Forum Poronienie Oczekiwanie na zielone swiatlo - dla tych ktore czekaja na wznowienie staran
Odpowiedz

Oczekiwanie na zielone swiatlo - dla tych ktore czekaja na wznowienie staran

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 20 października 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH zdecydowanie za wysokie, bo powinno być koło 1 :/ Pewnie euthyrox dostaniesz. A na nadczynność brałaś jakieś leki?
    Warto jeszcze by zrobić przeciwciała aTPO i antyTG. Może zapytaj lekarza na wizycie czy da skierowanie.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 20 października 2018, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciwciała robiłam są ok.
    Na nadczynność brałam leki.

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 20 października 2018, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eutyrox miałam w domu. Jako ze wizyta w czwartek włączyłam już sobie najmniejsza dawkę w razie w. :)

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 20 października 2018, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dopiero po ciąży tak się rozregulowało? W trakcie ciąży TSH było w normie? Czytałam ostatnio, że dieta może też mieć wpływ na skoki tsh, szczególnie przy stwierdzonym Hashimoto

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 20 października 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam gravesa basedowa stwierdzonego. Skoki miałam już od trzech lat. Skacze z nadczynnosci w niedoczynnosc. W trakcie ciąży hormony zaczęły się regulować ładnie a teraz już mam niedoczynnosc. Bardzo chce znów zacząć się starać o maluszka

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:56

  • Staraczka 91 Debiutantka
    Postów: 13 5

    Wysłany: 20 października 2018, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poroniłam 27.09.18r w 6tc :( ale czekam teraz do następnego roku na starania gdyż jestem w trakcie zmiany pracy :( czy wy też tak szybko po poronieniu dostaliście kolejną miesiączkę ?? Ja dostałam szybko bo 3tygodnie minęły i pojawiła się

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2018, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Lekarz powiedzial zeby sie zabezpieczac. Ale my nie umiemy w gumce. Moj ma male uczulenie po chwili a ja niecierpie... Duzo ryzykujemy kochajac sie bez zabezpieczenia? Mialam lyzeczkowanie 5.10... skonczylam krwawic 3dni temu.

  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 20 października 2018, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko ja dostałam po 33 dniach.
    Ale bardzo bardzo chciałam dostać szybko.
    Nie mogę się doczekać żeby moc znów się starać o maluszka. Tak bardzo chce być w ciąży

    Melunia a powiedział ci lekarz kiedy możecie się znów starać ?

    Sunshine w czwartek na szczęście mam wizytę wiec o wszystko wypytam.

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2018, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby powiedzial ze po po 2miesiacach... Ale ciezko u nas z wstrzemiezliwoscia a raczej z zabezpieczeniem tak jak pisalam...

  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 20 października 2018, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym posłuchała lekarza.

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 21 października 2018, 00:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się nie zabezpieczaliśmy a zaczęliśmy <3 jakieś 3 tyg po zabiegu, jak lekarka powiedziała, że wszystko się już zagoiło

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 21 października 2018, 00:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka 91 wrote:
    Ja też poroniłam 27.09.18r w 6tc :( ale czekam teraz do następnego roku na starania gdyż jestem w trakcie zmiany pracy :( czy wy też tak szybko po poronieniu dostaliście kolejną miesiączkę ?? Ja dostałam szybko bo 3tygodnie minęły i pojawiła się
    U mnie @ pojawiła się 30dnia po zabiegu o to było takie 5 dniowe plamienie. Kolejna była po 24 dniach i mnie wtedy zalało :/

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2177 928

    Wysłany: 21 października 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia omijajcie po prostu dni płodne. Chyba tyle jesteście w stanie wytrzymać ;)
    Lekarz na pewno wie co mówi. Po łyżeczkowaniu to nawet niebezpiecznie zachodzić w ciąże.

    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endometrioza IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo - część zrostów usunięta, aktywna endo + zapal. bakteryjne --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo - usunięte wszystkie zrosty, przywrócona prawidłowa anatomia, sprawdzenie drożności jajowodów - oba drożne, zastosowanie żelu przeciwzrostowego

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(

    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 21 października 2018, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    melunia omijajcie po prostu dni płodne. Chyba tyle jesteście w stanie wytrzymać ;)
    Lekarz na pewno wie co mówi. Po łyżeczkowaniu to nawet niebezpiecznie zachodzić w ciąże.
    Niekoniecznie jest to niebezpieczne. Przyjaciółka zaszła w 2-3 cyklu po zabiegu i urodziła zdrową córeczkę. Wszystko zależy od organizmu. Lekarze mówią, że jak organizm nie jest w stanie utrzymać ciąży, to po prostu nie pozwoli w nią zajść, bo gospodarka hormonalna będzie rozchwiana. W przypadku problemów z zajściem (jak u mnie) nawet łatwiej jest o kolejną ciążę w ciągu 3-6 miesięcy po poprzedniej. Ważne, żeby być pod opieką dobrego lekarza, do którego ma się zaufanie i nie robić nic na siłę.

    Melunia, jeśli chodzi o zabezpieczenie to może spróbujcie żelu plemnikobójczego, który nie spowoduje uczulenia?

    Trzymajcie się cieplutko :*

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 21 października 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma miała zabieg w ok 12 tygodnia, zaszła w kolejnym cyklu i niedługo rodzi ;)
    Jeśli chodzi o zabezpieczenie, to rodzono mi pół roku poczekać, i omijalam płodne jak radzi wyżej bitter sweet.

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 21 października 2018, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem po zabiegu miałam problem z jednym jajnikem miałam na nim pęcherzyk wielkości 2,5 na 3 cm. Myślałam ze po @ będzie ok. Mam kolejny cykl po stracie maluszka a tu znów daje o sobie znać lewy jajnik. Jak myślicie możliwe żeby tam ciagle coś było?

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2177 928

    Wysłany: 21 października 2018, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika bardziej mi chodziło o wygojenie ran po łyżeczkowaniu. Oczywiście dziecko spłodzone zaraz w pierwszym cyklu po łyżeczkowaniu może urodzić się zdrowe. Lekarze standardowo zalecają odczekać 3 cykle, ale to sprawa indywidualna oczywiście. Rany powinny zagoić się w ok 8tyg. Więc potem już wolna wola.

    Niespełniona mama może z tego pęcherzyka zrobiła się torbiel, a takie potrafią znikać nawet do kilku cykli. Na Twoim miejscu przeszłabym się na usg. Często po poronieniu zdarzają się cykle bezowulacyjne.

    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endometrioza IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo - część zrostów usunięta, aktywna endo + zapal. bakteryjne --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo - usunięte wszystkie zrosty, przywrócona prawidłowa anatomia, sprawdzenie drożności jajowodów - oba drożne, zastosowanie żelu przeciwzrostowego

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(

    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 21 października 2018, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bittersweetsymphony dzięki za odpowiedz. Z cyklami bezowulacyjnymk walczyłam przed zajściem w ciąże. W zasadzie to nawet w ta ciąż e miałam nie zajść. Musiałam wtedy z powodu tarczycy zakończyć leczenie u ginekologa. A tu ciąża. Ale nie nacieszyłam się nią. :( a teraz ciagle problemy

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2177 928

    Wysłany: 21 października 2018, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiespełnionaMama możemy podać sobie ręce. U mnie dokładnie to samo jest przyczyną niepłodności czyli LUF. Mam też niskie AMH i te komórki są pewnie złej jakości. Teraz boję się ogromnie co się będzie działo po Crio. Czy uda się a jeśli tak czy tym razem historia się nie powtórzy. Mogę być obstawiona lekami, ale jak komórka ma jakieś wady to wiadomo :/

    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endometrioza IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo - część zrostów usunięta, aktywna endo + zapal. bakteryjne --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo - usunięte wszystkie zrosty, przywrócona prawidłowa anatomia, sprawdzenie drożności jajowodów - oba drożne, zastosowanie żelu przeciwzrostowego

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(

    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego