Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Warto co kilka miesięcy kontrolować poziom witamin i homocysteiny żeby w razie potrzeby np zmienić dawki.
Co do immunologa - teraz większość lekarzy nawet tych najlepszych ma opcję telekonsultacji i na znanylekarz możesz znaleźćCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka wrote:Anionka super!!! Co się nameczylas to Twoje ale efekt przynajmniej jest.
Karola co kilka miesięcy homocysteine. A jaki miałaś wynik? Powinien być między 6-8. Trochę poniżej 6 też jest ok.
A kariotypy są dość istotne, jeśli są poronienia nawykowe. Nawet nfz je refunduje. Chyba, że masz podejście, że jak wyjdą złe to i tak próbujecie do skutku bez pomocy medycznej.
b12 - 247 więc zaczęłam ją suplementowac.
Na NFZ mamy jednego genetyka, już prosiłam o skierowanie.. Ale jak mam się dostać za rok to bez sensu..
A po prostu genów mi nie wyleczą, tyle ze bede wiedziała. A i tak spróbuję nawet jak wyjdą nie ciekawe.. Bo mamy zdrowa córkę 😁Córka w 2013 r
Kir-AA
Karoola wrote:Homocysteina miałam 6,1,
b12 - 247 więc zaczęłam ją suplementowac.
Na NFZ mamy jednego genetyka, już prosiłam o skierowanie.. Ale jak mam się dostać za rok to bez sensu..
A po prostu genów mi nie wyleczą, tyle ze bede wiedziała. A i tak spróbuję nawet jak wyjdą nie ciekawe.. Bo mamy zdrowa córkę 😁
A mnie lewy jajnik dalej wykańcza 😵 a to już parę dni od owulki minęło 😏
Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:A mnie lewy jajnik dalej wykańcza 😵 a to już parę dni od owulki minęło 😏
-
Blondyna.B wrote:Mnie też lewy wykańczał i nadal czasem daje o sobie znać
To tylko w jednym cyklu czy częściej się zdarzało?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:A dowiedziałaś się o co temu jajnikowi chodziło?
To tylko w jednym cyklu czy częściej się zdarzało?
Chciałam poczekać do bety żeby Wam tu oficjalnie się ujawnićAni0nka, Jc94, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
MTHFR - jak homocysteina jest poniżej 8 to nic nie musisz robić (nie zmieniać suplementów) jeśli wyżej to warto na same metyle przejść albo zwiększyć dawkę
PAI-1 to kontrowersyjna sprawa - hematolodzy i ginekolodzy bardzo różnie do tego podchodzą, często w zależności od historii położniczych -
No wiesz co tak zwlekać z taką nowiną 😁 Dawaj znać jak beta 🤞
Okresowy brzuch to też ewidentny objaw 😍
Plus trochę mnie pocieszyłaś, że może nie jest zepsuty ten mój jajnik, ale ciśnie jak opętany 😅Blondyna.B lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Pokaż swojemu ginekologowi i zbadaj sobie homocysteine, kwas foliowy i wit b12.
Mthfr samo w sobie nic tak naprawdę nie znaczy. Pai-1 w polączeniu z tym, że u Ciebie nie wykryto wady genetycznej zarodka może mieć jakieś znaczenie diagnostyczne, powinnaś mieć zbadany układ krzepnięcia i zespół antyfosfolipidowy, być może dostaniesz leki p-krzepliwe w ciąży.
Podejścia lekarzy do PAI są bardzo różne. Jedni ignorują, inni od razu przepisują acard lub heparynę albo oba. Zależy też od historii położniczej.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Aaa Blondyna ♥️♥️♥️ krótko z Wami jestem a cieszę sie jak szalona ♥️
Teraz trzymam kciuki za spokojna i nudna ciążę.Blondyna.B lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Oki już troszkę wiem dzięki dziewczyny, od pozytywnego testy acard i heparyna i przechodzę na Enzmanna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 11:50
-
Ani0nka wrote:Ja mam jeszcze wynik bety 63. W następnym tygodniu mam powtórzyć czy już się wyzerowało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 11:50
-
Ani0nka wrote:Oki już troszkę wiem dzięki dziewczyny, od pozytywnego testy acard i heparyna i przechodzę na Enzmanna
-
Już z moja dobra koleżanka to skonsultowałam a lekarza jakiegoś ogarniętego muszę teraz poszukać
-
Ani0nka wrote:Już z moja dobra koleżanka to skonsultowałam a lekarza jakiegoś ogarniętego muszę teraz poszukać