X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Uda się i to szybciej niż ci się wydaje. Wspomaganie to też jakieś wyjście, przecież tu chodzi o efekt czyli dzidziusia. Nie przejmuj się że nam marudzisz bo każda z nas ma swoje lepsze i gorsze dni, po to tutaj jesteśmy żeby się wspierać. Jutro będzie lepszy dzień, głowa do góry :)
    No tak ale zanim ja zaczne z tymi wspomagaczami to wieki mina dopiero u ginia w grudniu mam sie pojawic wiec ciezka droga przede mna...
    w ogole zaraz mina 2 tyg od kiedy katar mnie meczy masakra jakas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 15:33

• Stópka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja jak zaczęłam brać dupka to minęły 3 cykle (w tym jeden bezowulacyjny) i zaszłam w ciążę, długo i nie długo... Głowa do góry, zmień podejście i będzie ok.
    A z katarem to do lekarza...

Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

Stópka
    Aniołek [*] 04.07.2015 r.
    Aniołek [*| 15.03.2016 r.
    Mutacja MTHFR C677T, A1298C.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem senna... gin mi przepisal dupka z racji tego ze mialam juz poronienie...moja siostra w ciazy w 6 miesiacu i jest na podtzymaniu prawie od poczatku bo miala krwawienia... pewnie tak do konca ciazy bedzie... ostatnio miala skurcze i to dosyc mocne. Przestraszyla sie strasznie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natko ja wczoraj wyliczyłam, że staramy się 15 miesięcy. Czy to dużo, czy malo, to pojęcie względne. Nie jest łatwo ale nie odpuszczę. Czasami sobie w poduszkę popłaczę ale na drugi dzień znów jest lepiej. Pamiętaj że jeśli już raz byłaś w ciąży to będziesz w niej kolejny raz. Jesteś dużo młodsza ode mnie, masz sporo czasu i w pewnym momencie się uda, będziesz szczęśliwa mamusią :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane prosze mi nie smutac ! Wszystkie bedziemy szczesliwymi mamusiami :):*

Renia7910, Agnieszka0812, Stópka lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala bez wspomagaczy to jest tylko niepokalane poczęcie! Wspomaganiem jest m.in. mierzenie temperatury, badanie śluzu, wszystko po to by szybciej zajść. Ty nie czekaj do grudnia, bo źle to na Ciebie działa, idź do innego gina, mi ginka u mnie zaproponowała spiralkę, więc była to moja ostatnia wizyta u niej!
    Ja biorę dupka, prawdopodobnie dzięki niemu udało mi się zajść, bo wyregulował mi ovu i w ogóle miałam dzięki niemu cykl ovulacyjny, możesz uważać to wspomagacz lub nie, najważniejsze, że pomógł!
    Głowa do góry i do przodu, przede wszystkim zmień nastawienie i gina, bo takie podejście nie sprzyja zaciążeniu! Buziak

Renia7910, ilonia1984, Wiaterek, Stópka lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wspomagaczy - jeśli ten cykl będzie kolejnym bezowocnym u mnie to idę do gina po wspomagacze właśnie. Cos chyba podobnego pisałam miesiąc temu ale trochę mi zajęło zmobilizowanie sie ;) U nas są przede wszystkim słabe żołnierzyki, więc trzeba mój organizm podkręcić na maxa żeby zaskoczyło. I tak właśnie będziemy robić. Nieważne jaka cena, ważny jest cel. Potwierdzam to co pisała Agnieszka, nie czekaj do grudnia, nie rób sobie tego.

Agnieszka0812, Wiaterek lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne,ze wszystkie bedziemy,ja to wiem :)A ja po fryzjierze,wlasy nie wyszly tak jak zawsze,kolor inny,ale i tak jest lepiej duzo,wiec git...humor byl w miare ale teraz mi smutno,jakas samotna jestem,cora pojechala do dziadkow na dzis a Moj w pracy bedzie pewnie do rana :( i jest do dupy dzis,nie cierpie byc sama,zwlaszcza w nocy...dobrze,ze to prawie sie nie zdarza,musze dzis przezyc jakos

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016

Wysłany: 25 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Jasne,ze wszystkie bedziemy,ja to wiem :)A ja po fryzjierze,wlasy nie wyszly tak jak zawsze,kolor inny,ale i tak jest lepiej duzo,wiec git...humor byl w miare ale teraz mi smutno,jakas samotna jestem,cora pojechala do dziadkow na dzis a Moj w pracy bedzie pewnie do rana :( i jest do dupy dzis,nie cierpie byc sama,zwlaszcza w nocy...dobrze,ze to prawie sie nie zdarza,musze dzis przezyc jakos
    Nie będziesz sama, masz nas :P
    No i synuś jest z Tobą <3

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Ja chciałam zrobić sobie ombre bo nie chce mi sie calych wlosow malowac :P ale jakos myslalam, ze to moze zaszkodzic dzidzi

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Nie będziesz sama, masz nas :P
    No i synuś jest z Tobą <3
    Aga kochana jestes :* boje sie panicznie sama byc w tym domu wielkim w nocy,wiem duza jestem dziewczynka,ale zawsze bylam taki przytulas a teraz w ciazy jestem strasznie delikatna i placzliwa i do tego strachliwa...zaraz taki zal mi sie wlancza,czasem o taka bzdure...zachowuje sie i szlocham jak by mi sie swiat walil a na drugi dzien juz tego zalu nie ma i niewiem o co mi chodzilo :( juz mojemu plakalam przed chwila,ze mnie sama zostawil i mam mega zal...te baby w ciazy to naprawde z byle czego potrafia zrobic mega problem,ale co ja zrobie ze mi tak smutno

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie powstrzymywalam caly 1 trymestr,ale wczoraj juz plakac mi sie chcialo jak patrzylam na swoja czaszke i pomyslalam jestem tydzien przed koncem 1 trymestru,ide bo czuje sie jak jakis dziad

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia ja też pamiętam że byłam bardzo taka rozpłakana w ciąży, niewiele trzeba było żeby doprowadzić mnie do łez. są różne teorie na temat farbowania włosów, ale nie ma jednoznacznej tezy że jest to szkodliwe. Wydaje mi się że poprawa Twojego samopoczucia ma na tyle duże znaczenie w ciąży, że warto było :)
    I nie płakusiaj, mąż przyjedzie najszybciej jak będzie mógł, przecież pracuje dla Was żeby zapewnic stabilizacje dla maluszka. Rozmawiaj z nami na necie najdłużej jak możesz, a później będziesz zmęczona i pójdziesz spać i zanim się obudzisz to mąż będzie z powrotem :)

Agnieszka0812, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stópka wrote:
    Natka, ja jak zaczęłam brać dupka to minęły 3 cykle (w tym jeden bezowulacyjny) i zaszłam w ciążę, długo i nie długo... Głowa do góry, zmień podejście i będzie ok.
    A z katarem to do lekarza...
    u mnie tez 3 cykle byly w tym dupek i clo

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Natala bez wspomagaczy to jest tylko niepokalane poczęcie! Wspomaganiem jest m.in. mierzenie temperatury, badanie śluzu, wszystko po to by szybciej zajść. Ty nie czekaj do grudnia, bo źle to na Ciebie działa, idź do innego gina, mi ginka u mnie zaproponowała spiralkę, więc była to moja ostatnia wizyta u niej!
    Ja biorę dupka, prawdopodobnie dzięki niemu udało mi się zajść, bo wyregulował mi ovu i w ogóle miałam dzięki niemu cykl ovulacyjny, możesz uważać to wspomagacz lub nie, najważniejsze, że pomógł!
    Głowa do góry i do przodu, przede wszystkim zmień nastawienie i gina, bo takie podejście nie sprzyja zaciążeniu! Buziak
    Temp to teraz zaczelam mierzyc ale czy sens jest to nie wiem.
    Latwo pisac jak sie juz udalo :)nie przejdzie mi choc bym tak chciala odpuszcze sobie to wsszystko i bedzie dobrze moze mi nie pisane teraz zostac matka. Trudno takie zycie

Wysłany: 25 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    Temp to teraz zaczelam mierzyc ale czy sens jest to nie wiem.
    Latwo pisac jak sie juz udalo :)nie przejdzie mi choc bym tak chciala odpuszcze sobie to wsszystko i bedzie dobrze moze mi nie pisane teraz zostac matka. Trudno takie zycie
    Nie rozumiem Cię, łatwo pisać jak się udało? Przecież to samo przechodziłam, nie sprawiedliwie mnie potraktowałaś w tym momencie, zarzucam focha ciążowego do odwołania :P
    Przecież Tobie też się uda! Mąż wejdzie między uda i na pewno się uda ;)

Renia7910 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Nie rozumiem Cię, łatwo pisać jak się udało? Przecież to samo przechodziłam, nie sprawiedliwie mnie potraktowałaś w tym momencie, zarzucam focha ciążowego do odwołania :P
    Przecież Tobie też się uda! Mąż wejdzie między uda i na pewno się uda ;)
    wybacz nie to mialam na mysli i nie chcialam urazic...
    po prostu teraz Tobie sie udalo i inaczej jest... a ja nadal musze sie starac...
    Ale przestane juz o tym...

Wysłany: 25 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    wybacz nie to mialam na mysli i nie chcialam urazic...
    po prostu teraz Tobie sie udalo i inaczej jest... a ja nadal musze sie starac...
    Ale przestane juz o tym...
    Zauważ, że ten foch to z przymrużeniem oka jest!
    Natala po to forum, żebyś pisała to co Ci ciąży na sercu!

ilonia1984, Renia7910, niezapominajka lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko co Ty gadasz? Wiesz, że u mnie pierwszy cykl po poronieniu najpewniej był bezowulacyjny? Lekarz mi w 11 dc powiedział, że nie widzi dominującego pęcherzyka. Niestety, ale to się zdarza. A popatrz, teraz jestem w ciąży, testy mi ciemnieją, zaraz będę szła do lekarza z nadzieją na to, że ujrzę serduszko. Każda z nas miała takie myśli, że się nie uda, że będzie źle. I każda po kolei zachodzi w ciąże. Dziś jest depresyjna pogoda, jutro będzie lepiej. Najlepiej byś zrobiła jakbyś poszła do normalnego ginekologa, poszukaj sobie opinii na internecie o jakimś z Twoich okolic i pójdź do niego. Lepsze to niż taka niepewność. Ściskam Cię mocno i naprawdę wierzę, że się uda :*

ilonia1984, Natalii00, Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A idz rycze jak baba w ciazy :) Natalka a ktory ty masz cykl pp?ja mam straszna pamiec i jestem zakrecona,ale wydaje mi sie,ze jakos niedawno poronilas prawda?wiec naprawde za szybko sie poddajesz,ja to.wogole myslalm,ze mi sie zaraz po okresie uda,tak jak w tamtej ciazy,za 1 szczalem,jak.nie zaszlam to zlapalam dola,ze pewnie teraz tak szybko nie pojdzie,kolejny cykl...testy negatywne...mysle nosz kur...znowu sie nie udala...minelo pare dni dziewczyny mnie zgwalcily o test...a tu kreseczka druga...wydaje mi.sie jak by to bylo tak dawno...teraz tak mysle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 17:22

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ