X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie w domu 7tc
Odpowiedz

Poronienie w domu 7tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Poldo31 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Niestety i mnie spotkała tragedia. W 7t2d dowiedziałam się, że serduszko przestało bić, akilka dni wcześniej biło pięknie. Zarodek też skurczył się od poprzedniej wizyty.
    Mialam czekać na poronienie w domu, dziś 4 dzień po odstawieniu leków dostałam krwawienia i mocnych bóli. Przy jednej wizycie w toalecie wydaliłam kosmówke (beżową, gąbczastą strukturę) potem mocno krwawiłam, aż zrobiło mi się slabo. Minęło 5h a krwawienie praktycznie ustało. Tak powinno być? Martwię się czy nie powinnam pojechać do szpitala, bo z tego co słyszałam i czytałam tu na forum powinno to trwać dłużej. Boję się, że coś się przytkało i nie oczyszcze sie do końca.

• Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro że Cie to spotkało...
    Myślę że to co piszesz nie musi oznaczać nic złego, ale jeśli Cie niepokoi to ja bym pojechała...

Ja poroniłam na podobnym etapie co Ty, niby mialo wielkie krwawienie, a w sumie było dużo mniej niż zawsze... 2 dni po o tal byłam na wizycie żeby wiedzieć zs jest ok ..

Z kolei przy drugim, gdzie nawet nie było zarodka, bo beta była max ok. 200 było ponad 2 tygodnie krwawienie... wie reguły nie ma...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - I IVF

23.12.21 - FET ❄️4AA
    25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - FET ❄️4AB
    11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
    ❓️❔️❓️❔️❓️❔️

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Poldo31 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krwawiłam mocno jakas godzine, potem mniej a teraz wcale. Wątpię ze w godzine się wszytko oczyściło.

• glodia Autorytet

Wysłany: 28 marca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi bardzo.
    Ja przy poronieniu w 9tc, zarodka z 7tc, miałam kilka "fal" oczyszczania, co parę godzin wzmacniał się bol, krwawienie i skrzepy i tak przez 2 dni. Też byłam sama w domu. Potem miałam bardzo długi "okres". Jeśli pojedziesz do szpitala, to zrobią Ci USG i najprawdopodobniej łyżeczkowanie.

• Poldo31 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza od rana, delikatnie tylko podkrwawiam. W szpitalu do którego mam w planach jechać napierw podają tabletki, łyżeczkowanie to ostatnia rzecz w przypadku konieczności. Stwierdziłam, że zaczekam do rana, jak minie doba, wtedy najwyżej pojade

• Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to rozsadne, ja zaczęłam krwawić we wtorek, ale w sobotę rado jeszcze był pęcherzyk ma USG, wiem że poroniłam kilka godzin później... we wtorek na usg było po wszystkim...
    Mi lekarz powiedział, że teraz jak lekarz pojęcie to się broni przed łyżeczkowaniem... w moim przypadku tymbardziej go nie chciał, bo jestem już po jednym po porodzie w 27tc...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - I IVF

23.12.21 - FET ❄️4AA
    25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - FET ❄️4AB
    11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
    ❓️❔️❓️❔️❓️❔️

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ