Forum Poronienie po łyżeczkowaniu
Odpowiedz

po łyżeczkowaniu

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Dabria Ekspertka
    Postów: 188 199

    Wysłany: 21 marca 2018, 23:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania 6t(10od OM) jest dzień po nie krwawie lekko plamie prawie wcale czy nie za krótko było krwawienie tylko w dniu zabiegu ? Dzisiaj od rana Zaczął bolec mnie jajnik po lewej stronie nie wiem czy tak powinno być ? Nikt mi nie powiedział co bedzie bolec po zabiegu .. Boli jajnik jak przy owulacji chociaż nie wiem czy nie jest troche mocniejszy teraz niby cykl się zaczął ale jeden dzień po zabiegu nie mialabym owulacji prawda ? A wydaje mi sie ze macica jak sie kurczy to bol byłby jak przy miesiaczce ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 23:58

    be58d71147.png

    20.03.2018 - Aniołek 6tc [*]
    02.07.2018 - Aniołek 5tc [*]
    Hashimoto, insulinooporność
  • Kasionek Autorytet
    Postów: 1083 874

    Wysłany: 22 marca 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak piszesz. Krwawić może do dwóch tygodni ale to nie jest mocne krwawienie .Ja po pierwszym łyżeczkowaniu w ogóle nie krwawiłam. U mnie było dużo słabsze niż przy @. Ból brzucha utrzymuje się parę dni ale jeśli porównujesz go z okresem to jest dobrze. Gdybyś czuła, że coś jest nie tak jedź na pogotowie.

    201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Dabria Ekspertka
    Postów: 188 199

    Wysłany: 22 marca 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie tylko mnie boli jajnik jak w owulacje nie jak przy okresie i teraz nie wiem krwawien zero plamienia juz tez nie ma

    be58d71147.png

    20.03.2018 - Aniołek 6tc [*]
    02.07.2018 - Aniołek 5tc [*]
    Hashimoto, insulinooporność
  • Kasionek Autorytet
    Postów: 1083 874

    Wysłany: 22 marca 2018, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze mówili, że mam się zgłosić gdybym bardzo mocno krwawiła więc brak nie jest szkodliwy.Czasami jest tak że dzisiaj nie krwawisz a no jutro możesz plamić.Nie martw się na pewno wszytsko jest w porządku.Odpoczywaj.

    201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 22 marca 2018, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dabria u mnie po zabiegu plamienia delikatne pojawiły się dopiero 3 dnia, później plamienia pojawiały się w kratkę, dziś jeszcze mam lekko "brudną" podpaskę.
    Brzuch dokuczał mi bardzo przez prawie tydzień po zabiegu, macica się obkurcza więc musi niestety troche dać znać o sobie, weź sobie coś przeciwbólowego (tylko nie no-spę) i odpoczywaj. Dodatkowo pojawiły się u mnie mdłości, przez kilka dni leciałam na waflach ryżowych i wodzie. Jednak każdy organizm inaczej może reagować więc u Ciebie może być inaczej.
    Mam nadzieję że wzięłaś L4 i jesteś w domu.

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Dabria Ekspertka
    Postów: 188 199

    Wysłany: 22 marca 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 od swojej gin do jutra mam nadzieje ze mi troche przedłuży bo może prawda ? Bo zabieg był przedwczoraj wiec ze wzgledu na ten zabieg moglaby dac l4
    Długo bylyscie na l4 po zabiegu ?

    be58d71147.png

    20.03.2018 - Aniołek 6tc [*]
    02.07.2018 - Aniołek 5tc [*]
    Hashimoto, insulinooporność
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 22 marca 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dabria wrote:
    L4 od swojej gin do jutra mam nadzieje ze mi troche przedłuży bo może prawda ? Bo zabieg był przedwczoraj wiec ze wzgledu na ten zabieg moglaby dac l4
    Długo bylyscie na l4 po zabiegu ?

    dostałam w szpitalu jak wychodziłam L4 - lekarz powiedział że przysługuje 7 dni i tyle dostałam

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Dabria Ekspertka
    Postów: 188 199

    Wysłany: 22 marca 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide do gin i sie wszystkiego dowien jeszcze nie jestem gotowa juz wracać , chociaż kilka dni mogłaby mi dac

    be58d71147.png

    20.03.2018 - Aniołek 6tc [*]
    02.07.2018 - Aniołek 5tc [*]
    Hashimoto, insulinooporność
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 22 marca 2018, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinna, w szpitalu nie pytali czy chcesz zlecić badanie genetyczne płodu i robić pochówek ? doczytałam w przepisach że jeśli zrobisz badanie genetyczne to na podstawie karty zgonu ze szpitala przysługuje macierzyński po poronieniu coś ok 2 m-ce

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Dabria Ekspertka
    Postów: 188 199

    Wysłany: 22 marca 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni mi nic nie mówili nie pytali , dopiero jak wychodzilam to tylko powiedzieli ze za 2 tyg przyjść po wyniki histopatologiczne

    be58d71147.png

    20.03.2018 - Aniołek 6tc [*]
    02.07.2018 - Aniołek 5tc [*]
    Hashimoto, insulinooporność
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 22 marca 2018, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest właśnie nasza służba zdrowia cholerna, ja miałam tą wiedzę przed zabiegiem i zdążyłam się zapoznać z tematem zanim poszłam do szpitala, wetknęli mi karteczkę do podpisu czy chce badania płodu i czy będę robić pochówek.
    Gdybym nic o tym nie wiedziała to myślę że doznałabym szoku gdyby mi takie oświadczenie kazali podpisywać "na gorąco".
    Tez czekam na badania histo - jutro powinny być do odbioru

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 3289 4248

    Wysłany: 22 marca 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 16:44

    💏Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - maj 2018, czerwiec 2018, grudzień 2018, lipiec 2020, listopad 2020, grudzień 2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane🙏 -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% 🙆

    🍃Zioła o. Sroki
    🥗Dieta. Podejście 5329635689986432366

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8
    🍀 31 dc: bhcg 595, prog 38,5
    🍀 35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    👩‍⚕️ Prenatalne: zdrowy 🧒 5,70 cm FHR 168 💙

    "Better late than never
    Just don't make me wait forever"

    oar8skjoksb1psnp.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 22 marca 2018, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    w szpitalu dostałam L4 na tydzień, a później przedłużyłam u rodzinnego. Też nie mówili nic o badaniach genetycznych. O nich dowiedziałam się od dziewczyny, która była ze mną w pokoju. Ale nie zdecydowałam się na nie. Wolałam już zamknąć ten rozdział. Gdybym robiła badania to jeszcze przez jakiś czas nie mogłabym osiągnąć spokoju.


    I ja ich nie zrobiłam, ale martwi mnie to ze kobiety w ogóle nie są świadome jakie maja prawa w takiej sytuacji a nie każda jest przecież na tyle silna psychicznie by w takiej sytuacji się dowiadywać :/
    Przykre to jest :(

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Jola79 Ekspertka
    Postów: 182 86

    Wysłany: 22 marca 2018, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dabria wrote:
    L4 od swojej gin do jutra mam nadzieje ze mi troche przedłuży bo może prawda ? Bo zabieg był przedwczoraj wiec ze wzgledu na ten zabieg moglaby dac l4
    Długo bylyscie na l4 po zabiegu ?
    Ja poroniłam 05.03, 3 dni pózniej poszłam do gina bo mi się kończyło L4 ciążowe,sam się mnie zapytał czy chcę jeszcze L4 powiedziałam że tak i mi wystawił na 2 tygodnie czyli do jutra,no i prawdę mówiąc nie chce mi się wracać do pracy przed świętami,więc mam nadzieję że jak jutro pójdę to mi jeszcze wystawi chociaż na tydzień.
    A no i teraz to ostatnie L4 mam już bez kodu B czyli jest tylko 80% płatne.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 22:28

    Syn 21 lat.
    Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • Majaaa Autorytet
    Postów: 794 569

    Wysłany: 22 marca 2018, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, ze ja jestem już półtora miesiąca na L4 i cały czas mam opór przed powrotem do pracy. Psychicznie nie czuję się gotowa...

    Naturalny Cud - 2015 rok ❤

    Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24

    W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021

    Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Angie1212 Ekspertka
    Postów: 189 76

    Wysłany: 23 marca 2018, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny.
    Mam pytanie.
    Moja ciąża obumarła w 9tc.
    W poniedziałek mam się zgłosić do szpitala na zabieg łyżeczkowania.
    Ten zabieg zawsze jest robiony w znieczuleniu ogólnym i kiedy można po nim wrócić do domu.

    h4zpyx8di03rzb31.png

    Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

    zem3df9hktjtbque.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 23 marca 2018, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1212 wrote:
    Witam Dziewczyny.
    Mam pytanie.
    Moja ciąża obumarła w 9tc.
    W poniedziałek mam się zgłosić do szpitala na zabieg łyżeczkowania.
    Ten zabieg zawsze jest robiony w znieczuleniu ogólnym i kiedy można po nim wrócić do domu.

    powinnaś dostać narkozę, nic nie będziesz pamiętać, zabieg trwa ok 5 min a Ty sobie śpisz ok 15 - 20 min. Powiedzieli mi że jak uda mi się zrobić zabieg do godz 17:00 to wyjdę tego samego dnia a jak później to dnia następnego. Zabieg miałam o 20:00 do 22:00 nie pozwalali wstawać z łóżka a do domu wyszłam o 9:00 dnia następnego.
    Trzymam kciuki

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Angie1212 Ekspertka
    Postów: 189 76

    Wysłany: 23 marca 2018, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    powinnaś dostać narkozę, nic nie będziesz pamiętać, zabieg trwa ok 5 min a Ty sobie śpisz ok 15 - 20 min. Powiedzieli mi że jak uda mi się zrobić zabieg do godz 17:00 to wyjdę tego samego dnia a jak później to dnia następnego. Zabieg miałam o 20:00 do 22:00 nie pozwalali wstawać z łóżka a do domu wyszłam o 9:00 dnia następnego.
    Trzymam kciuki


    Dziękuję za odpowiedź

    h4zpyx8di03rzb31.png

    Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

    zem3df9hktjtbque.png
  • Angie1212 Ekspertka
    Postów: 189 76

    Wysłany: 30 marca 2018, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długo krwawiłyście po łyżeczkowaniu i bolał Was brzuch?

    h4zpyx8di03rzb31.png

    Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

    zem3df9hktjtbque.png
  • Kasionek Autorytet
    Postów: 1083 874

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1212 wrote:
    Dziewczyny długo krwawiłyście po łyżeczkowaniu i bolał Was brzuch?
    Krwawienie koło tygodnia.Brzuch dwa dni ale porównywalnie z okresem.

    201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego