Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Paraliżujący strach przed kolejnymi staraniami...
Odpowiedz

Paraliżujący strach przed kolejnymi staraniami...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię Myszko, że się boisz. Ja też się boję bardzo, boję się tego, ze znowu coś będzie nie tak, że się nie uda. Ale już bardzo chcę spróbować, bo tylko w taki sposób się można przekonać, czy się uda.
    Mój mąż jednak jest przerażony, tak samo jak Ty. On wciąż się boi, że się nie uda, że znowu skończy się źle. Mówi, ze na samą myśl o dziecku paraliżuje go ogromny strach. Że on nie przeżyje następnej straty. Że nie wyobraża sobie iść ze mną na usg i zobaczyć, że coś się złego dzieje...
    I ja to rozumiem, bo każdy przeżywa inaczej.. nie naciskam i czekam, chociaż jest ciężkie dla mnie to czekanie.
    Mogę Ci tylko powiedzieć to samo, co mówię mojemu mężowi: nie będzie łatwo. Strach zostanie już do porodu następnego dziecka, ale aby do tego porodu doszło, to trzeba spróbować. I życzę Ci kochana wiary i siły, ze się uda. Daj sobie tyle czasu, ile potrzebujesz. Przytulam.

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ