Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja28 wrote:Przychodzę z wiadomościami odnośnie wczorajszego zapytania . A wiec po badaniu widać ze endometrium jest coś duże i albo coś się tam zagnieżdża albo będzie miesiączka . Jak do 8.12 nie przyjdzie @ to trzeba iść na betę. Jak chodzi o moje zdanie osobiście to za dugo na czekanie…
Niech sobie chociaż test za kilka dni powtórzy ☺️ -
Ja po USG tarczycy, czysta bez zmian, nie jest powiększona. Ma powierzchnię pęcherzykowatą/gąbczastą ale lekarz powiedział że u młodych osób to jest normalny obraz.
Kolejna rzecz którą badam i wszystko jest okNati94, Sylvka, Kargo31, Aneta2506, Megi_85, Nelcia lubią tę wiadomość
-
Z drugiej strony jak zrobi i powtórzy betę to będzie wiedzieć czy to ciąża. Wiecie co ja w kolejnej ciąży pójdę sprawdzić czy pęcherzyk jest na miejscu a później na 8 tygodni i co ma być to będzie. Nowy rok musi być nasz ale dla mnie ta ciąża po stracie już nigdy nie będzie taka jak kiedyś- pamiętam jak w drugiej ciąży poszłam do doktora i on pytał, czy widziałam już serduszko a ja na luzie, że nie. Pokazał mi że bije a ja byłam tak tego pewna(nawet do niego jechałam z reklamówka na kierownicy i wymiotowałam w korku 🙆), to było tak oczywiste, że nie było jakiś fajerwerków. Teraz jak będzie ciąża i będzie biło to będę u niego płakać. Ja już w siebie nie wierzę.
Sylvka, Ślimak lubią tę wiadomość
-
Tak tez uważam ze betę powinna zrobić i później przyrost, będzie wiedziała na co ma się nastawić a nie takie trzymanie w nieporadności wiem jakie to jest ciężkie bo sama przez to przeszłamStart 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -
Nati94 wrote:Z drugiej strony jak zrobi i powtórzy betę to będzie wiedzieć czy to ciąża. Wiecie co ja w kolejnej ciąży pójdę sprawdzić czy pęcherzyk jest na miejscu a później na 8 tygodni i co ma być to będzie. Nowy rok musi być nasz ale dla mnie ta ciąża po stracie już nigdy nie będzie taka jak kiedyś- pamiętam jak w drugiej ciąży poszłam do doktora i on pytał, czy widziałam już serduszko a ja na luzie, że nie. Pokazał mi że bije a ja byłam tak tego pewna(nawet do niego jechałam z reklamówka na kierownicy i wymiotowałam w korku 🙆), to było tak oczywiste, że nie było jakiś fajerwerków. Teraz jak będzie ciąża i będzie biło to będę u niego płakać. Ja już w siebie nie wierzę.
Kiedy starałam pierwszy raz też wszystko dla mnie było oczywiste, jest ciąża i spoko ale później skończyła się po paru dniach. Każda już inna nie była tak oczywista, każda beta, USG, zanikające i pojawiające się objawy to jak czekanie na wyrok.
Dziewczyny orientujecie się czy pregna start zawiera metylowany kwas foliowy? Bo ta ciążowa chyba już tak, choć pewności nie mam. Jeden lekarz określił ten kwas w pregnie plus jako "lepsiejszy".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 22:05
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Blondyna.B wrote:Ja po USG tarczycy, czysta bez zmian, nie jest powiększona. Ma powierzchnię pęcherzykowatą/gąbczastą ale lekarz powiedział że u młodych osób to jest normalny obraz.
Kolejna rzecz którą badam i wszystko jest ok
A Ty już po @?
Kiedy spodziewana owulacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 20:28
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
-
Sylvka wrote:Dziewczyny orientujecie się czy pregna start zawiera metylowany kwas foliowy? Bo ta ciążowa chyba już tak, choć pewności nie mam. Jeden lekarz określił ten kwas w pregnie plus jako "lesiejszy".
Sylvka lubi tę wiadomość
-
Sylvka wrote:Kiedy starałam pierwszy raz też wszystko dla mnie było oczywiste, jest ciąża i spoko ale później skończyła się po paru dniach. Każda już inna nie była tak oczywista, każda beta, USG, zanikające i pojawiające się objawy to jak czekanie na wyrok.
Dziewczyny orientujecie się czy pregna start zawiera metylowany kwas foliowy? Bo ta ciążowa chyba już tak, choć pewności nie mam. Jeden lekarz określił ten kwas w pregnie plus jako "lesiejszy".Sylvka lubi tę wiadomość
Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -
Blondyna.B wrote:Pół na pół ma kwasu
W ciąży z synem łykałam osobno a teraz pomyślałam, że może ta pregna start wystarczy.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:Czyli ? 🙈 Pół metylowany a połowa nie?
W ciąży z synem łykałam osobno a teraz pomyślałam, że może ta pregna start wystarczy.
Ale to w ciąży pregna plus a nie start 😉Sylvka lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam dziewczyny, że miałam dzisiaj fatalny dzień 😔
Niedość, że słabo się czuje po zabiegu praktycznie nic nie byłam w stanie dzisiaj zrobić, to jeszcze chyba ten zabieg „rozdrapał” rany 😭 sama nie wiem co się ze mna dzieje. Co chwile wyje, może bardziej dobija mnie niewiedza co „tam” zostało mi zrobione, czy dobrze to zrobili i czy jeszcze uda mi sie zajść w ciąże, przerażają mnie te myśli, gdy tylko o tym pomyśle nie mogę się uspokoić 😭 kontrole mam dopiero pod koniec grudnia, zwariuje do tego czasu. A w PL będę najszybciej po nowym roku i tez mam zamiar pójść do gin sprawdzić co i jak, jednak co po polsku to po polsku o wszystko można na spokojnie dopytać.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
jo_ana wrote:Powiem Wam dziewczyny, że miałam dzisiaj fatalny dzień 😔
Niedość, że słabo się czuje po zabiegu praktycznie nic nie byłam w stanie dzisiaj zrobić, to jeszcze chyba ten zabieg „rozdrapał” rany 😭 sama nie wiem co się ze mna dzieje. Co chwile wyje, może bardziej dobija mnie niewiedza co „tam” zostało mi zrobione, czy dobrze to zrobili i czy jeszcze uda mi sie zajść w ciąże, przerażają mnie te myśli, gdy tylko o tym pomyśle nie mogę się uspokoić 😭 kontrole mam dopiero pod koniec grudnia, zwariuje do tego czasu. A w PL będę najszybciej po nowym roku i tez mam zamiar pójść do gin sprawdzić co i jak, jednak co po polsku to po polsku o wszystko można na spokojnie dopytać.
Ja przy poronieniu farmakologicznym jakoś się trzymalam, naprawdę. Ale na następny dzień jak zabrali mnie na zabieg ryczałam cały czas, lekarz prosił żebym jakoś spróbowała się uspokoic bo nie można się ruszać, ale do mnie chyba dopiero wtedy dotarło że to koniec. Bardzo przykro... Ściskam Cię, mam nadzieję że u Ciebie będzie tak jak u mnie z dnia na dzień coraz lepiej 💚15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Niedość, że słabo się czuje po zabiegu praktycznie nic nie byłam w stanie dzisiaj zrobić, to jeszcze chyba ten zabieg „rozdrapał” rany 😭 sama nie wiem co się ze mna dzieje. Co chwile wyje, może bardziej dobija mnie niewiedza co „tam” zostało mi zrobione, czy dobrze to zrobili i czy jeszcze uda mi sie zajść w ciąże, przerażają mnie te myśli, gdy tylko o tym pomyśle nie mogę się uspokoić 😭 kontrole mam dopiero pod koniec grudnia, zwariuje do tego czasu. A w PL będę najszybciej po nowym roku i tez mam zamiar pójść do gin sprawdzić co i jak, jednak co po polsku to po polsku o wszystko można na spokojnie dopytać.
Bardzo mi przykro, ze musisz przez to przechodzic, daj sobie czas, nie zapomnisz, ale bedziesz mogla ,, normalnie " funkcjonowac. Ja po malu tez wracam do zywychJeszcze mam nadzieję -
Rozumiem Twoja niepewność. Teraz ciezko zaufać lekarzom tak dużo się dzieje.
Daj sobie czas. Wyplacz się. Tylko się nie martw! Musimy wierzyć że wszystko będzie dobrze. Grudzień jest intensywnym miesiącem- szybko nam zleci. Zobaczysz zaraz będziesz mieć kontrolę. A potem sylwester i nowe postanowienia, nowe szanse wygoisz się, dojdziesz do siebie i z nowym rokiem zaczniesz na nowo!
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Cześć,
Jestem tu nowa i postanowiłam dołączyć do dyskusji. Moja historia:
Mam córkę z maja 2020 (2 cykl pod tytułem będzie do ma byc), w sierpniu zdecydowaliśmy się z mężem na drugie dziecko. Zaszłam od razu w ciąże, niestety okazało się, że to puste jajo. Nie robiłam badań po poronieniu. Walczyłam najpierw czekając na samoistne, później farmakologicznie ale po tygodniu okazało się, że bez zabiegu się nie obędzie. Zabieg miałam 5 października. 29 października dostałam zielone swiatło na starania w kolejnym cyklu. Obecnie jestem 5 dni przed owulacja i zaczęliśmy starania. Biore euthyrox 100, olej z wiesiołka do owulacji i zajadam się antyoksydantami - dużo herbatki jesiennej z goździkami i cynamonem - podobno super wpływa na płodność. Tak bardzo marze o 2 dziecku. Trzymam za siebie i za was wszystkich kciuki!
Czy macie może jakieś artykuły/ historie o tym, że organizm po poronieniu pamięta stan ciąży i udaje się szybko zajść?
Z góry dziękuje za odpowiedz.
👩🏻26 👦🏻35
24.09.2020 🤰🏻⏸
Maj 2020 - 🎉🎀👨👩👧
Ponowne starania od sierpnia 2021
7.09 - ⏸🤰🏻
18.09 - puste jajo
07.10 - zabieg
Ponowne starania od listopada 2021
💊euthyrox 100 -
Kochana uspokój się,odpocznij, straciłaś trochę krwi więc to przez to jesteś słaba..
Ja po zabiegu też tak myślałam, robiła mi go taka niemiła lekarka... I też miałam obawy. Na znanym lekarzu opinie niezbyt dobre.
Ale starałam się o tym nie myśleć czy zrobiła mi go dobrze czy nie...bo nic już nie jesteśmy w stanie zrobić. Tak musiało być.U mnie po zabiegu wszystko dobrze... U Ciebie też tak będzie. 😘✊ -
Klaudia24 wrote:Cześć,
Jestem tu nowa i postanowiłam dołączyć do dyskusji. Moja historia:
Mam córkę z maja 2020 (2 cykl pod tytułem będzie do ma byc), w sierpniu zdecydowaliśmy się z mężem na drugie dziecko. Zaszłam od razu w ciąże, niestety okazało się, że to puste jajo. Nie robiłam badań po poronieniu. Walczyłam najpierw czekając na samoistne, później farmakologicznie ale po tygodniu okazało się, że bez zabiegu się nie obędzie. Zabieg miałam 5 października. 29 października dostałam zielone swiatło na starania w kolejnym cyklu. Obecnie jestem 5 dni przed owulacja i zaczęliśmy starania. Biore euthyrox 100, olej z wiesiołka do owulacji i zajadam się antyoksydantami - dużo herbatki jesiennej z goździkami i cynamonem - podobno super wpływa na płodność. Tak bardzo marze o 2 dziecku. Trzymam za siebie i za was wszystkich kciuki!
Czy macie może jakieś artykuły/ historie o tym, że organizm po poronieniu pamięta stan ciąży i udaje się szybko zajść?
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Witaj, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 💚
Jeżeli chodzi o historię to tak, koleżanka zaszła odrazu w pierwszym cyklu i właśnie wczoraj urodziła ☺.15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Tez tak mialam choć mialam zabieg już wcześniej to tym razem jak weszlam na blok nie umiałam się uspokoić zaczęłam płakać i dopiero mnie anestezjolog uspokoiła po zabiegu bylam tez niespokojna i chcialam jak najszybciej uciec do domu wiec normalne emocje jestem serduchem z Tobą ♡♡♡10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
Jc94 wrote:Rozumiem Twoja niepewność. Teraz ciezko zaufać lekarzom tak dużo się dzieje.
Daj sobie czas. Wyplacz się. Tylko się nie martw! Musimy wierzyć że wszystko będzie dobrze. Grudzień jest intensywnym miesiącem- szybko nam zleci. Zobaczysz zaraz będziesz mieć kontrolę. A potem sylwester i nowe postanowienia, nowe szanse wygoisz się, dojdziesz do siebie i z nowym rokiem zaczniesz na nowo!Jeszcze mam nadzieję