Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Natikka123 wrote:Biedni nasi Panowie nie wiedzą co ich czeka
Ja planuje jeszcze mojego nad morze na sylwka namówić żeby sobie odpocząć nawdychac się jodu mam wytłumaczenie tarczyca:-) i myślę że może klimat nam pomoże. Poprzednio byłam w górach jak kupiłam test i wyszła krecha:-)
Kochana niech sie cieszą póki mogą jak mawia moja mama05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
MonaLiza wrote:Aha ja własnie czekam na kariotypy. Jak trafiłam do ginekologa coś mu sie pomykiło, że ja do in vitro podchodze i wlasnie mowil ze musimy poczekac na wyniki kariotypow, bo jak sie okaze ze mam zly to wtedy dawczyni komorki, a jak zle u meza ( ale to jaks cos u mnie bedzie, bo z poprzedniem narzeczonym poronilam) to nasienie dawcy. Ale po chwili jak zobaczyl moje przerazenie zorientowal sie ze cos nie tak i powedzial ze niepotrzebnie to mowi bo u mnie sie bedziemy jeszcze starac naturalnie. To w takim razie chyba przed kazdym in vitro powinni sprawdzac kariotyp? Nie wiem czy ja bym się zdecydowała na taki krok. Mam nadzieje, ze nie bede musiala stanac przed takim wyborem. Aczkolwiek no jest to w takim razie szansa na dziecko. Ciezki temat.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Genshirin wrote:Dzięki za info okazuje się, że jedno z punktów pobrań jest u mnie na osiedlu na które się przeprowadziłam
mam prace z domu to pójdę zrobić. Wiesz może ile się tam czeka na wyniki???
Tego samego dnia ok 20 dostajesz na maila. Jak prosisz to czasem wysyłają wcześniej. -
roma wrote:A ja dziś napomknęłam nieśmiało małżowi o in vitro z komórką dawczyni. Nie powiedział NIE. Oczywiście nie zareagował też niepohamowanym entuzjazmem
przyjął tą opcję do wiadomości i teraz pewnie muszę mu dać czas na przetrawienie. Ale ziarno zostało zasiane.
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ja planuje jeszcze mojego nad morze na sylwka namówić żeby sobie odpocząć nawdychac się jodu mam wytłumaczenie tarczyca:-) i myślę że może klimat nam pomoże. Poprzednio byłam w górach jak kupiłam test i wyszła krecha:-)
Tez chcemy sie wybrac ale po nowym roku na kilka dniAntoś IVF,Julisia natural
-
Wiem Jagienko że choćbym to przerobiła w głowie setki razy to i tak zawsze będzie jakieś "ale". Mam o tyle ułatwioną sytuację (albo utrudnioną - zależy jak na to patrzeć) że mój mąż nie należy do ludzi, którzy rozbierają problem na części pierwsze, tak jak to robię ja. Jemu podejmowanie decyzji przychodzi łatwo i nie ogląda się później za siebie. On nie będzie tego analizował pod kątem moralności, albo kto będzie prawdziwą matką tego dziecka, jeśli poczuje że tego chce, to na tym zakończy rozmyślanie i będzie konsekwentnie w to szedł. Ja natomiast mogę myśleć o tym na okrągło, serce mówi "ZRÓB TO!" a w głowę setki pytań i znów wracam do punktu wyjścia. I tak w kółko. Z jednej strony mam sprawę ułatwioną, bo skoro dziś nie powiedział NIE to spodziewam się że łatwo Go przekonam. A z drugiej strony chciałabym czasem żeby razem ze mną przerobił to do każdego atomu...
Ale!!! Jestem coraz bliżej tej decyzjizamierzam przy najbliższej okazji zapytać rodziców co o tym myślą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 20:30
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Jagna 75 wrote:Wiem ale chyba nie na L4...chyba ze poszlas chorowac?
Siostra prawnik ogarnęła: ) jestem na l4 u innego lekarza po świętach gin z zasw i musza mi przedłużyć umowę: )Ikarzyca, Evita, Natikka123, Jagna 75, AsiaPoli lubią tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Genshirin wrote:Kurcze ja mam w pon dentystę na 18:30 i chciałabym wcześniej wiedzieć czy mogę w ogóle do niego iść
Wiesz ile kosztuje beta tam?
Możesz iść do dentysty - zepsute zęby szkodzą dziecku bardziej niż znieczulenie - nawet to mocniejsze. Mi na początku wypadła bardzo duża plomba i miałam uzupełnianą. Wszystko było ok.
A betka jak wszędzie ok 20 zł. Jak wejdziesz na stronę to mają tam "czat" możesz zapytać o dokładne ceny badańWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 20:40
-
roma wrote:Wiem Jagienko że choćbym to przerobiła w głowie setki razy to i tak zawsze będzie jakieś "ale". Mam o tyle ułatwioną sytuację (albo utrudnioną - zależy jak na to patrzeć) że mój mąż nie należy do ludzi, którzy rozbierają problem na części pierwsze, tak jak to robię ja. Jemu podejmowanie decyzji przychodzi łatwo i nie ogląda się później za siebie. On nie będzie tego analizował pod kątem moralności, albo kto będzie prawdziwą matką tego dziecka, jeśli poczuje że tego chce, to na tym zakończy rozmyślanie i będzie konsekwentnie w to szedł. Ja natomiast mogę myśleć o tym na okrągło, serce mówi "ZRÓB TO!" a w głowę setki pytań i znów wracam do punktu wyjścia. I tak w kółko. Z jednej strony mam sprawę ułatwioną, bo skoro dziś nie powiedział NIE to spodziewam się że łatwo Go przekonam. A z drugiej strony chciałabym czasem żeby razem ze mną przerobił to do każdego atomu...
Ale!!! Jestem coraz bliżej tej decyzjizamierzam przy najbliższej okazji zapytać rodziców co o tym myślą.
Roma, to wspaniale wsparcie masz w mezu, skoro tak wlasnie postepuje, ja mysle, ze na to kobiece analizowanie od "a"do "z" i od "z" do "a" to taka dawka pragmatyzmu dobrze zadziala:)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieska, gdybyśmy oboje mieli mój charakter to daleko byśmy nie zaszli25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Ikarzyca wrote:Możesz iść do dentysty - zepsute zęby szkodzą dziecku bardziej niż znieczulenie - nawet to mocniejsze. Mi na początku wypadła bardzo duża plomba i miałam uzupełnianą. Wszystko było ok.
A betka jak wszędzie ok 20 zł. Jak wejdziesz na stronę to mają tam "czat" możesz zapytać o dokładne ceny badań
Dziękuje za informacje -
Ja planuje jeszcze mojego nad morze na sylwka namówić żeby sobie odpocząć nawdychac się jodu mam wytłumaczenie tarczyca:-) i myślę że może klimat nam pomoże. Poprzednio byłam w górach jak kupiłam test i wyszła krecha:-)Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 testowanko będę miała przed świętami , 18 grudnia bedzie 28 dc. I polecialam do sklepu po te sledzie
Zrobilam pierwszy raz w zyciu, zobaczymy o to jutro wyjdzie:) I pierwszy raz w zyciu upieklam chlebek bezgutenowy - pychota
Jak sie czulyscie po pregnylu? Ja jak pierwszy raz mialam podany to czulam sie jak w ciazy - cycki bolaly, brzuch. A teraz nic. -
Dziewczyny zaczęłam nowy cykl i teraz moje pytanie nadal nie mam wyników histo raczej nie sądzę żeby coś w niej wyszło ale dopóki nie mam wyników to nie wiem, czy powinnam zrobić jakieś badania? Doktor nic mi nie kazał robić ale tak dla siebie zastanawiam się czy nie zrobić morfologii moczu ewentualnie poziomów hormonów-tylko których?
Zastanawiam się też nad lekami, teraz biorę tak:
Kwas foliowy 0,4 3x1
Wit. C 200mg 2x1
Wit. B complex 1x1
Wit.D 3 2tys.j. 1x1
Żelazo 1x1
Magnez1x1
Co byście poradziły?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
MonaLiza wrote:Koteczka82 testowanko będę miała przed świętami , 18 grudnia bedzie 28 dc. I polecialam do sklepu po te sledzie
Zrobilam pierwszy raz w zyciu, zobaczymy o to jutro wyjdzie:) I pierwszy raz w zyciu upieklam chlebek bezgutenowy - pychota
Jak sie czulyscie po pregnylu? Ja jak pierwszy raz mialam podany to czulam sie jak w ciazy - cycki bolaly, brzuch. A teraz nic.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
roma wrote:Niebieska, gdybyśmy oboje mieli mój charakter to daleko byśmy nie zaszliAntoś IVF,Julisia natural