Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Puste jajo płodowe - poronienie
Odpowiedz

Puste jajo płodowe - poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wyglądało u was poronienie po pustym jaju płodowym i ile trwalo?

Ja w piątek wieczorem odstawiłam odstawiłam leki, od niedzieli miałam lekkie krwawienie a dziś w pracy mnie zalało, wydaje mi się ze na podpasce miałam to jajo, taki okrągły glut jak galareta. Dość duży. Teraz bardzo boli mnie podbrzusze. Ile to potrwa? ☹️

• Wena123 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2023, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pustym jaju, niestety nic się samo nie zaczęło mimo odstawienia leków i upływie dwóch tygodni. Więc jesteś na super pozycji, jakkolwiek beznadziejnie to brzmi.

Przy poronieniu normalnym, nie pustego jaja, trwało to u mnie jak normalny okres. Było bardziej obfite, mocno skrzepowe, ale czas trwania okresu.

Przy pustym jaju dostałam płodowym dostałam tabletki poronne do domu i tutaj intensywnie było 6 dni + kolejne 5 plamienie. Ale to nie naturalnie dlatego myślę, że zupełnie inaczej.

• Kasia8702 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2023, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poroniłam w lipcu 2022. W czwartek stwierdzono puste jajo.w piątek byłam w szpitalu z silnymi bólami brzucha. W poniedziałek przyjęto mnie na oddział. Dostałam tabletki poronne koło 14 . Około 20 doszło do poronienia . 21:30 miałam łyżeczkowanie. Po łyżeczkowaniu około tygodnia plamienia i dość silny ból brzucha

Ona 35, on 40
    5 transferów
    2 pełne procedury ivf od 2021
    4 transfer 6.2022 - w 7 tc - puste jajo płodowe
    Obecnie 3 procedura
    3 zarodki
    24.5. 6 tranasfer jak na razie beta ujemna
  • Gloria2 Nowa

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #poronienie #pustejajo #ciaza pozamaciczna
    Kochane, piszę do Was z pytaniem, ponieważ pierwszy raz znalazlam się w takiej sytuacji.
    Pierwsza ciąża zakończona w 23 tc ze względu na infekcje/skracającą się szyjkę.
    W drugiej ciąży założono zapobiegawczo szew na szyjkę i dziecko urodziło się zdrowe, o czasie.
    Aktualnie ostatnia miesiączka 05.03, cykl 25 dni. Pozytywny test ciążowy. Wykonałam oznaczenia beta hcg i progesteronu:
    27.03: beta: 32,490. Progesteron: 17,42
    29.03: beta: 70.080. Progesteron: 22.79
    03.04: beta: 345.860. Progesteron: 17.77
    06.04: beta: 625.880. Progesteron: 11,36. Wizyta u ginekologa - widoczny pęcherzyk w macicy 4 mm. Nie wiem, czy można tu załączyć zdjęcie. Nie do końca rozumiem, jak przy takiej niskiej becie moze byc widoczny pęcherzyk? Gdy spytalam o to lekarza, mowil, ze za wcześnie, zeby cokolwiek mówić i ze moze to być pseudo pęcherzyk. Dostalam Duphaston w dawce 10 mg x2 dziennie.
    11.04: beta: 958.0. Progesteron: 11.50
    Przyrost bety bardzo marny. Domyślam się, że na pustym jaju płodowym się skończy, chociaż teraz już zastanawiam się, czy może to być ciąża pozamaciczna? Dzwonilam dzis do ginekologa z wynikami bety, powiedział, że mam dalej brac Duphaston i w pon przyjść na kontrole. Jeżeli bd pusty pęcherzyk, dostane prostaglandyne dopochwowo na wywołanie poronienia. Można ją podać od wyniku bety 1000.
    Nie rozumiem, dlaczego dalej mam brac Duphaston, skoro z wyników jasno wynika, że rozwój ciąży nie jest prawidłowy. Lekarz uzasadnił to tylko tym, że skoro już podjęliśmy decyzję, zeby włączyć progesteron, to zebym go brala i w pon na wizycie ewentualnie to zmienimy. Czy nie lepiej odstawić lek juz teraz i spróbować dac organizmowi szanse na samodzielne oczyszczenie? Jeżeli w macicy lekarz zobaczył pęcherzyk 4mm, to ciążę pozamaciczna można wykluczyc? Czy naprawdę trzeba podawać leki na poronienie, czy można spróbować poronić naturalnie?
    Czy któraś z Was miala podawane takie leki? Jeżeli tak, to jakie i czy odbywało się to w szpitalu? Jak długo lezalyscie na oddziale?
    Będę bardzo wdzięczna za Wasza pomoc!
    Link do zdjęcia z USG: https://files.fm/u/x64hkz6ht

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ