałam iść do przodu, ale ta strata cały czas gdzieś we mnie była i myślę, że w pełni przeżyłam ją po paru miesiącach. Po drugiej od razu bardzo dużo płakałam, przeżywałam, tą żałoba zaczęła się od razu, wzięłam też długie zwolnienie (2 miesiące). Teraz czuję się już spokojna i gotowa, na to, co przyniesie przyszłość.
Myślę, że każdy ma trochę inne podejście, w inne rzeczy wierzy, inaczej przeżywa. Osobiście czuje, że uznanie własnej straty na sens. Nawet jeśli widzimy, że „inni mają gorzej” lub „mogło być gorzej”, to nadal mamy prawo do smutku. Myślę też, że wszystkie tutaj kibicujemy sobie, żeby historia innych się dobrze skończyła i wspiera niezależnie od tygodnia straty.
Ja też widzę, że moje przejmowanie się moimi ciążami biochemicznymi, sprawiło, że dość mocno pchałam naszą diagnostykę do przodu i myślę, że to zaprocentuje na przyszłość.
Daisy, będę śledzić Twoją „przygodę” z accofilem, myślę, że mnie też ona czeka za dwa miesiące. Wasze doświadczenie w tym zakresie pomaga mi sobie to poukładać w głowie.
Paola, czy ty w ogóle nie robiłaś bety? Bierzesz progesteron oprócz accofilu?
Mq1991, Ninia, kleopatr4, ms.paranoya lubią tę wiadomość
02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
🆗regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, tarczyca, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR
🔜wyniki biopsji endometrium, kariotypy, konsultacja immunologiczna
Nadal jestem dobrej myśli ✨ -
Daisy1 wrote:@Mq1991, testują Twoją cierpliwość 🫣 Mam ogromną nadzieję, że to czekanie zostanie wynagrodzone pięknymi wiadomościami 💖 Daj znać, gdy już będą wieści 🍀
@Paola2604, spróbuję 3-4 razy, a później kolejne 3 cykle bez, i zobaczymy czy coś zaskoczy. Jak się ogólnie czujesz? 🤗 Pamiętam, że nie zdecydowałaś się na betę. Jeśli mogę zapytać, zapisujesz się powoli na Usg, czy jeszcze dajesz sobie trochę czasu?
@Biochemiczka, a jak u Ciebie? 🤞
Tak dobrze pamiętasz 🙂 Ogólnie dobrze się czuję, nie mam żadnych dodatkowych objawów, ale dopiero minęło 5 dni od daty spodziewanej miesiączki. Za troszkę ponad 2 tyg mam zaplanowaną wizytę. Biorę leki, mam ogromne obawy ale staram się odganiać złe myśli. Męczą mnie zastrzyki rano heparyna , wieczorem accofil i tak codziennie .
kleopatr4, Daisy1 lubią tę wiadomość
2010- syn👶duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
@Nina tak bardzo się cieszę! 😊 gratuluję. Planujesz jutro iść na betę? Nie wiem czy o tym wspominałaś
@Cerva cieszę się, że jesteś już w domu, to na pewno dobrze wpłynie na Twoją psychikę 😊
Ninia lubi tę wiadomość
28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Megmery wrote:
Paola, czy ty w ogóle nie robiłaś bety? Bierzesz progesteron oprócz accofilu?
Tak, nie będę robić -nie chcę się stresować , czekam do wizyty.
Tak biorę accofil, heparynę, luteinę i acard 150
kleopatr4 lubi tę wiadomość
2010- syn👶duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Iskierka ✨ wrote:@Nina tak bardzo się cieszę! 😊 gratuluję. Planujesz jutro iść na betę? Nie wiem czy o tym wspominałaś
@Cerva cieszę się, że jesteś już w domu, to na pewno dobrze wpłynie na Twoją psychikę 😊
Dwie kreseczki zastały mnie na nartach we Włoszech, wracam w sobotę i w niedziele pójdę na betę bo mam niedaleko siebie weekendowy punkt pobrań. Ale z wizytami lekarskimi się wstrzymam. 10.02 miałam mieć monitoring owulacji i dopiero wtedy pójdę na wizytę. W międzyczasie zbadam tylko TSH czy nie zwiększyć dawki Euthyroxu. Postaram się nie nakręcać.
kleopatr4, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
7.2025⏸️ 5 cs
Suple: NAC 1200 codziennie, INOZYTOL 2000, Pueria Uno, DHA 500, Ubiquinol 200, Wit C 1000, B12 500, Wit D 2000, do owulacji wiesiołek 2000.