Forum Poronienie Oczekiwanie na zielone swiatlo - dla tych ktore czekaja na wznowienie staran
Odpowiedz

Oczekiwanie na zielone swiatlo - dla tych ktore czekaja na wznowienie staran

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2018, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:57

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10627

    Wysłany: 3 listopada 2018, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Hey. Wczoraj najbardziej obawiałam się tego, że zarodek się nie odmrozi, ale wszystko się udało. Kruszynka jest ze mną. Teraz najgorsze, czyli oczekiwanie i wsłuchiwanie się w swoje ciało.
    Dzisiaj czuję się dziwnie bo jajnik z jednej strony boli i podbrzusze jakby ściśnięte. Sama nie wiem dlaczego bo to zdecydowanie za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Może to trochę z nerwów. Poza tym wczoraj mężowi nie poszło robienie zastrzyku i wyszedł mi ogromny siniak :/
    Mam nadzieję, że przetrwam ten najbliższy tydzień i że kruszynka ze mną zostanie:)
    Trzymam mocno kciuki, żeby się ładnie wgryzła! <3 Kiedy testujesz? :)
    A te zastrzyki, to z progesteronu robisz?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2166 893

    Wysłany: 4 listopada 2018, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny :* :*

    Te zastrzyki to Neoparin 0,4mg (heparyna). Mój kochany mąż tak się stara, ale nie raz wyjdzie siniak. Może złe miejsce.

    Ja dzisiaj źle spałam. Stres mnie zaczyna dopadać :(

    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endometrioza IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo - część zrostów usunięta, aktywna endo + zapal. bakteryjne --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo - usunięte wszystkie zrosty, przywrócona prawidłowa anatomia, sprawdzenie drożności jajowodów - oba drożne, zastosowanie żelu przeciwzrostowego

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(

    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10627

    Wysłany: 4 listopada 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny :* :*

    Te zastrzyki to Neoparin 0,4mg (heparyna). Mój kochany mąż tak się stara, ale nie raz wyjdzie siniak. Może złe miejsce.

    Ja dzisiaj źle spałam. Stres mnie zaczyna dopadać :(
    Ja sobie sama robię zastrzyki z neoparinu (od 7dpo) i zwykle mam tylko mały ślad, taka fioletową kropkę, ale raz trafiłam w naczynko i siniak miał 5 cm średnicy, a dp tego trzymał się przez 3tyg :P W to samo miejsce możesz się wkłuć i raz nie będzie śladu, a innym razem jest siniak gigant. Ale czego się nie robi dla malucha :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 4 listopada 2018, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dokładnie jak mówi Monika, ja też robię sama i wiem już gdzie mam miejsca, że nic a nic nie zostaje.

    Pamiętaj, że obszar zastrzyku ma znaczenie :)
    czyli 4 cm od pępka w bok aż do końca i pod pępkiem i nad pępkiem nie robimy zastrzyków.

    https://zapodaj.net/4d8f3993b28be.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 10:50

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10627

    Wysłany: 4 listopada 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lepiej wychodzi jak podaję sobie z lewej strony brzucha. Pewnie dlatego, że jak robię zastrzyk prawą ręką to mam z lewej strony lepszy kąt :P
    Magda, a jak się czujesz? Jakieś dolegliwości ciążąwe już masz czy na razie Ciebie oszczędziły :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2166 893

    Wysłany: 4 listopada 2018, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Magda-mbc za wykres. Ten zastrzyk z siniakiem to za blisko pępka :/ Też ma średnicę ok 4cm. No ale raz nie zawsze. Reszta na pewno pójdzie lepiej.

    A Ty Magda-mbc jak się czujesz? Widziałaś już swoją kropeczkę? Serduszko?

    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endometrioza IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo - część zrostów usunięta, aktywna endo + zapal. bakteryjne --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo - usunięte wszystkie zrosty, przywrócona prawidłowa anatomia, sprawdzenie drożności jajowodów - oba drożne, zastosowanie żelu przeciwzrostowego

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(

    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 4 listopada 2018, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na razie nie mam co narzekać. Jestem troche śpiąca, częściej głodna i miewam zaparcia. No i piersi wrażliwe, ale też bez przesady. Po intensywnym dniu pobolewa mnie dół brzucha.
    Także chyba jest okej :)

    Nic jeszcze nie wiem, jutro pierwsza wizyta :)

    P.S. ja brzuch mam już teraz bez sinaików, ale za to mam czasem wylewy na rękach i one są fioletowe i bolą, ale wg ulotki są zupełnie normalne :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 14:04

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2166 893

    Wysłany: 4 listopada 2018, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!! Na pewno będzie już widać bijące serduszko :D
    Daj znać po wizycie ;)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endometrioza IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo - część zrostów usunięta, aktywna endo + zapal. bakteryjne --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo - usunięte wszystkie zrosty, przywrócona prawidłowa anatomia, sprawdzenie drożności jajowodów - oba drożne, zastosowanie żelu przeciwzrostowego

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(

    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10627

    Wysłany: 4 listopada 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, pewnie już nie możesz się doczekać, żeby zobaczyć fasolkę :D Trzymam kciuki za pozytywne wieści i mocno bijące serduszko!

    U mnie dziś 3dc, od wczoraj biorę clostibergyt i co dziwne nie mam żadnych skutków ubocznych. Rok temu jak brałam Clo straszne uderzenia gorąca, ale na razie cisza. Oby tak zostało :P Muszę pilnować kiedy będzie owulacja, bo niby ma przyspieszyć po tych tabletkach :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 17:04

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 4 listopada 2018, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_89 powodzenia w tym cyklu :)
    I Magda-BMc powodzenia na wizycie jutro!

    MonikA_89!, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 4 listopada 2018, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* zamelduję się po wizycie!

    MonikA_89!, NiespełnionaMama lubią tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 5 listopada 2018, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    jest zarodek, jest serce i jest karta ciąży! :)
    Ale na radości mam poczekać do 9tc i na następnej wizycie będziemy dopiero rozmawiać co i jak, etc. :)

    sunshine03, BitterSweetSymphony, NiespełnionaMama, MonikA_89!, 5ylwian lubią tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2018, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:57

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2166 893

    Wysłany: 5 listopada 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak cudnie Magda :D Wyślij proszę moc wirusków ciążowych :* ;)

    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endometrioza IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo - część zrostów usunięta, aktywna endo + zapal. bakteryjne --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo - usunięte wszystkie zrosty, przywrócona prawidłowa anatomia, sprawdzenie drożności jajowodów - oba drożne, zastosowanie żelu przeciwzrostowego

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(

    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 5 listopada 2018, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super gratulacje maleństwa !!! Dokładnie ślij do nas wiruski ciążowe ;)

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10627

    Wysłany: 5 listopada 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Dziewczyny,
    jest zarodek, jest serce i jest karta ciąży! :)
    Ale na radości mam poczekać do 9tc i na następnej wizycie będziemy dopiero rozmawiać co i jak, etc. :)
    Jak cudownie, że jest serduszko! :) Tersz już musi być dobrze!
    Ja też poproszę ciążowe wiruski :*

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 5 listopada 2018, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Was wszystkich moc ciążowych wirusków! :*

    sunshine03, BitterSweetSymphony, NiespełnionaMama, MonikA_89!, milamila lubią tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 6 listopada 2018, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś w pracy. Wczoraj miałam ostatni dzień macierzyńskiego skróconego. Nie czuje się dobrze w tym towarzystwie :(

    Ehh

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 6 listopada 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, pozwolicie,że dolacze do grupy? Jestem po farmakologicznej indukcji i lyzeczkowaniu. Poronilam samoistnie 2.09 po czym okazalo sie,ze jest 2 pecherzyk,nieco pozniejszy,ktory przetrwal. Jednak tez przestal sie rozwijac. Czekalam na poronienie ale prawie miesiac nic sie nie dzialo. 31.10 poszlam do szpitala gdzie dostalam lacznie 8 tabl arthrotecu. Szyjka rozwarla sie na opuszek. Wiekszosc poronilam sama,jednak reszta pecherzyka utknela w szyjce i zrobiono zabieg 1.11. Nastepnego dnia wyszlam do domu. Lekarz ordynator na badaniu kontrolnym powiedzial,ze wspolzyc moge po tygodniu o ile nie bede juz plamic, na basen pozwolil isc po 2tyg ze staraniamj mam poczekac 3 cykle przez 2 poronienia w niejasnej sytuacji pod rzad. No i wlasnie chcialam zapytac ile czekalyscie? Dodam,ze mimo,ze ciaza trwala dluzej to rozmiar macicy byl na 5-6tydz jak mi powiedzieli. Czuje sie lepiej,dzisiaj juz delikatnie mam zabarwiony sluz wiec chcialam dopytac czy faktycznie realne jest zeby moc wspolzyc w tym tyg? Do lekarza mam isc dopiero po odebraniu wyniku hist. Mialam tez torbiel 6cm na jajniku prawdopodobnie przez zmiany hormonalne w ciazy i to tez mam sprawdzic. Dzisiaj badalam bete i wynik jest 0.6 wiec OK.

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego