X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Paraliżujący strach przed kolejnymi staraniami...
Odpowiedz

Paraliżujący strach przed kolejnymi staraniami...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię Myszko, że się boisz. Ja też się boję bardzo, boję się tego, ze znowu coś będzie nie tak, że się nie uda. Ale już bardzo chcę spróbować, bo tylko w taki sposób się można przekonać, czy się uda.
    Mój mąż jednak jest przerażony, tak samo jak Ty. On wciąż się boi, że się nie uda, że znowu skończy się źle. Mówi, ze na samą myśl o dziecku paraliżuje go ogromny strach. Że on nie przeżyje następnej straty. Że nie wyobraża sobie iść ze mną na usg i zobaczyć, że coś się złego dzieje...
    I ja to rozumiem, bo każdy przeżywa inaczej.. nie naciskam i czekam, chociaż jest ciężkie dla mnie to czekanie.
    Mogę Ci tylko powiedzieć to samo, co mówię mojemu mężowi: nie będzie łatwo. Strach zostanie już do porodu następnego dziecka, ale aby do tego porodu doszło, to trzeba spróbować. I życzę Ci kochana wiary i siły, ze się uda. Daj sobie tyle czasu, ile potrzebujesz. Przytulam.

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ