Puste jajo płodowe - przebadany zarodek
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Ja bylam na usg w 6+3 i bylo puste jajo. Dr powiedziała,ze dużo dużo dużo za małe niż powinno być. Że nawet nie da rady go zmierzyć. Kazała odczekać tydzień i wrócić. W środę mam wizytę. Beta przyrasta o 30% jakoś. Wcześniej 80 potem 50 teraz już po 30%. Jestem przekonana, że diagnoza sie potwierdzi. Zastanawiam sie co mnie czeka, a przede wszystkim czy to nie jest niebezpieczne dla mnie? Nie dostanę jakiegoś zakażenia? Czemu od razu nie dostałam skierowania do szpitala..🐛 8tc
-
Piszę to dla osoby, która będzie szukała informacji. Ja już po zabiegu. Wyszłam w ten sam dzień co przyszłam. Zabieg trwał 10-15 minut na fotelu ginekologicznym. Wszystko sie szybko zadziało, dali znieczulenie w wenflon i za kilka chwil odpłynęłam, nawet nie zdążyłam się zestresować. Nie ma się co bać, dasz radę ♥️💪
Liliak lubi tę wiadomość
🐛 8tc -
Fajnie, że napisałaś i się podzieliłaś
Ja jestem właśnie w trakcie drugiego okresu, który został wywołany tabletkami - brałam 10 dni, miałam odstawić i 4 dnia okres. Mam nadzieję, że teraz juz się wszystko oczyściONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg
🎁 Planowane CC 03.01.2025
-
Milvaaa wrote:Cześć, zakładam nowy temat - o pustych jajach płodowych tematy są, ale nie spotkałam się z tym przypadkiem po przebadanym zarodku 😕
Ja jeszcze nie mam stwierdzone na 100%, ale bety raczej nie pozostawiają złudzeń
7 dpt beta 36 prog 13,72 ng/mL
13 dpt beta 287,4 prog 30,65 ng/mL
15 dpt beta 529
21 dpt beta 1569 -> jest malutki pęcherzyk ciążowy w macicy
W czwartek mam kolejne USG, które zapewne potwierdzi puste jajo... Jak miałyście takie wyniki bety i się udało albo znacie taki przypadek to podzielcie się dla pokrzepienia
Jednak bardziej zakładam ten temat szukając przyczyny. Wszędzie wyczytałam, że nie dość, że puste jajo jest rzadkie to jeszcze najczęstszą jego przyczyną są wady genetyczne zarodka. To u mnie odpada, bo zarodek zdrowy po PGT-A i PGT-M.
Jestem na cyklu sztucznym, progesteron sprawdzany i ok, profilaktycznie mam heparynę. Co może być nie tak? 😔 To jest mój pierwszy transfer i nie jestem przebadana, bo IVF jest spowodowane moją wadą genetyczną a nie problemami z zajściem w ciążę. I nie wiem co dalej robić... mam jeszcze 2 zdrowe zarodki
Cześć Milvaa, czy mogę zapytać jakie wykonałaś badania po pustym jaju płodowym? Widzę że przy drugim transferze się udali. Gratuluję serdecznie. Ja miałam również ostatnio stwiwrdzone puste jajo płodowe przy przebadanym zarodka PGTA. Nie wiem jakie badania wykonać. Zachodzę w ciaze ale dochodzi do poronienia ok 7-8 tyg a ostatnio puste jajo... Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Agata
-
AG84 wrote:Cześć Milvaa, czy mogę zapytać jakie wykonałaś badania po pustym jaju płodowym? Widzę że przy drugim transferze się udali. Gratuluję serdecznie. Ja miałam również ostatnio stwiwrdzone puste jajo płodowe przy przebadanym zarodka PGTA. Nie wiem jakie badania wykonać. Zachodzę w ciaze ale dochodzi do poronienia ok 7-8 tyg a ostatnio puste jajo... Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Agata
U mnie zdarzyły się 2. Razy puste jajo. Pierwsze jajo przy becie 5800, a 2 okazało się przy becie 1200 i były dwa puste jaja wskazywały na ciążę bliźniaczą. Doktor powiedział że nikt nie miał wpływu na ten proces. Puste jaja się zdarzają o nie są błędem genetycznym bo u nas też zarodek przebadany po prostu jest to niewyjaśniony błąd i nikt nie wie dlaczego tak się dzieje. W naszym przypadku mieliśmy zalecone takie badania:
V Leiden czynnika V,
mutacji genu protrombiny,
stężenia antytrombiny
Zespół antyfosfolipidowy
poziomu białka C i białka S
trombofilii wrodzonej
Kariotyp (badanie cytogenetyczne) kariotypu już mieliśmy i wszystko prawidłowe
MTHFR C677T i A1298C
Czynnik V R2
PAI-1/SERPINE1
trombofilii wrodzonej -
mmmm wrote:U mnie zdarzyły się 2. Razy puste jajo. Pierwsze jajo przy becie 5800, a 2 okazało się przy becie 1200 i były dwa puste jaja wskazywały na ciążę bliźniaczą. Doktor powiedział że nikt nie miał wpływu na ten proces. Puste jaja się zdarzają o nie są błędem genetycznym bo u nas też zarodek przebadany po prostu jest to niewyjaśniony błąd i nikt nie wie dlaczego tak się dzieje. W naszym przypadku mieliśmy zalecone takie badania:
V Leiden czynnika V,
mutacji genu protrombiny,
stężenia antytrombiny
Zespół antyfosfolipidowy
poziomu białka C i białka S
trombofilii wrodzonej
Kariotyp (badanie cytogenetyczne) kariotypu już mieliśmy i wszystko prawidłowe
MTHFR C677T i A1298C
Czynnik V R2
PAI-1/SERPINE1
trombofilii wrodzonej
Dzięki za odpowiedź. Mamy już zleconych kilka badań, częściowo takich jak Ty. Dodatkowo zaproponowano mi histeroskopie i biopsie endometrium. Zastanawiam się czy decydować się na to badanie. Gdybym miała jakieś polipy czy mięśniaki byłyby może widoczne na usg... -