X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania o dziecko po poronieniu i łyżeczkowaniu
Odpowiedz

Starania o dziecko po poronieniu i łyżeczkowaniu

Oceń ten wątek:
  • Ewka24 Nowa

Wysłany: 6 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poronilam w zeszlym roku w pazdzierniku w 7 tc :Niby wsszystko samo sie uregulowalo tylko ze od trzech cykli mam kilkudniowe plamienia przed miesiaczka czy ktoras z was tez tak miala a jesli tak to jakie badania trzeba wykonac??

• Ewka24 Nowa

Wysłany: 6 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i mialam tez zabieg

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak na razie nie było takich objawów wydaje mi się, że powinnaś zgłosić to swojemu gin....ja po poronieniu jestem strasznie przeczulona na różne niepokojące objawy;/

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • staraczka40 Debiutantka

Wysłany: 7 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    jestem tu nowa..
    miałam zabieg w grudniu, od lutego staramy się ponownie
    w momencie zajścia w ciążę miałąm tsh 2,4 tydzien po zabiegu miałąm 3,07
    obecnie biorę eutyrox 50 pon-pt a sob-niedz 75 i spadł do 1,48

staraczka
  • miana109 Znajoma

Wysłany: 8 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja miałam zabieg w styczniu,puste jajo płodowe 8 tydzień, od czasu poronienia mój cykl jest 30-35 dniowy. Staramy się od marca na razie nie udaje się.

Aniołek [*] - puste jajo płodowe 16.01.15
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

widzę, że panuje cisza na forum... ;/ co tam u Was dziewczyny? jakieś dobre nowiny?:) jak się trzymacie?

Pozdrawiam

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Jestem tu nowa :) Ja miałam zabieg łyżeczkowania 10.04-ciążą obumarła, 11 tydzień :( wczoraj byłam u gina, 13 maja miałam pierwszą @ po zabiegu. Wszystko jest ok, mam dobre wyniki. Możemy starać się o po drugiej @
    Mam zażywać 2x400 kwasu foliowego, 1x2000 witaminy D3 oraz 500-1000 witaminy C.
    Witaminy D3i C mam zażywać cały czas do ewentualnego zajścia oraz po, aż do rozwiązania, a kwas co najmniej do zakończenia pierwszego trymestru.

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Natala241 Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Poroniłam dwa tygodnie temu w 8 tygodniu ciąży. Miałam zabieg łyżeczkowania. Przez tydzień miałam słabiutkie krwawienie, teraz drobne plamienia koloru kawa z mlekiem. Nic mnie nie boli, nie bolało, czuje się świetnie. Bardzo chciałabym już zacząć starania. Wiem, że dużo lekarzy karze odczekać te 3 miesiące :( ale nie wiem czy aż tyle dam rade. Najlepiej to już teraz bym chciała być w kolejnej ciąży. Wizyte kontrolną mam dopiero za tydzień:/ ale jutro idę do innego lekarza z którym byłam umówiona już dużo wcześniej, będąc jeszcze w ciąży. Przyczyny poronienia jeszcze nie znam. Wyniki odbieram dopiero w przyszłym tygodniu. Podejrzewam jednak, że może to być niski poziom progesteronu. Już w 7 tygodniu zaczęłam plamić, wylądowałam na oddziale i brałam luteine. Niestety nic do nie pomogło. Serduszko przestało bić praktycznie z dnia na dzień :( bo przez to plamienie USG mi robiono co 3 dni, wiec widziałam. Dodam, że cykle mam regularne, wręcz książkowe. 28 dni 14 dnia owulacja itd. Zaszłam też za pierwszym razem. Więc czy muszę czekać aż 3 miesiące??? Wiem, że wielu kobietkom udało się juz po pierwszej @. Psychicznie jestem na to gotowa. Cały czas myślę o tym. Po nocach śni mi się maleństwo w moich ramionach. A wy kiedy zaczęłyście starania??? Boje się, że mój lekarz powie 3 a może i nawet 6 miesięcy. Ale wiem, że lekarz lekarzowi nie równy i każdy mówi co innego.

• missbum Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja radzę słuchać lekarza i odczekać trzy cykle. Pamiętaj że miałaś zabieg, musi się tam wszystko zagoić i odnowić.
    Może i niektóre zachodzą w ciążę od razu, ale prawdopodobnie nie miały łyżeczkowania, przy samoistnym można właściwie od razu. Lekarz lekarzowi nie równy, ale ja byłam u trzech i wszyscy kazali czekać minimum 3 cykle.
    Pewnie cię nie skierują na badania, ale sugeruję podstawowe sobie zrobić, ja dzięki temu odkryłam moje problemy z tarczycą.
    Trzymaj się cieplutko!

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Kropek [*] 21.01.2015 (8 tc)
    niedoczynność tarczycy
    vfrxd36.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala sa tu dziewczyny, ktore nie czekaly i zaszly od razu w ciaze ale sa tez takie ktore odczekaly. Po poronieniu samoistnym organizm jest szybciej gotowy niz po zabiegu. Musisz trocheodczekac zeby macica sie odbudowala. Ja czekalam 3 cykle tak, jak zalecil gin i w pierwszym cyklu zielonego swiatlazaszlam w ciaze. Tobie tez sie uda!na wizycie zapytaj dlaczego trzeba odczekac i co jesli sie zajdzie wczesniej :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Natala241 Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie :) i jak się okazało z tym czekaniem to różnie bywa. Pani doktor powiedziała, że to wszytko zależy od czasu kiedy błona śluzowa macicy się odbuduje. Zazwyczaj trwa to 3 miesiące i nawet jeśli dojdzie do zapłodnienia a błona nie zdążyła się jeszcze zregenerować to komórka jajowa i tak nie będzie miała gdzie się zagnieździć i skończy się to normalnym okresem. Dodam, że przepisała mi Duphaston na regeneracje i po pierwszej @ mogę dalej próbować :)

Agnieszka0812, Wiaterek lubią tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ