X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Trombofilia i biaka c i s
Odpowiedz

Trombofilia i biaka c i s

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justa01 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

jestem po pierwszym poronieniu zatrzymanym. Chcę na własną rękę zrobić sobie pakiet na Trombofilię. Moja endokrynolog na początku wspominała o białku c i s, ale teraz zdecydowałam, że będę robić pakiet trombofili i zastanawiam się czy warto też robić te białka czy wystarczy sam pakiet z testdna. Czy białka wnoszą coś dodatkowego? Warto robić?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest coś dodatkowego, zupełnie inna choroba niż ta z pakietu test dna. Więc warto robić jeśli się diagnozujesz :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Justa01 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, dziękuję! A wiesz jakie leczenie się stosuje w przypadku tych białek?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heparynę i czasem acard.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa01 wrote:
    Cześć dziewczyny,

jestem po pierwszym poronieniu zatrzymanym. Chcę na własną rękę zrobić sobie pakiet na Trombofilię. Moja endokrynolog na początku wspominała o białku c i s, ale teraz zdecydowałam, że będę robić pakiet trombofili i zastanawiam się czy warto też robić te białka czy wystarczy sam pakiet z testdna. Czy białka wnoszą coś dodatkowego? Warto robić?

Pakiet z test DNA pokazuje czy trombofilia jest wrodzona.
    Bialko C i S pokazuje trombofilie nabyta.

Czasem tez jest tak, ze jest jedno niepelne i drugie dodatnie, wtedy trzeba odpowiednio zastosować leczenie.
    W pakiecie z test DNA masz nie tylko badania ma trombofilie, ale również na MTHFR czy PAI, które de facto z trombofilia nie sa tozsame, wtedy podejmuje sie inne leczenie.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 9 września, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Pakiet z test DNA pokazuje czy trombofilia jest wrodzona.
    Bialko C i S pokazuje trombofilie nabyta.

Czasem tez jest tak, ze jest jedno niepelne i drugie dodatnie, wtedy trzeba odpowiednio zastosować leczenie.
    W pakiecie z test DNA masz nie tylko badania ma trombofilie, ale również na MTHFR czy PAI, które de facto z trombofilia nie sa tozsame, wtedy podejmuje sie inne leczenie.
    a jakie leczenie w przypadku obu chorob?

Wystarczy heparyna? Czy inne leki na rozzadzenie krwi?

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ