X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwsza ciąża - poronienie
Odpowiedz

Pierwsza ciąża - poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra32 wrote:
    Bardzo mi przykro. Czy to też była Twoja 1 ciąża? Niestety u nas wygląda to tak, że jak jesteś „zdrowa” (choć cholera wie co siedzi w człowieku), to zlecają podstawowe badania i działaj. Ja jeszcze miałam od początku brać PregnaStart gdzie później wyczytałam że to syntetyk,m i lepiej brać foliany, dlatego też od 2 miesięcy już faszeruje się prawidłowym suplementem.
    Tak, to była moja 1 ciąża… ale na szczęście chodzę do kliniki niepłodności, bo mam niskie amh. Więc od razu zostałam prawidłowo pokierowana. I ta dietetyk mnie pilnuje. Przeszłam na dietę bezglutenową, biorę aktywną formę kwasu foliowego plus mam zacząć brać acard 75.

'94
    AMH 0,29
    MTHFR A1298 heterozygota
    PAI-1 4G/5G heterozygota
    kariotypy prawidłowe
    niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
    ANA1 wysoko dodatnie
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB
    W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
    Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
    1.12 ⏸️ naturalnie
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ