Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
I ostatnia rzecz, niektóre z tych kompleksów witamin mają biotynę, wtedy trzeba go odstawić w ciąży i zamienić na coś innego, np rozdzielić witaminy2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ani0nka wrote:Już nie biorę a brałam prenatal uno i duo
-
Ani0nka wrote:Blondyna a w synevo albo diagnostyce muszę to zrobić ❤️
-
Zakupiłam to
https://zdrowegeny.pl/badanie-krwi/zespol-antyfosfolipidowy-badanie-przeciwcial-antyfosfolipidowych
A przestałam brać jak dowiedziałam się ze serduszko przestało bić -
Ani0nka wrote:Zakupiłam to
https://zdrowegeny.pl/badanie-krwi/zespol-antyfosfolipidowy-badanie-przeciwcial-antyfosfolipidowych
A przestałam brać jak dowiedziałam się ze serduszko przestało bić
Kwas foliowy trzeba brać 3 miesiące przed staraniami więc koniecznie znowu bierz -
Blondyna, gratulacje!!! I trzymam kciuki za piękną betę, potem przyrost a potem serduszko i nudnej ciąży 🥰🍀
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Jak już beta będzie 0 i będę po okresie to zacznę brać kwas foliowy
-
Anionka zdecydowanie bierz kwas.
Edit ja też przerwałam na chwilę po informacji o poronieniu ale potem zaczęłam szybko jak się zorientowałam że będę chciała się starać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 18:49
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja też przerwałam branie.. Chyba muszę wznowić. To chyba taki szok po poronieniu
A jaki kwas foliowy bierzecie?
Ja teraz brałam pregna start więc dokończę, mam jeszcze omega med też dokończę.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
W vitalabo szybciej są wyniki na zespół antyfosfolipidowy. Tylko chyba troche drożej wychodzi.
Pomarańcza fajny skład ma ta pueria uno. Chyba zaraz zamówię.Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
Zaczęłam łykać Folik od kwietnia ubiegłego roku a w ciąży lekarz zamienił mi go na Tardyferon. Po poronieniu go skończyłam i znów przeszłam na Folik. 😅 Tylko ten (znów powtórzę) Folik to bardzo mała dawka jest i ważne, by przy okazji nie spożywać za dużo związków, które wypłukują kwas foliowy/żelazo z organizmu. Dodatkowo mam problem z przyswajalnością (a mój mąż odwrotnie, tak się dobraliśmy 😂). W Pregna Start jest taka sama dawka jak coś. 😉
Teraz kurde nie pamiętam jaka dawka jest w Tardyferonie 🧐 ale na pewno większa, bo moje samopoczucie po 1 tabletce to był dramat a po dwóch to już w ogóle 🤮🤮🤮.
A wiecie co, nawet nie pamiętam czy badałam tę homocysteinę. Raczej nie - chyba byłam przed tymi badaniami w ciąży 🤭.
Kuźwa, dziewczyny, jeszcze się dobrze nie zaczęło a ja już czuję, że z tego cyklu nici. Mam jakieś takie wewnętrzne przeczucie, no, chyba, że mi się jutro odmieni. 😂
PS.: A no i dodam parę słów do tego kwasu foliowego - mimo łykania go tak długo i tak myślałam, że do 9 miesiąca skończę w peruce. Powaga. Tak mi włosy leciały, byłam dosłownie PRZE-RA-ŻO-NA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 20:36
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Zaczęłam łykać Folik od kwietnia ubiegłego roku a w ciąży lekarz zamienił mi go na Tardyferon. Po poronieniu go skończyłam i znów przeszłam na Folik. 😅 Tylko ten (znów powtórzę) Folik to bardzo mała dawka jest i ważne, by przy okazji nie spożywać za dużo związków, które wypłukują kwas foliowy/żelazo z organizmu. Dodatkowo mam problem z przyswajalnością (a mój mąż odwrotnie, tak się dobraliśmy 😂). W Pregna Start jest taka sama dawka jak coś. 😉
Teraz kurde nie pamiętam jaka dawka jest w Tardyferonie 🧐 ale na pewno większa, bo moje samopoczucie po 1 tabletce to był dramat a po dwóch to już w ogóle 🤮🤮🤮.
A wiecie co, nawet nie pamiętam czy badałam tę homocysteinę. Raczej nie - chyba byłam przed tymi badaniami w ciąży 🤭.
Kuźwa, dziewczyny, jeszcze się dobrze nie zaczęło a ja już czuję, że z tego cyklu nici. Mam jakieś takie wewnętrzne przeczucie, no, chyba, że mi się jutro odmieni. 😂
PS.: A no i dodam parę słów do tego kwasu foliowego - mimo łykania go tak długo i tak myślałam, że do 9 miesiąca skończę w peruce. Powaga. Tak mi włosy leciały, byłam dosłownie PRZE-RA-ŻO-NA.
Jak mi tak leciały włosy to miałam podwyższone tsh. Jak na mnie w wersji hardcorowej czyli ok 2,8Nati94 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Ja biorę metafolin od solgar
Zamawiam przez internet i odbieram w aptece doz
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Karoola wrote:Wiesz co.. Coś Ci się pomyliło.. Tardyferon to żelazo, przy anemii się go dostaje. Nie zamiast kwasu foliowego..
Jak mi tak leciały włosy to miałam podwyższone tsh. Jak na mnie w wersji hardcorowej czyli ok 2,8
😳😳😳
Myślałam, że to zamienne jest 🙈. W takim razie dzięki za poprawkę. 😊
Na TSH mam Euthyrox 25 mg i zaczęłam brać od początku ciąży. 🧐11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki