Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mati ja też o tym słyszałam, niektorzy lekarze np po transferze zarodka zakazują seksow i przepisują nospę 3 razy dziennie właśnie po to, żeby te mikroskurcze wyeliminować. Z drugiej strony zalecane jest współżycie, bo podobno sperma zwiększa receptywnośc endometrium 🤷🏼‍♀️ Szczerze mówiąc średnio chce mi się wierzyć, żeby to mogło mieć aż tak duży wpływ na implantację lub jej brak.
    Wątpię, że kobiety zachodzące w ciążę normalnie stosują się do tych zasad, a na powodzenie sklada się tyle czynników 🫣 wydaje mi się, że jak zarodek jest silny, a endometrium zdrowe i ładne to i to na pewno nie zaszkodzi..
    Aczkolwiek bardzo dobrze Cię rozumiem, bo po pewnym czasie nieudanych starań już się wariuje od nadmiaru informacji.

Mati01 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 34l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia (2023 i 2025)
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%, ANA2 ❌️, CD56❌️

2025 I IVF
    -25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 I i II FET ❌️
    -08.05 III FET 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08-12.2025 leczenie immunologiczne
    -20.12 V FET CB 💔
    2026 II IVF
    -10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -22.01 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    -12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) ⏳️
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    A dziewczyny ja już świruje i czytam co się da, napotkałam na temat współżycia po owulacji że mikroskurcze macicy mogą utrudniać implantację. Oczywiście nie ma na to jednoznacznych badań ale tak się zastanawiam czy ten seks po jest na plus czy na minus 🙈 jak u Was ?

Ja nie zwracam uwagi. Jak mam ochotę to dzialam.
    Nie popadajmy w skrajności, bo nam oddychać nie pozwolą 😅

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 86 87 88 89 90
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ