Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
dafney wrote:Właśnie u mnie 2 dziewczyny debatowały i położna i nie mogły dojść czy oni takie badania w ogóle robią i czy doktor zinterpretuje wynik. Nadal niea pewności, że ta klinika ma w ofercie takie badanie, a byłam pewna, że to nic skomplikowanego...
Chyba oleję ten szpital i wszystko zrobię razem w Boramed. To będzie 12+6, a dzidz większy, więc taki ostatni gwizdek i nie wiem czy to nie za bardzo ryzykowne. -
Blondyna.B wrote:Jak jesteś z Warszawy (widzę, że piszesz o Boramed) to ja miałam pobrania, USG i interpretację w Premium Medical
Tam miałam robione prenatalne w ciąży z trisomią plus biopsję kosmówki i chyba nie jestem w stanie psychicznie się przełamać, żeby wejść do tej klinikii 😔 Chociaż wzzystko odbyło się bardzo profesjonalnie. -
Babulka wrote:Myślę, że moje olanie tego pigf i Twoje olanie jednego prenatalnego generalnie jest krokiem w dobrą stronę 😅
U mnie z om było chyba 12+5 a z usg wychodzilo chyba 13+2 czy +3 i lekarka mówiła że to był ostatni gwizdek, bo już dziecko się zaczęło tak układać, że niektóre parametry bardzo ciężko było jej złapać musiałam tam tańczyć w tym gabinecie itd.
Krok ku zdrowieniu 😁
Jak się zapisywałam na prenatalne, to z usg miałam tydzień do tyłu. Teraz są 3 dni do przodu, więc do 26 sierpnia możemy już ten crl mieć większy niż 84 mm i dupa z badań. Zwariować można!Babulka lubi tę wiadomość
-
Jak robisz w diagnostyce to to jest to badanie:
https://diag.pl/sklep/badania/plgf-lozyskowy-ludzki-czynnik-wzrostu/
No dlatego dziecko to dziecko, rośnie jak chce potem będzie robiło co chciało choćbym stawała na głowie, nie ma sensu się szarpać Jestem w środku lasu, nie chce mi się jechać z córką 45 min w jedną stronę, żeby mi krew pobrali.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
dafney wrote:Tam miałam robione prenatalne w ciąży z trisomią plus biopsję kosmówki i chyba nie jestem w stanie psychicznie się przełamać, żeby wejść do tej klinikii 😔 Chociaż wzzystko odbyło się bardzo profesjonalnie.
-
Blondyna.B wrote:No to zależy od Twojej psychiki, bo ja tam chodzę od 1 ciąży i właśnie to doświadczenie utwierdziło mnie, że tam chcę zostać mimo tego co się działo i jakie wiadomości tam usłyszałam od tych samych lekarzy co teraz
A do kogo chodzisz? Usg robiła mi dr Harabin-Matysiak, a biopsję doc Kosiński i jego wspominam bardzo dobrze. -
dafney wrote:A do kogo chodzisz? Usg robiła mi dr Harabin-Matysiak, a biopsję doc Kosiński i jego wspominam bardzo dobrze.
-
Boże laski, znowu siedzę i wyję 😭 ze strachu, radości, bo nie wiem jak powiedzieć mężowi. I że będzie więcej strachu w tej ciąży niż poprzednich dwóch.
Tyle we mnie się kotłuje emocji na raz i do tego boli mnie brzuch okresowo, ta teleporada mnie zdenerwowała. Boję się, ze bhcg bedzie spadać, że prog moze będzie mały, prostu mam kręćka 🥺 a co jeśli mój mąż się jednak nie ucieszy? Ehhh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2022, 22:53
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wiem co czujesz, od 5 już spać nie mogę a koło 10 dopiero idę na betę… musimy być dobrej myśli 🤞
cslza lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:cslza wiem co czujesz, od 5 już spać nie mogę a koło 10 dopiero idę na betę… musimy być dobrej myśli 🤞31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Boże laski, znowu siedzę i wyję 😭 ze strachu, radości, bo nie wiem jak powiedzieć mężowi. I że będzie więcej strachu w tej ciąży niż poprzednich dwóch.
Tyle we mnie się kotłuje emocji na raz i do tego boli mnie brzuch okresowo, ta teleporada mnie zdenerwowała. Boję się, ze bhcg bedzie spadać, że prog moze będzie mały, prostu mam kręćka 🥺 a co jeśli mój mąż się jednak nie ucieszy? Ehhh...
Spokojnie, oddychaj 😉
Po pierwsze w tej ciąży będzie znacznie więcej strachu i niepewności, bo masz za sobą takie, a nie inne doświadczenia. Nie ma co się oszukiwać. Jednak powiem Ci coś. To wszystko jest do przeżycia i dasz radę. Jesteś silną kobietą, miałaś już w życiu trudniejsze sytuacje i sobie poradziłaś 💪Skorzystaj ze spotkań z psychologiem, to niektórym pomaga przejść przez ten czas i daje względny komfort psychiczny. Ten pernamemtny strach trzeba po prostu zaakceptować i przyjąć do wiadomości, że nie masz już teraz na nic wpływu. Będzie co ma być.
Po drugie bądź przygotowana na to, że zaskoczysz męża tą wiadomością, skoro nie planowaliście teraz ciąży. On też może pitrzebować czasu na oswojenie się z sytuacją. Chociaż ja szczerze mówiąc czuję, że się bardzo ucieszy 😉cslza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Dzięki dafney ❤️ Ja ostatnio jestem bardzo emocjonalnie rozchwiana, muszę się wziąć w garść po prostu 🤷♀️
A powiem Wam, że od Perełki Mamy miałam bransoletkę szczęścia i sobie życzyłam znów być mamą. Pękła w niedzielę, we wtorek test pozytywny 😅 także działają! Spełniają marzenia!
Między testami z wczoraj i dziś różnicy brak:
Ale między wtorkiem a dziś 🤞
I wiem, że co dwa dni się porównuje, więc luzuję gumkę w majtkachAkataa, RudzielecMonia, Megi_85, Pomarańcza lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Dziewczyny, cslza i ani0nka, spokoju Wam życzę, choć wiem, jak trudno go osiągnąć zwłaszcza na początku. Podpisuję się pod słowami Dafney, na pewno będzie teraz więcej strachu, ale dacie radę.
Ja mam ciągle taką sinusoidę jeśli chodzi o doświadczanie obecnej ciąży, raz mnie nosi z podekscytowania i szczęścia, zaraz sama siebie za to ganię, bo przecież w każdej chwili może stać się najgorsze... Ale szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że będę spokojna i szczęśliwa po tym, czego doświadczyłam w listopadzie. I akceptuję to, a czasem nawet się dziwię, że jak na moją pesymistyczną naturę, to i tak radzę sobie nieźle. Przyjęłam do wiadomości, że niewiele już zależy ode mnie. 🙂
Cieszę się, że coraz więcej promyczków pojawia się na tym wątku i bardzo mocno trzymam za Was kciuki! 🤞cslza, Ani0nka, RudzielecMonia, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
Dobrze widzieć tyle pozytywnych testów 🧡
Stresuje się razem z wami żeby było dobrze. Mam w sobie taką glupia empatię że przeżywam emocje innych 😅
Wierzę że będzie wszystko dobrze.
Ja narazie pilnuje jak oka w głowie testów owulacyjnych chociaż średnio im ufam.. I inicjuje seksy z chłopem 🙈
Jak miałam taki chwilowy przestój, nie myślałam o tej ciąży, cykle miałam równo co 28 dńi, żadnych wahań, nie robiłam testów owu itp.
Tak teraz znów mi się włączyło takie pilnowanie wszystkiego co do milimetra. A wszystko przez to że ostatnia miesiączkę miałam opóźnioną, jeden test wyszedł jakby pozytywny, krwawiłam dwa dni. I zaczęłam sobie robić jazdy w głowie. 🤦🏻♀️
No ale na dzień dzisiejszy się trochę uspokoiłam, stwierdziłam co było to było i lecimy z tematem dalej 😅cslza lubi tę wiadomość
-
Mam skierowanie na progesteron, dziś robię o 11 bhcg I proga. Wyniki pewnie ok 18, trzymajcie kciuki 🙏 brzuch mnie boli miesiączkowo, ale to chyba dobrze 🤔
Blondyna.B, RudzielecMonia, Ani0nka, Megi_85, Akataa, Malinkaaa, Pomarańcza lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Cslza macica się rozciąga. Jeśli to jest lekki ból to jest dobrze wszystko. 🧡
✊🏻✊🏻Babulka, cslza lubią tę wiadomość
-
Ja już tez krew oddałam, wiec proszę o kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞🤞
Megi_85, RudzielecMonia, Babulka, Blondyna.B, Akataa, Patisonek 25, cslza, Malinkaaa, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
cslza wrote:Boże laski, znowu siedzę i wyję 😭 ze strachu, radości, bo nie wiem jak powiedzieć mężowi. I że będzie więcej strachu w tej ciąży niż poprzednich dwóch.
Tyle we mnie się kotłuje emocji na raz i do tego boli mnie brzuch okresowo, ta teleporada mnie zdenerwowała. Boję się, ze bhcg bedzie spadać, że prog moze będzie mały, prostu mam kręćka 🥺 a co jeśli mój mąż się jednak nie ucieszy? Ehhh...
Calza głowa do góry jest wiele przypadków, że takie ciąże były prawidłowej tak jak dziewczyny pisza organizm wie kiedy jest gotowy na kolejną ciąże. Potrzebujesz spokoju teraz mąż na pewno Cie będzie wspierał. Ja trzymam mocno kciuki uwierz mi wiem co czujesz Ja we wrześniu też ruszam ze staraniami po przerwie po 2 stratach mam brac dodatkowe leki też to przeraża ale trzeba wierzyć że tym razem historia skończy się pozytywnie
Anionka moje gratulacje takie informacje cieszą tym bardziej jak widzę ile z Was już jest w ciąży wracam od września do starań więc trzymajcie kciuki. Czytam was prawie codziennie i jestem serduchem z Wami;)RudzielecMonia, Babulka, Akataa, cslza, Ani0nka, Malinkaaa, Pomarańcza, Blondyna.B lubią tę wiadomość
10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień