Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a możecie mi powiedzieć ile tygodni od owulacji liczyć by zobaczyć pecherzyk ciążowy z zarodkiem? Wyszłam z wprawy i nie wiem kiedy ewentualnie zapisać się na wizytę, a u mnie są długie terminy
-
Ani0nka wrote:Patinsonek to odliczamy 10 dni 🤞♥️
U mnie 14 dni. Jestem po zastrzyku ovitrelle a on do 14 dni może fałszować wynik testu. Najbardziej denerwuje mnie to leżenie. Ciężko dla osoby która jest w ciągłym ruchuRudzielecMonia, Ani0nka lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Nie wiem jak dokładnie to być powinno. Ale ja np. W pierwszej ciąży to pęcherzyk był widać dopiero w 8 tyg od statniej miesiączki. Bo jak byłam w 6tyg to nic nie było jeszcze widać. Chociaż niektórzy mówią że w 6tyg już powinno być widać.
Od owulacji nigdy nie liczyłam więc nie pomogę. -
Patisonek 25 wrote:U mnie 14 dni. Jestem po zastrzyku ovitrelle a on do 14 dni może fałszować wynik testu. Najbardziej denerwuje mnie to leżenie. Ciężko dla osoby która jest w ciągłym ruchu
Oszalałabym chyba tak leżeć. Ja mam zawsze takie poczucie bezczynności jak nic nie robie 🙈 wiem wiem psychoza.
PS. Trzymam kciuki 🧡✊🏻 -
Ani0nka wrote:Dziewczyny a możecie mi powiedzieć ile tygodni od owulacji liczyć by zobaczyć pecherzyk ciążowy z zarodkiem? Wyszłam z wprawy i nie wiem kiedy ewentualnie zapisać się na wizytę, a u mnie są długie terminy
RudzielecMonia, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Oszalałabym chyba tak leżeć. Ja mam zawsze takie poczucie bezczynności jak nic nie robie 🙈 wiem wiem psychoza.
PS. Trzymam kciuki 🧡✊🏻
Mnie też to strasznie denerwuje bo normalnie wszędzie mnie pełno 😉 ale z 1 strony torbiel może mi pęknąć a z 2 strony w cyklu kiedy się udało mimo poronienia też musiałam leżeć więc może akurat.. nie dziękujęRudzielecMonia lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Marrud przykro mi 😞 Mam nadzieję, że jesteś pod opieką dobrego lekarza i on pokieruje Cię dalej. Jeśli nie, to od razu takiego poszukaj, bo szkoda czasu i nerwów na błądzenie po omacku.
Dziewczyny wytlumaczcie mi proszę jak to jest z tymi badaniami ryzyka porodu przedwczesnego, stanu przedrzucawkowego, hipotrofii itp? Rozumiem, że nie jest to standardem przy Pappa i trzeba to zrobić dodatkowo? I teraz pytanie czy musi to być robione razem z Pappa? Czy te badania robi się też z krwi, czy to kombinacja usg+ krew i wyliczenia ryzyk jak przy trisomiach?
Mam taki plan:
1. 12+3 Najpierw usg prenatalne+Pappa w szpitalu na NFZ(i tu oczywiście nie mogę się dodzwonić, żeby zapytać o te dodatkowe badania)
2. 12+6 Usg prenatalne w prywatnej klinice płatne już bez Pappa. I tu miałam nadzieję, że zrobię też te ryzyka preeklampsji itp., ale czytam, że to chyba jednak musi być razem z Pappa -
Dafney mi się nie udało tego pobrać, masakra. Nie miałam już siły walczyć z labami. Info od lekarki wykonującej usg genetyczne: nie musi być w ten sam dzień co pappa ale musi być w tym terminie do 13+6 (o ile dobrze pamiętam, że taka jest granica).
Ważne jest to, że lekarz musi mieć dodatkowy certyfikat do oznaczania ryzyk z PIGF, ta lekarka, która mi wykonywała nie ma takiego certyfikatu i nie mogła tego dla mnie zrobić. Okazuje się, że ten certyfikat fmf ma ileś tam stopni.
Chciałam to wykonać platnie ale w 3 labach nie wiedzieli o co mi chodzi (w punkcie i na infolinii). W końcu w Gamecie powiedzieli, że mi zrobią, ale wczoraj, a wczoraj to ja już dzieciaka między kozami ganiałam i po prostu dałam sobie spokój 🤦♀️
Jeśli Ci na tym zależy to upewnij się, że któryś z tych lekarzy będzie mógł to wykonać.
W sumie patrząc na mój suwaczek to moglabym i jutro to pobrać albo pojutrze ale dziecki jest większe z usg niż z om i jak ma wyjść coś źle czy niemiarodajnie to mi się odechciewa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2022, 19:36
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dafney mi się nie udało tego pobrać, masakra. Nie miałam już siły walczyć z labami. Info od lekarki wykonującej usg genetyczne: nie musi być w ten sam dzień co pappa ale musi być w tym terminie do 13+6 (o ile dobrze pamiętam, że taka jest granica).
Ważne jest to, że lekarz musi mieć dodatkowy certyfikat do oznaczania ryzyk z PIGF, ta lekarka, która mi wykonywała nie ma takiego certyfikatu i nie mogła tego dla mnie zrobić. Okazuje się, że ten certyfikat fmf ma ileś tam stopni.
Chciałam to wykonać platnie ale w 3 labach nie wiedzieli o co mi chodzi (w punkcie i na infolinii). W końcu w Gamecie powiedzieli, że mi zrobią, ale wczoraj, a wczoraj to ja już dzieciaka między kozami ganiałam i po prostu dałam sobie spokój 🤦♀️
Jeśli Ci na tym zależy to upewnij się, że któryś z tych lekarzy będzie mógł to wykonać.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Kurde nie udało mi się wysępić skierowania na proga na jutro każą się pokazać osobiście w gabinecie żeby mnie badać, a później wystawią skierowanie. Serio, jaki jest sens iść do gabinetu żeby poprosić o to samo o co proszę przez telefon? Za co ja płacę? Tyle dobrze, że jutro zrobię bhcg...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Babulka wrote:Dafney mi się nie udało tego pobrać, masakra. Nie miałam już siły walczyć z labami. Info od lekarki wykonującej usg genetyczne: nie musi być w ten sam dzień co pappa ale musi być w tym terminie do 13+6 (o ile dobrze pamiętam, że taka jest granica).
Jeśli Ci na tym zależy to upewnij się, że któryś z tych lekarzy będzie mógł to wykonać.
Czyli to też będzie z krwi i interpretowane przez lekarza robiącego usg? Zadzwoniłam do klinikii tej prywatnej i trafiłam na jakąś dziewczynę ze wschodu w recepcji i za cholerę nie mogłam się z nią dogadać. Jutro może trafię na kogoś kumatego.
A powiedz jeszcze jak to miałoby u Ciebie wyglądać jak zrobisz to teraz w labie, a tamta lekarka nie zinterpretuje razem ze wszystkimi badaniami, to jak poznasz wynik? -
Ja niestety za każde badanie płace, ale muszę się tez wycwanić i zapisze się tez do gina na NFZ
-
dafney wrote:Czyli to też będzie z krwi i interpretowane przez lekarza robiącego usg? Zadzwoniłam do klinikii tej prywatnej i trafiłam na jakąś dziewczynę ze wschodu w recepcji i za cholerę nie mogłam się z nią dogadać. Jutro może trafię na kogoś kumatego.
A powiedz jeszcze jak to miałoby u Ciebie wyglądać jak zrobisz to teraz w labie, a tamta lekarka nie zinterpretuje razem ze wszystkimi badaniami, to jak poznasz wynik?
Ja trafiłam na ludzi mówiących po Polsku a i tak się nie dogadałam. Jakbym pierwsza w życiu robiła to badanie 🙆♀️ Nawet w tej Gamecie musieli gdzieś pójść się pytać i oddzwaniali, w diagnostyce też 🧐2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Właśnie u mnie 2 dziewczyny debatowały i położna i nie mogły dojść czy oni takie badania w ogóle robią i czy doktor zinterpretuje wynik. Nadal niea pewności, że ta klinika ma w ofercie takie badanie, a byłam pewna, że to nic skomplikowanego...
Chyba oleję ten szpital i wszystko zrobię razem w Boramed. To będzie 12+6, a dzidz większy, więc taki ostatni gwizdek i nie wiem czy to nie za bardzo ryzykowne. -
Ryzyka preaklampsji wylicza się też z przepływów, jeśli jest coś niepokojącego. Ja mam wyliczone, a nie robiłam tego badania dodatkowego z krwi, tylko pappa i beta.
dafney lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Myślę, że moje olanie tego pigf i Twoje olanie jednego prenatalnego generalnie jest krokiem w dobrą stronę 😅
U mnie z om było chyba 12+5 a z usg wychodzilo chyba 13+2 czy +3 i lekarka mówiła że to był ostatni gwizdek, bo już dziecko się zaczęło tak układać, że niektóre parametry bardzo ciężko było jej złapać musiałam tam tańczyć w tym gabinecie itd.Ani0nka, dafney lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska