X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Zauważ, że ten foch to z przymrużeniem oka jest!
    Natala po to forum, żebyś pisała to co Ci ciąży na sercu!
    Milo...
    Chcialabym myslec pozytywnie ale ciezko gdzie w kolo wszedzie malenstwa kobiety w ciazy... W dodatku widzialam ostatnia ciotke mojego w grudniu roddzi a ja mialam w lutym... Jest to tak bolesne nie do opisana... plakac sie chce... jakbym mogla zaszyla bym sie na wieki w domu... czasem mysle po co ja zyje... tak bardzo czekalam na ten cud i niestety zabrano mi je... myslalam ze juz sie pogodzilam z tym bo czyli tak musialo byc ale co chwile mi sie to przypomina jak to bylo jak bylam w ciazy...

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka ja nie mam domu tylko mieszkanie, a też sie boję sama zostać :] Serio, czasami sprawdzam czy nikogo nie ma na balkonie, mimo, że mam okna zamknięte :)

Agnieszka0812, ilonia1984 lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Natalko co Ty gadasz? Wiesz, że u mnie pierwszy cykl po poronieniu najpewniej był bezowulacyjny? Lekarz mi w 11 dc powiedział, że nie widzi dominującego pęcherzyka. Niestety, ale to się zdarza. A popatrz, teraz jestem w ciąży, testy mi ciemnieją, zaraz będę szła do lekarza z nadzieją na to, że ujrzę serduszko. Każda z nas miała takie myśli, że się nie uda, że będzie źle. I każda po kolei zachodzi w ciąże. Dziś jest depresyjna pogoda, jutro będzie lepiej. Najlepiej byś zrobiła jakbyś poszła do normalnego ginekologa, poszukaj sobie opinii na internecie o jakimś z Twoich okolic i pójdź do niego. Lepsze to niż taka niepewność. Ściskam Cię mocno i naprawdę wierzę, że się uda :*
    tylko trafilam na fajnego ginia w tym sek ale umowilam sie juz do niego na 21 pazdziernika cos zaczne dzialac zmyslac zeby cos poszlo do przodu

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    A idz rycze jak baba w ciazy :) Natalka a ktory ty masz cykl pp?ja mam straszna pamiec i jestem zakrecona,ale wydaje mi sie,ze jakos niedawno poronilas prawda?
    w lipcu poronilam

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    w lipcu poronilam
    A ja w kwietniu!!!! Zaszłam w 4 cyklu po poronieniu w trzecim starań, widzisz jak łatwo to mi pisać :P

Wiaterek lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chomiczka wrote:
    Hmmm nie wiem czy sobie radzę, raz jest dobrze a raz strasznie źle, ale przynajmniej już tyle nie płaczę. Staram się być silna ale nie zawsze mi wychodzi. Niestety nie znamy przyczyny strat i nie wiem czy kiedykolwiek poznamy. Karipotypy prawidłowe, tsh, tokso, wit d3 też. Mam wrażenie, że lekarze od początku nie traktują mnie poważnie, nikt nie chce mi pomóc. Skończyły im się pomysły chociaż wielu badań mi nie zalecili...W ostatniej ciąży brałam Clexane i wydawało się, że jest ok, serduszko biło i oczywiście dzień po usg pojawiło się plamienie a potem krwawienie. Nie wiem naprawdę co jest ze mną nie tak :(
    Współczuję Ci bardzo, nie wyobrażam sobie nawet jak cierpisz w tej chwili <3
    Najgorszy jest właśnie ten brak wiedzy, nie wiadomo czego się chwycić... Na jakim etapie straciłaś te ciąże?

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Stópka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    w lipcu poronilam
    Ja też w lipcu...

Stópka
    Aniołek [*] 04.07.2015 r.
    Aniołek [*| 15.03.2016 r.
    Mutacja MTHFR C677T, A1298C.
  • Wiaterek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja też jestem taka emocjonalna teraz, ze szok. Dziś zadowolona poszłam do pracy, gładziłam sobie brzuszek itp. Potem naszedł mnie taki smutek, że się pawie poryczałam, a potem byłam wściekła na koleżankę. Bo jest na razie jedyną osobą z pracy która wie i myślałam, że trochę mnie może odciąży to nie, dowala jeszcze więcej roboty. Nosz cholera, wie, że jestem po poronieniu i że nie powinnam się jakość strasznie przemęczać.

4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Natali, naprawdę. Ja też co kilka tygodni tutaj się wypłakuję dziewczynom. Za 2 tygodnie kończę 36 lat a nie mam ani jednego dziecka. Też czasami pytam dlaczego :((

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Ilonka ja nie mam domu tylko mieszkanie, a też sie boję sama zostać :] Serio, czasami sprawdzam czy nikogo nie ma na balkonie, mimo, że mam okna zamknięte :)
    Myslalam,ze tylko ja jestem po nocy taka bojaca dupa bo w dzien to odwazna jestem :)zawsze tak mialam,takie leki...

Agnieszka0812, Wiaterek lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Agnieszka0812 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to tak jest, że ciągle myśli się, że się nie zachodzi, a jak się zajdzie to myśli się dwa razy więcej czy wszystko jest ok! W dzień i w nocy! Objawy są źle, nie ma jeszcze gorzej! Nie długo zajdziesz to sama bedziesz wiedziała, że po wykonaniu testu dopiero się świruje :P Ja równo za miesiąc miałam termin porodu, gdybym rodziła jak zawsze w 38tc to już za dwa tygodnie byłabym na porodówce, ale to jest wszystko gdyby...

Wiaterek lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka nie smutaj sie! Ja tez mialam rodzic w lutym i poronilam w lipcu... damy rade zobacz czesc tych laseczek co stracily malenstwa miesiac dwa przed nami juz biega z brzuszkami choc jeszcze malutkimi... uda sie i nam nie moze byc inaczej! U mnie tez zaraz sie kuzynka bedzie rozpakowywac i szwagierka w bardzo podobnym terminie tak wiec tez pelno niwych dzieciaczkow w rodzinie a moje nadal gdzies zagubione ale wierze ze niedlugo i my bedziemy odliczac do porodu!

Ja w pracy a tak mi sie koszmarnie nie chce... dobrze ze jeszcze tylko 3h

Wiaterek, Agnieszka0812, Natalii00, Renia7910 lubią tę wiadomość

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko bo z tego co kojarzę to jesteś po @ pierwszej dopiero?

4 Aniołki
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Natalka nie smutaj sie! Ja tez mialam rodzic w lutym i poronilam w lipcu... damy rade zobacz czesc tych laseczek co stracily malenstwa miesiac dwa przed nami juz biega z brzuszkami choc jeszcze malutkimi... uda sie i nam nie moze byc inaczej! U mnie tez zaraz sie kuzynka bedzie rozpakowywac i szwagierka w bardzo podobnym terminie tak wiec tez pelno niwych dzieciaczkow w rodzinie a moje nadal gdzies zagubione ale wierze ze niedlugo i my bedziemy odliczac do porodu!

Ja w pracy a tak mi sie koszmarnie nie chce... dobrze ze jeszcze tylko 3h
    Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Ze tez nam sie uda...
    i czas pokaze co to dalej wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 17:33

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Natalko bo z tego co kojarzę to jesteś po @ pierwszej dopiero?
    dla Ciebie to pewnie dopiero a dla mnie jak wiecznosc.

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko jak po 1 okresie to daj.soboe czas,ja taka plodna,zachodzaca 2 razy za 1 razem nie zaszlam w 1 cyklu pp,zdaza sie ze dziewuchy zachodza...ale nie czesto,organizm sam da znac,ze jest gotowy i pozwoli zajsc w ciaze...wiem,ze to wkur...bo by sie chcialo juz i teraz,kazda z nas to miala i ma...ale daj sobie czas,pozatym okresu jeszcze nie ma wiec jest nadzieja ;)

Natalii00, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz to ja się ciążowo obrażę ;)

Zaszłam po drugiej @ po poronieniu, po cyklu najpewniej bezowulacyjnym, i też mi się wydawało, że to wieczność. Minęlo juz ponad 3 miesiące od śmierci mojej kruszynki...

4 Aniołki
  • pucek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko do kazdej z nas obojętnie czy trwa to kilka miesięcy czy lat to czekanie jest najgorsze. Spróbuj myśleć pozytywnie. Znajdź sobie hobby. Ja zajelam sie bieganiem i jak juz sie mega wkrecilam to musiałam skończyć bo zaszlam.

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek ale teraz zaczęła sie dla Ciebie nowa, wspaniala przygoda :*:*:* mimo ze ciągle wracamy myślami do tamtych dzieciaczkow to te w naszych brzuszkach musza być teraz najważniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 17:38

Wiaterek, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki lepiej troche :)
    Wlasnie jednym sie udaje po 1 @ a drugim po 2 czy 3 @... Wlasnie kazy organizm jest inny...
    po temp wiem ze @ lada dzien przyjdzie...

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ