owulacja po poronieniu samoistnym
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem po poronieniu. Poroniłam w 11 tygodniu ciąży. Ciąża obumarła prawdopodobnie w 6 tygodniu. Nie miałam robionego zabiegu ponieważ pęcherzyk poroniłam sama. Niestety pozostały niewielkie resztki w macicy po poronieniu, ale trzech lekarzy w szpitalu zadecydowało że obejdzie się bez zabiegu, a resztki powinny wyjść w czasie pierwszego okresu. Niestety okresu ani widu, ani słychu. To już 62 dzień po poronieniu gdy nie mam okresu. Miałam tylko plamienia w międzyczasie, a pięć dni temu również zaczęły się plamienia. Byłam u ginekologa. Podejrzewał ciążę i nawet dał mi duphaston na jej podtrzymanie (oczywiście jak bym była w ciąży). Niestety to raczej nie ciąża, chociaż jutro zrobię jeszcze test. To czekanie na okres już mnie wykańcza psychicznie, zwłaszcza jak czytam, że inne kobiety po poronieniu dostają okres w ciągu 3-6 tygodni. Niestety, jak się wszystko wali to się wali na całego ;-(.
-
mała 232 wrote:Hej dziewczyny ja niestety straciłam swoje maleństwo jakoś w 5 tygodniu, wszystko się samo oczyściło i w sumie wyglądało jak normalny okres (zawsze wydawało mi sie ,że to jakieś mega duże krwawienie)ale gin mówił ,ze u mnie nie było w ogóle jaja płodowego widać na usg i dlatego tak to wszystko sie działo.Ale wracając do tematu w 15dc(zawsze miałam 28 dniowy cykl) pojawiła sie chyba owu czym sie bardzo zdziwiłam (wszystkie symptomy bo to akurat u mnie książkowo)czy to możliwe ,że zaraz po poronieniu mój organizm wrócił na "właściwy tor"?Czekam teraz na @ ciekawe czy przyjdzie o czasie ...
Też straciłam tak wczesną ciążę - okres spóźnił się 10 dni a owulacja potwierdzona monitoringiem była od razu w następnym cyklu...teraz czekam na efekty...
-
A u mnie wygląda na to ,ze wszystko przebiegło normalnie bo @ dostałam równo 29 dni od poronienia czyli praktycznie jak miałam.Kupiłam tez testy owu i zobaczymy jak w tym cyklu sie ona pojawi(mam nadzieję ,że będzie)i działamy nie ma na co czekać.W końcu dziewczyny zachodziły nawet przed 1 @ od poronienia i było wszystko ok.Aniołeczek [*] 22.07.2015 -6tc
-
ja poroniłam w 5/6 tygodniu, ledwo co krawawiłam przez 3 dni. Nawet 2 tygodnie nie minęły, a ja mam normalny śluz jak w każdym cyklu, dziś nawet zauważyłam rozciągliwy, ale test LH taki blaaaady okropnie. Jutro idę na kontrolę, żeby zobaczyć jak to tam wygląda. Mierzę temperaturę i strasznie skacze, nie mogę nic z tego wywnioskować, wahania nastrojów też mam okropne. Cała jestem taka zagubiona..córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -