Poronienie chybione-łyżeczkowanie
-
Cześć dziewczyny, czy którejś z was tak długo utrzymywała się bóle? 3 tyg po zabiegu łyżeczkowania, a ja 5 dzień z rządu pobudka 5-6 rano ból nie do zniesienia, promieniujący od miednicy po całą nogę. Po łyżeczkowaniu w ciągu tygodnia oczyściłam się z wszystkiego, na ostatniej kontroli usg może z 2mm tkanek ale kazali mi wrócić do pracy, a teraz? Dzień w dzień bóle, biorę dextal po 8h równo mnie puszcza. No i idź do pracy jak wyglądam jakby mnie tornado przeszło, blada, chodzę utykam na którąś nogę, a leci ze mnie jak z kranu, niekiedy za szybko ściągnę bieliznę i cała podłoga z toaletą zachlapana. Wizyta u ginekologa kontrolna dopiero za 2 tyg.
-
Hej, ja nie miałam w końcu łyżeczkowania, ale myślę że to nie jest normalne i powinnaś pójść szybciej na kontrolę. Może to jakiś stan zapalny? Dostałaś antybiotyk?34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔
Ona
❗️ Homocysteina 9.2 umol/l 08.25
❗️ Kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
❗️ Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
❗️ Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
❓ KIR Bx; brak 2DS3
❓ana1 + (1:80)
✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
✅ HLA-C1
✅ B12 448 pg/ml 08.25
✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
✅ anxa5
❔Zespół antyfosfolipidowy
❔Kariotyp
❔biopsja cd56, cd138
Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ ❔
On
✅ HLA-C1
❔Kariotyp
❔ Morfologia nasienia
❔ Fragmentacja DNA -
Miałam łyżeczkowanie po ciąży utraconej w 17tc, nie powinnaś się tak czuć i krwawić tyle czasu po zabiegu. Koniecznie do lekarza.
-
Zgadzam się z dziewczynami, to nie brzmi "normalnie". Ja nie miałam żadnych bóli mocniejszych niż miesiączkowe (a nawet powiedziałabym, że po zabiegu to bolało dużo mniej niż standardowy okres). 3 tygodnie po fizycznie czułam się świetnie i już dawno byłam w pracy, bo łatwiej było mi zająć myśli... A krwawienie nie trwało dłużej niż tydzień.
Idź do lekarza koniecznie, w ostateczności nawet na SOR.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 08:41
👩❤️👨 35 lat
1.2017 Syn I ♥️
2.2021 Syn II ♥️
2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
.....
22.10.2025 TP Syn III 🤞
_______
Trombofilia wrodzona, każda ciąża na Clexanie
Obniżone parametry nasienia u męża, łącznie 7 lat starań o spełnienie marzeń 🫢 -
Beaqu wrote:Cześć dziewczyny, czy którejś z was tak długo utrzymywała się bóle? 3 tyg po zabiegu łyżeczkowania, a ja 5 dzień z rządu pobudka 5-6 rano ból nie do zniesienia, promieniujący od miednicy po całą nogę. Po łyżeczkowaniu w ciągu tygodnia oczyściłam się z wszystkiego, na ostatniej kontroli usg może z 2mm tkanek ale kazali mi wrócić do pracy, a teraz? Dzień w dzień bóle, biorę dextal po 8h równo mnie puszcza. No i idź do pracy jak wyglądam jakby mnie tornado przeszło, blada, chodzę utykam na którąś nogę, a leci ze mnie jak z kranu, niekiedy za szybko ściągnę bieliznę i cała podłoga z toaletą zachlapana. Wizyta u ginekologa kontrolna dopiero za 2 tyg.
Idź jak najszybciej do lekarza! Ja po zabiegu nie miałam żadnych dolegliwości bólowych. Czy do czasu kontroli było ok?12.24 biochem 😞
09.05 ⏸️
12.05 beta 317 prog 27
14.05 beta 590
21.05 1 pęcherzyk 9mm 🤞🤞🤞
29.05 CRL 7.1 mm ❤️
9t/11t 💔 -
Dostałam antybiotyk na 10 dni i czopki przeciwbólowe mówiła mi że tak będzie że będzie bolało, ale bóle są gorsze niż te okresowe. Zanim poszłam na ostatnią kontrolę wszystko było w porządku, coraz mniej krwawiłam, a bóle ustąpiły. 3 dni po kontroli z powrotem bólem i mocne krwawienie, jestem umówiona na piątek do ginekologa. Obawiam się że coś złego się dzieje, moja pierwsza ciąża, poronienie. A w szpitalu zniechęcili mnie do wszystkiego po ich super traktowaniu, pani doktor co mnie czyściła stwierdziła że dziecko mi się tak mocno zagnieździło że nie mogła go wyskrobać… Dziękuję wszystkim za pomoc
-