X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie w jakim tempie spada beta ?
Odpowiedz

w jakim tempie spada beta ?

Oceń ten wątek:
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1429 706

    Wysłany: 1 października 2020, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Beta29. 09. 63,34
    01.10 0,1
    Okresu brak
    Beta 02.10. 0,1
    Czy beta tak mogła szybko spaść?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 18:54

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Asia1991 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 19 maja 2021, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Byłam w ciąży 5,5 tyg, niestety 10.05 poroniłam. W dniu poronienia rano miałam betę 2000, 12.05 już 800. Dzisiaj 19.05 beta wynosi dalej 230. Z uwagi na wiek ciąży lekarze chcą by organizm sam się oczyścił, ale czy spadek bety nie jest za niski?

  • Bułka z masłem Znajoma
    Postów: 21 6

    Wysłany: 19 maja 2021, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1991 wrote:
    Hej! Byłam w ciąży 5,5 tyg, niestety 10.05 poroniłam. W dniu poronienia rano miałam betę 2000, 12.05 już 800. Dzisiaj 19.05 beta wynosi dalej 230. Z uwagi na wiek ciąży lekarze chcą by organizm sam się oczyścił, ale czy spadek bety nie jest za niski?

    Z tego co wiem to na początku beta dość mocno spada, a później co raz wolniej. U mnie minął nie cały miesiąc z tego co pamietam aż beta zeszła do 0.

    19 CS
    Niedomoga lutealna
    Zespół jelita drażliwego
    Niedoczynność tarczycy
    Przewlekłe zapalenie zatok
    Zaburzenia immunologiczne ANA
    NK 17%
    Obniżony odsetek limfocytów T-CD8+ i B-CD19+
    MTHFR_1298A^C układ heterozygotyczne
    PAU-1 4G układ homozygotyczny
    HLA-1 dodatnie
    HLA-2 dodatnie
    Androstendion podwyższony
    TSH 2,89
    Progesteron 7dpo 4,06 ng
    AMH 41,44 pmol/l
  • Megi_85 Autorytet
    Postów: 333 191

    Wysłany: 13 sierpnia 2021, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moze ktoś napisze jak było u Was. 14.07 mialam zabieg łyżeczkowania beta wtedy wynosiła ponad 70 tyś dzisiaj badałam wynosiła 23 czy po miesiącu od zabiegu miałyście jeszcze bete powyżej 0? Czy do miesiaczki ona powinna się wyzerować? Dzieki za info:)

    07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
    11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼
  • Olenkaa Autorytet
    Postów: 943 722

    Wysłany: 13 sierpnia 2021, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi_85 wrote:
    Hej moze ktoś napisze jak było u Was. 14.07 mialam zabieg łyżeczkowania beta wtedy wynosiła ponad 70 tyś dzisiaj badałam wynosiła 23 czy po miesiącu od zabiegu miałyście jeszcze bete powyżej 0? Czy do miesiaczki ona powinna się wyzerować? Dzieki za info:)

    Nie wiem jaka była u mnie beta, ale ja 2 tygodnie po łyżeczkowaniu już miałam negatywne testy ciążowe. Bety nie robilam w ogóle. A okres dopiero po 8 tygodniach przyszedł

    eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

    Euthyrox, Clexane, Acard

    04.2021 17tc 💔
  • Agni Koleżanka
    Postów: 42 0

    Wysłany: 13 sierpnia 2021, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi_85 wrote:
    Hej moze ktoś napisze jak było u Was. 14.07 mialam zabieg łyżeczkowania beta wtedy wynosiła ponad 70 tyś dzisiaj badałam wynosiła 23 czy po miesiącu od zabiegu miałyście jeszcze bete powyżej 0? Czy do miesiaczki ona powinna się wyzerować? Dzieki za info:)

    Hej, u mnie 6 tygodni po lyzeczkowaniu beta wynosiła 9. Dostałam też okres 4 tygodnie po zabiegu. Moja ginekolog powiedziała, że najważniejsze, że spada i że wynik histo wykluczył zaśniad. Mam nadzieję, że to pomoże. Chociaż jak masz wizytę kontrolną, to zawsze warto zapytać :)

  • Megi_85 Autorytet
    Postów: 333 191

    Wysłany: 13 sierpnia 2021, 23:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania histopatologiczne wlasnie nic nie wykazały niepokojącego wiec powtórzę bete za 2 tygodnie dzieki:)

    07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
    11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼
  • Agni Koleżanka
    Postów: 42 0

    Wysłany: 14 sierpnia 2021, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi_85 wrote:
    Badania histopatologiczne wlasnie nic nie wykazały niepokojącego wiec powtórzę bete za 2 tygodnie dzieki:)

    Ja też właśnie powtarzam co dwa tygodnie i to kontroluję :)

  • Estrella Autorytet
    Postów: 1739 1764

    Wysłany: 27 września 2021, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7 tyg po beta 1.27 mIU/ml

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona: 33 lata, On: 34 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (NATURALS) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏
    30.12 - crl 6.9 cm (13+1), fhr 146 🙏💖
    1.02 - 211 g (17+6), fhr 133 💖🙏
    17.02 - 314 g (20+1), fhr 142 💖🙏
    1.03 - 415 g (21+6), fhr 137💖🙏
    18.03 - 646 g (24+2), fhr 150 💖🙏
    31.03 - 901 g (26+1), fhr 138 💖🙏
    28.04 - 1498 g (30+1), fhr 145 💖🙏
    25.06 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
  • Krakowska Autorytet
    Postów: 3314 3204

    Wysłany: 2 grudnia 2021, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie:

    850
    Po 6 dniach 530
    Po 21 dniach - 0

    I procedura. 7 blastocyst AA. Immunologia. Cytokiny.
    I transfer - bardzo niskie bety, puste jajo, zabieg, ciąża przeciągana do tego etapu przez kłamstwa lekarki
    II i III transfer - beta zero (intralipid)
    IV transfer - niskie bety - 44 w 9 dpt (Accofil, Equoral)
    V transfer - niskie bety od 14 dpt - 550 -(Accofil, Prograf 1x)
    VI i VII transfer - beta zero (Accofil, Prograf 2x)
    Dalszych prób nie będzie
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1372 793

    Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wygląda to tak:
    9.11 - 10,338 (puste jajo)
    13.11 - 1,182 (już na usg nie było pęcherzyka)
    16.11 - okres
    18.11 - 162.40
    25.11 - 19.30
    02.12 - 3.70 czyli pod koniec bardzo wolno spada.

    AgnieszkaH
    35 lat
    Starania od 2014r.
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy. Skutecznie💪
    1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔
    2 FET 24.03.2022 Embryoglue+Accofil+Encorton😭
    3 FET 14.07.2022 Accofil+Embryoglue😭
    KONIEC STARAŃ Z POMOCĄ MEDYCZNĄ NA BARDZO DŁUGO LUB NA ZAWSZE
    Problemy: immunologia, cienkie endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, zrosty, mięśniak śródścienny itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
  • Kardamonka Autorytet
    Postów: 812 283

    Wysłany: 17 lutego, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przylacze że się do wątku, może któraś z Was się wypowie.

    Jestem miesuac po poronieniu w 6 tc. Beta była około 20 tys.

    Poronienie samoistne, 2 tyg po byłam na usg lekarz mówił, że wszystko jest ok.

    Okres dostałam po 4 tygodniach, w tym samym czasie zbadana pierwszy raz beta i wyszło 12.

    Czy mam się już czym martwić czy tak może być i na spokojnie za tydzień powtórzyć badanie?

    Ona:
    35 lat
    Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
    AMH styczeń 2021 - 6,15
    Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
    Leki: bromergon, acard, eurhyrox
    Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3

    On:
    40 lat
    Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
    Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3

    Starania:
    Od marca 2020, 3 x IUI
    1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
    27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
    1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
    ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
    2 FET V. 2022 - bhcg<0

    2 IVF - > planowany start IX
  • Babulka Autorytet
    Postów: 3298 1604

    Wysłany: 17 lutego, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz za tydzień badanie, powinna być niższa :) nie starajcie się o kolejną ciążę dopóki beta nie będzie <5.

    Kardamonka lubi tę wiadomość

    0zCCp2.png
    MbKpp2.png
  • Karoola Autorytet
    Postów: 894 355

    Wysłany: 17 lutego, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi beta spadała 3 miesiące..

    Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

    Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Kardamonka Autorytet
    Postów: 812 283

    Wysłany: 17 lutego, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Mi beta spadała 3 miesiące..

    A miałaś jakieś powikłania, zasniady czy inne cuda czy poprostu czekalas?

    Ona:
    35 lat
    Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
    AMH styczeń 2021 - 6,15
    Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
    Leki: bromergon, acard, eurhyrox
    Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3

    On:
    40 lat
    Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
    Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3

    Starania:
    Od marca 2020, 3 x IUI
    1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
    27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
    1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
    ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
    2 FET V. 2022 - bhcg<0

    2 IVF - > planowany start IX
  • Karoola Autorytet
    Postów: 894 355

    Wysłany: 17 lutego, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kardamonka wrote:
    A miałaś jakieś powikłania, zasniady czy inne cuda czy poprostu czekalas?
    Cały czas byłam pod kontrolą gin. Ciągle troszkę coś tam było w srodku... I z drugim okresem całkiem poleciało... I od razu zaszłam w ciążę... Jednak znowu poronilam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 13:00

    Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

    Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Kardamonka Autorytet
    Postów: 812 283

    Wysłany: 17 lutego, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Cały czas byłam pod kontrolą gin. Ciągle troszkę coś tam było w sorku... I z drugim okresem całkiem poleciało... I od razu zaszłam w ciążę... Jednak znowu poronilam

    Strasznie mi przykro 😒

    Wiem co przechodzisz, a przejść to więcej niż raz to koszmar..

    Masz w planie jakieś badania? Zachodzisz naturalnie?

    Ona:
    35 lat
    Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
    AMH styczeń 2021 - 6,15
    Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
    Leki: bromergon, acard, eurhyrox
    Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3

    On:
    40 lat
    Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
    Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3

    Starania:
    Od marca 2020, 3 x IUI
    1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
    27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
    1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
    ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
    2 FET V. 2022 - bhcg<0

    2 IVF - > planowany start IX
  • Karoola Autorytet
    Postów: 894 355

    Wysłany: 17 lutego, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kardamonka wrote:
    Strasznie mi przykro 😒

    Wiem co przechodzisz, a przejść to więcej niż raz to koszmar..

    Masz w planie jakieś badania? Zachodzisz naturalnie?
    Z zajściem w ciążę nie mam jakiś większych problemów, a już po inofem miałam idealne piękne owulacje i w ogóle.
    Czekam już na trombofilie
    Mam zrobione ana 1 coś tam wyszło więc poszerzam diagnostykę o ana 4 albo ana 2 i 3
    Zbadamy też nasienie
    Jak nic nie wyjdzie, będę myśleć co dalej..

    Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

    Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ