Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wiaterek wrote:Aaaa i na wirusa opryszczki. Bardzo sie zmartwil, ze moj mial opryszczke jak bylam w ciazy i stwierdzil, ze faktycznie jest to niebezpieczne.
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
chomiczka wrote:A torebka już przyszła Kasiu?
Torebki jeszcze nie ma Ale za to lozko bede miec wreszcie w sobote. Jest to ostatni mebel jaki zamowilam w w Agacie Meble bo 2 miesiace czekac na lozko to juz jest przesada. A to znaczy, ze nastepna ciaza po bozemu na lozu malzenskimniezapominajka, kehlana_miyu, chomiczka, Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
Kasiu jasne, że warto wykorzystać pakiet. Dobrze, że robisz wszystkie badania, uda się wykluczyć wszystkie ewentualne przeciwności. Kasiu to nie jest tak, że jest sztywno tylko nam jest bardzo przykro z tego powodu co Wam się przytrafiło, to bardzo nas dotknęło. Tak bardzo chciałabym aby to wszystko się nie wydarzyło.
Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Hej, dziewczynki! Ja się teraz mniej odzywam, bo jednak przejście z trybu L4 i cały dzień w necie na tryb praca + zostanie dłużej w pracy bo jeszcze wszystkiego się uczę i wszystko zajmuje dłużej + zakupy bo mąż ma głupią zmianę w pracy i nie mogę tego na niego zrzucic w tym tygodniu = za mało czasu na forum!!! A jeszcze do tego nie codziennie zabieram służbowy laptop z pracy, a mój prywatny zabytek znowu padł i czeka na reanimację. Ale staram się za każdym razem nadrobic
Ja przeżyłam dziś napad paniki, bo... @ spóźnia się dwa dni, a od pięciu dni strasznie bolą mnie sutki. Myślałam, że na @, ale @ na razie wciąż nie ma... Dwa dni to jeszcze nic takiego, ale ostatnio cykle wracały mi do mojego normalnego rytmu 27-28 (przed pierwszą ciążą miałam jeszcze krótsze, 26 dni), a tu już 31. No i oczywiście w domu żadnych testów ciążowych, bo przecież starania zawieszone do lutego, kiedy mam dostac stałą umowę, cholera jasna!!!
No nic, to siedzę i rozkminiam, czy coś na rzeczy może byc. Wykresu nie prowadziłam, żeby odpocząc psychicznie, więc licho jedno wie, kiedy miałam owulację. Na oko i statystykę w dniach płodnych się kochaliśmy. Zawsze w prezerwatywie, ale raz trochę nam się obsunęła, więc szansa mała, ale jest.
No więc pierwsza reakcja na potencjalną ciążę - Jezus Mario mam umowę na okres próbny, zostaniemy bez pieniędzy na kredyt!!! Potem usiadłam, ochłonęłam, podczytałam w necie i wychodzi, że jeśli coś jest na rzeczy, to w lutym, gdy kończy mi się umowa, byłabym w czwartym miesiącu, więc umowę przedłużyliby mi do dnia porodu, a potem zasiłek macierzyński Czyli na ratę by starczyło
W związku z tym koniec z paniką i teraz największą ochotę mam na ujrzenie na teście dwóch kresek Testy w Kauflandzie już zakupiłam. Pewnie jutro objawi się tylko wstrętna spóźniona @, ale i tak będę wdzięczna za kciukis1985, Wiaterek, Renia7910, chomiczka, niezapominajka, Stópka, Agnieszka0812, Rudzik39, marzusiax lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Wiaterek wrote:Torebki jeszcze nie ma Ale za to lozko bede miec wreszcie w sobote. Jest to ostatni mebel jaki zamowilam w w Agacie Meble bo 2 miesiace czekac na lozko to juz jest przesada. A to znaczy, ze nastepna ciaza po bozemu na lozu malzenskim
Kasiu, gratuluję zakupu łóżka Sama śpię w naszym nowym od dwóch tygodni i codziennie od nowa cieszę się, że wreszcie jest nam wygodnie. Ale faktycznie, po dwóch miesiącach czekania plułabym jadem ze złości!Renia7910 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kehlana Kochanie zycze `ci tej niespodzianki jak nie wiem co
Wiesz to jest tak, ze my i tak na materacu spimy, ktory zaraz bedzie na lozku czyli niewiele sie zmieni poza wysokoscia spania Ale sama swiadomosc tego, ze to jest "lozko" a nie podloga to jakiegos powera daje
Chomoczko uwierz mi, ze my z Sysia chyba najbardziej na swicie bysmy chcialy, zeby to byl zly sen Ale nic to, co nas nie zabije ti nas wzmocni nie Sysia? Damy radekehlana_miyu, Renia7910, s1985, Agnieszka0812, ilonia1984 lubią tę wiadomość
4 Aniołki -
To czekamy na torebkę :)Ostatnio słyszałam dużo złych opinii o Agata meble, no rzeczywiście czekać 2 miesiące na łóżko to coś nie halo Kehlana może coś akurat jest na rzeczy Taka niespodzianka Oby tak było, trzymam mocno kciuki :*
Renia7910, kehlana_miyu, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Reniu, trzymam kciuki za pozytywne skutki świecy!
Kehlana ja również teraz mam krótki okres próbny, nic a nic się nie przejmuję, pomimo tego że również mam kredyt. Każda umowa musi być przedłużona do czasu zakończenia ciąży, później jest macierzyński, a później jakoś się to ułoży. Nie ma co stresować się zawczasu, teraz rządy dbają o przyrost naturalny żeby miał kto na emerytury pracować, więc nas próbują zobligować do rozmnażania się
Cos tak widzę że ta świeca korzystnie wpływa na nastrójchomiczka, Wiaterek, niezapominajka, kehlana_miyu, Stópka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
I jeszcze 500 zl na dziecko, nie zapominajcie Takze rozmnazac sie dziewczynki bo ja tej emerytury chcialabym dozyc jednak
chomiczka, Renia7910, s1985, kehlana_miyu, Stópka, Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość
4 Aniołki -
Wiaterek wrote:Kehlana Kochanie zycze `ci tej niespodzianki jak nie wiem co
Wiesz to jest tak, ze my i tak na materacu spimy, ktory zaraz bedzie na lozku czyli niewiele sie zmieni poza wysokoscia spania Ale sama swiadomosc tego, ze to jest "lozko" a nie podloga to jakiegos powera daje
Chomoczko uwierz mi, ze my z Sysia chyba najbardziej na swicie bysmy chcialy, zeby to byl zly sen Ale nic to, co nas nie zabije ti nas wzmocni nie Sysia? Damy radechomiczka lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Wiaterku, po prostu wiesz sama jak to tu jest... To nie tak że milkłyśmy, ale czasami nie wiadomo co powiedzieć... Poza tym jak opisywałaś co się stało to naprawdę nie miałam nawet ochoty pisać tutaj że ja to jestem taka szczęśliwa i mam już taaaki wielki brzuch... Jesteś mi bliską osobą i to o czym tu piszecie nie jest mi obojętne.. Współodczuwam to z Tobą, szczególnie że rzechodziłam przez to samo, tylko że na szczęście tylko raz.. Ale wiem co się wtedy czuje i jakie ma się myśli i na pewno nie chciałabym na początku cieszyć się cudzym szczęściem. Każdy chce się cieszyć swoim... Z czasem na pewno wróci tu wszystko do normy ale to też jest taki szok... Dwie takie wiadomośc w krotkim czasie, w okolicy jeszcze plamiąca chomiczka i w ogóle...
Renia7910, chomiczka lubią tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
Renia7910 wrote:Hehe no zobaczymy, dzisiaj wyjątkowo napad paniki miałam że NIE ZDĄŻYMY a tu przyjeżdżam do domu a J czeka z obiadem 2-daniowym, a ja wredna zamiast się cieszyć to nie dokończyłam jeść żeby nie byc zbyt ociężała do akrobacji i hyc pod prysznic, i jak zawsze wystarczy drzwi uchylone zostawić
Kehlana ja również teraz mam krótki okres próbny, nic a nic się nie przejmuję, pomimo tego że również mam kredyt. Każda umowa musi być przedłużona do czasu zakończenia ciąży, później jest macierzyński, a później jakoś się to ułoży. Nie ma co stresować się zawczasu, teraz rządy dbają o przyrost naturalny żeby miał kto na emerytury pracować, więc nas próbują zobligować do rozmnażania się
Cos tak widzę że ta świeca korzystnie wpływa na nastrój
Reniu, przy próbnej trzeba uważac tylko na jedną rzecz - jest przedłużana do dnia porodu tylko wtedy, jeżeli w dniu jej zakończenia minęły 3 miesiące ciąży (liczone jako miesiące księżycowe, czyli 3 x 28 dni). Jeżeli nie, nie jest przedłużana! I wtedy najlepiej miec nadzieję, że pracodawca nie zauważy tak wczesnej ciąży i da nową umowę
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Reniu, przy próbnej trzeba uważac tylko na jedną rzecz - jest przedłużana do dnia porodu tylko wtedy, jeżeli w dniu jej zakończenia minęły 3 miesiące ciąży (liczone jako miesiące księżycowe, czyli 3 x 28 dni). Jeżeli nie, nie jest przedłużana! I wtedy najlepiej miec nadzieję, że pracodawca nie zauważy tak wczesnej ciąży i da nową umowę
-
Albo liczyc na to, ze jest w porzadku i np umowic sie z nim, ze idziesz od razu na zwolnienie, zeby Ci ZUS placil. Wiem, ze czasami dziewczyny daja pracodawcy kase za ten pierwszy miesiac gdzie to pracodawca placi.Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki -
pucek wrote:Wiaterku, po prostu wiesz sama jak to tu jest... To nie tak że milkłyśmy, ale czasami nie wiadomo co powiedzieć... Poza tym jak opisywałaś co się stało to naprawdę nie miałam nawet ochoty pisać tutaj że ja to jestem taka szczęśliwa i mam już taaaki wielki brzuch... Jesteś mi bliską osobą i to o czym tu piszecie nie jest mi obojętne.. Współodczuwam to z Tobą, szczególnie że rzechodziłam przez to samo, tylko że na szczęście tylko raz.. Ale wiem co się wtedy czuje i jakie ma się myśli i na pewno nie chciałabym na początku cieszyć się cudzym szczęściem. Każdy chce się cieszyć swoim... Z czasem na pewno wróci tu wszystko do normy ale to też jest taki szok... Dwie takie wiadomośc w krotkim czasie, w okolicy jeszcze plamiąca chomiczka i w ogóle...
Pucuś, ujęłaś dokładnie moje uczucia w słowa. Każda z nas zbyt dobrze wie, jak to jest, żeby od tak przejśc do porządku dziennego nad tym, co spotkało teraz Wiaterka i Sysię. Wątek pewnie dostanie znowu pozytywnego kopa, kiedy usłyszymy jakieś długo wyczekiwane dobre wieści, ale na razie mamy chwilę refleksji. I to mi się tutaj podoba, bo pokazuje, że naprawdę zależy nam na sobie nawzajem i obchodzi nas, że którąś z nas spotkało coś złego.Renia7910, pucek, Agnieszka0812, chomiczka, ilonia1984, Aradia*** lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015