X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie owulacja po poronieniu samoistnym
Odpowiedz

owulacja po poronieniu samoistnym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • sue135 Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, czytalam nawet o dziewczynach , ktore zaszly w ciaze jeszcze przed pierwsza miesiaczka po poronieniu :)

Adas 4.9.12 r.
    Aniolek... 2.06.2015 - 16 tydzien...
    Kubus 18.06.16r.
  • hellishangel Nowa

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po poronieniu. Poroniłam w 11 tygodniu ciąży. Ciąża obumarła prawdopodobnie w 6 tygodniu. Nie miałam robionego zabiegu ponieważ pęcherzyk poroniłam sama. Niestety pozostały niewielkie resztki w macicy po poronieniu, ale trzech lekarzy w szpitalu zadecydowało że obejdzie się bez zabiegu, a resztki powinny wyjść w czasie pierwszego okresu. Niestety okresu ani widu, ani słychu. To już 62 dzień po poronieniu gdy nie mam okresu. Miałam tylko plamienia w międzyczasie, a pięć dni temu również zaczęły się plamienia. Byłam u ginekologa. Podejrzewał ciążę i nawet dał mi duphaston na jej podtrzymanie (oczywiście jak bym była w ciąży). Niestety to raczej nie ciąża, chociaż jutro zrobię jeszcze test. To czekanie na okres już mnie wykańcza psychicznie, zwłaszcza jak czytam, że inne kobiety po poronieniu dostają okres w ciągu 3-6 tygodni. Niestety, jak się wszystko wali to się wali na całego ;-(.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała 232 wrote:
    Hej dziewczyny ja niestety straciłam swoje maleństwo jakoś w 5 tygodniu, wszystko się samo oczyściło i w sumie wyglądało jak normalny okres (zawsze wydawało mi sie ,że to jakieś mega duże krwawienie)ale gin mówił ,ze u mnie nie było w ogóle jaja płodowego widać na usg i dlatego tak to wszystko sie działo.Ale wracając do tematu w 15dc(zawsze miałam 28 dniowy cykl) pojawiła sie chyba owu czym sie bardzo zdziwiłam (wszystkie symptomy bo to akurat u mnie książkowo)czy to możliwe ,że zaraz po poronieniu mój organizm wrócił na "właściwy tor"?Czekam teraz na @ ciekawe czy przyjdzie o czasie ...

Też straciłam tak wczesną ciążę - okres spóźnił się 10 dni a owulacja potwierdzona monitoringiem była od razu w następnym cyklu...teraz czekam na efekty...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• sue135 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem wlasnie po pierwszej miesiaczce... tez sie niecierpliwilam ale organizm potrzebuje troche czasu zeby dojsc do siebie... ovu mialam w 61 dniu a okres dostalam w 75

Adas 4.9.12 r.
    Aniolek... 2.06.2015 - 16 tydzien...
    Kubus 18.06.16r.
  • mała 232 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wygląda na to ,ze wszystko przebiegło normalnie bo @ dostałam równo 29 dni od poronienia czyli praktycznie jak miałam.Kupiłam tez testy owu i zobaczymy jak w tym cyklu sie ona pojawi(mam nadzieję ,że będzie)i działamy nie ma na co czekać.W końcu dziewczyny zachodziły nawet przed 1 @ od poronienia i było wszystko ok.

Aniołeczek [*] 22.07.2015 -6tc

gg64j44jcony4hyw.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poroniłam w 5/6 tygodniu, ledwo co krawawiłam przez 3 dni. Nawet 2 tygodnie nie minęły, a ja mam normalny śluz jak w każdym cyklu, dziś nawet zauważyłam rozciągliwy, ale test LH taki blaaaady okropnie. Jutro idę na kontrolę, żeby zobaczyć jak to tam wygląda. Mierzę temperaturę i strasznie skacze, nie mogę nic z tego wywnioskować, wahania nastrojów też mam okropne. Cała jestem taka zagubiona..

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ