Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Elaria Love
hehe nienawidzę ZUSu... Jak leżałam w szpitalu to od lekarza usłyszałam fajne rozwinięcie skrótu ZUS - Zakład Utylizacji SzmaluBardzo mnie to rozbawiło mimo że ogólnie było mi nie do śmiechu.
I jeszcze NFZ - Narodowy Fundusz Zagłady
Ania Ruda dokop im!!
Ania Ruda, M@linka lubią tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Jacqu, tak mi teraz wpadło - to Ci kuwa nie mogli powiedzieć przez telefon że wszystko ok? Ja rozumiem jak coś wyjdzie, ale jak wszystko ok to chyba żadna tajemnica nie jest. Przez te 2 miechy mogłaś trochę podgonić z badaniami a tak to nie wiedziałaś na czym stoisz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 19:01
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyDziewczyny, wielkie dzięki za wsparcie
No pewnie, że dokopię! Jutro idę przegadam to z szefem, a jak oni będą ręce umywać, to sama mam masę dowodów i prawnika, z którym to załatwię. Nie będą mi tu ujmować intelektu czy umiejętności, mówiąc, że mój zapierdol w czasie studiów i dodatkowe kwalifikacje (międzynarodowe!) i egzamin w Ministerstwie Finansów w toku zasługują na najniższą krajową, o nie nie nie... Nie po to męża weekendami zbywam i znajomych siedząc w książkach, żeby mnie teraz tak traktowali!
roma, Arleta, M@linka, Evita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPs. Jacq - to dziwne, że nic nie wyszło... ale też bym spróbowała na żelaznym zestawie. Po tylu stratach to wydaje mi się, że rozsądny ginekolog sam powinien Ci to zaproponować - oczywiście za Twoją zgodą. Trzymam kciuki!!!
Ps2. Dziewczyny... dzięki, że jesteście!!
-
Jacqueline wrote:..
Ale w sumie może ma rację, nie robiłam jeszcze wymazu na te całe chlamydie, mycoplasme i ureoplasme, więc ten cykl może faktycznie odpuścić żeby zrobić to badanie.
Buuu
Cieszę się, że zdrowa jesteś i że wszystko OK.
A wymazy metodą PCR zrób. Koszt ok 300 zł a święty spokój. U mnie prawdopodobnie wszystkiemu winna była własnie ureaplasma, nawet mimo mutacji.
-
ZUS ogólnie trzepie teraz wszystko i wszystkich. Moja przyjaciółka właśnie ma od 9 miesiąca wstrzymaną wypłatę tzn dostaję najniższą i macierzyński też najniższy. Bo im się właśnie nie zgadzało, że ma wysoką wypłatę.
teraz się z nimi sądzi. . masakra. a jeszcze PANI Z ZUSU zasugerowała pracodawcy.. że chyba skarbóweczkę będzie trzeba nasłać na firmę.. czaicie?
ja sobie planuję zrobić w środę taki zwykły wymaz na początek.. chyba też może coś wyjść nie? czy nie warto? ostatnio w moczu wyszły mi jakies bakterie.. NIBY..
ale. dopóki nie przeczytałam u mamy ginekolog jak się powinno pobierać próbki moczu.. to lol. może leczyłam bakterie żyjące na desce sedesowej..
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
ruda9215 wrote:
ja sobie planuję zrobić w środę taki zwykły wymaz na początek.. chyba też może coś wyjść nie? czy nie warto? ostatnio w moczu wyszły mi jakies bakterie.. NIBY..
ale. dopóki nie przeczytałam u mamy ginekolog jak się powinno pobierać próbki moczu.. to lol. może leczyłam bakterie żyjące na desce sedesowej..
też to czytałam, ale w sumie dowiedziałam się dopiero od mojego gina (25 lat życia w niewiedzy...) - dostałam specjalną kartkę z instrukcjąWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 19:52
-
Oczywiście cieszę się, że w genetyce nic nie wyszło
Ale myślałam, że chociaż to głupie MTHFR nie wyszło, a skoro wszystko ok to czemu nie mogli powiedzieć, właśnie, zaplanowałabym sobie badania może jakieś dalej.
Jedyne co to w tej chwili myślę zrobić wymaz na te paskudy co pisałaś Ikarzyca, a z dalszą diagnostyką dam sobie spokój na razie, bo będę męczyć ginekologa o Clexane i Encorton (sądzę, że po tylu porobieniach nie powinni mieć dużych oporówno jeszcze białko c i s bym zrobiła, ale znając mój szczęście wszystko dobrze wyjdzie.
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyhahaha też czytałam ten wpis mamyginekolog
dziś pisała też o mthfr ale widać nawet po jej poście, że w Polsce na ten temat nie ma w ogóle badań, żeby cokolwiek można było udowodnić... ja z ciekawości przesledziłam fora brytyjskie i widzę, że przy mthfr na wyspach jest profilaktyka heparyną (lovenox czy jaokś tak). Hm..
-
Ania Ruda wrote:hahaha też czytałam ten wpis mamyginekolog
dziś pisała też o mthfr ale widać nawet po jej poście, że w Polsce na ten temat nie ma w ogóle badań, żeby cokolwiek można było udowodnić... ja z ciekawości przesledziłam fora brytyjskie i widzę, że przy mthfr na wyspach jest profilaktyka heparyną (lovenox czy jaokś tak). Hm..
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Dziewczyny dostałam pracę !!
Ania Ruda, Jacqueline, Ikarzyca, Niebieskaa, promyczek 39, roma, sy__la, ruda9215, Evita, M@linka, Elmo13, Arleta, Kadabra, vertigo, jatoszka, Elaria, Pysia87, Asia87, Gaduaaa, kiti, sylvuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania Ruda wrote:Dziewczyny, wielkie dzięki za wsparcie
No pewnie, że dokopię! Jutro idę przegadam to z szefem, a jak oni będą ręce umywać, to sama mam masę dowodów i prawnika, z którym to załatwię. Nie będą mi tu ujmować intelektu czy umiejętności, mówiąc, że mój zapierdol w czasie studiów i dodatkowe kwalifikacje (międzynarodowe!) i egzamin w Ministerstwie Finansów w toku zasługują na najniższą krajową, o nie nie nie... Nie po to męża weekendami zbywam i znajomych siedząc w książkach, żeby mnie teraz tak traktowali!
Ania Ruda zasięgnęłam dziś wiedzy na ten temat i jeśli Twój pracodawca ustalił Ci taką pensję a jest ona poparta doświadczeniem, wykształceniem i wszystkim co za tym przemawia a nie wyssana z palca to trzeba walczyć i iść nawet do sądu. Nie mają prawa ograniczać Tobie pensji bo mają odgórny przykaz szukania pieniedzy i łatania swoich dziur..
Życzę Ci powodzenia w walce z tym chłamem ..M@linka lubi tę wiadomość
Aniołek7.10.2016.
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...
In vitro start kwiecień 2019
Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
Transfer 16.05
7dpt beta 49 😍
9dpt 151 😍
11dpt 350 😍
15dpt 2148 😍
18dpt 6823 😍
22 dpt mamy ❤️ 😍😍 -
skrzat1988 wrote:Dziewczyny dostałam pracę !!
wooooooow, jaka cudowna wiadomosc! mega, mega, mega! to ta praca gdzie szefowa jest przyjemna i w troche innej dzialce niz wczesniej pracowalas?
Wspaniale Skrzaciku:Dskrzat1988 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Brawo Skrzacie! Gratuluję i życzę powodzenia. Uwierz w siebie! To specjalnie dla Ciebie - powieś sobie nas biurkiem
skrzat1988, Evita, M@linka, vertigo, Elaria, Gaduaaa lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnynadziejaaaaa wrote:Ania Ruda zasięgnęłam dziś wiedzy na ten temat i jeśli Twój pracodawca ustalił Ci taką pensję a jest ona poparta doświadczeniem, wykształceniem i wszystkim co za tym przemawia a nie wyssana z palca to trzeba walczyć i iść nawet do sądu. Nie mają prawa ograniczać Tobie pensji bo mają odgórny przykaz szukania pieniedzy i łatania swoich dziur..
Życzę Ci powodzenia w walce z tym chłamem ..
Dzięki Nadzieja! Ja też tak uważam - to jest decyzja mojego pracodawcy, ile chce i ile może mi płacić. Poza tym jest on całkiem obcą dla mnie osobą (ani rodzina, ani żadne wspólne biznesy - poszłam tam bo była oferta, tyle), więc tym łatwiej powinno to się dać udowodnić. -
roma wrote:Brawo Skrzacie! Gratuluję i życzę powodzenia. Uwierz w siebie! To specjalnie dla Ciebie - powieś sobie nas biurkiem
Haha padłam!
Dzięki Kochane:)!
Praca w firmie kosmetycznej, tak jak chciałam:) W labie kosmetycznym, kosmetyki naturalne, takie z wyższej półki, firma dopiero wchodzi na rynek. Mega się cieszęAle też boję czy sobie poradzę
Poza tym zaczęłam ten kurs paznokci, wcale nie jest taki prosty jakby się mogło wydawać. W sobotę mam egzamin teoretyczno-praktyczny, trochę jest tego materiału...
A pracę w zasadzie już zaczynam od przyszłego tygodnia.
Więc teraz będę pewnie odrobinkę mniej się udzielać na forum, bo ten tydzień mam mega zaganiany.
Nie wiem też co zrobić ze staraniami czy zawiesić czy próbować z tym CLO. Głupio byłoby zajść w ciążę w pierwszym miesiącu pracy, ale z drugiej strony jak się 2 lata nie udaje, to czemu niby teraz miałoby się od razu udać.
Ot i takie dylematy:)
Postaram się zaraz ponadrabiać zaległości.
Napiszcie mi tylko kochane co z Jagną, czy wszystko u niej ok?
U reszty mamusiek mam nadzieję, że wszystko ok?
Ściskam Was mocno:*