Poronienie zatrzymane i zabieg
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę zestaw witamin i minerałów swansona tam jest kwas foliowy. Zbadaj też ilość kwasu foliowego i Wit d. Ja kwasu foliowego mam w normie ale niedobr Wit d. Więc biorę 5000 jednostek przez 2 tyg później znowu badania czy stan się Wit d podwyższył.
-
Ja za tydzień idę do szpitala na badania na tromboffilie, przeciw ciała, wymazy i toksoplazmoza i cytomegalie. Dostanę wyniki to mam zgłosić się do Prof. Czekam też na wyniki kariotypow. Ogólnie to mogę po 3 miesiączkach od poronienia znowu się starać. Jestem w trakcie drugiej. Ale nie chce bez wyników i planu od lekarza na następna ciążę się starać. Zresztą myślę z e w marcu pod koniec będę już wszystko wiedzieć. A jak u Ciebie ?
-
Próbuje się dodzwonić do tego profesora. Dzisiaj ma być niby aktywny ale nadal czekam na sygnał w słuchawce. Ja muszę zrobić wyniki na mutacje no i też chce słuchać się lekarzy. A ten profesor fajkę pewnie listę swoich wyników do zrobienia ?? Też chcemy się starać ale tylko i wyłącznie z ustalonym planem. I zastanawiam się czy tym razem od razu nie poddamy się inseminacji. U nas takie wogole założenie było ale udało się zajść naturalnie a teraz boje się totalnie wszystkiego.
-
Hej nie wiem czy to dobry wątek na moje pytanie ale spróbujmy. 4 tyg temu miałam lyzeczkowanie w związku z poronieniem chybionym. Dwa tyg po zabiegu poszłam na kontrolę do ginekologa po krwawieniu. Wszystko było ok endometrium 5 mm bez wskazań że owulacja nastąpi. Po 3 dniach od usg dostałam słabego krwawienia około 3 dni. I dziś po 4 tyg od lyzeczkowania a 9 dni od tego plamienia byłam znowu na usg. I wyszło że endometrium ma 7.5 mm i jest na lewym jajniku pęcherzyk 17 mm. Robiłam też w piątek bhcg i wynosiła 18 a w sobotę 14. Lekarz mówi że to normalne że może ta miesiączka po zabiegu przyjść wcześniej że może być slaba i że mimo że bhcg jeszcze trochę jest we krwi to cykl może być już w miarę normalny. I tu moje pytanie czy któraś z Was tak miała? Że okres tak szybko. I że owulacja się zbliża mimo że bhcg jeszcze trochę jest we krwi. W ogóle jak dla mnie pęcherzyk w 9dc 17 mm to jest cud bo ja zawsze miałam owulacje na stymulacji.
-
A w którym tygodniu poroniłas ? Ja nigdy tak nie mialam. Okres przychodzil 30 dni po zabiegu. może cię źle wylezyczkowali i coś zostało dlatego ta beta wysoka. Powinna spaść do zera. Nie jestem ginekologiem więc pewnie się mylę. Jeśli nie ufasz swojemu lekarzowi to może pójdziesz do innego jak ta sytuacja cię martwi. Oby wszystko szybko wróciło do normy.
-
Miałam usg i wszystko jest wyczyszczone. Powiedział że bhcg nie spadnie tak gwałtownie z dnia na dzień. Ufam mu chciałam porównać czy ktoś miał podobnie . Idę do lekarza od nieplodnosci jeszcze za tydzień to się zapytam
-
Ja po zabiegu łyżeczkowania dostałam okres po ok. 9 dniach. Przed pierwsze 5 dni małe i większe plamienie a teraz normalne krwawienie. W wtorek mam wizytę u profesora drewsa. Od swojej ginekolog dostałam wyniki do zrobienia 3 mutacji. Wczoraj zrobiłam te testy genetyczne i do wtorku mają być wyniki. Mam nadzieje, że nic mi nie wyjdzie w nich.
-