X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ,ciekawe ile Ci każą czekać na czczo 🙄,ja przy zabiegu zgłosiłam się do szpitala na czczo w środę rano,cały czas miałam nic nie jeść ,bo zabieg mial być tego samego dnia a finalnie był w czwartek ok.13 , więc zjadłam pierwszy posiłek ok 15 w czwartek

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    O kurcze ,ciekawe ile Ci każą czekać na czczo 🙄,ja przy zabiegu zgłosiłam się do szpitala na czczo w środę rano,cały czas miałam nic nie jeść ,bo zabieg mial być tego samego dnia a finalnie był w czwartek ok.13 , więc zjadłam pierwszy posiłek ok 15 w czwartek

Mi lekarz mówił że pięć godzin przed zabiegiem na czczo wystarczył. Ja w dniu zabiegu mogłam zjeść śniadanie bo miałam go mieć dopiero późnym popołudniem

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:

O kurde. Nie pocieszyłaś mnie :D najgorszy brak wody

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za każde dobre słowo. Lepiej mi, że mogę się tutaj wyżalić i mnie rozumiecie <3

Anka94 lubi tę wiadomość

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodę możesz pić ,tylko chyba dużo ,ale jakby to się przedłużało to upomnij się o kroplówkę jakby Ci nie dali. Mi chyba z 4 wpakowali to nawet nie czułam tego głodu

Jejku jak ja żałuję że nie wiedziałam o tej grupie te 2miesiace temu, dużo by mi to pomogło przejść przez to wszystko. Konkretne informacje bym otrzymała,a tak to byłam kompletnie zielona. Ja nigdy nawet nie byłam w szpitalu wcześniej,znaczy jako pacjent, byłam mega zagubiona

Malinkaaa lubi tę wiadomość

• Babulka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2 dpo i plamienie 😔 W dzień owulacji też miałam i uznałam za owulacyjne no ale dzisiaj to już niestety 😢

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam jakieś mix wspomagaczy.
    Olej z wiesiolka, miovielie nac, inofem 🙈 na owulacje wezmę jeszcze acc optima chyba... No to chyba oszalalam 😂

Ale ja musze skrócić ten cykl bo oszaleje

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś za to kolejne USG... Im bliżej tego 8 tygodnia tym stresuje się coraz bardziej, że znów się to powtórzy. Latam do lekarzy co tydzień sprawdzam czy wszystko ok i przed każdą wizytą boję się znów tych słów, że serduszko nie bije 😔.

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Zakupiłam jakieś mix wspomagaczy.
    Olej z wiesiolka, miovielie nac, inofem 🙈 na owulacje wezmę jeszcze acc optima chyba... No to chyba oszalalam 😂

Ale ja musze skrócić ten cykl bo oszaleje

Właśnie ma któraś z Was coś sprawdzonego na wyregulowanie cyklu ,u mnie dzis 17dc i nie chuchu nie widać owulacji 🙄,test negatywne,niby w majtkach wilgotno ,więc sporo śluzu ,ale do mocnej kreski daleko 😡,znowu będzie trwał ten cykl pewnie ponad 35dni

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    Ja dziś za to kolejne USG... Im bliżej tego 8 tygodnia tym stresuje się coraz bardziej, że znów się to powtórzy. Latam do lekarzy co tydzień sprawdzam czy wszystko ok i przed każdą wizytą boję się znów tych słów, że serduszko nie bije 😔.

Trzymamy kciuki :) minie 8 tydzień i pewnie troszkę się uspokoisz.

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    U mnie 2 dpo i plamienie 😔 W dzień owulacji też miałam i uznałam za owulacyjne no ale dzisiaj to już niestety 😢

Masakra. Widzę, że nikt nie może mieć spokoju.

Babulka jak badałaś celiakie?

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaa wrote:
    Masakra. Widzę, że nikt nie może mieć spokoju.

Babulka jak badałaś celiakie?
    Nigdy w życiu nie miałam plamień srodcyklicznych to teraz muszę 🙄

Robiłam przeciwciała p/transglutaminazie tkankowej, endomysium i iga całkowite.

Malinkaaa lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:

Jak ja Ci kibicuję ❤️,moja historia jest praktycznie identyczna jak Twoja ,w listopadzie biochem ,na zasadzie test ciążowy na drugi dzień już dostałam okres, w styczniu wymarzone 2kreski i niestety strata w kwietniu (ciąża obumarła w 9tyg ,ja dowiedziałam się dopiero w 12). Dajesz mi nadzieję,że i dla mnie wyjdzie słońce

JustaSzcz lubi tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, a to plamienie czerwone czy kawa z mlekiem? Mi się zdarzyło 2 razy, raz było to w cyklu po poronieniu, wiec wiadome różne akcje, a drugie plamienie to było takie właśnie kawa z mlekiem i lekarz powiedział ze to coś starego musiało wyjść albo jakaś torbielka się wyniosła. No ale do końca nie wiem co to było.

Natomiast u mnie ta stymulacja to jedno wielkie 💩. Najpierw za dużo urosło na raz, potem się wyłonił jakiś pęcherzyk dominujący, ale za to estradiol spad do granic jak na początku cyklu. Ja nie wiem co się odwaliło, ale w takim razie ten pęcherzyk 16mm to chyba jakieś puste widmo, bo przecież on powinien estradiol produkować. Z tego co się orientuje min 200 na jeden pęcherzyk dojrzewający. No ale dr kazała podać sobie ovi i działać…

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Jak ja Ci kibicuję ❤️,moja historia jest praktycznie identyczna jak Twoja ,w listopadzie biochem ,na zasadzie test ciążowy na drugi dzień już dostałam okres, w styczniu wymarzone 2kreski i niestety strata w kwietniu (ciąża obumarła w 9tyg ,ja dowiedziałam się dopiero w 12). Dajesz mi nadzieję,że i dla mnie wyjdzie słońce

Ja Wam wszystkim tutaj też ogromnie kibicuje! ❤️❤️❤️ Taką mam cichą nadzieję, że każdej z nas tutaj się uda! Musi!
    Choc w mojej sytuacji do wszystkiego tak ostrożnie podchodzę, że nawet za bardzo ta ciąża nie daje mi takiej radości jak poprzednie. Tym razem nikomu o niej nie powiedziałam, wie mąż i Wy.

Anka94 lubi tę wiadomość

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    Ja Wam wszystkim tutaj też ogromnie kibicuje! ❤️❤️❤️ Taką mam cichą nadzieję, że każdej z nas tutaj się uda! Musi!
    Choc w mojej sytuacji do wszystkiego tak ostrożnie podchodzę, że nawet za bardzo ta ciąża nie daje mi takiej radości jak poprzednie. Tym razem nikomu o niej nie powiedziałam, wie mąż i Wy.

Będzie dobrze ,musi byc

• Babulka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Babulka, a to plamienie czerwone czy kawa z mlekiem? Mi się zdarzyło 2 razy, raz było to w cyklu po poronieniu, wiec wiadome różne akcje, a drugie plamienie to było takie właśnie kawa z mlekiem i lekarz powiedział ze to coś starego musiało wyjść albo jakaś torbielka się wyniosła. No ale do końca nie wiem co to było.

Natomiast u mnie ta stymulacja to jedno wielkie 💩. Najpierw za dużo urosło na raz, potem się wyłonił jakiś pęcherzyk dominujący, ale za to estradiol spad do granic jak na początku cyklu. Ja nie wiem co się odwaliło, ale w takim razie ten pęcherzyk 16mm to chyba jakieś puste widmo, bo przecież on powinien estradiol produkować. Z tego co się orientuje min 200 na jeden pęcherzyk dojrzewający. No ale dr kazała podać sobie ovi i działać…
    W dniu owulacji trochę krwi w śluzie. Dzisiaj całkiem widoczna ilość żywej krwi też w śluzie, przy korzystaniu z wc. Samo nie wylatuje. Nie wiem moze to jeszcze po owulacji coś się wydostaje? 🤷‍♀️
    Z tym, że po poprzedniej owulacji miałam cały czas jakiś taki dyskomfort jak na 🐵 aż do tej owulki, praktycznie codziennie. Cuda. W międzyczasie byłam u gina na usg i mówi, że wszystko ok i za bardzo się wsłuchuję🤦‍♀️ No ale krew to raczej juz ewidentny objaw a nie moje wmawianie.
    Chyba to jeszcze za wcześnie na za niski progesteron, bo dopiero jestem po owulacji 🤔

Dr widzi szanse na powodzenie tego pęcherzyka?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Susanne Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, myśle, ze u Ciebie to plamienie owulacyjne. Ale będziesz obserwować, jeżeli już jutro nic nie będzie, to ja bym się nie martwiła.

Wyniki przyszły już po tym jak wyszłam z gabinetu, dostałam telefon, ze są ok i ze mam działać, zastrzyk ovi itd. 🤷‍♀️

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Babulka, myśle, ze u Ciebie to plamienie owulacyjne. Ale będziesz obserwować, jeżeli już jutro nic nie będzie, to ja bym się nie martwiła.

Wyniki przyszły już po tym jak wyszłam z gabinetu, dostałam telefon, ze są ok i ze mam działać, zastrzyk ovi itd. 🤷‍♀️
    Jeszcze myślę, że może to acard bo dopiero zaczęłam brać parę dni temu 🤔

To kłuj się i niech się dzieje co ma się dziać ✊✊✊

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• dafney Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki, żeby tym razem się udało i wszystko było dobrze!!!

Anka ja miałam wielokrotnie potwierdzane owulki monitoringiem i nawet w cyklach, kiedy zachodziłam w ciążę testy owulacyjne mi nie wychodziły.

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ