Forum Poronienie Oczekiwanie na zielone swiatlo - dla tych ktore czekaja na wznowienie staran
Odpowiedz

Oczekiwanie na zielone swiatlo - dla tych ktore czekaja na wznowienie staran

Oceń ten wątek:
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2246 1009

    Wysłany: 25 października 2018, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    Dziewczyny jaki kwas foliowy przy problemie z wchlanianiem,wyszla mi mutacja Mthfr.
    Czy Fembilon O bedzie ok?


    Jaką masz mutacje? Ja np mam hetero i niby mogę brać i zwykły i zmetylowany kwas, ale ja całkowicie przerzuciłam się na zmetylowany. Niestety w femibionie jest i taki i taki.

    oar8skjogtfqrr2n.png

    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(

    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak 1,2x1cm)
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2246 1009

    Wysłany: 25 października 2018, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespełniona mama strasznie mi przykro :/ To najgorsza wiadomość, bynajmniej byłaby dla mnie. Takie odsuwanie starań w czasie jest na prawdę dołujące, ale skoro trzeba to nie ma wyboru. Trzymaj się :*

    oar8skjogtfqrr2n.png

    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(

    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak 1,2x1cm)
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 25 października 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to najgorsze co mogło mnie dziś spotkać :( chciałam już teraz się starać a tu nic :(

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 25 października 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mutacja mthfr A1298C ,homozygota CC

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7543 10674

    Wysłany: 25 października 2018, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    Dziewczyny jaki kwas foliowy przy problemie z wchlanianiem,wyszla mi mutacja Mthfr.
    Czy Fembilon O bedzie ok?
    Ja brałam że Swanson'a, a jak mi się skończył to kupiłam taki: https://progresslabs.pl/witaminy-i-mineraly/162-aktywny-kwas-foliowy-methylo-folian-400mg-120-kapsulek-dla-wegan-5906660414537.html

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7543 10674

    Wysłany: 25 października 2018, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiespełnionaMama wrote:
    Od ginekologa dostałam zielone światło to endokrynolog podciął mi skrzydła :(
    Kochana bardzo mi przykro, wiem jak czekałaś na te starania :/ Pomyśl sobie jednak, że wyleczenie tarczycy to może być klucz do zdrowej i donoszonej ciąży w przyszłym roku. Życzę Ci tego z całego serca :* Szkoda, że wcześniej nikt nie zwrócił uwagi na stan tarczy, bo mogłabyś już być w trakcie terapii :(

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 25 października 2018, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyce leczę od trzech lat. Mam wrażenie ze każdy lekarz pogrąża moje zdrowie coraz bardziej. Zamiast być lepiej ciagle jest gorzej i gorzej

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7543 10674

    Wysłany: 25 października 2018, 23:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiespełnionaMama wrote:
    Tarczyce leczę od trzech lat. Mam wrażenie ze każdy lekarz pogrąża moje zdrowie coraz bardziej. Zamiast być lepiej ciagle jest gorzej i gorzej
    Kurczę, to chyba bardzo pechowo trafiasz na endokrynologów :/ Skąd jesteś tak w ogóle? Może któraś z dziewczyn będzie mogła polecić dobrego specjalistę. Tarczycy nie ma co lekceważyć przy staraniach o malucha, bo niestety potrafi mocno namieszać.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 26 października 2018, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ze śląska. Wczoraj miałam pierwsza wizytę u endokrynolog Beaty kos-kudły. Dam jej szanse. A pptem w razie czego znów będę szukać

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:56

  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 26 października 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam lekarza ponieważ poprzedni widział sens tylko w podaniu jodu. A ja się na to nie zgadzam.

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7543 10674

    Wysłany: 26 października 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiespełnionaMama wrote:
    Zmieniłam lekarza ponieważ poprzedni widział sens tylko w podaniu jodu. A ja się na to nie zgadzam.
    Uważam, że podjęłaś słuszną decyzję co do zmiany lekarza. Podawanie jodu niektórym niestety bardziej szkodzi niż pomaga. Mam nadzieję, że nowa lekarka okaże się dobrym specjalistą i pomoże Ci uregulować tarczycę.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 26 października 2018, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Uważam, że podjęłaś słuszną decyzję co do zmiany lekarza. Podawanie jodu niektórym niestety bardziej szkodzi niż pomaga. Mam nadzieję, że nowa lekarka okaże się dobrym specjalistą i pomoże Ci uregulować tarczycę.

    Tez mam taka nadzieje. No nic czas pokaże. To będą trudne miesiące :(

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2018, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:56

  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 26 października 2018, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie mam wrażenie ze nic mnie nie cieszy :( wszystko przygnębia...

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • She Wolf Autorytet
    Postów: 4169 5570

    Wysłany: 26 października 2018, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ja biore B right Jarrow. Na nim mam bardzo ladna homocysteine, wit B12 i kwas foliowy.

    Bitter, a co z Twoim badaniem komorek NK?
    Ja im wiecej o nich czytam, tym bardziej sie boje staran :/

    U mnie ten cykl sie strasznie ciagnie. Bez staran, wiec odliczam dni do @ i staran, choc bardzo sie boje zachodzic z tymi wszystkimi dolegliwosciami.
    Na szczescie wykluczylam insulinoopornosc a FSH i estradiol wyszly super, wiec to mnie troche pocieszylo.
    Za ponad tydzien immunolog. Ciekawe co wymysli w moim przypadku.

    b3Xi.png
    Encorton, Clexane, Acard, Cyclogest

    25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] <3 <3

    41 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7543 10674

    Wysłany: 26 października 2018, 23:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiespełnionaMama wrote:
    Na razie mam wrażenie ze nic mnie nie cieszy :( wszystko przygnębia...
    Może taki nostalgiczny nastrój pojawił się w związku z tym, że niedługo 1.11? Musimy być silne w tym trudnym okresie. Ja też co chwilę uciekam myślami do ciąży...
    że mogłabym już być w 6 miesiącu a teraz została pustka w sercu... Doskonale więc rozumiem, co możesz czuć. Sunshine ma rację. Musimy pomyśleć trochę o swoich potrzebach, dać się rozpieścić mężowi, zadbać o małe przyjemności. Inaczej oszalejemy od natłoku myśli i zmartwień.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 27 października 2018, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje myśle o tym ze gdyby było wszystko dobrze to teraz byłby już 18 tc. Czułabym już być może ruchy malutkiej. ;(

    Szkoda ze to tak łatwo ppwiedziec ze trzeba zrobić coś dla siebie a trudniej zrobić.
    Wczoraj zrobiłam ramkę dla malutkiej w której będą jej zdjęcia usg. Nad nią dałam ramkę ze zdjęciami usg syna. Chce mieć w domu ślad ze ona była :(

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7543 10674

    Wysłany: 27 października 2018, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu na forum każda z nas ma jakąś historię, za którą kryją się traumatyczne przeżycia. Musimy nauczyć się z tym żyć, bo nikt za nas życia nie przeżyje. Mi też jest ciężko, momentami jestem załamana i płaczę w łazience. Są tez dni, kiedy mam dobry humor od rana a wieczorem jestem na siebie zła, że jak mogę się tak cieszyć jak mój syn nie żyje. Cały czas walczę z tymi myślami i staram się funkcjonować normalnie, dbać o męża, dom, itp. Syn zawsze będzie w moim sercu, ale muszę być silna jeśli chcę, by niedługo miał rodzeństwo tu na ziemi. Ramka którą zrobiłaś jest dobrym pomysłem, będziesz czuła, że córeczka jest przy Tobie. Może warto obok postawić latarenkę i zapalać dla niej światełko? Pomyśl, że masz cudownego syna, męża oraz dwa aniołki, które będą nad Wami czuwać. Spróbuj być silna dla nich.

    Ja dzisiaj kupiłam dwie latarenki na cmentarz z takimi świeczkami na baterie. Co tydzień zapalamy znicze, ale po kilku dniach się wypalają, a laterenki będą się palić cały czas. Chcę, żeby syn wiedział, że o nim cały czas myślimy.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 27 października 2018, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest myśl z ta latarenka w domu dla aniołkow.

    Wiem ze moje aniołki patrzą z góry i nie chciałyby żebym się poddawała. Napewno wiedza ze maja tu cudownego brata który o nich mysli. Syn ciagle mówi ze mu smutno ze nie będzie siostrzyczki. Ale sam mówi ze ona patrzy na nas z góry i ze kiedyś się wszyscy z nią spotkamy.
    Ale kolejne miesiące które odwlekają mnie od starań są i będą bardzo ciężkie. Tymbardzjej ze teraz mocno odczuwam owulacje i gdyby nie problemy z tarczyca już moglibyśmy działać a tak przepada nam kolejny cykl


    Ściskam cie bo wiem rownjez jak cierpisz :(

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego