Poronienia nawykowe - porady jakie badania, leki ..
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny u mnie fasola jeszcze walczy, dziś beta 125, przyrost 76%... czekam dalej i się modlę
cookiemonster, czarnulka24 lubią tę wiadomość
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Dzięki, trochę martwi mnie, że już około 17dpo a jeszcze beta tak nisko... Biorę neoparin 0,6 (heparyna ale tańsza), encorton 15mg, luteinę podjęzykową, duphaston, metylowany kwas foliowy 0,8, metylowaną b12 2500mg
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa wrote:Dzięki, trochę martwi mnie, że już około 17dpo a jeszcze beta tak nisko... Biorę neoparin 0,6 (heparyna ale tańsza), encorton 15mg, luteinę podjęzykową, duphaston, metylowany kwas foliowy 0,8, metylowaną b12 2500mg
Powtarzasz jutro betę? I jak się czujesz? -
Czuję się trochę za dobrze i nie wiem czy to dobrze czy źle co do owulki to akurat byłam stymulowana clo i wtedy mam zazwyczaj 14-15dc
Nie wiem czy będę jutro robić betę, trochę mi nie po drodze akurat, mam kawał drogi do laboratorium ale z drugiej strony chętnie bym sprawdziła co się z nią dzieje... a w piątek i tak idę do lekarza więc będę musiała mieć świeże wyniki A najgorszy jest ten stres jak przyrasta i w ogóle, chłop już nie może ze mną wytrzymać
-
Witam wszystkie Panie :
Czarnulka super topic i te wprowadzenie
Xaxa jeszcze raz trzymam kciuki i glowa do gory.czarnulka24 lubi tę wiadomość
1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.
-
kiniusia00 wrote:Witam wszystkie Panie :
Czarnulka super topic i te wprowadzenie
Xaxa jeszcze raz trzymam kciuki i glowa do gory.
Cześć kiniusia00
Fajne, że zechciałaś zaglądnąć na mój wątek
Rozgość się Jak masz jakieś pytania to pisz śmiałokiniusia00 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Xaxa wrote:Czuję się trochę za dobrze i nie wiem czy to dobrze czy źle co do owulki to akurat byłam stymulowana clo i wtedy mam zazwyczaj 14-15dc
Nie wiem czy będę jutro robić betę, trochę mi nie po drodze akurat, mam kawał drogi do laboratorium ale z drugiej strony chętnie bym sprawdziła co się z nią dzieje... a w piątek i tak idę do lekarza więc będę musiała mieć świeże wyniki A najgorszy jest ten stres jak przyrasta i w ogóle, chłop już nie może ze mną wytrzymać
hej Xaxa i co robisz dziś betę ? daj znać jak wyszła .Trzymam Kciuki ;*27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hej dziewczyny, przepraszam za moja nieobecnosc, weekend w gorach do nabrania sił.
Dobry humor jednak nie trwał długo , dostalismy dzis wyniki Alo mlr i wynik0 % brak obecnosci przeciwciałblokujących.
To chyba znalazlam przyczyne poronien:( W czwartek dopiero mam lekarza mam nadzieje ze sie dowiem czegos jak działać, chyba sie nie kwalifikuje do szczepionek z dodatnimi ANa
XaXa trzymam mocno kciuki:)Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Kasiak byla tu na forum dziewczyna ktora tez miala 0MLR i niedawno urodzila synka, bez szczepien;) Zawsze jest nadzieja!Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
Kasiak621 wrote:Hej dziewczyny, przepraszam za moja nieobecnosc, weekend w gorach do nabrania sił.
Dobry humor jednak nie trwał długo , dostalismy dzis wyniki Alo mlr i wynik0 % brak obecnosci przeciwciałblokujących.
To chyba znalazlam przyczyne poronien:( W czwartek dopiero mam lekarza mam nadzieje ze sie dowiem czegos jak działać, chyba sie nie kwalifikuje do szczepionek z dodatnimi ANa
XaXa trzymam mocno kciuki:)
O kurczę,nie wiem co powiedzieć. Tak mi przykro .. ale nie poddawaj się ,skoro dziewczyny piszą,że da się urodzić to jest jeszcze szansa.
Mam pytanie czy takie badanie można zrobić w zwykłym labie? Długo się czeka? Jak dokładnie nazywa się takie badanie ?a sterydy tu nie pomogą ?
07.06.2019 synek
Kasiak621 wrote:Hej dziewczyny, przepraszam za moja nieobecnosc, weekend w gorach do nabrania sił.
XaXa trzymam mocno kciuki:)
Lepiej powalczyć ze sterydem/clexane itd czyli żelaznym zestawem aniżeli aż tak mocno ingerować w organizm swój. Wiem, że na niektórych szczepionki działają, ale często podaje się je razem z własnie zastrzykami itd...więc często trudno określić co tak naprawdę pomogło. -
czarnulka24 wrote:O kurczę,nie wiem co powiedzieć. Tak mi przykro .. ale nie poddawaj się ,skoro dziewczyny piszą,że da się urodzić to jest jeszcze szansa.
Mam pytanie czy takie badanie można zrobić w zwykłym labie? Długo się czeka? Jak dokładnie nazywa się takie badanie ?a sterydy tu nie pomogą ?[/QUOTE
Badanie obecnosci przeciwciał blokujących Alo-Mlr + test cytotoksyczny, Badanie robiłam w Krakowie w Szpitalu w Prokocimiu, czekałam 14 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 18:22
Lipiec 2015- Początek starań
1/2/3 IUI
Kasiak , nie bardzo wiem co dokladnie oznacza to badanie, jednakze przypisuje sie do ccokiemonster. Kiedys sama natknelam sie na immunologa, ktory za wszelka cene chcial mi wepchnac szczepionki warte fortune i dzialac w ciemno. Bardzo czesto szczepionki podaje sie z innymi lekami, a lekarze podcoagaja sobie statystyki skutecznosci szczepionek.
Zasiegnij opini innego lekarza, trzymam kciukicookiemonster, czarnulka24 lubią tę wiadomość
1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.
-
Cześć dziewczyny, ze smutkiem się witam, gdyż właśnie czekam na swoje kolejne poronienie. Pierwsze w 2015 roku, potem biochemiczna, teraz po 2 inseminacji udało się, ale zarodek obumarł w 6 tygodniu. Zrobiliśmy sporo badań, wszystkie w miarę ok (tzn. leczę się na niedoczynność tarczycy, biorę bromergon). Jedynie mała mutacja MTHFR, ale podobno kwas foliowy w postaci metylowanej wystarczy. Teraz planuję zrobić całość badań immunologicznych do 6 tygodnia po poronieniu. Chciałabym wreszcie znaleźć przyczynę...Świetny wątek i ten spis na początku. Dobra robota
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Hatfe jesli chcecie znalezc przyczyne to pomyslcie o badaniu genetycznym materialu po poronieniu(czyli kariotypu dziecka), poza badaniami immunologucznymi to badanie da Wam pewnisc czy dziecko bylo zdrowe.
Bardzo mi przykro:(Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
Hatfe wrote:Cześć dziewczyny, ze smutkiem się witam, gdyż właśnie czekam na swoje kolejne poronienie. Pierwsze w 2015 roku, potem biochemiczna, teraz po 2 inseminacji udało się, ale zarodek obumarł w 6 tygodniu. Zrobiliśmy sporo badań, wszystkie w miarę ok (tzn. leczę się na niedoczynność tarczycy, biorę bromergon). Jedynie mała mutacja MTHFR, ale podobno kwas foliowy w postaci metylowanej wystarczy. Teraz planuję zrobić całość badań immunologicznych do 6 tygodnia po poronieniu. Chciałabym wreszcie znaleźć przyczynę...Świetny wątek i ten spis na początku. Dobra robota
Hatfe, bardzo mi przykro, mam nadzieje ze badania wyznacza przyczyneLipiec 2015- Początek starań
1/2/3 IUI
reni86 wrote:Hatfe jesli chcecie znalezc przyczyne to pomyslcie o badaniu genetycznym materialu po poronieniu(czyli kariotypu dziecka), poza badaniami immunologucznymi to badanie da Wam pewnisc czy dziecko bylo zdrowe.
Bardzo mi przykro:(
Chyba nie będziemy tego robić. Sprawdzaliśmy kariotypy u nas - wyszło ok. Jeśli zarodek był chory - to raczej przypadek, że to się powtórzyło, jeśli zdrowy - musimy szukać przyczyny we mnie, a i tak chcemy te wszystkie badania zrobić. Mam nadzieję, że coś się wyjaśni i dostaniemy jakieś leki. I że na kolejną ciąże nie będziemy czekać znów 2 lata...Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Hatfe wrote:Cześć dziewczyny, ze smutkiem się witam, gdyż właśnie czekam na swoje kolejne poronienie. Pierwsze w 2015 roku, potem biochemiczna, teraz po 2 inseminacji udało się, ale zarodek obumarł w 6 tygodniu. Zrobiliśmy sporo badań, wszystkie w miarę ok (tzn. leczę się na niedoczynność tarczycy, biorę bromergon). Jedynie mała mutacja MTHFR, ale podobno kwas foliowy w postaci metylowanej wystarczy. Teraz planuję zrobić całość badań immunologicznych do 6 tygodnia po poronieniu. Chciałabym wreszcie znaleźć przyczynę...Świetny wątek i ten spis na początku. Dobra robota
Witaj Hatfe - na początku chciałbym ci napisać ,że bardzo ci współczuję , dobrze , że właśnie chcesz po robić te badania, niekiedy przyczyny są banalne ale my o nich nie wiemy . Mam nadzieję, że w końcu uda Ci się znaleźć przyczynę tych niepowodzeń.
Mogłabyś napisać na jakich lekach byłaś w ciąży ?
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity