Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurcze ,ciekawe ile Ci każą czekać na czczo 🙄,ja przy zabiegu zgłosiłam się do szpitala na czczo w środę rano,cały czas miałam nic nie jeść ,bo zabieg mial być tego samego dnia a finalnie był w czwartek ok.13 , więc zjadłam pierwszy posiłek ok 15 w czwartekONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Anka94 wrote:O kurcze ,ciekawe ile Ci każą czekać na czczo 🙄,ja przy zabiegu zgłosiłam się do szpitala na czczo w środę rano,cały czas miałam nic nie jeść ,bo zabieg mial być tego samego dnia a finalnie był w czwartek ok.13 , więc zjadłam pierwszy posiłek ok 15 w czwartek
Mi lekarz mówił że pięć godzin przed zabiegiem na czczo wystarczył. Ja w dniu zabiegu mogłam zjeść śniadanie bo miałam go mieć dopiero późnym popołudniemDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Anka94 wrote:O kurcze ,ciekawe ile Ci każą czekać na czczo 🙄,ja przy zabiegu zgłosiłam się do szpitala na czczo w środę rano,cały czas miałam nic nie jeść ,bo zabieg mial być tego samego dnia a finalnie był w czwartek ok.13 , więc zjadłam pierwszy posiłek ok 15 w czwartek
O kurde. Nie pocieszyłaś mnienajgorszy brak wody
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Dziękuję Dziewczyny za każde dobre słowo. Lepiej mi, że mogę się tutaj wyżalić i mnie rozumiecie
Anka94 lubi tę wiadomość
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Wodę możesz pić ,tylko chyba dużo ,ale jakby to się przedłużało to upomnij się o kroplówkę jakby Ci nie dali. Mi chyba z 4 wpakowali to nawet nie czułam tego głodu
Jejku jak ja żałuję że nie wiedziałam o tej grupie te 2miesiace temu, dużo by mi to pomogło przejść przez to wszystko. Konkretne informacje bym otrzymała,a tak to byłam kompletnie zielona. Ja nigdy nawet nie byłam w szpitalu wcześniej,znaczy jako pacjent, byłam mega zagubionaMalinkaaa lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Zakupiłam jakieś mix wspomagaczy.
Olej z wiesiolka, miovielie nac, inofem 🙈 na owulacje wezmę jeszcze acc optima chyba... No to chyba oszalalam 😂
Ale ja musze skrócić ten cykl bo oszalejeCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Ja dziś za to kolejne USG... Im bliżej tego 8 tygodnia tym stresuje się coraz bardziej, że znów się to powtórzy. Latam do lekarzy co tydzień sprawdzam czy wszystko ok i przed każdą wizytą boję się znów tych słów, że serduszko nie bije 😔.11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Karoola wrote:Zakupiłam jakieś mix wspomagaczy.
Olej z wiesiolka, miovielie nac, inofem 🙈 na owulacje wezmę jeszcze acc optima chyba... No to chyba oszalalam 😂
Ale ja musze skrócić ten cykl bo oszaleje
Właśnie ma któraś z Was coś sprawdzonego na wyregulowanie cyklu ,u mnie dzis 17dc i nie chuchu nie widać owulacji 🙄,test negatywne,niby w majtkach wilgotno ,więc sporo śluzu ,ale do mocnej kreski daleko 😡,znowu będzie trwał ten cykl pewnie ponad 35dniONA jeszcze 27l ,ON 30lat
JustaSzcz wrote:Ja dziś za to kolejne USG... Im bliżej tego 8 tygodnia tym stresuje się coraz bardziej, że znów się to powtórzy. Latam do lekarzy co tydzień sprawdzam czy wszystko ok i przed każdą wizytą boję się znów tych słów, że serduszko nie bije 😔.
Trzymamy kciukiminie 8 tydzień i pewnie troszkę się uspokoisz.
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Babulka wrote:U mnie 2 dpo i plamienie 😔 W dzień owulacji też miałam i uznałam za owulacyjne no ale dzisiaj to już niestety 😢
Masakra. Widzę, że nikt nie może mieć spokoju.
Babulka jak badałaś celiakie?Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Malinkaaa wrote:Masakra. Widzę, że nikt nie może mieć spokoju.
Babulka jak badałaś celiakie?
Robiłam przeciwciała p/transglutaminazie tkankowej, endomysium i iga całkowite.Malinkaaa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
JustaSzcz wrote:Ja dziś za to kolejne USG... Im bliżej tego 8 tygodnia tym stresuje się coraz bardziej, że znów się to powtórzy. Latam do lekarzy co tydzień sprawdzam czy wszystko ok i przed każdą wizytą boję się znów tych słów, że serduszko nie bije 😔.
Jak ja Ci kibicuję ❤️,moja historia jest praktycznie identyczna jak Twoja ,w listopadzie biochem ,na zasadzie test ciążowy na drugi dzień już dostałam okres, w styczniu wymarzone 2kreski i niestety strata w kwietniu (ciąża obumarła w 9tyg ,ja dowiedziałam się dopiero w 12). Dajesz mi nadzieję,że i dla mnie wyjdzie słońceJustaSzcz lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Babulka, a to plamienie czerwone czy kawa z mlekiem? Mi się zdarzyło 2 razy, raz było to w cyklu po poronieniu, wiec wiadome różne akcje, a drugie plamienie to było takie właśnie kawa z mlekiem i lekarz powiedział ze to coś starego musiało wyjść albo jakaś torbielka się wyniosła. No ale do końca nie wiem co to było.
Natomiast u mnie ta stymulacja to jedno wielkie 💩. Najpierw za dużo urosło na raz, potem się wyłonił jakiś pęcherzyk dominujący, ale za to estradiol spad do granic jak na początku cyklu. Ja nie wiem co się odwaliło, ale w takim razie ten pęcherzyk 16mm to chyba jakieś puste widmo, bo przecież on powinien estradiol produkować. Z tego co się orientuje min 200 na jeden pęcherzyk dojrzewający. No ale dr kazała podać sobie ovi i działać…
-
Anka94 wrote:Jak ja Ci kibicuję ❤️,moja historia jest praktycznie identyczna jak Twoja ,w listopadzie biochem ,na zasadzie test ciążowy na drugi dzień już dostałam okres, w styczniu wymarzone 2kreski i niestety strata w kwietniu (ciąża obumarła w 9tyg ,ja dowiedziałam się dopiero w 12). Dajesz mi nadzieję,że i dla mnie wyjdzie słońce
Ja Wam wszystkim tutaj też ogromnie kibicuje! ❤️❤️❤️ Taką mam cichą nadzieję, że każdej z nas tutaj się uda! Musi!
Choc w mojej sytuacji do wszystkiego tak ostrożnie podchodzę, że nawet za bardzo ta ciąża nie daje mi takiej radości jak poprzednie. Tym razem nikomu o niej nie powiedziałam, wie mąż i Wy.Anka94 lubi tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
JustaSzcz wrote:Ja Wam wszystkim tutaj też ogromnie kibicuje! ❤️❤️❤️ Taką mam cichą nadzieję, że każdej z nas tutaj się uda! Musi!
Choc w mojej sytuacji do wszystkiego tak ostrożnie podchodzę, że nawet za bardzo ta ciąża nie daje mi takiej radości jak poprzednie. Tym razem nikomu o niej nie powiedziałam, wie mąż i Wy.
Będzie dobrze ,musi bycONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Susanne wrote:Babulka, a to plamienie czerwone czy kawa z mlekiem? Mi się zdarzyło 2 razy, raz było to w cyklu po poronieniu, wiec wiadome różne akcje, a drugie plamienie to było takie właśnie kawa z mlekiem i lekarz powiedział ze to coś starego musiało wyjść albo jakaś torbielka się wyniosła. No ale do końca nie wiem co to było.
Natomiast u mnie ta stymulacja to jedno wielkie 💩. Najpierw za dużo urosło na raz, potem się wyłonił jakiś pęcherzyk dominujący, ale za to estradiol spad do granic jak na początku cyklu. Ja nie wiem co się odwaliło, ale w takim razie ten pęcherzyk 16mm to chyba jakieś puste widmo, bo przecież on powinien estradiol produkować. Z tego co się orientuje min 200 na jeden pęcherzyk dojrzewający. No ale dr kazała podać sobie ovi i działać…
Z tym, że po poprzedniej owulacji miałam cały czas jakiś taki dyskomfort jak na 🐵 aż do tej owulki, praktycznie codziennie. Cuda. W międzyczasie byłam u gina na usg i mówi, że wszystko ok i za bardzo się wsłuchuję🤦♀️ No ale krew to raczej juz ewidentny objaw a nie moje wmawianie.
Chyba to jeszcze za wcześnie na za niski progesteron, bo dopiero jestem po owulacji 🤔
Dr widzi szanse na powodzenie tego pęcherzyka?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka, myśle, ze u Ciebie to plamienie owulacyjne. Ale będziesz obserwować, jeżeli już jutro nic nie będzie, to ja bym się nie martwiła.
Wyniki przyszły już po tym jak wyszłam z gabinetu, dostałam telefon, ze są ok i ze mam działać, zastrzyk ovi itd. 🤷♀️ -
Susanne wrote:Babulka, myśle, ze u Ciebie to plamienie owulacyjne. Ale będziesz obserwować, jeżeli już jutro nic nie będzie, to ja bym się nie martwiła.
Wyniki przyszły już po tym jak wyszłam z gabinetu, dostałam telefon, ze są ok i ze mam działać, zastrzyk ovi itd. 🤷♀️
To kłuj się i niech się dzieje co ma się dziać ✊✊✊2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Justa kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki, żeby tym razem się udało i wszystko było dobrze!!!
Anka ja miałam wielokrotnie potwierdzane owulki monitoringiem i nawet w cyklach, kiedy zachodziłam w ciążę testy owulacyjne mi nie wychodziły.