X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Biedni nasi Panowie nie wiedzą co ich czeka :-)
    Ja planuje jeszcze mojego nad morze na sylwka namówić żeby sobie odpocząć nawdychac się jodu mam wytłumaczenie tarczyca:-) i myślę że może klimat nam pomoże. Poprzednio byłam w górach jak kupiłam test i wyszła krecha:-)

Kochana niech sie cieszą póki mogą jak mawia moja mama :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • roma Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Aha ja własnie czekam na kariotypy. Jak trafiłam do ginekologa coś mu sie pomykiło, że ja do in vitro podchodze i wlasnie mowil ze musimy poczekac na wyniki kariotypow, bo jak sie okaze ze mam zly to wtedy dawczyni komorki, a jak zle u meza ( ale to jaks cos u mnie bedzie, bo z poprzedniem narzeczonym poronilam) to nasienie dawcy. Ale po chwili jak zobaczyl moje przerazenie zorientowal sie ze cos nie tak i powedzial ze niepotrzebnie to mowi bo u mnie sie bedziemy jeszcze starac naturalnie. To w takim razie chyba przed kazdym in vitro powinni sprawdzac kariotyp? Nie wiem czy ja bym się zdecydowała na taki krok. Mam nadzieje, ze nie bede musiala stanac przed takim wyborem. Aczkolwiek no jest to w takim razie szansa na dziecko. Ciezki temat.
    Kochana, takiej decyzji nie można sobie wyobrazić nie będąc w takiej sytuacji. "tyle wiemy o sobie, na ile nas sprawdzono". Ja też kiedyś myślałam to nie dla mnie, ale sytuacja życiowa zmieniła mi perspektywę.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Dzięki za info okazuje się, że jedno z punktów pobrań jest u mnie na osiedlu na które się przeprowadziłam :D mam prace z domu to pójdę zrobić. Wiesz może ile się tam czeka na wyniki???

Tego samego dnia ok 20 dostajesz na maila. Jak prosisz to czasem wysyłają wcześniej.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Tego samego dnia ok 20 dostajesz na maila. Jak prosisz to czasem wysyłają wcześniej.

Kurcze ja mam w pon dentystę na 18:30 i chciałabym wcześniej wiedzieć czy mogę w ogóle do niego iść :( Wiesz ile kosztuje beta tam?

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Dawno mnie tu nie było, bo trochę dużo się działo. ALE ALE wróciłam Was zarazić tym wirusem który teraz krąży ;) dziś wysikałam 3 razy 2 kreski
    Gratki kochana,zdrowej ciązy zycze <3

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    A ja dziś napomknęłam nieśmiało małżowi o in vitro z komórką dawczyni. Nie powiedział NIE. Oczywiście nie zareagował też niepohamowanym entuzjazmem ;-) przyjął tą opcję do wiadomości i teraz pewnie muszę mu dać czas na przetrawienie. Ale ziarno zostało zasiane.
    Trzymam kciuki && To trudne decyzje,wątpliwosci sie sieją nawet wtedy kiedy juz podejmie sie decyzje.Wazne by isc za ciosem,nie obracac sie juz za siebie.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja juz Jagus od czwartku siedze w domku :)
    Wiem ale chyba nie na L4...chyba ze poszlas chorowac?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Ja planuje jeszcze mojego nad morze na sylwka namówić żeby sobie odpocząć nawdychac się jodu mam wytłumaczenie tarczyca:-) i myślę że może klimat nam pomoże. Poprzednio byłam w górach jak kupiłam test i wyszła krecha:-)
    ..dobry pomysł <3
    Tez chcemy sie wybrac ale po nowym roku na kilka dni

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Jagienko że choćbym to przerobiła w głowie setki razy to i tak zawsze będzie jakieś "ale". Mam o tyle ułatwioną sytuację (albo utrudnioną - zależy jak na to patrzeć) że mój mąż nie należy do ludzi, którzy rozbierają problem na części pierwsze, tak jak to robię ja. Jemu podejmowanie decyzji przychodzi łatwo i nie ogląda się później za siebie. On nie będzie tego analizował pod kątem moralności, albo kto będzie prawdziwą matką tego dziecka, jeśli poczuje że tego chce, to na tym zakończy rozmyślanie i będzie konsekwentnie w to szedł. Ja natomiast mogę myśleć o tym na okrągło, serce mówi "ZRÓB TO!" a w głowę setki pytań i znów wracam do punktu wyjścia. I tak w kółko. Z jednej strony mam sprawę ułatwioną, bo skoro dziś nie powiedział NIE to spodziewam się że łatwo Go przekonam. A z drugiej strony chciałabym czasem żeby razem ze mną przerobił to do każdego atomu...
    Ale!!! Jestem coraz bliżej tej decyzji :-) zamierzam przy najbliższej okazji zapytać rodziców co o tym myślą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 20:30

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wiem ale chyba nie na L4...chyba ze poszlas chorowac?

Siostra prawnik ogarnęła: ) jestem na l4 u innego lekarza po świętach gin z zasw i musza mi przedłużyć umowę: )

Ikarzyca, Evita, Natikka123, Jagna 75, AsiaPoli lubią tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Kurcze ja mam w pon dentystę na 18:30 i chciałabym wcześniej wiedzieć czy mogę w ogóle do niego iść :( Wiesz ile kosztuje beta tam?

Możesz iść do dentysty - zepsute zęby szkodzą dziecku bardziej niż znieczulenie - nawet to mocniejsze. Mi na początku wypadła bardzo duża plomba i miałam uzupełnianą. Wszystko było ok.

A betka jak wszędzie ok 20 zł. Jak wejdziesz na stronę to mają tam "czat" możesz zapytać o dokładne ceny badań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 20:40

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Wiem Jagienko że choćbym to przerobiła w głowie setki razy to i tak zawsze będzie jakieś "ale". Mam o tyle ułatwioną sytuację (albo utrudnioną - zależy jak na to patrzeć) że mój mąż nie należy do ludzi, którzy rozbierają problem na części pierwsze, tak jak to robię ja. Jemu podejmowanie decyzji przychodzi łatwo i nie ogląda się później za siebie. On nie będzie tego analizował pod kątem moralności, albo kto będzie prawdziwą matką tego dziecka, jeśli poczuje że tego chce, to na tym zakończy rozmyślanie i będzie konsekwentnie w to szedł. Ja natomiast mogę myśleć o tym na okrągło, serce mówi "ZRÓB TO!" a w głowę setki pytań i znów wracam do punktu wyjścia. I tak w kółko. Z jednej strony mam sprawę ułatwioną, bo skoro dziś nie powiedział NIE to spodziewam się że łatwo Go przekonam. A z drugiej strony chciałabym czasem żeby razem ze mną przerobił to do każdego atomu...
    Ale!!! Jestem coraz bliżej tej decyzji :-) zamierzam przy najbliższej okazji zapytać rodziców co o tym myślą.

Roma, to wspaniale wsparcie masz w mezu, skoro tak wlasnie postepuje, ja mysle, ze na to kobiece analizowanie od "a"do "z" i od "z" do "a" to taka dawka pragmatyzmu dobrze zadziala:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • roma Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, gdybyśmy oboje mieli mój charakter to daleko byśmy nie zaszli ;-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Możesz iść do dentysty - zepsute zęby szkodzą dziecku bardziej niż znieczulenie - nawet to mocniejsze. Mi na początku wypadła bardzo duża plomba i miałam uzupełnianą. Wszystko było ok.

A betka jak wszędzie ok 20 zł. Jak wejdziesz na stronę to mają tam "czat" możesz zapytać o dokładne ceny badań :)

Dziękuje za informacje :)

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Mój tam będzie zadowolony że może sobie pobzykac hihi dla niego im więcej tym lepiej

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 testowanko będę miała przed świętami , 18 grudnia bedzie 28 dc. I polecialam do sklepu po te sledzie :D Zrobilam pierwszy raz w zyciu, zobaczymy o to jutro wyjdzie:) I pierwszy raz w zyciu upieklam chlebek bezgutenowy - pychota :D

Jak sie czulyscie po pregnylu? Ja jak pierwszy raz mialam podany to czulam sie jak w ciazy - cycki bolaly, brzuch. A teraz nic.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęłam nowy cykl i teraz moje pytanie nadal nie mam wyników histo raczej nie sądzę żeby coś w niej wyszło ale dopóki nie mam wyników to nie wiem, czy powinnam zrobić jakieś badania? Doktor nic mi nie kazał robić ale tak dla siebie zastanawiam się czy nie zrobić morfologii moczu ewentualnie poziomów hormonów-tylko których?
    Zastanawiam się też nad lekami, teraz biorę tak:
    Kwas foliowy 0,4 3x1
    Wit. C 200mg 2x1
    Wit. B complex 1x1
    Wit.D 3 2tys.j. 1x1
    Żelazo 1x1
    Magnez1x1
    Co byście poradziły?

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Koteczka82 testowanko będę miała przed świętami , 18 grudnia bedzie 28 dc. I polecialam do sklepu po te sledzie :D Zrobilam pierwszy raz w zyciu, zobaczymy o to jutro wyjdzie:) I pierwszy raz w zyciu upieklam chlebek bezgutenowy - pychota :D

Jak sie czulyscie po pregnylu? Ja jak pierwszy raz mialam podany to czulam sie jak w ciazy - cycki bolaly, brzuch. A teraz nic.
    To trzymam kciuki żeby śledzie były objawem ciąży.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Siostra prawnik ogarnęła: ) jestem na l4 u innego lekarza po świętach gin z zasw i musza mi przedłużyć umowę: )
    Bravo ty :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Niebieska, gdybyśmy oboje mieli mój charakter to daleko byśmy nie zaszli ;-)
    Mysle ze ogólnie my kobiety idziemy zagmatwanym schematem u męzczyzn jest to jakos proste albo tak albo nie,nie rozbierają niczego na czesci pierwsze i tego im zazdroszcze

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ