Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinkaaa wrote:Eh... niestety średnio to widzę
A w ciąży dostaje się tez w trakcie w którymś tam tygodniu. Chyba
Malinka ja też jestem Rh-ujemna i dostałam immunoglobulinę anty-D przy poronieniu, choć w szpitalu musiałam się przypominać, a tylko z tego względu zdecydowałam się na hospitalizację...
Teraz, będąc w ciąży, miałam podaną immunoglobinę w 29tc (na szczęście tu już hospitalizacja nie jest konieczna, wystarczyło zgłosić się do przyszpitalnej przychodni) i z tego co się orientuję, to po porodzie też dostanę. Musiałam tylko kilka razy zbadać czy nie wytworzyłam przeciwciał anty-D.
Ani0nka super, że połówkowe wyszły pomyślnie! Życzę Ci lekkiej drugiej połowy ciąży! Szybko ten czas leci...
Justa moje gratulacje! Niech się synek zdrowo chowa, a Ty wracaj do pełni sił.
Magdanka trzymam kciuki, oby ten piękny przyrost bety zwiastował szczęśliwą i zdrową ciążę! 🤞
Pozostałym tu obecnym życzę zdrowia i cierpliwości w drodze po upragnione szczęście. Często o Was myślę. 💚Malinkaaa lubi tę wiadomość
-
Akataa wrote:Malinka ja też jestem Rh-ujemna i dostałam immunoglobulinę anty-D przy poronieniu, choć w szpitalu musiałam się przypominać, a tylko z tego względu zdecydowałam się na hospitalizację...
Teraz, będąc w ciąży, miałam podaną immunoglobinę w 29tc (na szczęście tu już hospitalizacja nie jest konieczna, wystarczyło zgłosić się do przyszpitalnej przychodni) i z tego co się orientuję, to po porodzie też dostanę. Musiałam tylko kilka razy zbadać czy nie wytworzyłam przeciwciał anty-D.
Ani0nka super, że połówkowe wyszły pomyślnie! Życzę Ci lekkiej drugiej połowy ciąży! Szybko ten czas leci...
Justa moje gratulacje! Niech się synek zdrowo chowa, a Ty wracaj do pełni sił.
Magdanka trzymam kciuki, oby ten piękny przyrost bety zwiastował szczęśliwą i zdrową ciążę! 🤞
Pozostałym tu obecnym życzę zdrowia i cierpliwości w drodze po upragnione szczęście. Często o Was myślę. 💚
Ok, 29 tc brzmi dla mnie jak abstrakcja. Właśnie czekając na ip widziałam babeczkę w ciąży która przyszła z marszu na podanie. Szkoda, że przy poronieniu nie ma takiej opcji. Bo szczerze - jeśli jest wczesna ciąża, bez przebojów typu poronienie chybione czy pozamaciczna to siedzi się w tym szpitalu bez sensu. Z tragedia w sercu. Sama miałam poczucie, że zajmuje łóżko. I gniję w tych pizamach dzień całyStarania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Akataa jak się czujesz? To JUZ ZARAZ. Aż ciężko uwierzyć. Dopiero pisałaś o 2 kreskach
Akataa, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Z tym bezsensem hospitalizacji zgadzam się w pełni, pobyt w szpitalu w moim przypadku niczego nie wniósł poza lekką traumą.
Czuję się dobrze, dziękuję. 🙂 Trochę się zaczynam niecierpliwić, bo miałam nadzieję raczej na rozwiązanie przed terminem, a tu się nie zapowiada na razie. 😅 Cała ciąża zleciała niewiadomo kiedy, ale w tym 40. tyg. to mam wrażenie, że od miesiąca jestem. 😂RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Dostałam wyniki hormonów
FSH 6.3 mlU/ml
LH 6.5 mlU/ml
Prolaktyna 852 ( norma 102-496) 😱
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
O kurde ale tą prolaktyne to Ci wywaliło w kosmos 🥴
Konsultowałaś z lekarzem już ?Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
jo_ana wrote:O kurde ale tą prolaktyne to Ci wywaliło w kosmos 🥴
Konsultowałaś z lekarzem już ?
Też się przeraziłam. Tak wysłałam mu wynik ale od dziś zaczął urlop i nie odpisał 🥺Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Babulka wrote:A w ktorym to dniu cyklu?
Docent kazał mi zrobić w 8-12 dc a w dniu pobrania miałam 8 dcStarania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Babulka wrote:To jak to był 8 dc i w dodatku miałaś już dominujący pecherzyk to ten wynik jest niemiarodajny dla tych norm.
Ciekawa jestem co doktorek powie w tym temacie 😂 czyli myślisz że powinnam powtórzyć badanie? W którym dc najlepiej?Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
A prolaktyny nie bada się między 2 a 5 dniem cyklu? Kurcze, nie pamiętam, bo miałam hiperprolaktynemie i badałam chyba na samym początku cyklu.
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Nie wiem ja się pytałam lekarza w którym dniu cyklu zrobić to kazał mi w 8-12 dc . Ale już kiedyś tak mi kazał zrobić też i wyszła wporzadku a teraz tak mi wywaliło🙄Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Zobaczysz co Ci powie, czasami lekarze mają swoje metody sprawdzania, raczej na chybił trafił nie strzelał z dniami cyklu, w których miałaś badać hormony. Jeśli to tylko prolaktyna to mi pomógł dostinex, pół tabletki na tydzień, po 1,5 miesiąca miałam już za niską i o losie, jak lepiej było podczas okresu (wcześniej miałam cholernie bolesne miesiączki że brałam urlop, bo nie byłam w stanie wstać z łóżka). Szybko można zapanować nad prolaktyną Patisonek, jeśli to blokuje ciążę to serio, szybko uda się zobaczyć dwie kreski 🤗
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Zobaczysz co Ci powie, czasami lekarze mają swoje metody sprawdzania, raczej na chybił trafił nie strzelał z dniami cyklu, w których miałaś badać hormony. Jeśli to tylko prolaktyna to mi pomógł dostinex, pół tabletki na tydzień, po 1,5 miesiąca miałam już za niską i o losie, jak lepiej było podczas okresu (wcześniej miałam cholernie bolesne miesiączki że brałam urlop, bo nie byłam w stanie wstać z łóżka). Szybko można zapanować nad prolaktyną Patisonek, jeśli to blokuje ciążę to serio, szybko uda się zobaczyć dwie kreski 🤗
Narazie czekam żeby zebrać resztę wyników i dopiero z wszystkimi kazał mi przyjechać na wizytę. Ogólnie też myślę że na chybił trafił by mi nie kazał zrobić tych badań zresztą jeszcze wczoraj przed wizytą kazał mi pobrać i jeszcze dopytywałam czy aby napewno w 8-12 dc powiedział że jak mam 8 dzień dzisiaj( czyli wczoraj) to mam iść na krew najpierw bo po badaniu ginekologicznym prolaktyny zrobić nie można . A wiesz ze też mam nie dość że bolesne miesiączki to jeszcze obfite , wyczytałam że właśnie wysoka prolaktyna może wpływać na nie pękanie pęcherzyków i podobno jak się zbije to jest szansa że owulacje wrócą do normy a ja mam zaburzenia owu. A lekarz wstrzymał Tobie starania przez tą podwyzszoną prolaktynę?
Ja zachodzę tylko nie mogę utrzymać więc nie wiem czy też prolaktyna może mieć z tym coś wspólnego..Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Ciekawa jestem co doktorek powie w tym temacie 😂 czyli myślisz że powinnam powtórzyć badanie? W którym dc najlepiej?
Ja kiedys mialam hiperprolaktynemie to tez mialam badane np w 22dc razem z czyms tam jeszcze ale zeby w 8 to sie nie spotkalam. Możesz zapytać o co mu chodziło, może ma jakiś planFaktycznie dość wysoki wynik ale ten hormon jest bardzo zmienny.
Edit ale czekaj. Jak po badaniu, przecież to trzeba być na czczo 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 22:13
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Patisonek, nie wstrzymał bo założył że dlatego nie zachodzie w ciążę, jedynie kazał zbadać betę i wtedy w razie ciąży odstawić. Ale ze trwało to krótko to właściwie nie musiałam badać tej bety, bo dostałam miesiączki (zawsze miałam regularne cykle) a potem już odstawiłam leki bo prolaktyna była nisko. Nie wiem czy wysoka prolaktyna może wpływać na poronienia, mi raczej mówił o braku owulacji.
-
Babulka wrote:Standardowo 2-5 dc i 2 dni przed badaniem nie powinnas wspolzyc, opalac sie i uprawiac sportu.
Ja kiedys mialam hiperprolaktynemie to tez mialam badane np w 22dc razem z czyms tam jeszcze ale zeby w 8 to sie nie spotkalam. Możesz zapytać o co mu chodziło, może ma jakiś planFaktycznie dość wysoki wynik ale ten hormon jest bardzo zmienny.
Edit ale czekaj. Jak po badaniu, przecież to trzeba być na czczo 🤔
Nie było nic z tych rzeczy na 2 dni przed badanie, dzień prędzej byłam w pracy.
Jak będę na wizycie to zapytam.
Babulka w dniu wizyty byłam na czczo , wizyta była rano specjalnie żebym mogła właśnie przed wizytą pobrać krew.
Śniło mi się że przyszły mi wyniki kariotypów i są bardzo złe🙈Babulka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Pomarańcza wrote:Patisonek, nie wstrzymał bo założył że dlatego nie zachodzie w ciążę, jedynie kazał zbadać betę i wtedy w razie ciąży odstawić. Ale ze trwało to krótko to właściwie nie musiałam badać tej bety, bo dostałam miesiączki (zawsze miałam regularne cykle) a potem już odstawiłam leki bo prolaktyna była nisko. Nie wiem czy wysoka prolaktyna może wpływać na poronienia, mi raczej mówił o braku owulacji.
Aa rozumiem. Sama jestem ciekawa jak to będzie u mnie a do wizyty trochę poczekam za samymi kariotypami trzeba czekać 30 dni 🤷🏼♀️ No to możliwe że właśnie przez to nie mam swoich owulacji... tylko stymulowane. Tylko tym razem nie miałam stymulacji a pęcherzyk sam urósł i docent był zdziwiony zresztą tak jak i ja że w 8dc już jest taki duży bo 20 mmStarania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Aa rozumiem. Sama jestem ciekawa jak to będzie u mnie a do wizyty trochę poczekam za samymi kariotypami trzeba czekać 30 dni 🤷🏼♀️ No to możliwe że właśnie przez to nie mam swoich owulacji... tylko stymulowane. Tylko tym razem nie miałam stymulacji a pęcherzyk sam urósł i docent był zdziwiony zresztą tak jak i ja że w 8dc już jest taki duży bo 20 mm2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska