Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Puste jajo płodowe - przebadany zarodek
Odpowiedz

Puste jajo płodowe - przebadany zarodek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja bylam na usg w 6+3 i bylo puste jajo. Dr powiedziała,ze dużo dużo dużo za małe niż powinno być. Że nawet nie da rady go zmierzyć. Kazała odczekać tydzień i wrócić. W środę mam wizytę. Beta przyrasta o 30% jakoś. Wcześniej 80 potem 50 teraz już po 30%. Jestem przekonana, że diagnoza sie potwierdzi. Zastanawiam sie co mnie czeka, a przede wszystkim czy to nie jest niebezpieczne dla mnie? Nie dostanę jakiegoś zakażenia? Czemu od razu nie dostałam skierowania do szpitala..

🐛 8tc
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę to dla osoby, która będzie szukała informacji. Ja już po zabiegu. Wyszłam w ten sam dzień co przyszłam. Zabieg trwał 10-15 minut na fotelu ginekologicznym. Wszystko sie szybko zadziało, dali znieczulenie w wenflon i za kilka chwil odpłynęłam, nawet nie zdążyłam się zestresować. Nie ma się co bać, dasz radę ♥️💪

Liliak lubi tę wiadomość

🐛 8tc
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że napisałaś i się podzieliłaś :)
    Ja jestem właśnie w trakcie drugiego okresu, który został wywołany tabletkami - brałam 10 dni, miałam odstawić i 4 dnia okres. Mam nadzieję, że teraz juz się wszystko oczyści

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
    28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg

🎁 Planowane CC 03.01.2025
    preg.png
  • Lesternixon Nowa

Wysłany: 10 lipca 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She couldn’t speak, but smell. She couldn’t see but feel. She couldn’t hear, but touch. So, made history for the rest of the world about how to live a quality life without seeing, hearing, and speaking.

• AG84 Debiutantka

Wysłany: 1 listopada, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Cześć, zakładam nowy temat - o pustych jajach płodowych tematy są, ale nie spotkałam się z tym przypadkiem po przebadanym zarodku 😕

Ja jeszcze nie mam stwierdzone na 100%, ale bety raczej nie pozostawiają złudzeń
    7 dpt beta 36 prog 13,72 ng/mL
    13 dpt beta 287,4 prog 30,65 ng/mL
    15 dpt beta 529
    21 dpt beta 1569 :( -> jest malutki pęcherzyk ciążowy w macicy
    W czwartek mam kolejne USG, które zapewne potwierdzi puste jajo... Jak miałyście takie wyniki bety i się udało albo znacie taki przypadek to podzielcie się dla pokrzepienia

Jednak bardziej zakładam ten temat szukając przyczyny. Wszędzie wyczytałam, że nie dość, że puste jajo jest rzadkie to jeszcze najczęstszą jego przyczyną są wady genetyczne zarodka. To u mnie odpada, bo zarodek zdrowy po PGT-A i PGT-M.
    Jestem na cyklu sztucznym, progesteron sprawdzany i ok, profilaktycznie mam heparynę. Co może być nie tak? 😔 To jest mój pierwszy transfer i nie jestem przebadana, bo IVF jest spowodowane moją wadą genetyczną a nie problemami z zajściem w ciążę. I nie wiem co dalej robić... mam jeszcze 2 zdrowe zarodki

Cześć Milvaa, czy mogę zapytać jakie wykonałaś badania po pustym jaju płodowym? Widzę że przy drugim transferze się udali. Gratuluję serdecznie. Ja miałam również ostatnio stwiwrdzone puste jajo płodowe przy przebadanym zarodka PGTA. Nie wiem jakie badania wykonać. Zachodzę w ciaze ale dochodzi do poronienia ok 7-8 tyg a ostatnio puste jajo... Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Agata

• mmmm Nowa

Wysłany: 8 listopada, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG84 wrote:
    Cześć Milvaa, czy mogę zapytać jakie wykonałaś badania po pustym jaju płodowym? Widzę że przy drugim transferze się udali. Gratuluję serdecznie. Ja miałam również ostatnio stwiwrdzone puste jajo płodowe przy przebadanym zarodka PGTA. Nie wiem jakie badania wykonać. Zachodzę w ciaze ale dochodzi do poronienia ok 7-8 tyg a ostatnio puste jajo... Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Agata

U mnie zdarzyły się 2. Razy puste jajo. Pierwsze jajo przy becie 5800, a 2 okazało się przy becie 1200 i były dwa puste jaja wskazywały na ciążę bliźniaczą. Doktor powiedział że nikt nie miał wpływu na ten proces. Puste jaja się zdarzają o nie są błędem genetycznym bo u nas też zarodek przebadany po prostu jest to niewyjaśniony błąd i nikt nie wie dlaczego tak się dzieje. W naszym przypadku mieliśmy zalecone takie badania:
    V Leiden czynnika V,
    mutacji genu protrombiny,
    stężenia antytrombiny
    Zespół antyfosfolipidowy
    poziomu białka C i białka S
    trombofilii wrodzonej
    Kariotyp (badanie cytogenetyczne) kariotypu już mieliśmy i wszystko prawidłowe
    MTHFR C677T i A1298C
    Czynnik V R2
    PAI-1/SERPINE1
    trombofilii wrodzonej

• AG84 Debiutantka

Wysłany: 9 listopada, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmm wrote:
    U mnie zdarzyły się 2. Razy puste jajo. Pierwsze jajo przy becie 5800, a 2 okazało się przy becie 1200 i były dwa puste jaja wskazywały na ciążę bliźniaczą. Doktor powiedział że nikt nie miał wpływu na ten proces. Puste jaja się zdarzają o nie są błędem genetycznym bo u nas też zarodek przebadany po prostu jest to niewyjaśniony błąd i nikt nie wie dlaczego tak się dzieje. W naszym przypadku mieliśmy zalecone takie badania:
    V Leiden czynnika V,
    mutacji genu protrombiny,
    stężenia antytrombiny
    Zespół antyfosfolipidowy
    poziomu białka C i białka S
    trombofilii wrodzonej
    Kariotyp (badanie cytogenetyczne) kariotypu już mieliśmy i wszystko prawidłowe
    MTHFR C677T i A1298C
    Czynnik V R2
    PAI-1/SERPINE1
    trombofilii wrodzonej

Dzięki za odpowiedź. Mamy już zleconych kilka badań, częściowo takich jak Ty. Dodatkowo zaproponowano mi histeroskopie i biopsie endometrium. Zastanawiam się czy decydować się na to badanie. Gdybym miała jakieś polipy czy mięśniaki byłyby może widoczne na usg...

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ