Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
AgrafkaCh wrote:Ja juz po wizycie u gin, mam skierowanie di szpitala na jutro. Strasznie się boję, żeby mi tam nic nie popsuli... .Dzięki dziewczyny!!
Będzie dobrze, trzymaj się :*AgrafkaCh lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Ja chciałam od razu łyżeczkowanie chciałam mieć to za sobą jak najszybciej, iść do domu do dzieci i męże i zamknąć ten rozdział dlatego nie zgodziłam się na farmakologięDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Agrafka będzie dobrze ,sama to przeszłam 2miesiace temu. Ja trafiłam na miłe i pomocne pielęgniarki i lekarza. Tobie też tego życzę. o dziwo w szpitalu naprawdę dobrze się trzymałam,to chyba psychika tak działa ,że musisz to przeżyć i stąd ta siła ,chyba coś w tym jest ,że SIŁA JEST KOBIETĄ cały czas myślałam tylko o mężu jak o to wszystko znosi w domu. Trzymaj się , przytulam najmocniej
AgrafkaCh lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Babulka wrote:Malinka jak u Ciebie?
Zaraz jadę do szpitala. Krwawienie dzisiaj jest spore. Brzuch mnie nie boli. Ale przede wszystkim chodzi o immunoglobulinę. Nie dostanę jej na izbie przyjęć. A nie daruję sobie, jeśli przy kolejnych ciążach będzie problem. Jestem załamana, chciałam uniknąć tego pobytuStarania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Pomarańcza i Akaata gratulacje!
Zaglądam do Was po cichu i się bardzo cieszę że mamy tu kolejne ⏸️☘️☘️☘️☘️Akataa, Pomarańcza lubią tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Malinkaaa wrote:Zaraz jadę do szpitala. Krwawienie dzisiaj jest spore. Brzuch mnie nie boli. Ale przede wszystkim chodzi o immunoglobulinę. Nie dostanę jej na izbie przyjęć. A nie daruję sobie, jeśli przy kolejnych ciążach będzie problem. Jestem załamana, chciałam uniknąć tego pobytu
Malinkaaa lubi tę wiadomość
-
AgrafkaCh trzymaj się! Tak jak dziewczyny piszą - będzie szybko po sprawie, ja się po lekach męczyłam 3tygodnie i z perspektywy czasu żałuję, że nie piszlam do szpitala na zabieg.
Mialam wczoraj poważną rozmowę z mężem o staraniach. Mąż mi powiedział, że takie rezygnowanie z marzenia to coś do mnie niepodobnego i ciężko mu patrzeć jak to poronienie mnie zgasiło. Że się coraz częściej zawieszam, że nie mam mojej energii, nawet synek pyta ciągle czemu mamusia jest smutna. Chyba za bardzo próbowałam sobie wmówić, że ze mną jest ok, chyba jednak muszę sobie pozwolić na płacz, żałobę i ciszę. Na pewno muszę odpocząć od forum, zajrzałam na grupę ciążową i serce pęka, że mnie tam nie ma i czuję się z tego wykluczona 😪
Jutro lecimy na wakacje, które zaaranżował mój mąż i ciągle mówiłam, że ja nie potrzebuję teraz urlopu. Po wczorajszej rozmowie zrozumiałam, że on ten urlop ogarnął dla mnie, bo wiedział, że może nie pęknę od razu, ale za jakiś czas będzie mi oderwanie od rzeczywistości potrzebne. 01.06 miało być USG 1trymestru, a mi się chce wyć 😪 trzymam za Was wszystkie kciuki!31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Cslza ,ja odrazu usunęłam się z grupy Rodzę w październiku czy coś takiego bo na październik miałam termin , pamiętam siedziałam wtedy i czekam na przyjęcie do szpitala i odrazu usunęłam te grupę.wiem że jestem okropna ale nie chciałam żeby wkurwialy mnie szczęśliwe laski których największym problemem w tym momencie było to że nie mieszczą się w jeansy. Może to takie płytkie ale mi to szczęście zostało zabrane i nie widziałam sensu w tym żeby się katować i oglądać fotki z czyjegoś USG
Pozwól sobie na żałobę , wiem że masz synka i musisz się jakoś trzymać ,ja nie mam dla kogo to już wogole jest dramatONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Anka94 wrote:Cslza ,ja odrazu usunęłam się z grupy Rodzę w październiku czy coś takiego bo na październik miałam termin , pamiętam siedziałam wtedy i czekam na przyjęcie do szpitala i odrazu usunęłam te grupę.wiem że jestem okropna ale nie chciałam żeby wkurwialy mnie szczęśliwe laski których największym problemem w tym momencie było to że nie mieszczą się w jeansy. Może to takie płytkie ale mi to szczęście zostało zabrane i nie widziałam sensu w tym żeby się katować i oglądać fotki z czyjegoś USG
Pozwól sobie na żałobę , wiem że masz synka i musisz się jakoś trzymać ,ja nie mam dla kogo to już wogole jest dramat
Jak dla mnie Twoje odczucia są całkowicie normalne. Też nie robiłabym sobie krzywdy czytając o ciążowych problemachStarania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Akataa wrote:Współczuję, ja też tylko ze względu na immunoglobulinę zdecydowałam się na szpital. Mam nadzieję, że trafisz na emaptyczny personel i wszystko sprawnie pójdzie. Trzymaj się. 🫂
Dzięki. Personel jest w miarę w porządku. Ale mam podejrzenie pozamacicznej. Której nie widziała gin na usg. Szczerze, to ja ją dzisiaj też widziałam. Jest bardzo blisko jajnika. Za blisko. Jeśli to pęcherzyk. W szpitalu do wyboru czekanie na ujemną betę lub operacja.Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Malinkaaa wrote:Dzięki. Personel jest w miarę w porządku. Ale mam podejrzenie pozamacicznej. Której nie widziała gin na usg. Szczerze, to ja ją dzisiaj też widziałam. Jest bardzo blisko jajnika. Za blisko. Jeśli to pęcherzyk. W szpitalu do wyboru czekanie na ujemną betę lub operacja.
Malinkaaa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Współczuję nerwów 😣 A jaką nasz teraz betę?
W piątek miałam 132. W stosunku do środy spadała. Dzisiejszej jeszcze nie znam, mam być na czczo.
Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Malinkaaa wrote:W piątek miałam 132. W stosunku do środy spadała. Dzisiejszej jeszcze nie znam, mam być na czczo.
A nie proponowali Ci metroteksatu? Czy to za wczesna ciąża?Malinkaaa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Trzymam kciuki, żeby to jednak nie był pęcherzyk 🙏
A nie proponowali Ci metroteksatu? Czy to za wczesna ciąża?
W tym szpitalu już go nie podają. Więc są tylko 2 drogi do wyboruStarania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Malinkaaa wrote:Dzięki. Personel jest w miarę w porządku. Ale mam podejrzenie pozamacicznej. Której nie widziała gin na usg. Szczerze, to ja ją dzisiaj też widziałam. Jest bardzo blisko jajnika. Za blisko. Jeśli to pęcherzyk. W szpitalu do wyboru czekanie na ujemną betę lub operacja.
-
Dzisiaj miałam drugie usg. Lekarka (dobra) sama nie jest pewna, czy to pozamaciczna czy nie. Na prawym jajniku coś jest, może ciałko żółte, może pęcherzyk... Beta wzrosła ze 132 na ok. 150. Ale jest to inny lab. Taki wzrost o niczym nie świadczy wg niej. Nadal mam być na czczo i czekać.Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Malinka bardzo współczuję nerwów.
Poronienie to zawsze tragedia ale już lepsze zwykle niż pozamaciczna. Oby jednak obeszło się bez operacji.
Dziewczyny mam grypę jelitowa rzygam za przeproszeniem jak kot i nie nie jest to wyimaginowana ciąża jakieś trzy dni od zapłodnienia tylko regularny wirus. Wykończe się nic nie pomaga. Posłałam starego do teściowej po orzechówkę to ostatnia deska ratunkuMalinkaaa lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas