X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ,ciekawe ile Ci każą czekać na czczo 🙄,ja przy zabiegu zgłosiłam się do szpitala na czczo w środę rano,cały czas miałam nic nie jeść ,bo zabieg mial być tego samego dnia a finalnie był w czwartek ok.13 , więc zjadłam pierwszy posiłek ok 15 w czwartek

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    O kurcze ,ciekawe ile Ci każą czekać na czczo 🙄,ja przy zabiegu zgłosiłam się do szpitala na czczo w środę rano,cały czas miałam nic nie jeść ,bo zabieg mial być tego samego dnia a finalnie był w czwartek ok.13 , więc zjadłam pierwszy posiłek ok 15 w czwartek

Mi lekarz mówił że pięć godzin przed zabiegiem na czczo wystarczył. Ja w dniu zabiegu mogłam zjeść śniadanie bo miałam go mieć dopiero późnym popołudniem

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:

O kurde. Nie pocieszyłaś mnie :D najgorszy brak wody

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za każde dobre słowo. Lepiej mi, że mogę się tutaj wyżalić i mnie rozumiecie <3

Anka94 lubi tę wiadomość

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodę możesz pić ,tylko chyba dużo ,ale jakby to się przedłużało to upomnij się o kroplówkę jakby Ci nie dali. Mi chyba z 4 wpakowali to nawet nie czułam tego głodu

Jejku jak ja żałuję że nie wiedziałam o tej grupie te 2miesiace temu, dużo by mi to pomogło przejść przez to wszystko. Konkretne informacje bym otrzymała,a tak to byłam kompletnie zielona. Ja nigdy nawet nie byłam w szpitalu wcześniej,znaczy jako pacjent, byłam mega zagubiona

Malinkaaa lubi tę wiadomość

• Babulka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2 dpo i plamienie 😔 W dzień owulacji też miałam i uznałam za owulacyjne no ale dzisiaj to już niestety 😢

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam jakieś mix wspomagaczy.
    Olej z wiesiolka, miovielie nac, inofem 🙈 na owulacje wezmę jeszcze acc optima chyba... No to chyba oszalalam 😂

Ale ja musze skrócić ten cykl bo oszaleje

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś za to kolejne USG... Im bliżej tego 8 tygodnia tym stresuje się coraz bardziej, że znów się to powtórzy. Latam do lekarzy co tydzień sprawdzam czy wszystko ok i przed każdą wizytą boję się znów tych słów, że serduszko nie bije 😔.

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Zakupiłam jakieś mix wspomagaczy.
    Olej z wiesiolka, miovielie nac, inofem 🙈 na owulacje wezmę jeszcze acc optima chyba... No to chyba oszalalam 😂

Ale ja musze skrócić ten cykl bo oszaleje

Właśnie ma któraś z Was coś sprawdzonego na wyregulowanie cyklu ,u mnie dzis 17dc i nie chuchu nie widać owulacji 🙄,test negatywne,niby w majtkach wilgotno ,więc sporo śluzu ,ale do mocnej kreski daleko 😡,znowu będzie trwał ten cykl pewnie ponad 35dni

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    Ja dziś za to kolejne USG... Im bliżej tego 8 tygodnia tym stresuje się coraz bardziej, że znów się to powtórzy. Latam do lekarzy co tydzień sprawdzam czy wszystko ok i przed każdą wizytą boję się znów tych słów, że serduszko nie bije 😔.

Trzymamy kciuki :) minie 8 tydzień i pewnie troszkę się uspokoisz.

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    U mnie 2 dpo i plamienie 😔 W dzień owulacji też miałam i uznałam za owulacyjne no ale dzisiaj to już niestety 😢

Masakra. Widzę, że nikt nie może mieć spokoju.

Babulka jak badałaś celiakie?

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaa wrote:
    Masakra. Widzę, że nikt nie może mieć spokoju.

Babulka jak badałaś celiakie?
    Nigdy w życiu nie miałam plamień srodcyklicznych to teraz muszę 🙄

Robiłam przeciwciała p/transglutaminazie tkankowej, endomysium i iga całkowite.

Malinkaaa lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:

Jak ja Ci kibicuję ❤️,moja historia jest praktycznie identyczna jak Twoja ,w listopadzie biochem ,na zasadzie test ciążowy na drugi dzień już dostałam okres, w styczniu wymarzone 2kreski i niestety strata w kwietniu (ciąża obumarła w 9tyg ,ja dowiedziałam się dopiero w 12). Dajesz mi nadzieję,że i dla mnie wyjdzie słońce

JustaSzcz lubi tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, a to plamienie czerwone czy kawa z mlekiem? Mi się zdarzyło 2 razy, raz było to w cyklu po poronieniu, wiec wiadome różne akcje, a drugie plamienie to było takie właśnie kawa z mlekiem i lekarz powiedział ze to coś starego musiało wyjść albo jakaś torbielka się wyniosła. No ale do końca nie wiem co to było.

Natomiast u mnie ta stymulacja to jedno wielkie 💩. Najpierw za dużo urosło na raz, potem się wyłonił jakiś pęcherzyk dominujący, ale za to estradiol spad do granic jak na początku cyklu. Ja nie wiem co się odwaliło, ale w takim razie ten pęcherzyk 16mm to chyba jakieś puste widmo, bo przecież on powinien estradiol produkować. Z tego co się orientuje min 200 na jeden pęcherzyk dojrzewający. No ale dr kazała podać sobie ovi i działać…

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Jak ja Ci kibicuję ❤️,moja historia jest praktycznie identyczna jak Twoja ,w listopadzie biochem ,na zasadzie test ciążowy na drugi dzień już dostałam okres, w styczniu wymarzone 2kreski i niestety strata w kwietniu (ciąża obumarła w 9tyg ,ja dowiedziałam się dopiero w 12). Dajesz mi nadzieję,że i dla mnie wyjdzie słońce

Ja Wam wszystkim tutaj też ogromnie kibicuje! ❤️❤️❤️ Taką mam cichą nadzieję, że każdej z nas tutaj się uda! Musi!
    Choc w mojej sytuacji do wszystkiego tak ostrożnie podchodzę, że nawet za bardzo ta ciąża nie daje mi takiej radości jak poprzednie. Tym razem nikomu o niej nie powiedziałam, wie mąż i Wy.

Anka94 lubi tę wiadomość

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    Ja Wam wszystkim tutaj też ogromnie kibicuje! ❤️❤️❤️ Taką mam cichą nadzieję, że każdej z nas tutaj się uda! Musi!
    Choc w mojej sytuacji do wszystkiego tak ostrożnie podchodzę, że nawet za bardzo ta ciąża nie daje mi takiej radości jak poprzednie. Tym razem nikomu o niej nie powiedziałam, wie mąż i Wy.

Będzie dobrze ,musi byc

• Babulka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Babulka, a to plamienie czerwone czy kawa z mlekiem? Mi się zdarzyło 2 razy, raz było to w cyklu po poronieniu, wiec wiadome różne akcje, a drugie plamienie to było takie właśnie kawa z mlekiem i lekarz powiedział ze to coś starego musiało wyjść albo jakaś torbielka się wyniosła. No ale do końca nie wiem co to było.

Natomiast u mnie ta stymulacja to jedno wielkie 💩. Najpierw za dużo urosło na raz, potem się wyłonił jakiś pęcherzyk dominujący, ale za to estradiol spad do granic jak na początku cyklu. Ja nie wiem co się odwaliło, ale w takim razie ten pęcherzyk 16mm to chyba jakieś puste widmo, bo przecież on powinien estradiol produkować. Z tego co się orientuje min 200 na jeden pęcherzyk dojrzewający. No ale dr kazała podać sobie ovi i działać…
    W dniu owulacji trochę krwi w śluzie. Dzisiaj całkiem widoczna ilość żywej krwi też w śluzie, przy korzystaniu z wc. Samo nie wylatuje. Nie wiem moze to jeszcze po owulacji coś się wydostaje? 🤷‍♀️
    Z tym, że po poprzedniej owulacji miałam cały czas jakiś taki dyskomfort jak na 🐵 aż do tej owulki, praktycznie codziennie. Cuda. W międzyczasie byłam u gina na usg i mówi, że wszystko ok i za bardzo się wsłuchuję🤦‍♀️ No ale krew to raczej juz ewidentny objaw a nie moje wmawianie.
    Chyba to jeszcze za wcześnie na za niski progesteron, bo dopiero jestem po owulacji 🤔

Dr widzi szanse na powodzenie tego pęcherzyka?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Susanne Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, myśle, ze u Ciebie to plamienie owulacyjne. Ale będziesz obserwować, jeżeli już jutro nic nie będzie, to ja bym się nie martwiła.

Wyniki przyszły już po tym jak wyszłam z gabinetu, dostałam telefon, ze są ok i ze mam działać, zastrzyk ovi itd. 🤷‍♀️

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Babulka, myśle, ze u Ciebie to plamienie owulacyjne. Ale będziesz obserwować, jeżeli już jutro nic nie będzie, to ja bym się nie martwiła.

Wyniki przyszły już po tym jak wyszłam z gabinetu, dostałam telefon, ze są ok i ze mam działać, zastrzyk ovi itd. 🤷‍♀️
    Jeszcze myślę, że może to acard bo dopiero zaczęłam brać parę dni temu 🤔

To kłuj się i niech się dzieje co ma się dziać ✊✊✊

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• dafney Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki, żeby tym razem się udało i wszystko było dobrze!!!

Anka ja miałam wielokrotnie potwierdzane owulki monitoringiem i nawet w cyklach, kiedy zachodziłam w ciążę testy owulacyjne mi nie wychodziły.

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ