X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam zpiepszona noc i sny tez straszne jakies,cala noga mnie boli ta co sobie ja zdarlam,gdzies kosc w srodku...dziewczyny czuje sie coraz gorzej,jak stra baba,obolala z kazdej strony i tylko marudze,tu boli,tam boli...straszne to jest...wczoraj strasznie sie balam,mialam tak zle mysli,ze az sama sie ich balam,mala wczoraj sie nie wiercila jak zawsze,zaczepialam ja szturchalam,niby cos tam czulam,ale nie wiedzialam czy to jelita,plakac sie chcialo,ale wmawialam sobie,ze jutro sie odezwie,jezu jaki to jest strach,dzis z rana uslyszala tate jak wstaje i dostalam serie kopow ale calkiem w innym miejscu,kolo spojenia lonowego,a zawsze czulam po lewej stronie na wysokosci pepka,niezle sie pipka przestawila,moze dlatego jej wczoraj nie czulam,bo byla inaczej ulozona,cieszylam sie jak glupia przedchwila,ze tak kopie,nadal jest we mnie strach,choc ukrywam go i nie pomazuje tego na zewnatrz,nadal sie boje...i chyba tak bedzie do konca,niech te 4 miesiace juz zleca i ten moj szkrab juz wylezie zebym mogla miec ja juz w ramionach i poczuc sie bezpieczniej i miec pewnosc,ze juz nic jej nie gorozi,Monilka ja zapinam pasy calczas,wszedzie pisza
    Ze lepiej to robic,i to pod brzuchem,ale wiesz co,za takie.nakladki dla.kobiet w ciazy,wlasnie o tym myslalam wczoraj,zeby zamowic na allegro i chyba dzis to zrobie,bo.az strach faktycznie,chpdz z drugoej.strony malo jezdze ostatnio,bo za bardzo rozkojazona.jestem i sie boje,a teraz jeszcze ten snieg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 07:02

Renia7910, Madzik90 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mamygadzety.pl/bezpieczna-podroz-samochodem-w-ciazy-czyli-adapter-besafe/ zapraszam do lektory :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • pucek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teżo tym adapterze myślałam ale ja aż tak dużo nie jeżdżę, więc odpuszczę sobie

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Stópka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    wczorajszy dzień zakończył się koszmarnie... Wyszłam z pracy po 10h i dostałam takiej migreny, że miałam wszystko, mdłości a ma końcu wymioty... Masakra. Mój M. przynajmniej raz mi nie powie, że wiecznie mam migrenę jak on chce mecz obejrzeć, bo przynajmniej raz nie wstrzeliłam się w rozgrywki :P
    Za to dzisiejszy poranek jeden z lepszych, chodź nie obyło się bez problemów. Widzę, że M. przeżywa te swoje wyniki... No cóż mam nadzieję, że ta moja wizyta u gin i jej spojrzenie na te badania trochę poprawi sytuację.
    A ja czuje znów jakieś ćmienie w głowie, mam nadzieję, że dziś nie będzie powtórki z wczoraj...

Renia ja z tym endometrium też niestety nie jestem w stanie Ci pomóc...

Chomiczka, bardzo dobrze, że Twój tata w końcu się ujawnił z tym strachem o Ciebie. Zawsze to miłe uczucie, wiedząc, że ktoś się o Was martwi bo to jakaś oznaka troski :)

Aguś to może znak, że pora rozejrzeć się za nowym powozem :P

Niezapominajko, fajnie, że mogłaś zobaczyć swoje piękne maleństwo :)

Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Stópka
    Aniołek [*] 04.07.2015 r.
    Aniołek [*| 15.03.2016 r.
    Mutacja MTHFR C677T, A1298C.
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopka migreny nie zazdraszczam :-(
    Renia mnie gin nigdy nie mówił o grubości, więc nie pomogę :-(
    Niezapominajko dobrze, że się uspokoilas <3
    Lunka dzisiaj wychodzisz? Jak się czujesz?

Renia7910 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopko uśmiałam się z tym wstrzelaniem się w rozgrywki ;). Ja też mam epizody migrenowe, na mnie działa Nurofen Exress Forte. Ale ból i wymioty to już ciężka sprawa, wyłączam się wtedy na cały świat.
    Z tym endometrium to oczywiście szukanie jakiegoś znaku, a prawda jest taka że dopiero za tydzień będzie cokolwiek wiadomo.
    Wczoraj też rozmawialiśmy z J na temat ewentualnego powtórzenia jego badań, ja stoję na stanowisku że nie ma co stresować się ponownie, robiliśmy badania 2 razy i wiemy w czym problem. Daję mu końskie dawki suplementów i ma prikaz spania bez spodenek, kiedyś się uda.
    Na pewno Twój M musi sobie w głowie wszystko poukładać ale ja nie widzę powodu do rozpaczy w waszych wynikach. Jest sporo plemników prawidłowych i to jest ten czynnik najważniejszy. Niech bierze suplementy i po 3 miesiącach powinna być poprawa jakości nasienia. Jeśli dodatkowo u Ciebie nie ma żadnych odchyleń to naprawdę wierzę że będziecie rodzicami wkrótce. Trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość i posłusznie wcinać pomarańcze i brokuły i suplementować się <3

Agnieszka0812, Stópka lubią tę wiadomość

• Stópka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie i jemu też to tak tłumaczę, ale Renia wiadomo jak to z facetami, ucierpiało jego ego i widzę, że mimo, że nie chce tego pokazać to on, to przeżywa w środku sam, żeby mnie dodatkowo nie martwić. Ja mu próbuję nakłaść trochę do głowy i trochę zmusić go do dodatkowego ruchu, biegania lub jakiś ćwiczeń, ale na razie twardo się trzyma...
    Mi na bóle głowy też tylko ten Nurofen pomaga, ale wczoraj chciałam się obejść bez tabletki i skończyło się tak jak się skończyło, aż w końcu o 20:40 już padłam i spałam jak zabita...
    Ja na razie oprócz kwasu foliowego nic mu nie daję, czekam na wizytę, niech mu lekarz powie, że musi coś brać, żeby nie było, ze go niepotrzebnie faszeruję, albo zacznie brać jedno, a lekarz każe brać co innego. Już ten tydzień jakoś przeżyje bez dodatków. Potem mu nie popuszczę, choć tak na prawdę, to nawet nie musze pilnować, czy ten kwas bierze, bo sam nawet po niego do apteki biega i pilnuje czy się nie kończy, więc tu chyba problemu z nim nie będę mieć...
    A ja po cichu liczę na to, że może jednak się uda w tym cyklu :) Dwa serducha z samego rana to i żołnierzyki silniejsze :) Wczoraj test owu pierwszy raz od dłuższego czasu wyszedł mi na prawdę mocno pozytywny (bo zawsze musiałam się zastanawiać i dopatrywać która krecha mocniejsza). Temperatura trochę nie po mojej myśli, bo ani wyraźnego spadku, ani wyraźnego skoku, ale tłumacze sobie to tym, ze jak biorę dupka to może ma na to wpływ i już...

No właśnie, Lunka a co z Tobą? Wychodzisz czy jeszcze będą Cię tam trzymać?

Stópka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestałam mierzyć tempke głównie ze względu na progesteron, podobno przy nim pomiary nie są miarodajne. Ale dobrze że piszesz o testach ovu, muszę się zaopatrzyć w następną partię. Mniej więcej za miesiąc wskakuję na system zmianowy w pracy więc dużo trudniej będzie mi wykryć ovu, spodziewam się że organizm może szaleć na początku.
    Pamiętam jak na początku naszych starań chodziliśmy do naprotechnologa, który ciągle wmawiał mi że mam wszystkie choroby świata i musiałam sobie to w głowie poukładać i J jakoś nie zwracał na to uwagi. Później zrobiliśmy badania J i wyszło szydło z worka. Załamał się totalnie na początku ale później delikatnie raz zasugerował że nie doceniał tego co ja przeżywam. Ale pamięć była krótka, po poronieniu dopiero porządna awantura spowodowała że po 6 miesiącach zaczął znów przyjmować supleemmty. Ech ci faceci i ich duma...

Stópka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i powiedzcie mi czemu ja q...a plamię??? Wczoraj wieczorem zaaplikowałam luteinę, w ciągu dnia coś mi się wydawało że brudzę ale nie byłam pewna, natomiast właśnie zauwazylam normalne czerwone plamienie. Dzisiaj jest 16dc. Przecież lutkę biorę między innymi właśnie na plamienia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 09:23

• lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b02c8f251ff.jpg
    Jest Luniątko;)

Stópka, Renia7910, pucek, chomiczka, ilonia1984, niezapominajka, monilia84, Rudzik39, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia,nie skaleczylas się podczas aplikowaniq luteiny?
    Teraz tez rozmawialam z dziewczyną ktora dostaje luteine,a ma plamienia takie jakby kawa z mlekiem..

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytalam ze czerwone..
    Ale to za wczesnie na cokolwiek! A nie jest to efwkt badania wczorajszego?

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po tym usg ale był delikatny tak jak zawsze. Nie wiem naprawdę :(. Aplikowałam luteine palcem, więc nie było możliwości skaleczenia. Szlag by to... Zła jestem bo to wskazuje na wahania hormonów których przecież nie powinno być :/

Luniątko prześliczne <3

• pucek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna <3 piekny bejbolek! i jaki juz duzy!!

Renia7910 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia a może zadzwoń do gina swojego i mu powiedz, zapytaj co masz zrobic

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Renia a może zadzwoń do gina swojego i mu powiedz, zapytaj co masz zrobic
    We wtorki nie przyjmuje. Mogę zadzwonić w środę ale nie jestem pewna czy jest sens, bo co w sumie ma mi powiedzieć? Dobiorę lutkę do końca - 10 dni a w przyszłym cyklu na początku pójdę do gina i powiem mu o tym plamieniu, może mi coś podpowie. Mam tylko nadzieję że plamienie nie przejdzie w @ bo już totalnie ogłupieję.

• lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodze do domu!

Stópka, Renia7910, pucek, chomiczka, monilia84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • Stópka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Wychodze do domu!
    Doczekałaś się :)

Stópka
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczwkalam,wysciskalam juz pielegniarki i położne, teraz tylko chce ordynatorowi podziękować za troskę i cierpliwosc:) pytalam teściowej bo pielegniarka czy on sie nie obrazi,ze wino dam a ona na to,ze on moze sie obrazic ze tylko wino;)

Renia7910, Stópka lubią tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D taki mały prezent to zawsze miły gest, szczególnie że ordynator otoczył Cię wyjątkową opieką a nie jak to czasami bywa, że ordynator tylko ogląda kartę i pyta jak samopoczucie ;)Twoja teściowa to też ma teksty :P Mogłaś jej nie mowić w ogole że wychodzisz, a nuż zastałabyś ją w domu w Twoich ubraniach :P
    Cieszę się że wychodzisz ale musisz na siebie bardzo uważać :) Ale jutro już 10/11 tc więc już niebawem 2 trymestr :)

Renia7910, niezapominajka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ