Forum Poronienie Oczekiwanie na zielone swiatlo - dla tych ktore czekaja na wznowienie staran
Odpowiedz

Oczekiwanie na zielone swiatlo - dla tych ktore czekaja na wznowienie staran

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 19 października 2018, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od laryngologa. Migdałki są małe i zdrowe. W żadnym razie nie do wycinania. Badanie ASO również wykluczyło, że są siejące. Zaczynam myśleć, że lekarka z Certus chciała nas naciągnąć na 2900zł... Jeszcze męża muszę wysłać na konsultację, co może u niego też nie jest tak źle jak mówili wcześniej

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • She Wolf Autorytet
    Postów: 4169 5570

    Wysłany: 19 października 2018, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Nie ma mnie, bo jestesmy w Polsce.
    Bylam u immunologa. Dr zlecila mi troche badan, miedzy innymi komorki NK, zespol ASA, bialko S, homocysteine, wit B12.
    No i oczywiscie wyszly mi podwyzszone komorki NK. Reszta ok. Za 2 tyg. ide z wynikami do lekarza. Jestem ciekawa, co zaproponuje.
    Dzis tez bylam zrobic hormony, tarczyce, krzywa cukrowa i insulinowa i to chyba na tyle.
    Oczywiscie w pierwszym cyklu staran sie nie udalo, a teraz mam cykl bez staran :/ Porazka :(

    b3Xi.png
    Encorton, Clexane, Acard, Cyclogest

    25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] <3 <3

    41 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:56

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2018, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:56

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 19 października 2018, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Przez jakiś czas się nie udzielałam musiałam trochę dojść do siebie. Po kontroli u ginekologa miałam zamiar po 2 @ się starać już, czyli za jakieś 1,5 tygodnia, ale teraz miałam jakieś dziwne 2 dni plamienia i nie wiem czy to był okres, czy coś innego :/ niby ginekolog powiedział, że można się starać, kiedy uznam za słuszne i nie trzeba robić usg, ale chyba spróbuję się gdzieś wcisnąć na usg. Naczytałam się, że skąpe okresy po łyżeczkowaniu mogą być objawem zrostów po łyżeczkowaniu i wczoraj w ogóle nie mogłam spać, same czarne scenariusze miałam przed oczami :/

    She Wolf może lepiej, że teraz cykl bez starań, przebadasz się dokładnie i może dzięki temu będzie większa szansa powodzenia później :)
    Obie @ miałaś takie słabe? U mnie przy pierwszej było tylko plamienie, ale przy drugiej już mnie zalało. Co dziwne długo plamiłam i dziś chociaż 17dc nadal mi się zdarza zabarwiony śluz od rana. A owulki jak nie było tak nie ma grrr :(
    Czasem plamienia występują też w okolicach owulacji, więc może u Ciebie się przesunęła?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 19 października 2018, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Monika_89 z migdałkami to zauważyłam, że zdania laryngologów są podzielone i jedni bardzo chętnie wycinają, a inni trzymają póki się da. Sama miałam problem kilka lat temu z migdałkami i byłam u kilku laryngologów i każdy mówił co innego. Najgorzej, że każdy miał trochę racji i był sens w tym, co mówili ci, co chcieli usuwać i ci, co zachować (mam wykształcenie medyczne, więc mogłam to ocenić). Ostatecznie migdałki zachowałam, brałam tylko jakby taką doustną szczepionkę z bakterii na pobudzenie układu odpornościowego i aktualnie nie mam z nimi już takich problemów.
    Też wolę je za zachować, bo jakaś funkcję odpornościową w organizmie jednak spełniają. Zauważyłam też, że odkąd biorę wit D 2000 nie miałam anginy. Jakaś jedną infekcję w tym roku złapałam, a kiedyś to wiosną i jesienią miałam zapalenie gardła.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2018, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:56

  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 19 października 2018, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie badania robic po poronieniu? Jestem po dwoch poronieniach( 1-puste jajo plodowe,2 ciaza obumarla).
    Jakie badania co dalej?czy macie kogos godnego polecenia w Wawie lub Lublinie?

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 19 października 2018, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    Dziewczyny jakie badania robic po poronieniu? Jestem po dwoch poronieniach( 1-puste jajo plodowe,2 ciaza obumarla).
    Jakie badania co dalej?czy macie kogos godnego polecenia w Wawie lub Lublinie?
    Na początek najlepiej zrobić badania w kierunku trombofili i zespołu antyfosfolipidowego, szczególnie jeśli poronienia były wczesne. Możesz zrobić też ANA. Robiłaś już jakieś badania wcześniej?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 19 października 2018, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Monika_89 obie @ słabe:/ mam nadzieję, że to jednak plamienie nic nie znaczące albo owulacyjne, poczekam jeszcze z tydzień i pójdę na usg, żeby mieć spokojną głowę i zacząć działać :)
    Dobry pomysł :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 19 października 2018, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poronienia byly ok 6 tc seruszko bilo dwa dni I przestalo,czekam na badania trombofilii,czynnika v leiden,mthfr.Przeciwciala antyjardiolipinowe,toczen,wynik negatywny
    Za to tsh I ft 4 wysokie pomimo leczenia eutyroxem od ponad 8 lat
    TSH 2,67
    Ft4 25
    Prolaktyns 546

  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 19 października 2018, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po drugim poronieniu zlecono mi badanie cmv,pierwszy raz w zyciu,a ponoc na poczatku ciazy to badanie jest obowiazkowe.Drugie poronie 6 sierpien.
    25.09 cmv igm-1,1 (strzalka w gore)
    Cmv igg-364 ( strzalka w gore)
    Zatem zalecono mi powtorzenie badania plus Awidnosc Cmv
    08.10 cmv igm-0,59
    Cmv igg-99,5
    Awidnosc wysoka


    A robilam jeszcze badanie Anca-ujemne

  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 19 października 2018, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    Dziewczyny jakie badania robic po poronieniu? Jestem po dwoch poronieniach( 1-puste jajo plodowe,2 ciaza obumarla).
    Jakie badania co dalej?czy macie kogos godnego polecenia w Wawie lub Lublinie?
    Dawno mnie nie było i dużo już mi z głowy wyleciało ale pamiętam że jeśli było puste jajo to facet powinien zrobić posiew nasienia.

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 19 października 2018, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    Poronienia byly ok 6 tc seruszko bilo dwa dni I przestalo,czekam na badania trombofilii,czynnika v leiden,mthfr.Przeciwciala antyjardiolipinowe,toczen,wynik negatywny
    Za to tsh I ft 4 wysokie pomimo leczenia eutyroxem od ponad 8 lat
    TSH 2,67
    Ft4 25
    Prolaktyns 546
    Tsh powinno być niższe, ja przy takim traciłam ciąże. Jaką dawkę euthyroxu bierzesz i co na to endo? Może powinnaś większą brać?

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 19 października 2018, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bralam 75,a weekend 120,wizyte mam dopiero w grudniu wiec pojde prywatnie bo leczenie na nfz nie daje szans bytu w Pl :(

  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 19 października 2018, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem wysle meza na badanie :)

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 19 października 2018, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    Poronienia byly ok 6 tc seruszko bilo dwa dni I przestalo,czekam na badania trombofilii,czynnika v leiden,mthfr.Przeciwciala antyjardiolipinowe,toczen,wynik negatywny
    Za to tsh I ft 4 wysokie pomimo leczenia eutyroxem od ponad 8 lat
    TSH 2,67
    Ft4 25
    Prolaktyns 546
    Miałaś USG tarczycy? Może jakiś guzek masz albo coś skoro słabo reagujesz na euthyrox

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 19 października 2018, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    Bralam 75,a weekend 120,wizyte mam dopiero w grudniu wiec pojde prywatnie bo leczenie na nfz nie daje szans bytu w Pl :(
    Pomyśl nad pakietem medycznym w Luxmed, Medicover, czy coś w tym stylu. Łatwiej o terminy, a jak zamierzasz gruntownie się przebadać to wyjdzie korzystniej niż chodzenie prywatnie na wizyty i płacenie za każde badanie. Zawsze możesz zrezygnować jak już przestaniesz potrzebować częstszych wizyt. Ja mam sporo badań krwi w pakiecie (jak mam skierowanie od lekarza), USG tarczycy tak samo, więc jakby policzyć to trochę kasy zaoszczędziłam przez ostatni rok.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 22:51

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 19 października 2018, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg dawno nie robialam,ale zazwyczaj bylo.ok:) ,ale powtorze,bardzo dziekuje dziewczyny za rady.Zobaczymy co powie panie pani prof.w srode

  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 20 października 2018, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po pierwszej @ po zabiegu. Przyszła po 33 dniach. Trwała tyle co zawsze przed ciąża - 2 dni.
    Zrobiłam badania:
    Tsh 11
    Ft3 w normie
    Ft4 poniżej normy
    Trab 2,11 - norma do 0,55
    Przeciwciała tarczycowe w normie
    Homocysteina w normie
    Na wyniki na zespół antyfosfolidowy czekam. Będą w ciągu 14-21 dni
    Trombofilie robię w poniedziałek

    Boje się co powie endokrynolog w czwartek, nagle z nadczynnośći wpadłam w niedoczynnosc

    Dostałam skierowanie do genetyka
    Gdzie w Katowicach warto ?

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego