Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Koleżanka ma bardzo duża wiedzę i jej ufam długo tu była ale to tez dłuższa historia oczywiście wszystko skonsultuje z lekarzem jeszcze czekam na kilka wyników
-
Nie wiedziałam ze z ta wada krzepnięcia poronienia nawykowe są do 12tyg ciąży 🤭 jejku jak dobrze ze z Alusiem miałam beztroska ciąże
-
Ani0nka wrote:Nie wiedziałam ze z ta wada krzepnięcia poronienia nawykowe są do 12tyg ciąży 🤭 jejku jak dobrze ze z Alusiem miałam beztroska ciąże2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ani0nka wrote:Nie wiedziałam ze z ta wada krzepnięcia poronienia nawykowe są do 12tyg ciąży 🤭 jejku jak dobrze ze z Alusiem miałam beztroska ciąże
Babulka, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Czekam na białka, układ antyfosfolipidowy zrobię ale to już wszystko w nowym miesiącu bo z kasa krucho
-
Ani0nka wrote:Czekam na białka, układ antyfosfolipidowy zrobię ale to już wszystko w nowym miesiącu bo z kasa krucho
-
Blondyna 🍀🍀🍀
Mnie dziś strasznie kłuje/ciągnie tak jakby w szyjce:/
Niemiłe uczucie.
A piersi chyba zaraz pękną👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Dokładnie Anionka, tak jak Blondyna pisze - na spokojnie. I nawet koleżanka z największą wiedzą amatorską nie powinna Ci zalecać leków ani suplementów bez wykształcenia medycznego i bez badań. I jeszcze jaki jest cel brania samego b12 bez badań, a pominięcia formy i dawki kwasu foliowego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 12:19
Blondyna.B lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jc94 wrote:Blondyna 🍀🍀🍀
Mnie dziś strasznie kłuje/ciągnie tak jakby w szyjce:/
Niemiłe uczucie.
A piersi chyba zaraz pęknąJc94, Blondyna.B lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Oki rozumiem dziewczyny ❤️ No drogie drogie ale ten enzmann ma pomoc na mthfr, a b12 mam za mało dlatego poleciła ten suplement, bo powinnam brać metyle przy tych mutacjach. Ja kompetnie nie wiem o czym pisze tylko przekazuje Wam co mi koleżanka napisała
-
Oj cieszyłabym się jak szalona 😜
Mąż się pytał kiedy testy mogę robić. Póki co na spokojnie. Próbuję się opanować żeby potem za bardzo nie płakać.
Najważniejsze i to muszę sobie powtarzać- MOGĘ SIĘ STARAĆ 😊Babulka lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Ani0nka wrote:Oki rozumiem dziewczyny ❤️ No drogie drogie ale ten enzmann ma pomoc na mthfr, a b12 mam za mało dlatego poleciła ten suplement, bo powinnam brać metyle przy tych mutacjach. Ja kompetnie nie wiem o czym pisze tylko przekazuje Wam co mi koleżanka napisała
Mi np pomagają tylko leki B12 i kwas foliowy - suplementy to za mało. My tu chcemy pomóc i też swoją wiedzę przekazaćAni0nka lubi tę wiadomość
-
Jc94 wrote:Oj cieszyłabym się jak szalona 😜
Mąż się pytał kiedy testy mogę robić. Póki co na spokojnie. Próbuję się opanować żeby potem za bardzo nie płakać.
Najważniejsze i to muszę sobie powtarzać- MOGĘ SIĘ STARAĆ 😊
Mój M. nawet nie wie o testach, zobaczymy co beta powie i planuję jutro zrobić cyfrowy i mu dać (oby złapał tą kreskę - na żywo ładniej ją było widać niż na zdjęciu)Jc94, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Ani0nka mamy te same mutacje.
W przyszłym miesiącu koniecznie zrób te badania co dziewczyny napisały 👍. Ja kwas foliowy ponad skalę miałam, homocysteine 7.79, B12 taka średnia. Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego. Niedługo go powtarzam.(Antykoagulant toczniowy obecny(1.25) i w beta2 glikoproteine w klasie IgM (jak w IgM to zakrzepica tętnic). Mi hematolog nic nie chciał dać na PAI.Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:No może coś być na rzeczy
Mój M. nawet nie wie o testach, zobaczymy co beta powie i planuję jutro zrobić cyfrowy i mu dać (oby złapał tą kreskę - na żywo ładniej ją było widać niż na zdjęciu)👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Wiem wiem dziewczyny Wy również jesteście OGROMNĄ Skarbnica wiedzy dlatego się wszystkim będę tu Wami dzielić ❤️❤️❤️ Myśle ze z 2 miesiące chce wszystko pięknie ogarnąć z wynikami i się ze wszystkim zapoznać i tez działamy- znaczy takie jest moje zdanie a nie wiem co na to maz... pewnie będzie chciał dłużej czekać
Karoola lubi tę wiadomość
-
Anionka to nie pomoze na mthfr. To jest tylko i wylacznie wariant jednego z genow nie zadna choroba. Nie wskazuje w zaden sposob jak Twoj organizm może radzić sobie z metylacja. To że komuś pomogło suplementowanie b12 takiej czy innej firmy o niczym nie swiadczy dla Ciebie. Ten sam suplement za połowę ceny będzie działał tak samo a nawet nie wiesz czy go potrzebujesz. Istotny jest dla Ciebie kwas foliowy, bo to on jest potrzebny zarodkowi. Organizm musi być nim wysycony już przed ciążą. Branie suplementów na ślepo może Ci zaszkodzić.
Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Oki Neurovit widzę jest spoko na receptę, brałam bo jak miałam brak czucia w języku po wyrwaniu ósemek. Pogadam z ginem jak już będę na wizycie kontrolnej